-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
15-40W , με 15€ / 5 λίτρα απο το Lidl καιΕχει και συνθετικο 10-40W με λιγο παραπανω . Αυτο βαλε
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
15-40W , με 15€ / 5 λίτρα απο το Lidl και
Εχει και συνθετικο 10-40W με λιγο παραπανω . Αυτο βαλε
Σίγουρα το συνθετικό είναι πολύ καλύτερο λάδι. Αν όμως ένα αυτοκίνητο τέτοιας ηλικίας δεν έχει ξαναβάλει συνθετικό μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα. Η αυξημένη καθαριστική ιδιότητα των συνθετικών λιώνει τις επικαθίσεις οι οποίες λόγω ηλικίας μπορεί να είναι αρκετά ογκώδεις που να βουλώσουν οι αγωγοί λαδιού.... πολύ κακό...!
Πάντως αν το τολμήσεις μην βιαστείς να το απορρίψεις αν σου καίει λιγάκι. Δώστου και μια δεύτερη ευκαιρία. Πολύ συχνά η πρώτη αλλαγή σε συνθετικό (ή σε άλλο λάδι γενικά) είναι μεταβατική και το λάδι δεν λειτουργεί όσο καλά μπορεί, κάτι που κάνει στην επόμενη αλλαγή. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σε μια μερσεντες αντικα του 72' 3500cc V8 τι λαδι βαζουμε? Υποψιν οτι τσιμπαει λαδι(βγαζει καπνο στο ρελαντι). 20-50W ειναι καλο? Ειναι μεσα στις προδιαγραφες που λεει το βιβλιο αλλα μηπως ειναι πολυ παχυ?Καλό είναι , το χειμώνα αν μένεις σε μέρος που πέφτει κάτω από μηδέν μπορείς να δοκιμάσεις και ένα απλό 15W50.
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Έχει φέρει κι ο Λαμπ. ένα Ιταλικό 10W40 με 12.5e το 5λιτρο.
-
Εχει δοκιμάσει κανείς το Fuchs Titan ;
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Το Lidl δεν φέρενι συνθετικό, μόνο ορυκτέλαιο 15-40 και ημισυνθετικό 10-40.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Εχει δοκιμάσει κανείς το Fuchs Titan ;Ναι, σε 15-50. Ελάχιστη κατανάλωση σε Τέμπρα, αρκετό μαύρισμα. Δύο φορές τώρα έχω βάλει Castrol GTX, με το οποίο παρατήρησα λίγο αυξημένη κατανάλωση και όχι τόσο μαύρισμα. Στην επόμενη αλλαγή γυρίζω στο Titan.
-
Κάνει να μπούν συνθετικά λάδια σε αυτοκίνητου που για τα πρώτα 60.000 χμ χρησιμοποιούσε μόνο ημισυνθετικά ή θα του κάνει ζημιά? Διάβαζα για επικαθισεις που φεύγουν και για διαρροές (?) που δημιουργούνται αλλα διορθώνονται μετά απο 2 αλλαγές (?).
-
Μια χαρά. Το 60.000χλμ δείχνει ότι είναι ένα σχετικά σύγχρονο αυτοκίνητο οπότε περιμένω και τα λάδια του να είναι σχετικά σύγχρονα. Το ότι ήταν και ημισυνθετικά ακόμα καλύτερα. Θα το θεωρούσα πολύ απίθανο να προέκυπτε τέτοιο πρόβλημα στην περίπτωσή σου. Προχώρα με άνεση!
-
Oκ. Ευχαριστώ.
-
Έχω κάνει την αλλαγή στα 70κ. Μετά από 30κ και με ιξώδες απο 10-40 του ημι σε 5-40 του συνθετικού δεν έχω διαπιστώσει καμιά αλλαγή ούτε καν μεγαλύτερη κατανάλωση λαδιού. Είμαι σταθερα στα 250ml ανα 10κ που γίνονται οι αλλαγές
-
Κι εγώ έκανα την αλλαγή στα 80.000 από ημισυνθετικά 10-40. Πήγα σε καλά συνθετικά 5-40, 5-30 και 0-30. Τώρα έχω 5-30. Με κανένα δεν είχα απώλεια λαδιών που να αξίζει να ασχοληθώ μέχρι τις αλλαγές (11-14,5Κ χλμ). Μέσα σε 3 χρόνια έχω φτάσει στα 160.000χλμ. Σαφώς βελτίωση με τα συνθετικά σε όλα, ειδικά όταν έβαλα τα 30άρια που έγινε πιο εύστροφο και οικονομικό.
-
Corolla 1.4 του 02 με 110.000 χλμ μέχρι τώρα ό,τι έβαζε η toyota. Την προηγούμενη εβδομάδα μπήκαν συνθετικά 5-30. Είμαι περίεργος να δω τί και αν θα κάψει.
Sx4 με amsoil ASL 5-30 δεν έχει κάψει τπτ απολύτως εδώ και ένα χρόνο. Σκέφτομαι να τα στείλω και για ανάλυση.
Eντύπωση (θετική) μου προκαλεί το γεγονός πως o 1.8tsi του superb δεν έχει χρειαστεί συμπλήρωμα μέχρις στιγμής στα 23000 χλμ παρόλο που έχω διαβάσει πως σε πολλούς αυτό το μοτέρ θέλει συμπλήρωμα. Αλλαγές ανά 10.000
-
αναμένουμε ανάλυση από τα ASL
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Eντύπωση (θετική) μου προκαλεί το γεγονός πως o 1.8tsi του superb δεν έχει χρειαστεί συμπλήρωμα μέχρις στιγμής στα 23000 χλμ παρόλο που έχω διαβάσει πως σε πολλούς αυτό το μοτέρ θέλει συμπλήρωμα. Αλλαγές ανά 10.000
Αλλαγές ανά 10.000 , γι'αυτό, αν κι εγώ μ'αυτά που έχουν διαβάσει τα ματάκια μου για turbo κινητήρες της vag θα έβαζα μόνο εστερικά και θα τα άλλαζα max. κάθε 7500 km ίσως και 5000 .
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Eντύπωση (θετική) μου προκαλεί το γεγονός πως o 1.8tsi του superb δεν έχει χρειαστεί συμπλήρωμα μέχρις στιγμής στα 23000 χλμ παρόλο που έχω διαβάσει πως σε πολλούς αυτό το μοτέρ θέλει συμπλήρωμα. Αλλαγές ανά 10.000Τι λαδια εχεις βαλει στον 1.8tsi ?
-
O 1.8 tsi δεν εχει τα προβλήματα του fuel dilution τόσο, όσο οι πρώτοι κινητήρες (2.0 και 1.4).
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Τι λαδια εχεις βαλει στον 1.8tsi ?
castrol edge 5W-30
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τι λαδια εχεις βαλει στον 1.8tsi ?
castrol edge 5W-30
Ισως να ειναι θεμα στωσιματος του κινητηρα ή τροπου οδηγησης. Φιλος μου με GTi 2.0 του καταναλωνει 1.5 λιτρο καθε 5.000χλμ με τα ιδια λαδια.
-
Μπορει καποιος να παρατηρησει μειωση στο στροφαρισμα του κινητηρα αμα παει απο ενα Α5/Β5 5W30 λαδι σε ενα Α3/Β3/Β4 5W30 ?
Πρωτα ειχα τα Amsoil ASL 5W30 που ειναι Α5/Β5 και τα αλλαξα με Mobil 1 ESP A3/B3/B4 5W30.
Η διαφορα υπερ του Amsoil μεχρι στιγμης ειναι τρομακτικη. Περα απο το γεγονος οτι ενα Α5/Β5 λαδι ειναι καλυτερο στην εξοικονομηση καυσιμου απο ενα A3/B3/B4 ειναι επισης και καλυτερο στο στροφαρισμα ?
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]