-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ορέστη, να πω την αλήθεια ίσως περισσότερο τα P1 και τα DuraGrip σκέφτομαι, μετά από γνώμη και κάνα δυο ακόμα ανθρώπων.
Tα P1 πρεπει να ναι πιο ευαισθητα απο τα Duragrip, εσυ ειναι το θεμα τι ζητας απο το ελαστικο... Θα το πατας σε χωμα?
Όσο να 'ναι, ναι, Ορέστη, θα πατήσουν.
Ρε συ εχει ενα σωρο λαστιχαρες στη διασταση σου, γιατι πας και κοιτας τα οικολογικα???
Τα Toyo Proxes CF2 ειναι ολοκαινουργια κι εχουν παρει καλες κριτικες, και τα Vredestein Sportrac 5 το ιδιο...
Και τα 2 ειναι υπερβολικα καλα λαστιχα για τ αμαξι σου, κι εχουν σκληρο πλαινο οποτε δε θα φοβασαι πετρες χωματα σκατα...
Μηπως να τα ψαξεις αυτα τα 2?Η κωλοδιασταση 215/60/16.
Για yeti.
Bridgestone ότι φοράω ήδη ή καμμιά ιδέα?
Χρήση
90% αστική
9% Αθήνα-Λουτρακι
1% Ναξος χώμα.Pirelli P7 cinturato ακουγονται μια χαρα για την περιπτωση σου...
-
Τα good year efficient grip performance ειναι μαλακα η σκληρα; Τα πλαινα τους; Σε συγκριση me conti premium contact 5 τι λένε γενικα αλλα και ως προς θεμα αντοχης γιατι τα δευτερα λενε οτι παραειναι ευαισθητα. Ενδιαφερεται συγγενης για λαστιχα με αμαξι corsa c 185/55/15/82Η;
-
Μαλακότατα ειναι
-
Σαν τα premium contact 5 η λιγοτερο;
-
Δεν ξερω τα PC5 αλλα τα εφισιεντ γκριπ περφορμανς έχουν πολυ μαλακο πλαΐνό
-
Τελικα όλα μαλακα πλαινα εχουν. Τι γινεται ρε γμτ. Νταξει δεν θελουμε και κουτσουρα αρα μια μεσαια κατασταση. Οχι να παταμε πετρα και να κλαταρει το λαστιχο. Αν μπορει καποιος να με βοηθησει στην επιλογη μεταξυ premium contact 5 και efficient grip performance.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Τελικα όλα μαλακα πλαινα εχουν. Τι γινεται ρε γμτ. Νταξει δεν θελουμε και κουτσουρα αρα μια μεσαια κατασταση. Οχι να παταμε πετρα και να κλαταρει το λαστιχο. Αν μπορει καποιος να με βοηθησει στην επιλογη μεταξυ premium contact 5 και efficient grip performance.μαλακο πλαινο = λιγοτερος θορυβος, δεν διαβαζει το λαστιχο τον δρομο, πιο μικρο βαρος. ειναι καλυτερα για μια μεση κατασταση και οδηγηση.
-
Τελικα όλα μαλακα πλαινα εχουν. Τι γινεται ρε γμτ. Νταξει δεν θελουμε και κουτσουρα αρα μια μεσαια κατασταση. Οχι να παταμε πετρα και να κλαταρει το λαστιχο. Αν μπορει καποιος να με βοηθησει στην επιλογη μεταξυ premium contact 5 και efficient grip performance.Χρσιμοποιώ για χρόνια τα PC2 και τώρα πέρασα στα PC5 ( σε διάσταση 195 60 15R και σε 225 55 16R). Το ότι έχουν μαλακά πλαϊνά δε σημαίνει ότι σκίζονται κιόλας. Δεν τα λυπάμαι και τα βάζω σε χωματόδρομους, λακούβες, πεζοδρόμια, κλπ. Εγώ τα συνιστώ για νορμάλ οδήγηση, έχουν καλό φρενάρισμα και είναι πολύ αποτελεσματικά στα νερά.
-
Kαι εγω τα ιδια εχω φιλε μου. Συμφωνω για το φρεναρισμα κτλ αλλα εμενα στον πρωτο μηνα σκιστηκε στο πλαι απο λακουβιτσα και το εννοω ηταν μικρη. Τα πιρελλι δεν καταλαβαιναν χριστο αλλα ειχαν τα γνωστα μειοξνεκτηματα. Γιαυτο ρωταω για τα goodyear μιας και θελει ο ξαδερφος μου να αλλαξει λαστιχα και ειπα μηπως ειναι καλυτερα στον τομεα της αντοχης μια μεση κατασταση μεταξυ αντοχης και φρεναρισματος, θορυβου κτλ. Παροτι και εγω ειμαι ευχαριστημενος απο τα continental δεν μπορω να δινω στον ενα μηνα λεφτα για σκισμενο λαστιχο. Παντως τα premium 5 σε σχεση με τα 2 ειναι ακομα πιο μαλακα. Οποτε αν πηγαινες σε χωματα με τα 2 μην κανεις το ιδιο με τα 5.
-
Σιγά ρε παιδιά που δεν θα πάμε σε χώματα. Είπαμε έχουν μαλακά πλαϊνά αλλά δεν σκίζονται και σαν βούτυρο.
Ντάξει δεν είπαμε ότι θα κάνουμε και το Παρίσι-Ντακάρ, αλλά το να πας και σε χωματόδρομο μια στο τόσο δεν έγινε τπτ. -
Εκανα μια γυρα στην πιάτσα για λάστιχα.
Ολα σχεδόν τα μαγαζιά άλλο λένε στην ταμπέλα σαν μάρκα και άλλο προτείνουν γιατι προφανώς έχουν φεσωσει τους εισαγωγεις και διακινείται πολυ λάστιχο απο χονδρεμπορους.
Toyo ο ένας Dunlop ο άλλος κλπ.
Ποίημα όλοι όχι Michelin και τα πλαινα λες και έχουν βούτυρο. Ελεος δηλαδή.
Και μια και δεν είχα ποτέ Michelin και μου τα ζαλισανε με κατι αγνωστα λέω δεν μαμιεται φέρτε μου Michelin.
Τρίτη θα τα έχουν.
Michelin latitude και βλέπουμε. -
Το λοιπό, για τ' αρκούδι έχω συγκεντρώσει τις εξής επιλογές (175/65R15):Κατά άυξουσα τιμή:
- Pirelli P1 & Bridgestone B250 στα 240 ευρώ
- Hankook K425, Goodyear DuraGrip (με εγγύηση 1χρόνο/20.000χλμ) & Michelin Energy Saver στα 250 ευρώ
- Goodyear EfficientGrip & Michelin Energy Saver plus στα 270 ευρώ
Προσανατολίζομαι περισσότερο στα P1 & B250, όπως και στα Duragrip λόγω εγγύησης. Καμιά γνώμη;
Έβαλα τελικά τα DuraGrip. Εντυπώσεις εν καιρώ.
-
κι εγω τετοια εχω
-
Το λοιπό, για τ' αρκούδι έχω συγκεντρώσει τις εξής επιλογές (175/65R15):
Κατά άυξουσα τιμή:
- Pirelli P1 & Bridgestone B250 στα 240 ευρώ
- Hankook K425, Goodyear DuraGrip (με εγγύηση 1χρόνο/20.000χλμ) & Michelin Energy Saver στα 250 ευρώ
- Goodyear EfficientGrip & Michelin Energy Saver plus στα 270 ευρώ
Προσανατολίζομαι περισσότερο στα P1 & B250, όπως και στα Duragrip λόγω εγγύησης. Καμιά γνώμη;
Έβαλα τελικά τα DuraGrip. Εντυπώσεις εν καιρώ.
Κωστη απο περιεργεια, γιατι αλλαξες λαστιχα?
-
Γιατί το Αρκούδι, Σπύρο, είχε πρώτης τοποθέτησης χειμερινά.
-
Πέρα από ζυγοστάθμιση χρειάζεται και ευθυγράμμιση στην αλλαγή των ελαστικών δεδομένου ότι το αμάξι πηγαίνει ευθεία?
Παίζει να χαλάσουν την υπάρχουσα ευθυγράμμιση αν δεν έχουν κατάλληλο μηχάνημα (γιατί ακούω κάτι διάφορα σχετικά με cd, προγράμματα,κτλ)?
-
Ευθυγράμμιση δεν χρειάζεται. Βέβαια δεν βλάπτει να κάνεις μια αν έχεις να κάνεις καιρό.
-
Κατι ασχετο. Αλλα οταν αλλαζεις αμορτισερ χρειαζεται ευθυγραμμιση;
-
Μπορεί και να μη χρειαστεί, αλλά αυτό τυπικά το ξέρεις μόνο αν πάρεις μετρήσεις, οπότε το καλύτερο είναι να γίνεται, ναι.
Edit: Βέβαια είναι λίγο άκυρη εδώ η ερώτηση.
-
Κατι ασχετο. Αλλα οταν αλλαζεις αμορτισερ χρειαζεται ευθυγραμμιση;ναι.....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]