-
καλα
κατσε διαβαζε και κρινε ελαστικα με + και -
-
Εχμ... ερώτηση αδαούς:
Προκειμένου να έχουμε λίγο καλύτερη πρόσφυση με ελαστικά 2ετίας με 34000km στο βρεγμένο τι κάνουμε;- ανεβάζουμε 1-2psi την πίεση;
- την αφήνουμε ως ορίζει ο κατασκευαστής;
- μειώνουμε 1-2psi την πίεση;
-
αμα νιωθεις ανασφαλεια με τον κατασκευαστη χρησιμοποιησε την πρωτη λυση
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
καλακατσε διαβαζε και κρινε ελαστικα με + και -
τα παλιοτερα τεστ ειχαν βαθμολογια, αναποδη, με καλυτερο το μικροτερο νουμερο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Εχμ... ερώτηση αδαούς:
Προκειμένου να έχουμε λίγο καλύτερη πρόσφυση με ελαστικά 2ετίας με 34000km στο βρεγμένο τι κάνουμε;- ανεβάζουμε 1-2psi την πίεση;
to 3.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Εχμ... ερώτηση αδαούς:
to 3.
Αυτό.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Μετα χωρις να με ρωτησει ή να κοιταξει τι πιεσεις παιρνει το αμαξι, εβαλε ενα ωραιωτατο 28 μπρος πισω.
Μου το χουν κανει και μενα, με την δικαιολογια οτι στους ελληνικους δρομους 28 κι ειναι και πολυ...
Ενταξει να πω την αληθεια αδικο δεν εχουν αν το θες για ανθρωπομεταφορεα το αυτοκινητο.
Αλλα θα επρεπε να σε ρωτανε, ή να βαζουν οσο λεει ο κατασκευαστης.
Αν μετα στραβωσω καμια ζαντα επειδη μου βαλανε 28 ποιος θα φταιει?Εχμ... ερώτηση αδαούς:
Κοιτα, πρακτικα καλυτερη προσφυση δε θα εχεις. Θα νομιζεις οτι θα εχεις.
Απλα μειωνοντας την πιεση σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης οπως στη βροχη, θα μειωσεις τα χαζογλιστρηματα, και οταν γλιστρησει θα ειναι πιο φιλικο, ομαλο, προοδευτικο.Αλλοι λενε να αυξανεις την πιεση γιατι ετσι μειωνεις την επιφανεια επαφης, αρα εχεις μεγαλυτερη πιεση στο δρομο με το ιδιο βαρος, αρα σε βρεγμενο οδοστρωμα μειωνεις την πιθανοτητα υδρολισθησης. Οκ, αδικο δεν εχουν αλλα πιθανοτητα υδρολισθησης μεσα στην πολη με λογικες ταχυτητες δεν υπαρχει.
Αν πας στην εθνικη σβελτα τοτε ναι, αλλα ετσι κι αλλιως εφοσον βρισκεσαι σε εθνικη θα πρεπει να χεις αυξημενες πιεσεις, ειτε σε στεγνο ειτε σε βρεγμενο.Αρα η νορμαλ συμβατικη λυση ειναι να μειωσεις τις πιεσεις για να γλιτωσεις τα βλακωδη γλιστρηματα. (και να κερδισεις σε αισιοδοξια)
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
μην ξεχνας οτι αυτες τις μερες οι περιαστικοι δρομοι εχουν αρκετη σκονη-γυρη και αυτο δεν βοηθα την προσφυση......σε ρυθμους πιεσης+νοτιαδες = υγρασια στο συγκεκριμενο δρομο...
Παντως προς το παρον,τα σχολια του φιλου που εβαλε τα adrenalin δεν ειναι και τοσο καλα ετσι;
Και πες οτι ερχομουν στο μαγαζι σου...Απο 050Α σε S40 T5 awd, 205/50-17 ποια ειναι η προταση σου?
Προκειμένου να έχουμε λίγο καλύτερη πρόσφυση με ελαστικά 2ετίας με 34000km στο βρεγμένο τι κάνουμε;
Κυριακο, δεν πιστευω την ερωτηση αυτη να την γεννησε εμπειρια σε βροχες των τελευταιων ημερων?
Χθες οταν ξεκινησε να ριχνει το λασπονερο ημουν Βουλιαγμενης...Ξεκιναω χαλαρος απο το φαναρι, σπινιαρισμα και εμπλοκη του πισω αξονα..Πρωτη σκεψη, οτι στο βρεγμενο ειναι για κλωτσιες τα λαστιχα. Επομενο φαναρι, παρατηρω τους διπλα...τουλαχιστον εγω προχωρουσα, οι αλλοι αφηναν και μιση ταχυτητα κατω -
Στη βροχή και γενικά σε καταστάσεις χαμηλής πρόσφυσης μπορούμε να ανεβάσουμε λίγο την πίεση για να μειώσουμε την επιφάνεια επαφής. Μην περιμένετε όμως καμία τραγική διαφορά...
Η χαμηλότερη πίεση προσφέρει σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερη άνεση. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι επικίνδυνη, από ξεζαντάρισμα μέχρι καταστροφή του ελάστικού από υπερθέρμανση (λόγω της χαμηλής πίεσης και των παραμορφώσεων που του προκαλεί) -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
report μετά από 16.000 χλμ με continental premium contact5 (205/55/16) -- volvo v50 1.8έφτασε μάλλον γρήγορα η ώρα για εναλλαγή μπρος πίσω, μιας και τα πίσω είναι καινούρια με τα μπροστινά κάτω απ το 30% του πέλματος. ελπίζω να βγάλω με προσοχή τα 40.000χλμ.
Δεν ήρθε η ώρα, πέρασε το τραίνο και το έχασες. Αν σου έχει μείνει μόνο το 30% απλά πλησιάζει η ώρα να πετάξεις τα εμπρός να βάλεις τα πίσω εμπρός και τα καινούργια πίσω και να έχεις το νού σου να κάνεις το μπρος πίσω νωρίτερα.
Εγώ είχα δει ότι θα έπρεπε να κάνω το μπρος πίσω στα 10000χλμ με μαλακό πέλμα και 15000 με λίγο πιο σκληρό πέλμα οπότε το 22000 που αναφέρεις μου φαίνεται διαστημικό! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Η χαμηλότερη πίεση προσφέρει σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερη άνεση. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι επικίνδυνη, από ξεζαντάρισμα μέχρι καταστροφή του ελάστικού από υπερθέρμανση (λόγω της χαμηλής πίεσης και των παραμορφώσεων που του προκαλεί)
Ολα αυτα απο 2-3 psi κατω, για μερικα χιλιομετρα στη βροχη?
Που θα βρει την προσφυση να ξεζανταρει?
Και ποια υπερθερμανση σε βρεγμενο οδοστρωμα?
Οι γομες των καλοκαιρινων ελαστικων ειναι φτιαγμενες για υψηλες θερμοκρασιες στεγνου οδοστρωματος, στο βρεγμενο κανουν διακοπες με φραπε στις Μαλβιδες... -
Η υπερθέρμανση είναι από τον ίδιο το σκελετό του ελαστικού που παραμορφώνεται καθώς κυλάει. Με χαμηλότερη πίεση η παραμόρφωση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη. Ελάχιστα συμμετέχει η θερμοκρασία/τριβή με το οδόστρωμα σε αυτό.
Αν το πας τελική με χαμηλότερη πίεση ίσως να καταστρέψεις το λάστιχό σου.
Στη βροχή δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να ρίξεις την πίεση. Κακό σε όλα θα κάνεις, από το επίπεδο της πρόσφυσης μέχρι την κατανάλωση. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Στη βροχή δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να ρίξεις την πίεση. Κακό σε όλα θα κάνεις, από το επίπεδο της πρόσφυσης μέχρι την κατανάλωση.
Διαφωνω. Σε συνθηκες μειωμενης προσφυσης θες φιλικοτητα πανω απ' ολα.
Ενα ελαστικο στις κανονικες πιεσεις και ποσο μαλλον σε υψηλοτερες αντιδρα αποτομα, χωρις προειδοποιηση και ειναι απολυτο. -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Προκειμένου να έχουμε λίγο καλύτερη πρόσφυση με ελαστικά 2ετίας με 34000km στο βρεγμένο τι κάνουμε;
Κυριακο, δεν πιστευω την ερωτηση αυτη να την γεννησε εμπειρια σε βροχες των τελευταιων ημερων?
Χθες οταν ξεκινησε να ριχνει το λασπονερο ημουν Βουλιαγμενης...Ξεκιναω χαλαρος απο το φαναρι, σπινιαρισμα και εμπλοκη του πισω αξονα..Πρωτη σκεψη, οτι στο βρεγμενο ειναι για κλωτσιες τα λαστιχα. Επομενο φαναρι, παρατηρω τους διπλα...τουλαχιστον εγω προχωρουσα, οι αλλοι αφηναν και μιση ταχυτητα κατωΚαλά χάρηκα πολύ, με το σαπούνι χθες πατούσα επίτηδες απότομα το φρένο με καμιά 20αριά km/h και απλά το αυτοκίνητο συνέχιζε την πορεία του με τους τροχούς μπλοκαρισμένους.
Παρατήρησα όμως με τις βροχές που βρήκα πριν λίγο καιρό ανεβαίνοντας Κοζάνη ότι τα λάστιχα δε συμπεριφέρονταν καθόλου καλά και καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει κανένα άλλο βοήθημα ενεργητικής ασφάλειας (και με αφορμή τη χθεσινή βροχή ανεβοκατεβαίνοντας τον Κηφισό κατά τις 4μιση το απόγευμα) ήθελα να ξέρω πώς μπορώ να βελτιώσω, έστω και στο ελάχιστο που θα μου δώσει η αυξομείωση των πιέσεων, την αίσθηση και την προοδευτικότητα του αυτοκινήτου. Μιλάμε ότι με τη λασποβροχή κόντεψα να ρίξω το αυτοκίνητο σε παρκαρισμένα τουλάχιστον πέντε φορές, με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη των 30km/h, απλά στρίβοντας σε δρόμους της Λυκόβρυσης και της Μεταμόρφωσης μέχρι να βγω Κηφισό.Η απορία, ως εκ τούτου, γεννήθηκε διότι δεν μπορούσα να ζυγίσω τα υπέρ και τα κατά (μεγαλύτερη πίεση = μικρότερη επιφάνεια τριβής αλλά πιο απόλυτο τιμόνι, μικρότερη πίεση = μεγαλύτερη επιφ τριβής αλλά πιο φιλικό τιμόνι) στο βρεγμένο.
Θα δοκιμάσω να χαμηλώσω τις πιέσεις (ο κατασκευαστής λέει 32 παντού κι εγώ τώρα είμαι με 34 παντού) και αν ξαναβρέξει θα δω πώς συμπεριφέρεται. Λάστιχα αποκλείεται να αλλάξω τώρα, το σκεφτόμουν για έπειτα από το καλοκαίρι γιατί είναι κρίμα να αλλαχθούν και να φάνε ένα καλοκαίρι καινούρια, όπως αυτά που φοράω τώρα (τα έβαλα τον Απρίλιο του 2011). -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
(ο κατασκευαστής λέει 32 παντού κι εγώ τώρα είμαι με 34 παντού)
Κυριακο το γαμησες και ψοφησε... Ρε μαλακα, τι 34??? Βαλε 32 και ετοιμασου για 30αρι... Θα με θυμηθεις...
Παντως αν πας ταξιδι και βρεχει αστο στο 32. -
Ήθελα να δω αν μετριαστεί ένα πρόβλημα που έχω με το αυτοκίνητο που τραβάει αριστερά (μάλλον από ανομοιόμορφη φθορά). Τώρα είμαι στο στάδιο που σταύρωσα τους εμπρός τροχούς για να δω αν θα αλλάξει κάτι. Αν δε φτιάξει ούτε έτσι (ώστε να ξέρω ότι το πρόβλημα είναι στραβά φαγωμένα ελαστικά) με βλέπω για εκ νέου ευθυγράμμιση και έλεγχο της κρεμαγιέρας που αλλάχθηκε πρόσφατα.
-
τι πατεντες ειναι αυτες με τις πιεσεις;;;;;
βγαλτε αερα στη βροχη να δειτε την υδρολυσθηση με το καλημερα!!!+τιμονι που δεν νιωθεις......
βαλτε καινουργια λαστιχα και ας μην ειναι πρωτοκλασατα..... -
Τί λέτε τώρα;......40 τα μαύρα και τα περισσ'οτερα άνοιχτόχρωμα.......άντε κάποια λευκά 'δύσκολα 'στους 60!!!!!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Τί λέτε τώρα;......40 τα μαύρα και τα περισσ'οτερα άνοιχτόχρωμα.......άντε κάποια λευκά 'δύσκολα 'στους 60!!!!!! -
...μην ξανακούσω ότι τα πριξτεστον(bridgestone για όσους δεν κατάλαβαν) είναι καλά λάστιχα, θα του τα φορέσω κολάρο!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]