-
Τα χειμερινά πχ http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... TS-850.htm την παλεύουν καθόλου ή σε 1-2 χρόνια πάνε για πέταμα;
Αν κάποιος δεν κινείται παρά περιστασιακά σε βαριές χειμερινές συνθήκες αξίζει να τα βάλει;
Αν να τα αφήσει κάποιος και το καλοκαίρι πάνω θα φθαρούν αμέσως; -
παιδια τα DRB της Toyo στην βροχη,τι λενε;επειδη εχουν πελμα που ψιλοσχηματιζει V φανταζομαι οτι θα ειναι καλα;ή δεν εχει καμια σχεση;
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Τα χειμερινά πχ http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Conti ... TS-850.htm την παλεύουν καθόλου ή σε 1-2 χρόνια πάνε για πέταμα;
Αν κάποιος δεν κινείται παρά περιστασιακά σε βαριές χειμερινές συνθήκες αξίζει να τα βάλει;
Αν να τα αφήσει κάποιος και το καλοκαίρι πάνω θα φθαρούν αμέσως;Tα χειμερινά καταστρέφονται άμεσα από υψηλές θερμοκρασίες ασφάλτου, όπως αυτές του ελληνικού καλοκαιριού και άνοιξης (και φθινοπώρου, στα πεδινά).
Υπερτερούν των θερινών σε θερμοκρασίες ασφάλτου 7 βαθμών και κάτω (και στο ολόστεγνο).Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι υποχρεωτικά από Νοέμβριο ή Δεκέμβριο έως τέλος Μαρτίου.
Στην Ελλάδα έχουν νόημα για μονίμους κατοίκους ορεινών περιοχών, ή έστω Β. Ελλάδος.Ο κάτοικος Αθηνών που θέλει να εκδράμει συχνά στα βουνά το χειμώνα είναι μια πολύ δυσεπίλυτη εξίσωση. Η τεράστια ποικιλία μικροκλιμάτων, η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας σε Αττική και πχ Καρπενήσι, κάνει τα πράγματα πολύ συζητήσιμα.
Αν θέλει να αποφύγει την ταλαιπωρία των αλυσίδων ή την ευαισθησία των καλτσών, και έχει τα λεφτά τότε ναι, ας πάρει 4 ζαντολάστιχα, κι ας πάει και το παληάμπελο για τη σχετικά αυξημένη φθορά λόγω θερμοκρασιών Αθήνας το χειμώνα.
Αν δε βαριέται και έχει χώρο, μπορεί να τα βάζει και να τα βγάζει μόνος του, πριν και μετά κάθε εκδρομή, ελαχιστοποιώντας τη φθορά τους. Έτσι, μπορεί να βγάλουν και 5 χειμώνες, θα παληώσουν δηλαδή λόγω χρόνου και όχι λόγω χιλιομέτρων. -
Κι εγώ σε μια τέτοια φάση είμαι, μιας και το Αρκούδι ήρθε εργοστασιακά με χειμερινά, τα οποία έβγαλα κάπου Μάρτη-Απρίλη και έβαλα θερινά. Ευελπιστώ με εναλλαγή από χειμερινά σε θερινά να βγάλω κάνα 3άρι χρόνια έστω. Ιδανικά να βρω και μια τετράδα φτηνές ζάντες να μην έχω και κάθε φορά το 30άρι στον λαστιχά.
-
μενω Αθηνα και εδω και 2 εβδομαδες εψαχνα τιμες για continental eco για να αλλαξω στο καθημερινο smart
στην αττικη ειχα βρει με ημερομηνια παραγωγης 13 απο 300 μεχρι 330ε (αλλοι με αλλοι χωρις αποδειξη)τελικα για δευτερη φορα εμπιστευτικα εναν λαστιχα στην Χαλκιδα όπου με 270 (ΜΕ αποδειξη) μου εβαλε τα λαστιχα που ηθελα με ημερομηνια παραγωγης 2413 και made in France.
χαρακτηριστικο ειναι το γεγονος οτι περασα απο 3-4 λαστιχαδικα της χαλκιδας και ολα βαραγαν μυγες...αυτος αντιθετος με 3 ατομα προσωπικο και δεν προλαβαινε...στις 1 το μεσημερι ειχε κοψει 19 αποδειξεις για 4αδες ελαστικων.
ετσι με τα 30ε διαφορα στην τιμη καναμε και την εκδρομη μας και ειπιαμε και το καφεδακι μας....
-
Οι δείκτες ταχύτητας έχουν σχέση με το πόσο γρήγορα έρχεται σε θερμοκρασία καλής απόδοσης το ελαστικό;
Δηλαδή αν τα εργοστασιακής τοποθέτησης είχαν δείκτη W και τώρα βρίσκω μόνο V ή Υ, υπάρχει λόγος να προτιμήσω κάποιο από τα δύο; Η τελική μου είναι 230 και κινούμαι κυρίως εθνική. -
Οι δείκτες ταχύτητας έχουν σχέση με το πόσο γρήγορα έρχεται σε θερμοκρασία καλής απόδοσης το ελαστικό;
Δηλαδή αν τα εργοστασιακής τοποθέτησης είχαν δείκτη W και τώρα βρίσκω μόνο V ή Υ, υπάρχει λόγος να προτιμήσω κάποιο από τα δύο; Η τελική μου είναι 230 και κινούμαι κυρίως εθνική.Το χουμε συζητησει 500 φορες παρακατω. Εχει σχεση αλλα μικρη. Ο δεικτης ταχυτητας κανει το ελαστικο πιο ακαμπτο, η ακαμψια δε βοηθαει στο ζεσταμα ολου του ελαστικου ομοιογενως. Αρα η θερμοτητα που μπορει να δημιουργηθει στο Χ,Ψ σημειο λογω τριβης, μεταφερεται δυσκολοτερα σε ολο το σωμα του ελαστικου.
Γνωμη μου ειναι αν εχουμε επιλογη να μη ξεφευγουμε πολυ απο τις τιμες του κατασκευαστη... Δηλαδη για τα περισσοτερα αμαξια με τελικη εως 210 το V ειναι υπεραρκετο. Τωρα αν βγαινει το καλυτερο λαστιχο του κοσμου σε W δε χαθηκε κι ο κοσμος. -
Αν δεν κινειται καποιος σε χιονισμενα βουνα, δεν βρισκω καποιον λογο να βαλει χειμερινα η 4 εποχων. Ακομα και στην Β. Ελλαδα η συντριπτικη πλειοψηφια των ημερών ειναι πανω απο 7 κελσιου.
Για τον φιλο παραπανω, ο δεικτης ταχύτητας δεν εχει αμεση σχεση με το ζεσταμα. Το θεμα ειναι να μην μπει μικροτερος δεικτης απο την τελικη του αυτοκινητου.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Για Audi A3 sportback 160hp τι λάστιχα προτείνετε; Διάσταση 225/45/17.
Κάνω λίγα χλμ και σχεδόν αποκλειστικά εθνική. Οπότε τα αλλάζω πάντα λόγω πολυκαιρίας και όχι χιλιομέτρων.
(Δεν κάνω σπιναρίσματα, χειρόφρενα κλπ αλλά με υψηλή μέση ταχύτητα κινούμαι συχνά)Εχω F1 asymmetric 225/45-17 94Υ XL (made in Germany) αλλά νομίζω ότι τα continental premium contact 2 που είχα σε άλλο αμάξι κράτησαν περισσότερο την ίδια καλή απόδοση που είχαν στην αρχή ενώ τα F1 'έπεσαν' σε απόδοση γρηγορότερα.
Δυστυχώς τα continental premium contact 2 δεν βγαίνουν σε 225/45. Τα sport contact είναι εξίσου καλά;Τελικά αυτά που βρίσκω (στην πόλη μου) στη διάσταση που με ενδιαφέρει (225/45/17) και έχουν σχεδόν ίδια τιμή είναι:
- MICHELIN Pilot Sport 3
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
- Continental Sport Contact 3
Τι προτείνετε;
-
για πες και τιμες για το κα8ενα?
-
Πάντως και τα Sport Contact 5 που 'χουμε στο Bravo σε ίδια διάσταση είναι μια χαρά. Αρκετά καλά σε απόδοση, σίγουρα όχι όσο σπορ είναι τα 3, απ' όσο ξέρω, αλλά πολύ άνετα και ήσυχα. Δες τα κι αυτά.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Πάντως και τα Sport Contact 5 που 'χουμε στο Bravo σε ίδια διάσταση είναι μια χαρά. Αρκετά καλά σε απόδοση, σίγουρα όχι όσο σπορ είναι τα 3, απ' όσο ξέρω, αλλά πολύ άνετα και ήσυχα. Δες τα κι αυτά.Τα sport contact είναι εξίσου καλά;
Ναι αλλα να βαλεις τα sportContact 5 οχι τα '2'
αυτό κοίταζα να βρω αλλά μου το δείχνει ως discontiniued στη διάσταση 225/45 R17
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Μα δεν θέλουμε να πηγαίνουμε σαν τον Σένα στο βρεγμένο. Απλά να μην είναι επικίνδυνο στην Ελλάδα των σαπουνόδρομων, γιατί η χάραξή του προϊδεάζει για σέμι
Στη βροχη που εριξε προχθες και ειχε σχετικη γλιτσα και τα λαστιχα ειχαν μονο 300χλμ συμπεριφερθηκαν αψογα. Τωρα δεν ξερω για φαινομενα υδρολισθησης γιατι δεν ειχε λιμναζοντα νερα αλλα στη γλιτσα και στην νορμαλ βροχη ηταν πολυ καλα.
Απο ζεσταμα πως παει? Πες μας κ τιμη...
Ζεσταινονται αμεσως! Και δεν στο λεω ετσι. Επειδη ηθελα να τους προσθεσω αερα (τους βαζω 32psi) τα μετρησα οταν ξεκινησα και ειχαν 31Psi και μεχρι να φτασω στο βενζιναδικο ,το οποιο ηταν 1χλμ μακρια, ειχαν ανεβει 0.5psi. Και ολα αυτα εχθες με τη βροχη!
Στο στεγνο που τα δοκιμασα εχουν τρομερη προσφυση. Σε σημεια που ειχα δοκιμασε τα PS3 στα νιατα τους τα Adrenalin κρατανε καλυτερα. Μονο με τα Pilot Exalto 2 ειχα δει τετοιο κρατημα.
Ευχαριστω πολυ παιδια για την ενημερωση σχετικα με τα re002
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Το χουμε συζητησει 500 φορες παρακατω. Εχει σχεση αλλα μικρη. Ο δεικτης ταχυτητας κανει το ελαστικο πιο ακαμπτο, η ακαμψια δε βοηθαει στο ζεσταμα ολου του ελαστικου ομοιογενως. Αρα η θερμοτητα που μπορει να δημιουργηθει στο Χ,Ψ σημειο λογω τριβης, μεταφερεται δυσκολοτερα σε ολο το σωμα του ελαστικου.
Γνωμη μου ειναι αν εχουμε επιλογη να μη ξεφευγουμε πολυ απο τις τιμες του κατασκευαστη... Δηλαδη για τα περισσοτερα αμαξια με τελικη εως 210 το V ειναι υπεραρκετο. Τωρα αν βγαινει το καλυτερο λαστιχο του κοσμου σε W δε χαθηκε κι ο κοσμος.μπραβο σου, οτι ποιο συντομο αλλα εξισου κατατοπιστικότατο πανω στο σχετικο θεμα.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
για πες και τιμες για το κα8ενα?500-550 € ανάλογα με το μαγαζί...
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Παιδια σε ford fiesta του 2007 σε 14 ζαντες τι ελαστικα να βαλω?Για χειμωνα καλοκαιρι.Επειδη ειμαι ψιλοασχετος το ελαστικο πρεπει να ειναι 4season?Γιατι βλεπω τα πιο πολλα λαστιχα λενε ή χειμωνα ή καλοκαιρι.Αυτο που εχω δει να λεει κ τις 4 εποχες ειναι το Goodyear Vector 4Seasons.
Πού κινείσαι και σε τί συνθήκες γενικά;
Πάγος στο νομό Κοζάνης.Επί 3,5 μήνες το χειμώνα κάθε πρωί πάχνη και με κάθε λιώσιμο χιονιού τη νύχτα και νωρίς το πρωί πάγος.Καμία σχέση με το Αθηναϊκό χιόνι.
-
Ο χρήστης tzo έγραψε:
Παιδια σε ford fiesta του 2007 σε 14 ζαντες τι ελαστικα να βαλω?Για χειμωνα καλοκαιρι.Επειδη ειμαι ψιλοασχετος το ελαστικο πρεπει να ειναι 4season?Γιατι βλεπω τα πιο πολλα λαστιχα λενε ή χειμωνα ή καλοκαιρι.Αυτο που εχω δει να λεει κ τις 4 εποχες ειναι το Goodyear Vector 4Seasons.
Πού κινείσαι και σε τί συνθήκες γενικά;
Πάγος στο νομό Κοζάνης.Επί 3,5 μήνες το χειμώνα κάθε πρωί πάχνη και με κάθε λιώσιμο χιονιού τη νύχτα και νωρίς το πρωί πάγος.Καμία σχέση με το Αθηναϊκό χιόνι.
Στη θέση σου θα πήγαινα σε δύο τετράδες ελαστικά, όπως κάνει και η πλειονότητα των συντοπιτών σου. Χειμερινά και καλοκαιρινά. Μία αφορά είναι το επιπλέον κόστος (και με την αγορά επιπλέον σιδερένιων ζαντών) και μετά απλά μεγαλώνει η 'χρονική' διάρκεια ζωής των ελαστικών σου καθώς θα τα εναλλάσσεις μεταξύ τους.
Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, αυξάνουν δραματικά και οι επιλογές σου. -
Με μεγάλη προσοχή βέβαια,στο θέμα'φύλαξη-αποθήκευση'.....i might add....
-
Ξερει κανεις για τα Fulda SportControl ? Αυτος ο πινακας με εχει μπερδεψει: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Type/ ... nce-Tyres/
-
Μεχρι να αλλαξεις εσυ ελαστικα, θα εχει τελειωσει η αναπτυξη, θα εχουμε μισθους 4 φορες πανω, ο j.marr θα εχει γινει κομμουνιστης, ο Sinanai νεοδημοκρατης, η ΧΑ θα εχει αρχηγο τον Τσιπρα, πρωταθλητης στην Formula 1 θα ειναι για 4η φορα ο Charles Pic και στο WRC ο Al Attiyah με Lada Niva mk3.
Να μην προσθεσω οτι θα συζηταμε για τα Continental Sport Contact 7+2i και τα Ventus Prime 42.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]