-
Θυμάμαι ότι είχαν τρελαθεί στην τηλεοπτική διαφήμιση! Αυτά δεν ήταν που είχαν και το λεγόμενο προστατευτικό 'νυχι' στο πλάι;
-
Αλήθεια, ποιο είναι το πιο παλιό ελαστικό που θυμάστε; Για να δούμε ποιοι είναι οι 'παλιοί' εδώ!
Προσωπικά το πρώτο που θυμάμαι ήταν το 'Cinturato P3'. -
Την ίδια εποχή μεσουρανούσαν τα CEAT και τα FULDA, αυτά κυρίως στους ταξιτζήδες.
-
το goodyear allweather το θυμαμαι που το ειχαμε βαλει στο οικογενειακο ασκονα και εκανε τρελο θορυβο, σαν τα σημερινα ημισλικ.
Πριν απο αυτα ειχαμε κατι μισελεν M&S αθλια επισης, ο σκελετος του πελματος ειχε σπασει και το αμαξι σε λειο εδαφος πηγαινε λες και ηταν σε λακουνες απο τους κραδασμους.
Ωραιες εποχες, να μαθαινω το 1992 παντιλικια με την ασκονα σε χωμα και τα allweather να μη φθειρονται τα πο@στικα με τιποτα -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Αλήθεια, ποιο είναι το πιο παλιό ελαστικό που θυμάστε; Για να δούμε ποιοι είναι οι 'παλιοί' εδώ!Εγω δεν ειμαι καθολου παλιος αλλα θυμαμαι τα Uniroyal που φοραγε ο πατερας μου στο 309 του... Ηταν σαν moonsoon tyres στην F1... Ενα μεγαλο κεντρικο αυλακι, και ολα τα αλλα διαγωνια...
-
+1 για τα goodyear all weather και made in Greece από όσο θυμάμαι.
-
Νομίζω και τα Cinturato P3 στην Πάτρα τα φτιάχνανε. Θυμάμαι και μια διαφήμιση (νομίζω του P3), όπου ένα ζευγάρι οδηγεί ένα ημιφορτηγάκι ford και ξαφνικά η γυναίκα κοιτάζει τον καθρέφτη και λέει στον άντρα: 'Μα...νομίζω ότι μας παρακολουθούν!'. Κι ο άντρας πατάει γκάζι να ξεφύγει από τον 'κακό' αλλά κάποια στιγμή ο 'κακός' (με αμάξι τύπου...Ascona) τον προλαβαίνει, οπότε κατεβαίνει κάτω ο φορτηγάκιας και λέει 'γιατί με ακολουθείς ρε φίλε;;' κι ο 'κακός' απαντάει κάτι στο στυλ 'ήθελα να δω τι λάστιχα φοράς και πας έτσι!'...
Παρεμπιπτόντως, άλλο παλιό λάστιχο που θυμάμαι και που σύμφωνα με τους 4Τ της εποχής ήταν πολύ καλό, ήταν το Michelin MX...το είχαμε σε 135/80R12...
-
Ακομα πιο παλια, michelin mx, mxt, mxv,
goodyear grad prix s,
dunlop sp sport aqua jet,
pirelli p6, p5, p500. Τα p6, ηταν καταπληκτικα. Σε opel manda φιλου, κρατουσαν φανταστικα.
Ακομα, uniroyal 380-340.
Το MXT, ηταν αξιοπρεπες ελαστικο.
Χαλια μαυρα, pirelli p 3000, all weader. -
Τσιντουράτο Ρ3 - τρεις φορές προστασία, η διαφήμισή τους.
Τα ολ γουέδερ ήταν εντελώς ξύλινα
Γνωστα και ως μπακλαβας.
Goodyear NCT, Pirelli P6, P7 και Michelin MXV2 για τους γλήγορους.
-
Για οσους το ψαχνουν πολυ, οριστε τα site που χρησιμοποιω...
-------- http://www.tyres-pneus-online.co.uk/
Εχει ολα τα λαστιχα ακομα και τα ψαγμενα, τα κινεζικα, τα χειμερινα, τα ημισλικ, τα σλικ, ΟΛΑ, με ολους τις υποκωδικους, και καρτελακια για τα παντα... Παρα πολυ χρησιμο!!!
-------- http://cartyresmadesimple.com/
Εκπληκτικο site μονο και μονο για το οτι εχει βαρος για καθε τυπο ελαστικου... Πολυ χρησιμο!!!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Michelin MXV2 για τους γλήγορους.Τετοια πρεπει να φόραγε η τζουλια οταν την αγοράσαμε το 1992.
Της φορεσαμε μετά κάτι μπριτζ 505; 510; -
Αυτά τα DUNLOP BLUERESPONSE έχουν παντού εξαιρετικές βαθμολογίες και κριτικές.... χμμμμμ..
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Αυτά τα DUNLOP BLURESPONSE έχουν παντού εξαιρετικές βαθμολογίες και κριτικές.... χμμμμμ..Εγώ έχω ήδη ψηθεί αλλά δεν φέρνουν ακόμη Η στη διάσταση που θέλω, μόνο V. Θα περιμένω λίγο ακόμη, αλλιώς Eff Grip Performance με το οποίο κονταροχτυπιούνται στα τεστ. Ο ίδιος αντιπρόσωπος θα μου τα φάει!
Από την άλλη, αν έβγαιναν τα Sportrac 5 σε Η και καλή τιμή (βλ. 15% κάτω σε σχέση με τα πρώτα) θα τα χτυπούσα, αλλά κι εκεί παίζει μόνο V - H δεν βγαίνει καν...
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Αυτά τα DUNLOP BLURESPONSE έχουν παντού εξαιρετικές βαθμολογίες και κριτικές.... χμμμμμ..
Εγώ έχω ήδη ψηθεί αλλά δεν φέρνουν ακόμη Η στη διάσταση που θέλω, μόνο V. Θα περιμένω λίγο ακόμη, αλλιώς Eff Grip Performance με το οποίο κονταροχτυπιούνται στα τεστ. Ο ίδιος αντιπρόσωπος θα μου τα φάει!
Από την άλλη, αν έβγαιναν τα Sportrac 5 σε Η και καλή τιμή (βλ. 15% κάτω σε σχέση με τα πρώτα) θα τα χτυπούσα, αλλά κι εκεί παίζει μόνο V - H δεν βγαίνει καν...
Τι διασταση λετε?
-
195/55/16
-
Αυτά τα DUNLOP BLUERESPONSE έχουν παντού εξαιρετικές βαθμολογίες και κριτικές.... χμμμμμ..Τα έβαλα πριν 3 μέρες σε 195/65/15. Δεν τα πίεσα ακόμη αλλά εντυπωσιάστηκα από το πόσο αθόρυβα είναι. Συγκριτικά με τα saver+ έχουν πιο μαλακή γόμα και treadwear index 340. Έχουν και σχετικά μαλακά πλαϊνά .
-
Ο χρήστης palypan έγραψε:
Αυτά τα DUNLOP BLUERESPONSE έχουν παντού εξαιρετικές βαθμολογίες και κριτικές.... χμμμμμ..
Τα έβαλα πριν 3 μέρες σε 195/65/15. Δεν τα πίεσα ακόμη αλλά εντυπωσιάστηκα από το πόσο αθόρυβα είναι. Συγκριτικά με τα saver+ έχουν πιο μαλακή γόμα και treadwear index 340. Έχουν και σχετικά μαλακά πλαϊνά .
Πιο μαλακά πλαϊνά από τα saver έχουν μόνο οι σαμπρέλες... Και το treadwear δεν είναι άσχημο! Σίγουρα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα Continental PC 2 και 5!!!
Παρότι η Dunlop δεν έχει φτιάξει μέχρι σήμερα γόμες που να δουλεύουν σωστά, αρχίζω να τα καλοβλέπω αφενός γιατί έχουν φοβερές βαθμολογίες στα τεστ, αφετέρου γιατί σε 185/60/14 μετά τα Pilot Exalto που καταργήθηκαν (στη διάσταση αυτή) είναι ό,τι πιο συγγενικό με αυτά, δηλ ελαστικό με ψιλοσπορ χαρακτήρα... και μετά το χάος...
-
Παρότι η Dunlop δεν έχει φτιάξει μέχρι σήμερα γόμες που να δουλεύουν σωστά
Σε 185/60/14 σπορ είναι το yokohama s drive.
-
Δε νομίζω ότι το Sdrive υπάρχει σε αυτή τη διάσταση...
-
185/55 r14 βλέπω στο σαιτ της γιοκοχάμας
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]