-
Ψάχνομαι και εγώ σιγά-σιγά για νέο λάστιχο του Φόκους ΙΙΙ. Το κακό είναι πως έχουν αντιεμπορική διάσταση (215-50-17) στην οποία σκέφτομαι να μείνω και να μην πάω στα 225-45-17 τα οποία και είναι εντός ορίου, γιατί φοβάμαι πως και θα καίει περισσότερο αλλά και θα κοπανάει σε κάθε ανωμαλία αρκετά περισσότερο. Δυστυχώς με ένα πρόχειρο έλεγχο είδα ότι στην συγκεκριμένη (εργοστασιακή) διάσταση για καλό λάστιχο θέλω κανα 700άρι+. Για προτείνετε λοιπόν λύσεις.
Κατά σειρά οι απαιτήσεις μου είναι:
- Κράτημα βρεγμένο (δείκτης A-C)
- Κράτηγμα στεγχό (δείκτης A-C)
- Οικονομία καυσίμου (δείκτης Β-C)
- Αντοχή
- Άνεση
- Θόρυβος
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι ρε συ, αφού τα αναφέρω σαν εναλλακτική. Τι λένε όμως?Αρκετά μαλακά πλαινά οπότε μένουν εκτός!
Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση μιας και από τα SC2 και SC3 με ένδειξη XL ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος! -
Λοιπόν, τα sport contact δε βγαινουν σε 16'', παρά μόνο τα sc2, τα οποία απ' οσο ξέρω ειναι μαλακά στο πλάι.
Έχει δουλέψει κανείς τα Bridgestone T001? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι ρε συ, αφού τα αναφέρω σαν εναλλακτική. Τι λένε όμως?Τα συγκεκριμένα ελαστικά τα έχω σε ένα Α6 quatro. Πολύ καλή επιλογή θα τα ξαναβάλω. Δεν είχα προβλημα με τα πλαϊνά, γρήγορη οδήγηση και ασφαλής. Τα συνιστώ.
-
Καλά είναι για να πηγαίνεις τη φαμίλια βόλτα.
-
Για σου ρε Ινφινιτι κάφτη!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λοιπόν ήρθε η ώρα της τσιλο-ταυρο-Μπέμπας να αλλάξει πατούμενα!
Για τους λιγότερο μυημένους, μιλάμε για την γνωστή e36 318 ti. Πληροφοριακά το αυτοκίνητο φοράει ανάρτηση Μ, μπλοκέ, μπάρες θόλων μπρος-πίσω και x-brace. Ψάχνουμε λοιπόν για κάτι σπορτιφ, χωρίς απαραίτητα να μιλάμε για τις κορυφαίες επιλογές. Δεν ψάχνω λοιπόν για πολύ ακριβές λύσεις, όπως επίσης δεν ψήνομαι ιδιαίτερα για δείκτη w, μου φαίνεται υπερβολικός για ένα αυτοκίνητο 145 αλόγων. Η φθορά δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, εξάλλου το αυτοκίνητο δεν κάνει πολλά χιλιόμετρα, με νοιάζει να ζεσταίνεται σε λογικό χρονικό διάστημα (γι' αυτό ειμαι σκεφτικός για τον δεικτη w) και θέλω να μην ειναι πολύ μαλακά τα πλαϊνά, για να έχω καλύτερο τιμόνι. Το τελευταίο μάλλον μας αποκλείει τα Michelin PS3, χωρίς όμως να ειμαι και απόλυτος. Τα Bridgestone 001 δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν, όπως και τα sport contacτ. Για κάποια Kumho έχω ακούσει συμπαθητικά λόγια, δεν ξέρω τι λένε...
Για ρίχτε μια ιδέα, κατά προτίμηση να έχετε κάποια εμπειρία από το καθενα που προτείνετε όμως.Νομίζω ότι δεν το έχουμε σίγουρο ότι αυξημένος δείκτης ταχύτητας σημαίνει δυσκολία στο ζέσταμα. Αυτό γιατί μάλλον συνδυάζονται με άλλη γόμα που παρά την ακαμψία του σκελετού καταφέρνει να ζεσταθεί εύκολα.
Επειδή τα τιμόνια της BMW, ειδικά τα τότε, ήταν καλά και ακριβή ίσως να μην έχει και τόση σημασία το σκληρό πλαϊνό. Ίσως μάλιστα να είναι και πρόβλημα, το υπερβολικά ακριβές τιμόνι είναι και νευρικό κι αυτό μερικές φορές κουράζει.
Επίσης το ότι έχει σφιχτές αναρτήσεις και ενισχύσεις ακαμψίας το κάνουν πιο συμβατό με σχετικά σφιχτό ελαστικό.
Αν κάνεις λίγα χλμ ίσως αξίζει να βάλεις κάτι σχετικά ημισλικοειδές.... (δε λέω για επίσημο ημισλικ). -
Tη δεδομένη στιμή δεν πρόκειται να ανέβω τόσο ψηλά σε κόστος.
Ό,τι και να βάλω πάντως, καλύτερη αίσθηση θα έχω στο τιμόνι απ' οτι τώρα με τα φθαρμένα λάστιχα. Μάρτυς μου ο sinanai ππου την οδήγησε για λίγο και του έκανε εντύπωση που το τιμόνι ελάφραινε.
Μην ξεχνάς βέβαια από τι προέρχομαι, οπότε το να ειναι ακριβές το τιμόνι (και ας ειναι και λίγο κουραστικο) ειναι πολύ σημαντικό για μένα, πιο σημαντικό από το αν το συγκεκριμένο λάστιχο θα με βάλει στη στροφή με 95 χαω αντι για 90. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Με τα spacers, αποστάτες ελληνιστί, αυξάνεις το μετατρόχιο (καλύτερη πρόσφυση στον άξονα αυτό και πιο απότομη απόλυτη συμπεριφορά), βγάζεις τη ζάντα πιο έξω (δείχνει ωραία από πίσω), γεμίζεις καλύτερα τα φτερά (δείχνει ωραία από τα πλάγια), ζορίζεις περισσότερο τα ρουλεμάν που φορτίζονται λάθος, ίσως χρειαστείς και άλλα πιο μακριά μπουλόνια και ίσως να βρίσκει ενώ δεν ξέρεις και πως θα αλλάξει η δυναμική συμπεριφορά της ανάρτησης. Αν το κάνεις μπροστά το εφέ είναι πιο έντονο και μπορεί να επηρεάζει και το φρενάρισμα...
Αν θέλεις να βάλεις βάλε καλής ποιότητας, ελαφριούς (δε θέλεις επιπλέον βάρος) αλλά λέω να μην βάλεις, δεν σου χρειάζονται.
Και να μην πάρεις 8,5 ζάντες για να βάλεις 225....
Και να μην βάζεις διαφορετικού πλάτους ελαστικά ανά άξονα αν δεν έχεις τη σχετική διαμόρφωση ανάρτησης που να συνδυάζεται με αυτό.Στο αυτοκίνητό μου έχω ζάντες με μεγαλύτερο offset απο τις εργοστασιακές, δηλαδή η ρόδα βγαίνει πιο έξω. Το πρόβλημα μου είναι οτι όταν στο αυτοκίνητο κάθονται πίσω άτομα και χαμηλώνει πολύ, τότε στις λακούβες και στις ανωμαλίες του δρόμου ακουμπάνε τα λάστιχα στην εσωτερική μεριά των φτερών. Το αυτοκίνητο είναι 3θυρο. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να λύσω αυτό το πρόβλημα, εκτος απο το να αλλάξω ζάντες?. πχ μπορώ να ανοίξω λίγο τα φτερά απο μέσα.?
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕ SUV ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ dodge caliber.ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ:
BRIDGESTONE
MICHELIN
CONTINETAL και
UNIROYAL
ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 215/R60/17 96H
ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΕΣ?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΩ. -
Ο χρήστης ΒασίληςG6 έγραψε:
Με τα spacers, αποστάτες ελληνιστί, αυξάνεις το μετατρόχιο (καλύτερη πρόσφυση στον άξονα αυτό και πιο απότομη απόλυτη συμπεριφορά), βγάζεις τη ζάντα πιο έξω (δείχνει ωραία από πίσω), γεμίζεις καλύτερα τα φτερά (δείχνει ωραία από τα πλάγια), ζορίζεις περισσότερο τα ρουλεμάν που φορτίζονται λάθος, ίσως χρειαστείς και άλλα πιο μακριά μπουλόνια και ίσως να βρίσκει ενώ δεν ξέρεις και πως θα αλλάξει η δυναμική συμπεριφορά της ανάρτησης. Αν το κάνεις μπροστά το εφέ είναι πιο έντονο και μπορεί να επηρεάζει και το φρενάρισμα...
Αν θέλεις να βάλεις βάλε καλής ποιότητας, ελαφριούς (δε θέλεις επιπλέον βάρος) αλλά λέω να μην βάλεις, δεν σου χρειάζονται.
Και να μην βάζεις διαφορετικού πλάτους ελαστικά ανά άξονα αν δεν έχεις τη σχετική διαμόρφωση ανάρτησης που να συνδυάζεται με αυτό.Στο αυτοκίνητό μου έχω ζάντες με μεγαλύτερο offset απο τις εργοστασιακές, δηλαδή η ρόδα βγαίνει πιο έξω. Το πρόβλημα μου είναι οτι όταν στο αυτοκίνητο κάθονται πίσω άτομα και χαμηλώνει πολύ, τότε στις λακούβες και στις ανωμαλίες του δρόμου ακουμπάνε τα λάστιχα στην εσωτερική μεριά των φτερών. Το αυτοκίνητο είναι 3θυρο. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να λύσω αυτό το πρόβλημα, εκτος απο το να αλλάξω ζάντες?. πχ μπορώ να ανοίξω λίγο τα φτερά απο μέσα.?
Roll the fenders......
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Roll the fenders......
Το κοίταξα αυτό το μηχάνημα που ανοίγει τα φτερά αλλά απ' οτι είδα αυτό τα ανοίγει κάτω κάτω, στο χείλος. Εμένα η ρόδα βρίσκει πιο πάνω, κάπου στην εσωτερική πλαινή μεριά. Αυτό το μηχάνημα μπορεί να ξεχειλώσει και πιο πάνω?
-
Μμμμμ....μάλλον πρέπει να αλλάξεις ζάντα.....εκεί που βρίσκει δύσκολο να 'παίρνει' κάτι....
-
Εκτός αν είναι μόνο ο πλαστικός θόλος που με ζέσταμα παραμορφώνεται. Εφόσον έχει αέρα από πίσω....
-
Ο χρήστης panos-dodge έγραψε:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕ SUV ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ dodge caliber.ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ:
BRIDGESTONE
MICHELIN
CONTINETAL και
UNIROYAL
ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΕΣ?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΩ.Λόγω του ότι είναι βαρύ αυτοκίνητο τα Michelin ,continental μάλλον απορρίπτονται..Ενα βαρύ αυτοκίνητο θα τα ζεσταίνει πολύ σύμφωνα με τη λογική του δευτέρου τίτλου 'ελαστικά' εδω:
http://www.amendola.gr/index.php?option ... &Itemid=24
εκτός του ότι θα έχεις λακούβα και αγωνία..
Από κει και πέρα για το uniroyal ακούω συχνά καλά λόγια για το βρεγμένο και αυτό τεριάζει για την κατηγορία σου ίσως:
http://www.elastika1.gr/gr/catalog/id/5329.html
Από κει και πέρα υπάρχει και αυτό:
http://www.elastika1.gr/gr/catalog/id/4544.html
Η brigestone έχει σκληρή γόμα γενικά αλλά η σειρά turanza είναι από τα μαλακά-σκληρά της σε σχέση με τη σειρά potenza που είναι σκληρά σκληρά -
Τα Potenza, σε αντιθεση με τα Turanza, εχουν πολυ μαλακη γομα. Ο σκελετος ειναι αλλο θεμα βεβαια. Τωρα το οτι σε βαρια αυτοκινητα δεν ταιριαζουν τα Michelin π.χ. ειναι εντελως αυθαιρετο.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
Λόγω του ότι είναι βαρύ αυτοκίνητο τα Michelin ,continental μάλλον απορρίπτονται..Ενα βαρύ αυτοκίνητο θα τα ζεσταίνει πολύ σύμφωνα με τη λογική του δευτέρου τίτλου 'ελαστικά' εδω:
http://www.amendola.gr/index.php?option ... emid=24....Όχι δεν πάει έτσι.
Ο Αμέντολα δε λέει αυτό που εννοείς.... απλά λέει ότι το πέλμα στα πολιτικά είναι πολύ πιο σκληρό από τα αγωνιστικά που τελειώνει σε λίγες 100άδες χλμ.
Καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο το μαλακό πέλμα και άλλο τα μαλακά πλαινά (δηλαδή και μαλακό τμήμα σκελετού).
Είναι ανεξάρτητα αυτά, τα αγωνιστικά έχουν πολύ σκληρό σκελετό και πολύ μαλακό πέλμα. Τα πολιτικά το αντίθετο. Φυσικά υπάρχουν και διαβαθμίσεις στη σκληρότητα τόσο του σκελετού όσο και του πέλματος και στα πολιτικά.
Κι όσο για το βάρος που σηκώνει το ελαστικό αυτό έχει σχέση με το δείκτη φορτίου που δείχνει ακριβώς αυτό. Μιλάω για ένα νούμερο που συνήθως είναι γύρω στο 80-90 αλλά σε SUV πάει και πάνω από 100 και το βρίσκεις ακριβώς μετά από τις διαστάσεις του ελαστικού μαζί με τον δείκτη ταχύτητας (κάτι Η, V, W...). Πχ 195/50-R15 86W
Εφόσον λοιπόν επιλέξει το κατάλληλο λάστιχο και το φουσκώνει όσο πρέπει δεν τίθεται θέμα με το βάρος. -
xmm.. Μάλιστα.. Για αυτό λέγεται και δημόσια συζήτηση για να το βελτιστοποιούμε το θέμα... Εν τέλη εγώ προτείνω στο παλικάρι τα uniroyal με τις καλές συστάσεις στο βρεγμένο που παίζουν στην 'πιάτσα'.. Μια που και η στεγνή μας άσφαλτο με την τέλεια συντήρηση είναι.... Τι λέμε για αυτά?
-
Ο χρήστης panos-dodge έγραψε:
BRIDGESTONE
MICHELIN
CONTINETAL και
UNIROYAL
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΩ.Θα σου προτεινα τα
continental premium contact και τα yokohama 051 -
τα uniroyal ειναι κατασκευη της πλακας εντελως ομως και τα πλαινα ειναι πιο μαπα και μαλακα απο michelin και conti
ξεπερασμενη σχεδιαση..εγω το θεωρω μια βλακεια και μιση
υπαρχουν πολυ καλυτερα λαστιχα εκει εξω..σε αυτη τη διασταση βγαινει το rainsport 2εγω την ιδια χαραξη βλεπω απο matiz μεχρι και σε clk η grand vitara..τωρα κρινετε εσεις
γνωμη μου ειναι ειδικα αν ειναι τετρακινητο να βαλεις ελαστικα για suv..γιατι εχω δει σε πολλα suv λαστιχα οπως τα uniroyal η premium contact κατι που δε θα προτιμουσα προσωπικα
γενικοτερα ελεγξε το δεικτη φορτιου για αρχη σε καθε λαστιχο που θα κοιτας..
αν κοιτας λαστιχα για suv 3 απ'τα καλυτερα ελαστικα ειναιcontinental cross contact
hankook ra23
pirelli scorpion verde
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]