-
Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:
Κάτσε ρε συ, πρέπει να ζεις στο Λονδίνο για να θες επιδόσεις από τα λάστιχά σου στο βρεγμένο οδόστρωμα? Καταρχάς το γεγονός και μόνο ότι οι δρόμοι μας είναι τραγικοί κάνουν ακόμα πιο απαραίτητη την ποιότητα διαχείρισης του αυτοκινήτου σε βρεγμένο αλλά και στεγνό. Δηλαδή πιστεύεις πιστεύεις πως ένα λάστιχο με χειρότερες (ας πούμε F σε βρεγμένο) θα αποδίδει καλύτερα στους Ελληνικούς δρόμους από ένα καλύτερης κατηγορίας (ας πούμε C)? Που (πως) στηρίζεται κάτι τέτοιο?Το πρόβλημά μου με αυτόν τον δείκτη είναι ότι μετράει μόνο φρενάρισμα σε βρεγμένο και τίποτα άλλο. Και επειδή στην Ελλάδα έχουμε βροχή 50 μέρες το χρόνο δεν τον θεωρώ το πιο σημαντικό παράγοντα για την αγορά ελαστικών. Αν είχε δείκτη για στεγνό να το συζητούσαμε.
το κρατημα θα χειροτερευει αλλα μιλαμε παντα για νορμαλ οδηγηση.
Σε νορμάλ οδήγηση όπως λες είσαι πολύ κάτω από τα τα όρια οπότε δεν έχεις πρόβλημα εκτός αν πέσεις σε λάδια ή κάνεις κάποιο τραγικό λάθος.
-
παιδια θελω αποψεις
θελω για τον celiga 195/50/r15 λαστιχα
και πηγα ρωτησα για τιμες 4αδα... μου εδωσε τις εξηςpilot exalto
280 ευρωΚleber
250 ευρωyokohama c drive
270 ευρωτωρα το αμαξι εδω και 7(!) χρονια φοραει τα τελευταια(yoko c drive) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος γιατι μετα απο τοσα χρονια μπορω να πω οτι κρατανε αρκετα καλα... και λεω να ξαναβαλω αυτα... εχετε να προτεινεται τιποτα καλυτερο?
-
Ο χρήστης Clockwork21R έγραψε:
Βασικά αυτά κοιτούσα, μαζί με Conti Sport Contact 5, Dunlop SP Sport Fast Response, Goodyear Efficient Grip και εσχάτως τα Hankook Ventus Prime 2 K115 και BF Goodrich g-Grip (τα οποία και δεν ήξερα).
Όλα τα παραπάνω για 215/50-17 και φαντάζομαι ότι αντίστοιχα καλά θα είναι και για 225/25-17. Η διαφορά στις τιμές όμως μεταξύ των διαστάσεων είναι όμως χαοτική (750-800 τα μεν 550-600 τα δε). Τι να κάνω? Τι θα χάσω σε άνεση και κατανάλωση?mazda 6 η' focus;;;;;
βαλε τα 225/45 γιατι το μονο αρνητικο τους σε σχεση με τα 215/50 ειναι η ανεση........
θα κερδισεις χρηματα,τιμονι,λιγο καλυτερη επιταγχυνση....
απο μενα τα Κ115 -
Ερώτηση.Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο φοράει ελαστικά διαστάσεων 185-60-15.Αν βάλω 195-50 θα κάνει ''μάγουλο''? (άσχετος πάνω στο θέμα ).Επίσης σε αυτή τη διάσταση τί τιμές παίζουν και ποιό θα προτείνατε?
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Ερώτηση.Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο φοράει ελαστικά διαστάσεων 185-60-15.Αν βάλω 195-50 θα κάνει ''μάγουλο''? (άσχετος πάνω στο θέμα ).Επίσης σε αυτή τη διάσταση τί τιμές παίζουν και ποιό θα προτείνατε?Καταρχήν σίγουρα λες για 185/60-15 και 195/50-15;; Μήπως το αρχικό είναι 185/60-14;
Έχει σημασία τι εννοείς. Το πλαϊνό τοίχωμα θα μικρύνει (και η συνολική διάμετρος του τροχού οπότε θα δείχνει ακόμα πιο λάθος το κοντέρ σου αλλά θα επιταχύνεις καλύτερα). Το αν θα φουσκώνει προς τα έξω περισσότερο είναι συζητήσιμο. Εξαρτάται από το πόσο χαλαρά πλαινά είχε το 60 σε σχέση με το 50 και βέβαια από το πόσο οριακό είναι το 195 στο πλάτος της ζάντας που δεν μας λές πόσο είναι. Γενικά η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη, πάντως στα πεζοδρόμια μάλλον θα βρίσκει η ζάντα πιο εύκολα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Καταρχήν σίγουρα λες για 185/60-15 και 195/50-15;; Μήπως το αρχικό είναι 185/60-14;Έχει σημασία τι εννοείς. Το πλαϊνό τοίχωμα θα μικρύνει (και η συνολική διάμετρος του τροχού οπότε θα δείχνει ακόμα πιο λάθος το κοντέρ σου αλλά θα επιταχύνεις καλύτερα). Το αν θα φουσκώνει προς τα έξω περισσότερο είναι συζητήσιμο. Εξαρτάται από το πόσο χαλαρά πλαινά είχε το 60 σε σχέση με το 50 και βέβαια από το πόσο οριακό είναι το 195 στο πλάτος της ζάντας που δεν μας λές πόσο είναι. Γενικά η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη, πάντως στα πεζοδρόμια μάλλον θα βρίσκει η ζάντα πιο εύκολα.
Σωστά το γράφω,15άρα είναι η ζάντα.Μήπως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξω για 195-55?
Τα τωρινά λάστιχα είναι dunlop sp sport 01,δεν ξέρω πόσο μαλακό ή σκληρό πλαϊνό έχουν συγκριτικά με άλλα .
Το πλάτος της ζάντας επίσης δεν το ξέρω.Κάπου στα χαρακτηριστικά στο βιβλιαράκι έγραφε 6j νομίζω,έχει καμία σχέση?Αλλιώς να το ψάξω και να επανέλθω. -
δεν μπορεις να βαλεις οτι θες και το 60 να το κανεις 50-55 κτλ,δες αντιστοιχια για να μην χαλασεις το βημα....
-
Ο χρήστης futureshock έγραψε:
παιδια θελω αποψεις
280 ευρωΚleber
250 ευρωyokohama c drive
270 ευρωτωρα το αμαξι εδω και 7(!) χρονια φοραει τα τελευταια(yoko c drive) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος γιατι μετα απο τοσα χρονια μπορω να πω οτι κρατανε αρκετα καλα... και λεω να ξαναβαλω αυτα... εχετε να προτεινεται τιποτα καλυτερο?
Χαχά.. συμπαθέστατο αμάξι.... το έχει ένας συγγενής βενζινάς και έχει 400 000χλμ! Εγώ από τότε που είδα ότι το υλικό των ελαστικών είναι από Απω Ανατολή άλλαξα στάση 180 μοίρες για τα ιαπωνικά ελαστικα(http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... F%8D%CE%BA)
Τώρα αφού είσαι ευχαριστημένος βάλε τα ίδια ...Πάντος ο εν λόγο τύπος και υπογραμός συγγενής είχε στο μαγαζί κάτι toyo τα οποία στην αφή μάρεσαν σαν γόμα και ταχε μάλλον για ιδία χρήση.. Οπότε προτείνω αυτό
http://www.e-elastika.gr/p.Elastika-Toy ... 14643.html -
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
παιδια θελω αποψεις
280 ευρωΚleber
250 ευρωyokohama c drive
Χαχά.. συμπαθέστατο αμάξι.... το έχει ένας συγγενής βενζινάς και έχει 400 000χλμ! Εγώ από τότε που είδα ότι το υλικό των ελαστικών είναι από Απω Ανατολή άλλαξα στάση 180 μοίρες για τα ιαπωνικά ελαστικα(http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... F%8D%CE%BA)
Τώρα αφού είσαι ευχαριστημένος βάλε τα ίδια ...Πάντος ο εν λόγο τύπος και υπογραμός συγγενής είχε στο μαγαζί κάτι toyo τα οποία στην αφή μάρεσαν σαν γόμα και ταχε μάλλον για ιδία χρήση.. Οπότε προτείνω αυτό
http://www.e-elastika.gr/p.Elastika-Toy ... 14643.htmlΓιατί δεν κοιτάς και τα s drive της yokohama. Γνώμη μου ότι είναι καλύτερα από τα 3 που αναφέρονται.
-
παιδια θελω αποψεις
280 ευρωΚleber
250 ευρωyokohama c drive
Μήπως να κοιτάξεις και κάποιο άλλο που να είναι πιο καινούργιο μοντέλο;
-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
παιδια θελω αποψεις
280 ευρωΚleber
250 ευρωyokohama c drive
http://www.e-elastika.gr/p.Elastika-Toy ... 14643.htmlαπο θεμα αξιοπιστιας δεν μασαει, και εμενα εχει 267.000χλμ χωρις προβληματα με τα σερβις στην ωρα τους...
ωραιο πελμα φαινονται να εχουν τα τογιο, θα μαζεψω 2-3 μοντελα ελαστικων να τα ρωτησω και αυτα σε τι τιμες παιζουν ...
Γιατί δεν κοιτάς και τα s drive της yokohama. Γνώμη μου ότι είναι καλύτερα από τα 3 που αναφέρονται.
ξερεις ποσο βγαινουν περιπου... δεν θελω να ξεφυγω πανω απο ~280 ευρω...
Μήπως να κοιτάξεις και κάποιο άλλο που να είναι πιο καινούργιο μοντέλο;
εχεις κατι στο νου σου? επειδη πρωτη φορα θα αλλαξω ελαστικα στο αμαξι μου και η μονη μου εμπειρια ειναι με τα yoko c drive και τα michelin energy που φοραει το οικογενειακο...
-
Όλα τα 195/50/15 έχουν περίπου από 250 μέχρι 300 ευρώ η τετράδα. Τώρα ανάλογα τα μαγαζί που θα ρωτήσεις αν είναι φθηνό ή ακριβό. Πχ τα s002 adrenaline τα βρήκα 260 ευρώ ενώ τα s drive κάπου στα 280.
-
ωραιο πελμα φαινονται να εχουν τα τογιο, θα μαζεψω 2-3 μοντελα ελαστικων να τα ρωτησω και αυτα σε τι τιμες παιζουν ...
Αντιλαμβάνεσαι ότι για πολιτικό λάστιχο η σχεδίαση του πέλματος αν και μπορεί να εκφράσει κάποια φιλοσοφία τελικά λίγο ρόλο παίζει πέραν του αισθητικού μέρους;
Παρόλα αυτά σε καταλαβαίνω δεν μπορώ παρά να ομολογήσω ότι κι εγώ μερικά σχέδια τα προτιμώ ενώ άλλα δεν τα θέλω.... -
καλα σιγουρα δεν ειμαι ο τυπος που θα κατσω να πω οτι το ταδε λαστιχο μπαινει καλυτερα στις στροφες ή κατι τετοιο... δεν μπορω να καταλαβω διαφορα περαν του σκληρου-μαλακου ελαστικου στο αμαξι...γιατι δεν εχω εμπειρια
οντως τα τογιο μου εκατσε ωραια στο ματι το κοψιμο του πελματος που εχει... -
καλα σιγουρα δεν ειμαι ο τυπος που θα κατσω να πω οτι το ταδε λαστιχο μπαινει καλυτερα στις στροφες ή κατι τετοιο... δεν μπορω να καταλαβω διαφορα περαν του σκληρου-μαλακου ελαστικου στο αμαξι...γιατι δεν εχω εμπειρια
οντως τα τογιο μου εκατσε ωραια στο ματι το κοψιμο του πελματος που εχει...Τα proxes T1R τα φορούσα για πολλά χιλιόμετρα. Δύο φορές το έχω βάλει συνολικά.
Τα υπερ: Έχει πολύ μεγάλο αυλάκι 8,2 ή 8,3 με αποτέλεσμα να βγάζει αρκετά χιλιόμετρα. Το κράτημα τους ήταν πάρα πολύ καλό. Δεν αργούσαν να ζεσταθούνε καθόλου. Τα φορούσα στην 195/45/16 80V.
Τα κατά: Έχουν λίγο θόρυβο. Από τα πρώτα χιλιόμετρα. Έχουν χαμηλή ταχύτητα υδρολίσθησης. Φαντάζομαι φταίει το κατευθυνόμενο πέλμα που έχουν. Ενώ στο βρεγμένο τα πήγαιναν αρκετά καλά.
Γενικά έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Θα μου πεις 'Γιατί δεν τα ξαναέβαλες;' Επειδή ήθελα να δοκιμάσω και κάποιο άλλο λάστιχο.
Έβαλα τα Kumho KH31. Πολύ πιο αθόρυβα από τα proxes T1R. Μεγαλύτερη ταχύτητα υδρολίσθησης. Αλλά σαν κράτημα στο στεγνό δεν έχουν το βεντουζάρισμα που είχαν τα proxes...
Βέβαια τα kumho τα φόρεσα στην 195/50/16 88V XL. Μεγαλύτερο πλαινό οπότε μπορεί να παίζεται και εκεί η διαφορά που βλέπω.
Ελπίζω να βοήθησα.
-
διαβασα τωρα για τα T1R οτι εχουν πολυ μαλακα πλαινα και δεν ειναι για πολλα χιλιομετρα που εχω σκοπο να τα κρατησω εγω...(οπως τα c drive που φοραω)
παρολλα αυτα εχουν και τα υπερ τους οπως αναφερες και συ... -
διαβασα τωρα για τα T1R οτι εχουν πολυ μαλακα πλαινα και δεν ειναι για πολλα χιλιομετρα που εχω σκοπο να τα κρατησω εγω...(οπως τα c drive που φοραω)
παρολλα αυτα εχουν και τα υπερ τους οπως αναφερες και συ...Τα ίδια είχα διαβάσει και εγώ. Το πρώτο σετ μου έβγαλε 60.000χλμ και το 2ο 75.000χλμ τραβηγμένα βέβαια επειδή δεν ήθελα να αλλάξω λάστιχα τον ιούνιο.
Χιλιόμετρα θα σου βγάλει. Δεν νομίζω να θέλεις περισσότερα;
Το λάστιχο σου ξαναλέω είναι πολύ καλό και βγαίνει και σε πολύ καλή τιμή. Και made in japan.
ΥΓ. Το αυτοκίνητο μου είναι μια φάμπια 1 με 116 άλογα και Bilstein B8 sprint. Το αναφέρω για να καταλάβεις ότι είναι δοκιμασμένα τα λάστιχα από θέμα αντοχής.
-
εγινε ...!! ευχαριστω για τις πληροφοριες-αποψεις ολονων σας..
θα επανελθω με εντυπωσεις καποια στιγμη... -
το πλαινο δεν εχει να κανει με τα πολλα χιλιομετρα που θες εσυ αλλα σε αντοχη σε λακουβες και πεζοδρομια......
η αποψη του fabil νομιζω σε καλυπτει απολυτα καθως δεν ειναι του ''διαβασα''-''ακουσα'' αλλα του δοκιμασα και μαλιστα 2φορες..... -
το πλαινο του t1r ειναι κουτσουρο..ουτε καν μαλακο
και ειναι αρκετα σκληρο λαστιχο..not a daily driver
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]