-
To Pirellακι ειναι η καλυτερη επιλογη απ' όλες με αρκετη αποσταση
-
αντε και αλλαξαμε λαστιχα και πηγαμε ενα νουμερακι παραπανω(αντι το μαμισιο 195-55-15, βαλαμε 195-60-15, ...η πιεση αλλαζει?, η κραταμε την πιεση που λεει η μαμα για το 55αρι της, ενω εμεις κοτσαραμε 60-αρι?
επισης η **πιεση στα ελαστικα εξαρταται απο το αυτοκινητο η απο το μεγεθος, διασταση, του ελαστικου **?
μου εχει κανει εντυπωση που στα βενζιναδικα μου λενε τι πιεση να βαλω απο 15 μετρα μακρυα, πριν δουν το λαστιχο λεπτομερως, κρινοντας βασικα απο τον τυπο του αυτοκινητου..και με ψαρωνουν. Ειναι δυνατον η μου λενε οτι θελουν?
(δεν μιλαω για τους πιτσιρικαδες βοηθους,αυτοι δικαιολογουνται, αλλα για σοβαρους βενζιναδες που πολλοι ειναι και οι επιχειρηματιες και δουλευουν τα μαγαζια τους) -
Ιδιες πιεσεις. Αλλαζεις πολυ το βημα ομως.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ιδιες πιεσεις. Αλλαζεις πολυ το βημα ομως.Sent from my Neo V using Tapatalk.
ευχαριστω...
προσωρινο ειναι, μεχρι να μαζεψω τα σχετικα ευρω να βαλω τη σωστη μαμα διασταση. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Όποιο και να βάλεις(εκτός από το Goodyear),μια χαρά θα είσαι....Γιατι απορρίπτεις τα Goodyear;
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
αντε και αλλαξαμε λαστιχα και πηγαμε ενα νουμερακι παραπανω(αντι το μαμισιο 195-55-15, βαλαμε 195-60-15, ...η πιεση αλλαζει?, η κραταμε την πιεση που λεει η μαμα για το 55αρι της, ενω εμεις κοτσαραμε 60-αρι?επισης η **πιεση στα ελαστικα εξαρταται απο το αυτοκινητο η απο το μεγεθος, διασταση, του ελαστικου **?
μου εχει κανει εντυπωση που στα βενζιναδικα μου λενε τι πιεση να βαλω απο 15 μετρα μακρυα, πριν δουν το λαστιχο λεπτομερως, κρινοντας βασικα απο τον τυπο του αυτοκινητου..και με ψαρωνουν. Ειναι δυνατον η μου λενε οτι θελουν?
(δεν μιλαω για τους πιτσιρικαδες βοηθους,αυτοι δικαιολογουνται, αλλα για σοβαρους βενζιναδες που πολλοι ειναι και οι επιχειρηματιες και δουλευουν τα μαγαζια τους)Ειδικος ειναι ο λαστιχας και οχι ο βενζινας.Αλλωστε ακομα και το ιδιο λαστιχο μπορει να θελει διαφορετικες πιεσεις αναλογα με το αμαξι.
Η μπαρκετα ,θελει 2,4 bar αν θυμαμαι καλα. -
Διάσταση 185/60/14 (Ζάντες αλουμινίου που δεν θέλω να αλλάξω).... Φορούσα το Michelin Pilot Exalto, το οποίο παρότι είχε δείκτη ταχύτητας V, δεν αργούσε να ζεσταθεί. Εξαιρετικό λάστιχο και με χείλος για προστασία ζάντας! Όμως ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ στη διάσταση αυτή!
Επειδή το τρέχω το αυτοκίνητο (yaris 1.3) και κυρίως σε στροφές ο προβληματισμός είναι μεγάλος πια σε αυτή τη διάσταση που έχει γεμίσει κατιμάδες.
- Bridgestone ER300 : κούτσουρα.
- Dunlop Fastresponse : απρόβλεπτα και 'πέφτουν' γρήγορα.
- Toyo CF1 : τίμιο λάστιχο αλλά για μέτρια πράγματα (το είχα πριν τα Michelin)
- Michelin Energy Saver Plus : το λάστιχο με τα πιο ευαίσθητα πλαϊνά αυτή τη στιγμή στην αγορά.
- Pirelli P1, P6: εκεί που μπαίνει η οικολογία από την πόρτα το κράτημα βγαίνει από το παράθυρο.
- Goodyear : μακριάαα...
Είμαι μεταξύ
α. Continental Premium Contact 5 (που όμως είναι μαλακά λάστιχα και φθείρονται πολύ γρήγορα),
β. **Yokohama C drive **, (όχι τα C drive 2, για τα οποία ακούω άσχημες γνώμες), και
γ. Nokian Line (που είναι εντελώς καινούργιο λάστιχο και δεν ξέρει κανείς τίποτα για δαύτα).Τα φώτα σας παρακαλώ ....
-
Κοντινεταλ φιλε μου.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
αντε και αλλαξαμε λαστιχα και πηγαμε ενα νουμερακι παραπανω(αντι το μαμισιο 195-55-15, βαλαμε 195-60-15, ...η πιεση αλλαζει?, η κραταμε την πιεση που λεει η μαμα για το 55αρι της, ενω εμεις κοτσαραμε 60-αρι?επισης η **πιεση στα ελαστικα εξαρταται απο το αυτοκινητο η απο το μεγεθος, διασταση, του ελαστικου **?
(δεν μιλαω για τους πιτσιρικαδες βοηθους,αυτοι δικαιολογουνται, αλλα για σοβαρους βενζιναδες που πολλοι ειναι και οι επιχειρηματιες και δουλευουν τα μαγαζια τους)http://marktg.toyotires.com/file/loadinflationtable.pdf
Στη σελίδα 67 περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία για να υπολογίσεις τη σωστή πίεση για το νέο ελαστικό.
-
Σε Yaris mk2 αντικαταστάθηκαν τα Yokohama DB που είχε ως μανίσια
και μπήκαν τα Energy Saver τα οποία ήταν βελτίωση μεγάλη.Έχεις παραπάνω απαιτήσεις όμως οπότε τα ξεχνάμε.
Αυτά εδώ δεν κάνουν ?http://www.elastika-online.gr/cgi-bin/r ... sowigan=So
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Σε Yaris mk2 αντικαταστάθηκαν τα Yokohama DB που είχε ως μανίσια
και μπήκαν τα Energy Saver τα οποία ήταν βελτίωση μεγάλη.Έχεις παραπάνω απαιτήσεις όμως οπότε τα ξεχνάμε.
Αυτά εδώ δεν κάνουν ?Φίλε μου αυτά φοράω και πρέπει να αλλάξω... Η Michelin έπαψε να τα βγάζει στη διάσταση όμως αυτή... και 100 ευρώ το λάστιχο που τα βρίσκεις από το site αυτό (ΑΝ υπάρχουν τετράδες και ΑΝ δεν είναι χιλιόχρονα από στοκ) χωρίς τοποθέτηση, ζυγοστάθμιση (!!!) είναι διαστημική τιμή για τέτοια διάσταση!
Συμφέρει περισσότερο να αλλάξεις ζάντες αλουμινίου και να βάλεις ελαστικά 195/55/15 που κοστίζουν όσο και οι απλές σειρές σε 185/60/14! -
Κατάλαβα.
Κοιτώντας εδώ:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
σε διάσταση λίγο μεγαλύτερη είναι κάποια αποτελέσματα αλλά πραγματικά δεν παίζουν
πολλά λάστιχα στη διάσταση σου πλέον.Οπότε, θα πήγαινα για το Continental , όπως είπε κι ο Χρήστος.
ΥΓ κοίτα και για κάνα Hankook τι βρίσκεις.U never u know....
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Όποιο και να βάλεις(εκτός από το Goodyear),μια χαρά θα είσαι....
Γιατι απορρίπτεις τα Goodyear;
Στο 3άρι για 2Κ μου άφησαν τις χειρότερες των εντυπώσεων!!Πιό θορυβώδες και πιο σκληρό από το ER300.....δεν ένιωσα σιγουριά ούτε μια φορά,τόσο στο φρένο αλλά ειδικά στις στροφές.... να μην ξεχάσω και μια μικρή ασάφεια στην ευθεία!!
Επίσης,άλλο ένα 3άρι τα φόρεσε μόλις για ούτε 1000χλμ......τα γύρισε πίσω και έβαλε τα Primacy τα HP και όπως μου είπε,ηρέμησε το κεφάλι του!!υγ.όλα αυτά βέβαια σε 205/55/16.....
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ειδικος ειναι ο λαστιχας και οχι ο βενζινας.Αλλωστε ακομα και το ιδιο λαστιχο μπορει να θελει διαφορετικες πιεσεις αναλογα με το αμαξι.
Η μπαρκετα ,θελει 2,4 bar αν θυμαμαι καλα.Ειδικος ειναι μονο η εταιρια και κανεις αλλος. Για να τα γραφουν στο καρτελακι κατι ξερουν...
Απο κει και περα μπορεις να παιξεις λιγο πανω κατω με βαση το οδηγικο σου στυλ. Αλλα και παλι θα ξεφυγεις απο αυτο που ειχε στο μυαλο του ο μηχανικος της εταιριας.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ειδικος ειναι ο λαστιχας και οχι ο βενζινας.Αλλωστε ακομα και το ιδιο λαστιχο μπορει να θελει διαφορετικες πιεσεις αναλογα με το αμαξι.
Η μπαρκετα ,θελει 2,4 bar αν θυμαμαι καλα.Ειδικος ειναι μονο η εταιρια και κανεις αλλος. Για να τα γραφουν στο καρτελακι κατι ξερουν...
Απο κει και περα μπορεις να παιξεις λιγο πανω κατω με βαση το οδηγικο σου στυλ. Αλλα και παλι θα ξεφυγεις απο αυτο που ειχε στο μυαλο του ο μηχανικος της εταιριας.
Ο λαστιχας εχει καταλογους που γραφουν τις πιεσεις για καθε μοντελο
Καποια αμαξια δεν εχουν καρτελακι πιεσεων,πχ η μπαρκετα δεν εχει. -
Κατάλαβα.Κοιτώντας εδώ:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
σε διάσταση λίγο μεγαλύτερη είναι κάποια αποτελέσματα αλλά πραγματικά δεν παίζουν
πολλά λάστιχα στη διάσταση σου πλέον.Οπότε, θα πήγαινα για το Continental , όπως είπε κι ο Χρήστος.
ΤΕΛΙΚΑ κατεληξα στα Pirelli CInturato P7 BLUE που ειναι θεωρητικα και Α/Α.
Τα Continental ηταν κανενα 60αρι παραπανω η 4αδα αλλα εχουν και λιγο χειροτερες κριτικες
Ελπιζω να ειναι καλα -
Μην δίνετε πολύ σημασία σε αυτό το site (http://www.tyrereviews.co.uk/). Είναι εντελώς διαφορετικά τα κριτήρια βάσει των οποίων κρίνουν εκεί μέσα, γιατί αυτοί που γράφουν ζουν σε χώρες με άλλες κλιματολογικές συνθήκες και οδηγούν σε πολύ καλύτερης ποιότητας ασφαλτοτάπητες.
Αν κάνεις αναζήτηση ελαστικών πχ με βάση τη διάσταση, σου βγάζει τα ελαστικά στη διάστασή σου ξεκινώντας από αυτό που πήρε τις καλύτερες κριτικές και καταλήγοντας σε αυτό με τις χειρότερες. Εκεί θα δείτε κουφά πράγματα: πχ στη δική μου διάσταση τα Pirelli P6, Dunlop Fastresponse, Yokohama C drive είναι πάνω από το Michelin Pilot Exalto 2, και αμέσως μετά είναι το μπαλόνι Energy Saver..!!! Απλά δεν παίζει!
Κατάλαβα.Κοιτώντας εδώ:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2013-European-Summer-Touring-Tyre-Test.htm
Το** Dunlop Sport Bluesponse** απ' ότι βλέπω βγαίνει στη διάστασή μου (μάλλον θα τους ξέφυγε!!!)... Απλά είναι τόσο καινούργιο που και σε αυτό θα έχουμε μαύρα μεσάνυχτα αν είναι οκ...
Τα Continental ΡC 2 είναι καλά ελαστικά αλλά έχουν ένα τρομερό μειονέκτημα: είναι πολύυυυυ μαλακά και -εκτός του ότι δεν μεταφέρουν στο τιμόνι την αίσθηση του δρόμου- φθείρονται για πλάκα και δεν βγάζουν χιλιόμετρα ειδικά άμα το στρίβεις το αυτοκίνητο. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: τα έχω σε Avensis σε διάσταση 195/60/15 V και έχουν γίνει κόσκινο μετά από 35.000 χμ, ενώ τα Michelin PE2 σε 185/60/14 V κράτησαν (κανονικότατα!) σε Yaris MK1 80.000 χμ!
-
Είναι αλήθεια οτι τα λάστιχα πιο βόρεια τα κρίνουν περισσότερο για βροχή και αρκετές φορές τα all
weather προτιμούνται.Το έβαλα όμως για τα τεστ που έχει απο περιοδικά και τα σχόλια που μπορείς να αποσπάσεις
απο την κάθε δοκιμή για συμπεριφορά στο στεγνό, τα πλαινά του,αν διαθέτει σπορ χαρακτηριστικά κλπα.
To έβαλα γιατί έλεγε και κάποια πράγματα για το Nokian που έψαχνες.Τα Energy Saver για παράδειγμα, τα έχει υψηλά γιατί σε ένα αμαξάκι όπως το Yaris, συμφωνούν
για αυτό που σχεδιάστηκε το αμάξι : χαμηλή κατανάλωση, μικρός θόρυβος, καλό στο βρεγμένο .Σε **Yaris mk1 **, δοκιμάσαμε τα Bridgestone B250 μετά τα ΟΕΜ που είχε (κάποιο Bridgestone πρέπει να ήταν πάλι αλλά ήταν
τραγικό στο βρεγμένο) , για normal χρήση ήταν οκ,.Τα Continental Premium Contact 2 , τα έχουμε σε άλλο αυτοκίνητο, αλλά αυτά που σου προτείναμε
είναι τα Premium Contact 5.ΥΓ ψάχνεις σίγουρα σκληρό λάστιχο.Μήπως να συγκεντρώσεις γνώμες για japan λάστιχα?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καποια αμαξια δεν εχουν καρτελακι πιεσεων,πχ η μπαρκετα δεν εχει.Eλα ρε τετοια προνομια οι λαστιχαδες??? Δε το ξερα!!!
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Καποια αμαξια δεν εχουν καρτελακι πιεσεων,πχ η μπαρκετα δεν εχει.Eλα ρε τετοια προνομια οι λαστιχαδες??? Δε το ξερα!!!
EDIT ακομα και τα sites γραφουν πχ http://www.michelin.gr/tyres/car-tyres# ... 5-15-84-V-
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]