-
Οκ μια χαρα........καλη επιλογη!
-
Ο χρήστης alf έγραψε:
Εφτασε η ωρα για αλλαγη ελαστικων στο C4 1.4.
Η διασταση ειναι 205/55/16.
Τι θα προτεινατε;
Hankook k125 ventus prime 3 στα 250€
Michelin primacy 3 στα 300€
Goodyear efficient grip performance στα 280€
Pirelli P7 blue στα 290€
Η χρηση ειναι κυριως αστικη ~10.000χλμ τον χρονο και κανενα ταξιδι το τριμηνο.
Με ενδιαφερει κυριως το κρατημα σε στεγνο/βρεγμενο και ο θορυβος(με τα vredestein sportrac 5 αγανακτησα στο κομματι αυτο και στο κρατημα σε βρεγμενο).
Υ.Γ
Τα Continental απορριπτονταιΤα michelin βγηκαν αν οχι τα καλυτερα απο τα καλυτερα καλοκαιρινα ελαστικα .
Τα hankook εχουν κρατημα στον βρεγμενο
Τα goodyear απο προσωπικη εμπειρια γενικα με τις γομες της εταιριας τα απρριπτω προσωπικα οποτε δεν τα προτεινω.
Και τα P7 εχουν μικρη αντισταση κυλισης και εξαιρετικο φρεναρισμα στο βρεγμενο απ οτι ξερω.
Εγω θα εβαζα τα michelin γιατι θεωρω οτι μεσα στην πολη θα δουλεψουν ποιο καλα απο τα αλλα στο στεγνο. Που ειναι και στις περισσοτερες μερες του χρονου.
Αποψη μου παντα. -
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Και εγώ προσανατολιζομαι ανάμεσα στο michelin
και στο hankook για το οποίο διαβάζω εξίσου καλές κριτικές.
Το μόνο ζήτημα είναι ή αντοχή τους στον χρόνο αλλά ούτως ή άλλως στα 3 χρόνια τα αλλαζω.
Θα σας ενημερωσω για την επιλογή μιας και τα
Vredestein πρέπει να φύγουν το συντομότερο. -
-
...ακλονητη τη βλεπω τη γκομενα!!!!
-
Χαχαχαχαχα
Και η γκόμενά και το λάστιχο, coupea!!!!! -
Καλημέρα! Ψάχνω για ελαστικά για Fiat Bravo (120hp), και βρίσκομαι ανάμεσα στα Continental Sport Contact 5 (τα είχε εξαρχής και τα έβαλα και στην πρώτη ανανέωση), Michelin Pilot Sport 4 και Michelin Primacy 3. Η διάσταση είναι 225/45/17. Η οδήγηση που κάνω είναι χαλαρή και κυρίως εντός πόλης. Τα sport ελαστικά ζεσταίνονται πιο αργά ή αυτό είναι γενίκευση; Δίνω βάρος με τη σειρά στο φρενάρισμα, στην κατανάλωση, στη διάρκεια ζωής και στον θόρυβο/άνεση.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Youtube VideoΜε τα toyo proxes , κάπως έτσι νιώθω!
ρα παμ παμ παμ εεεε παμ απαμ ωπαααααΤι θε να πει ο ποιητης;;;;
-
Μήπως στην ελληνική έκδοση;
Youtube Video -
θα ηθελα να ακουσω γνωμες οχι για λαστιχα αλλα για διαστασεις .
μιλαμε για οικογενειακο mpv που κινειται επαρχια συνηθέστερα 60 με 80 και πιο σπανια 100 , ακομα πιο σπανια εθνικη με 130 . φρενο υπαρχει περιπτωση μεχρι να φτασω στον προορισμο μου να μην εχει πατηθει. η σπορ οδηγηση ειναι εξω απο τον χαρακτηρα αυτου του αυτοκινητου , αλλα και να θελεις να πατησεις αν κοιταξεις στο καθρεφτακι πισω και δεις τα παιδια το ξεχνας , οπως και την επιθετικη οδηγηση.
οι διαστασεις των μαμα ελαστικων ειναι 215 /55/16.
θα μου πειτε οτι λεει ο κατασκευαστης , και εγω θα πω οτι με τον ιδιο κινητηρα με την ιδια ιπποδυναμη το βγαζει απο 16 μεχρι 18 ζαντα δηλ. πεη μπλε . και δεν εχω δει κανενα με τις πανακριβες 18αρες ωστε να δω τι διαλο λαστιχα φοραει .
υπ οψιν το μοντελο δεν εισηχθη , οποτε κυκλοφορουν ελαχιστα.
επειδη δεν παω τα υπερβολικα φαρδια λαστιχα στα οικογενειακα που μου θυμιζουν καγκουρες η γυφτους με χαιλουξ και λαστιχα φορμουλα το σκεφτομαι για 205/60/16
η αν μεινω στην διασταση μου να μεγαλωσω προφιλ 215/60/16 , θα ψηλωσω λιγο βεβαια αλλα θα κατεβαινω και πιο ευκολα , καθοτι το γηρας ερχεται καλπαζον .
θα ηθελα την αποψη σας ετσι κουβεντα να γινεται -
205 60 16 φοραω εγω σε renault grand scenic
-
Για το Qashqai, επειδή τα λάστιχα τα πληρώνει ο εργοδότης μου, έχω δύο επιλογές.
Bridgestone Dueler sport ή Goodyear efficient grip suv
Δυστυχώς δεν υπάρχει σε αυτές τις μάρκες επιλογή με off road χαρακτηριστικά....
Κάποια άποψη?? -
Τα Goodyear πιστεύω ότι του ταιριάζουν καλύτερα και έχω διαβάσει και κάποια καλά σχόλια, για τα άλλα δεν έχω γνώμη αλλά τα Bridgestone γενικώς δε τα έχω συμπαθησει.
Στο δικό μου J11 είμαι μεταξύ Michelin και Continent για όταν έρθει η ώρα για αλλαγή.Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
τι λάστιχα θα προτεινατε για Qashqai 1.5 diesel;
νομιζω η διασταση του ειναι 215-65-16 κι επειδη παει σε κυνηγια και γενικα κακοτραχαλους δρομους (ειναι για φιλο), θα ηθελε τουλαχιστον ενα '50-50'
Μου ηρθε στο μυαλο μονο το michelin latitude cross , εχω δει να το φορανε κι αρκετα αγροτικα 4Χ4, οποτε θεωρω οτι ειναι ανθεκτικο...
αλλες ιδεες;
-
Καλή διάσταση έχει αρκετες επιλογές.
Bridgestone και Yokohama έχω ακούσει καλά λόγια. Μιλάω για 50/50 -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
205 60 16 φοραω εγω σε renault grand scenicηταν απο μαμα αυτη η διασταση; πετρελαιο εχεις; του βαζεις μισελεν;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ηταν απο μαμα αυτη η διασταση; πετρελαιο εχεις; του βαζεις μισελεν;
Από μαμά ήταν έτσι
Βενζίνη 1.6τώρα έχω continenτal αλλά μάλλον θα πάω σε άλλα καθώς είναι ευαίσθητα και με φθορά
Σκέφτομαι να δοκιμάσω από κάποια θυγατρική (Sava Falken Tigar ...) καθως τα βάζουμε στα εταιρικά και όλοι είναι ευχαριστημένοι(πράγμα πολύ σπάνιο....)
Σκέφτομαι προς Falken
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
ηταν απο μαμα αυτη η διασταση; πετρελαιο εχεις; του βαζεις μισελεν;
Από μαμά ήταν έτσι
Βενζίνη 1.6τώρα έχω continenτal αλλά μάλλον θα πάω σε άλλα καθώς είναι ευαίσθητα και με φθορά
Σκέφτομαι να δοκιμάσω από κάποια θυγατρική (Sava Falken Tigar ...) καθως τα βάζουμε στα εταιρικά και όλοι είναι ευχαριστημένοι(πράγμα πολύ σπάνιο....)
Σκέφτομαι προς Falken
Καλη επιλογη τα Falken,και δεν ειναι θυγατρικη κανενος.......
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τι λάστιχα θα προτεινατε για Qashqai 1.5 diesel;νομιζω η διασταση του ειναι 215-65-16 κι επειδη παει σε κυνηγια και γενικα κακοτραχαλους δρομους (ειναι για φιλο), θα ηθελε τουλαχιστον ενα '50-50'
Μου ηρθε στο μυαλο μονο το michelin latitude cross , εχω δει να το φορανε κι αρκετα αγροτικα 4Χ4, οποτε θεωρω οτι ειναι ανθεκτικο...
αλλες ιδεες;
Cross! Δεν βάζεις κατι άλλο σε suv. Απλα απίστευτο. Μετα πας σε 50/50 AT με τα όποια μειονεκτήματα στην ασφαλτο και στο ταξίδι.
Επίσης το cross είναι το μοναδικό λάστιχο που καλύπτει το χάσμα αναμεσα στο 100/0 - 90/10 έως το 50/50 ώντας 65/35 (άσφαλτο/χώμα)
Επίσης στη πράξη καθώς το φοραω εγώ σε ενα tucson και ένας φίλος(κυνηγός) σε ενα jimny έχει αποδείξει οτι αποδίδει στο off road πολύ παραπανω απο το 35% που υπόσχεται.
-
εγω προβληματιζομαι μεταξυ των φτηνοτερων κορεατικων nexen και 2 κινεζικων που εχουν πολυ καλες κριτικες μαλιστα το ενα ειχε βγει καλυτερο απο το μισελεν σε φινλανδικες δοκιμες http://www.tyrepress.com/2015/03/landsa ... tyre-test/
βεβαια θιγονται τα ιερα και οσια του φορουμ αλλα πρεπει να το παρουμε αποφαση οτι καποτε κατι καλο θα βγαλουν τελικα.
τα Falken παντως ειναι κορυφαια αμερικανικα συμφωνα με κριτικες παντα.και καλες τιμες.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]