-
Μου αρέσει που κάθεσαι και κοιτάς τις οικο-ταμπέλες.
Περισσότερο διασκεδάζω με τα του θορύβου που στην Ελλάδα ουδέποτε μας ένοιαζε μια και λόγω λείας ασφάλτου τα λάστιχα είναι αθόρυβα.
Και σωστά λες ότι η βροχή (φρενάρισμα σε βροχή συγκεκριμένα) πάλι δεν έχει και τόσο σημασία.
Και αν σκεφτείς ότι για ελάχιστη κατανάλωση δεν θα πας να βάλεις λάστιχο που δε σου αρέσει πάει κι αυτή η μέτρηση.Όποιο και να βάλεις από τα επώνυμα δύσκολα θα μετανιώσεις. Δε λέμε να πας να βάλεις κινέζικο... Το πόσο θα κρατήσει έχει να κάνει και με το πως το οδηγάς και το φυλάς.
Τα πιο υψηλού δείκτη ταχύτητας πιθανόν έχει αλλιώτικο πέλμα (σύνθεση γόμας). Κι αυτό επειδή έχει πιο σκληρό σκελετό που αντέχει στη θέρμανση βάζουν πιο μαλακό πέλμα για να μπορεί να το ζεστάνεις. Και κρατάει καλύτερα αλλά φθείρεται κάπως γρηγορότερα, -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και κρατάει καλύτερα αλλά φθείρεται κάπως γρηγορότερα,Καλα αυτο δε χρειαζεται να το πολυ-λεμε στον Ελληνα γιατι θα παει να βαλει δεικτη Υ στο cinquecento για να το παιζει ραλλιστας...
Ισχυει αλλα ειναι ελαχιστες οι διαφορες.
Οι κυριοτερες διαφορες ειναι σε σκελετο και πλαινα. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Για αυτό ακριβώς που θέλεις,φτιάχτηκε το ER300......
Ενταξει το ER300 ειναι μανουλα σε αυτα επειδη δε καταλαβαινει τιποτα απο χωμα, πετρες, πεζοδρομια και λακουβες. Αλλα σε σχεση με τα λαστιχα που ανεφερε ο φιλος μας, υπολειπεται πολυ σε ανεση, θορυβο κυλισης, και επιδοσεις στο στεγνο.
Επισης δε ξεραινεται, και δε χανει πελμα στην Ελληνικη ασφαλτο.Τωρα πρεπει να ιεραρχησει τις προτεραιοτητες του, αν θελει να θυσιασει λιγο απο ανεση και ηρεμια, για να παταει ανενοχλητος ο,τι υπαρχει στο εδαφος...
Ρε παιδια να ρωτησω μια απορια. Στο site της brisgestone γράφει ότι το Turanza ER300 διατίθεται και σε τύπους Runflat και Ecopia. Αν πατησεις στο ecopia σου βγάζει μόνο ECOPIA EP150 kai ecopia EP001S τα οποία είναι αλλα λάστιχα. Δεν βλέπω πουθενά ecopia ER300. Τι παίζει με αυτό το θέμα;
Και δεύτερον τα ER300 βλέπω οτι εδω μέσα οτι εχουν ειτε φανατικους οπαδους ειτε φανατικους κατηγορους. Για ποια er300 μιλανε τα standard η τα (runflat, ecopia αν υπαρχουν τελικα);
Kαι τριτον αυτα τα ECOPIA EP150 τι λένε σε σύγκρηση με τα ER300; Και τα δυο βγαινουν στην διαστασή μου. Ποιο απο τα δυο να προτιμηξσω και γιατι;
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
-
Τα ελαστικά σου έχουν σαμπρέλα ή όχι; Δεν επισκευάζονται με τον ίδιο τρόπο. Σπρέι τύπου 'φαστ' δοκίμασα στη προηγούμενη μου μηχανή -με σαμπρέλες- αλλά δεν έκανε δουλειά. Από την άλλη όμως, δεν τρύπησε απλώς αλλά κοπάνησε άσχημα ο τροχός και μάλλον σκίστηκε πολύ η σαμπρέλα. Στη τωρινή (με tubeless) έχω κιτ επιδιόρθωσης με 'μακαρόνι' και αμπούλες CO2 αλλά δεν έχει χρειαστεί ακόμα.
-
Αφού έχεις ήδη κομπρεσέρ, το Slime σου αρκεί λογικά.
Τα ελαστικά μου φυσικά και δεν έχουν σαμπρέλα. Και τα 2 προιόντα είναι για tubeless ελαστικά. Απλά το slime με χάλασε που είναι τελείως άμαρκο.
Κανείς λάθος για το slime, είναι πολύ γνωστό, αδίκως όχι εδώ. Στις ΗΠΑ , είναι πασίγνωστο. Το πουλάνε και στο amazon.
Αυτό να πάρεις, αφού έχεις κομπρεσέρ.(Nexus + Tapatalk)
-
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Περισσότερο διασκεδάζω με τα του θορύβου που στην Ελλάδα ουδέποτε μας ένοιαζε μια και λόγω λείας ασφάλτου τα λάστιχα είναι αθόρυβα.Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου.
Μέσα στο αμάξι: Έχοντας πρόσφατη την εμπειρία της αλλαγής ελαστικών στο 207 της γυναίκας μου (από NCT3 185/65/15 σε Eff Grip 195/55/16), είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το καινούριο λάστιχο είναι πιο αθόρυβο. Αφού άρχισα να διακρίνω πλέον άλλους θορύβους σε φρενάρισμα και στρίψιμο τους οποίους πρέπει να ψάξω!!! Μπορεί η πλειοψηφία των χλμ να έχει γίνει μέχρι τώρα στην Εγνατία Οδό που έχει πιο τραχύ οδόστρωμα από το μέσο ελληνικό δρόμο, αλλά η διαφορά είναι εμφανέστατη.
Έξω από το αμάξι: ένα καλοκαιρινό βράδυ που καθόμουν στο μπαλκόνι, προσπαθώντας να συνέλθω μετά από μετακόμιση άρχισα να παρατηρώ καλύτερα τους ήχους που δημιουργούσαν τα διερχόμενα οχήματα. Για να μην κουράζω, το μεγαλύτερο μέρος του θορύβου που παράγεται από τα σύγχρονα ΙΧ μου έδωσε την εντύπωση ότι προέρχεται από τα ελαστικά. Για όποιον έχει όρεξη, το πλήρες κείμενο εδώ: http://yourgear.gr/index.php/grafoume/kostas-avgikos/95-balkoni-psila-stin-akri-tis-polis.
Προσωπικά, λοιπόν, καλωσορίζω την οικο-ταμπέλα μιας και δίνει έμφαση σε μία παράμετρο της σχεδίασης των ελαστικών που για χρόνια ήταν σε δεύτερη μοίρα. Δεν ισχυρίζομαι, φυσικά, ότι η 'φίμωση' της κύλισης θα πρέπει να γίνει σε βάρος του κρατήματος, αλλά διάολε με τόση έρευνα γύρω από τα ελαστικά θα πρέπει να μπορούν να βρεθούν απαντήσεις σ' αυτό το δύσκολο σταυρόλεξο!
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Περισσότερο διασκεδάζω με τα του θορύβου που στην Ελλάδα ουδέποτε μας ένοιαζε μια και λόγω λείας ασφάλτου τα λάστιχα είναι αθόρυβα.
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου.
Μέσα στο αμάξι: Έχοντας πρόσφατη την εμπειρία της αλλαγής ελαστικών στο 207 της γυναίκας μου (από NCT3 185/65/15 σε Eff Grip 195/55/16), είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το καινούριο λάστιχο είναι πιο αθόρυβο. Αφού άρχισα να διακρίνω πλέον άλλους θορύβους σε φρενάρισμα και στρίψιμο τους οποίους πρέπει να ψάξω!!! Μπορεί η πλειοψηφία των χλμ να έχει γίνει μέχρι τώρα στην Εγνατία Οδό που έχει πιο τραχύ οδόστρωμα από το μέσο ελληνικό δρόμο, αλλά η διαφορά είναι εμφανέστατη.
Έξω από το αμάξι: ένα καλοκαιρινό βράδυ που καθόμουν στο μπαλκόνι, προσπαθώντας να συνέλθω μετά από μετακόμιση άρχισα να παρατηρώ καλύτερα τους ήχους που δημιουργούσαν τα διερχόμενα οχήματα. Για να μην κουράζω, το μεγαλύτερο μέρος του θορύβου που παράγεται από τα σύγχρονα ΙΧ μου έδωσε την εντύπωση ότι προέρχεται από τα ελαστικά. Για όποιον έχει όρεξη, το πλήρες κείμενο εδώ: http://yourgear.gr/index.php/grafoume/kostas-avgikos/95-balkoni-psila-stin-akri-tis-polis.
Προσωπικά, λοιπόν, καλωσορίζω την οικο-ταμπέλα μιας και δίνει έμφαση σε μία παράμετρο της σχεδίασης των ελαστικών που για χρόνια ήταν σε δεύτερη μοίρα. Δεν ισχυρίζομαι, φυσικά, ότι η 'φίμωση' της κύλισης θα πρέπει να γίνει σε βάρος του κρατήματος, αλλά διάολε με τόση έρευνα γύρω από τα ελαστικά θα πρέπει να μπορούν να βρεθούν απαντήσεις σ' αυτό το δύσκολο σταυρόλεξο!
+1
Κι εγω εχω τα ιδια (eff grip performance) και επιβεβαιωνω πληρως τα οσα λες.
Ειδικα κατι θορυβοι που ακουω υποπτευομαι πως προερχονται απο καπου στο κιβωτιο ή διαφορικο... και πρόσφατα αλλαξα και αξονα διαφορικου!
Τελος παντων, αθορυβα αλλα προσοχη σε λακουβες και πεζοδρομια λογω μαλακων πλαϊνών! -
Σε καλή άσφαλτο όντως έχει σημασία, στην τυπική ελληνική τύπου καθρέφτη όμως όχι και τόσο, αυτό έλεγα.
Και έχεις δίκιο ότι σε χαμηλές ταχύτητες τα λάστιχα αποτελούν μεγάλο μέρος της φασαρίας και η διαφορά όπως το λες είναι ακουστή.
Και όλα αυτά παρόλο που η ηχομόνωση στα αυτοκίνητά μας έχεις βελτιωθεί ενώ και οι μηχανικοί και αεροδυναμικοί θόρυβοι είναι μειωμένοι. Συμπέρασμα, γινόμαστε μαλθακοί και καλομαθημένοι!Πάντως με το αυτοκίνητό μου που έχει πολύ καλή ηχομόνωση χρειάστηκε να το σκεφτώ για να καταλάβω πόσο πιο ήσυχα ήταν τα Fulda Carat Progresso από τα Avon ZZ3 (σε Εγνατία).
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Kαι τριτον αυτα τα ECOPIA EP150 τι λένε σε σύγκρηση με τα ER300; Και τα δυο βγαινουν στην διαστασή μου. Ποιο απο τα δυο να προτιμηξσω και γιατι;
H Bridgestone δε ξερει να βγαζει οικολογικα ελαστικα εχω ξαναπει...
Αν θες κατι οικολογικο πηγαινε σε αλλη μαρκα.
Αλλιως το ER300 αν σε νοιαζει ενα γερο αξιοπρεπες ελαστικο ειναι μια χαρα.Το ER300 ecopia μια χαρα υπαρχει... πχ http://www.tyres-pneus-online.co.uk/car ... |DEMO.html
-
H Bridgestone δε ξερει να βγαζει οικολογικα ελαστικα εχω ξαναπει... -
το 235/40/18 τι άλλη διάσταση μπορεί να γίνει;
ψάχνω λαστιχάκια vivaldi αλλά δε βρίσκω τπτ
-
Γιατι το ecopia er300 δεν ανηκει στα οικολογικα; Μονο το EP150 είναι οικολογικο; Πάτα στην εξης σελιδα http://www.bridgestone.ie/tyres/car-4x4 ... anza-er300 το λινκ με κοκκινα γραμματα στην μεση (Find out more about Bridgestone's Turanza ER300 Ecopia tyre...) και δες αν σου βγάζει ecopia 300r. Για κατατοπισε με λιγο.
-
Γιατι το ecopia er300 δεν ανηκει στα οικολογικα; Μονο το EP150 είναι οικολογικο; Πάτα στην εξης σελιδα http://www.bridgestone.ie/tyres/car-4x4 ... anza-er300 το λινκ με κοκκινα γραμματα στην μεση (Find out more about Bridgestone's Turanza ER300 Ecopia tyre...) και δες αν σου βγάζει ecopia 300r. Για κατατοπισε με λιγο.Εcopia ER300 δεν ειναι...
Ειναι το Turanza ER300 με μια οικολογικη αναβαθμιση... Το ονομα του ελαστικου παραμενει Turanza, και στην ουσια ειναι το ιδιο λαστιχο απλα αναβαθμισμενο σε καποια στοιχεια.Τωρα γιατι δε το βγαζει στη σελιδα της Bridgestone δε ξερω, πωλειται κανονικοτατα ομως το λαστιχο...
Τι διασταση σε ενδιαφερει ομως? Δε νομιζω με τα λαστιχα που κυκλοφορουν σημερα να μην εχεις βρει καλυτερο απο το ER300, εκτος κι αν πηγαινεις τακτικα σε χωματοδρομους και χαντακια. -
Τα λαστιχα ακουγονται σε ορισμενες ασφαλτους. 80% ο δρομος και 20% το λαστιχο θα ελεγα ευθυνεται για τον θορυβο.
Συνηθως στο γυαλι και σε καποιες με χοντρο χαλικι οπου εκει η χροια του ηχου ειναι ανυποφορη.
Σε σοβαρους δρομους οπως αττικη οδος δεν ακουγεται(οπου εχει αγριο ταπητα)
Επισης σε ενα ταξιδι στην Ιταλια οταν εκανα στασεις στην autostrata δεν ακουγα σχεδον τιποτα απο τα αμαξια που τρεχανε!
Εκει και αν ηταν τριφτης ο δρομος...αλλα αθορυβος. -
Εχετε αναρωτηθει ποτε γιατι εμεις εχουμε δρομους γυαλι, ενω σε αλλες ευρωπαικες χωρες οχι?
Η απαντηση εχει να κανει με τα υλικα κυριως.
Τα αδρανη που χρησιμοποιουμε ειναι ασβεστολιθικα και ο ασβεστολιθος δεν εχει μεγαλη αντοχη στη τριβη και τη φθορα, με αποτελεσμα ο ταπητας με την παροδο του χρονου και του κυκλοφοριακου φορτου να τριβεται και ετσι να αποκτα ολη αυτη την ωραια γυαλαδα η επιφανεια του οδοστρωματος.
Το φαινομενο επιτεινεται και απο τα καιρικα φαινομενα, δηλαδη τον ηλιο και τη ζεστη καθως και απο την αναλογια της ασφαλτου που αν ξεπεραστει ενα συγκεκριμενο ποσοστο η ασφαλτος ερχεται στην επιφανεια.
Θα μου πειτε, μα υπαρχουν και δρομοι που κρατανε φοβερα, οπως η αττικη οδος, η γεφυρα ριου αντιρριου και αλλα σοβαρα εργα.
Ή σε διασταυρωσεις και φαναρια θα εχετε διαπιστωσει αντιολισθηρους ταπητες.
Αυτοι οι ταπητες περιεχουν και αντιολισθηρα ή σκληρα αδρανη, οπου εμεις εχουμε πολυ λιγα στον ελλαδικο χωρο, σε 1-2 νησια αν θυμαμαι καλα.
Το κοστος λοιπον ειναι ανεβασμενο και μονο σε ειδικες περιπτωσεις κατασκευαζονται αυτοι οι ταπητες. -
Ένα καλό του ασβεστολιθικού που τρίβεται είναι ότι δεν ξεκολλάνε πετραδάκια να πετιούνται στο από πίσω αυτοκίνητο (chips) και να σου κάνουν την μούρη ή και το παρμπρίζ χάλια και έτσι τα συμπτώματα αυτά είναι μειωμένα εν Ελλάδι.
Επίσης στους καλούς αλλά αθόρυβους δρόμους βάζουν και κάποια συστατικά (;ελαστικά;) που ο στόχος τους είναι η μείωση του θορύβου. -
ναι αν θυμαμαι καλα απο τη σχολη πρεπει να βαζουν κομματακια(τριμματα) ελαστικων.
-
Και χώμα από τον Άρη να βάζουνε αν ασφαλτοστρώνουνε κάθε 31 Φεβρουαρίου ο δρόμος γυαλί θα γίνει
-
Μάλιστα
-
Γιατι το ecopia er300 δεν ανηκει στα οικολογικα; Μονο το EP150 είναι οικολογικο; Πάτα στην εξης σελιδα http://www.bridgestone.ie/tyres/car-4x4 ... anza-er300 το λινκ με κοκκινα γραμματα στην μεση (Find out more about Bridgestone's Turanza ER300 Ecopia tyre...) και δες αν σου βγάζει ecopia 300r. Για κατατοπισε με λιγο.
Εcopia ER300 δεν ειναι...
Ειναι το Turanza ER300 με μια οικολογικη αναβαθμιση... Το ονομα του ελαστικου παραμενει Turanza, και στην ουσια ειναι το ιδιο λαστιχο απλα αναβαθμισμενο σε καποια στοιχεια.Τωρα γιατι δε το βγαζει στη σελιδα της Bridgestone δε ξερω, πωλειται κανονικοτατα ομως το λαστιχο...
Τι διασταση σε ενδιαφερει ομως? Δε νομιζω με τα λαστιχα που κυκλοφορουν σημερα να μην εχεις βρει καλυτερο απο το ER300, εκτος κι αν πηγαινεις τακτικα σε χωματοδρομους και χαντακια.Ελαστικα φοράω continental premium contact. Επειδη λοιπόν έχω μια ακρη με εισαγωγεα bridgestone μπορώ να τα πάρω αρκετα φτηνοτερα. Επομένως στους δυσκολους καιρους που ζουμε πιστευω ειναι σημαντικο κινητρο απο την στιγμη κιολας που οπως και να το κανουμε το bridgestone ειναι ενα επωνυμο ελαστικο. H διασταση που με ενδιαφερει ειναι 185/55/15/82Η. Μεταξυ ER300 και ECOPIA EP 150 ποιο να προτιμησω. Και αν ειναι καλυτερο το er300 να ζητωσω ecopia η το απλο;
-
Ελαστικα φοράω continental premium contact. Επειδη λοιπόν έχω μια ακρη με εισαγωγεα bridgestone μπορώ να τα πάρω αρκετα φτηνοτερα. Επομένως στους δυσκολους καιρους που ζουμε πιστευω ειναι σημαντικο κινητρο απο την στιγμη κιολας που οπως και να το κανουμε το bridgestone ειναι ενα επωνυμο ελαστικο. H διασταση που με ενδιαφερει ειναι 185/55/15/82Η. Μεταξυ ER300 και ECOPIA EP 150 ποιο να προτιμησω. Και αν ειναι καλυτερο το er300 να ζητωσω ecopia η το απλο;
Απ' ο,τι βλεπω σ' ενα site που εμπιστευομαι, δεν υπαρχουν τα ER300 Ecopia στη διασταση σου. Μονο τα απλα.
Εγω θα σου ελεγα να μη τα προτιμησεις τα EP 150. Δε ξερουμε πολλα πραγματα γι αυτα. Ενω τα ER300 ειναι δοκιμασμενα χρονια τωρα. Αφου θες οπωσδηποτε Bridgestone δηλαδη!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]