-
Φίλος μου άλλαξε λάστιχα προχτές σε ibiza και του φαίνεται πως τραβάει λίγο δεξιά. Τί να φταίει ;
-
πολλα..
για αρχη στραβια ζαντα η ευθυγραμμιση -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Φίλος μου άλλαξε λάστιχα προχτές σε ibiza και του φαίνεται πως τραβάει λίγο δεξιά. Τί να φταίει ;Η στραβή ευθυγράμμιση και τα παλιά είχαν στραβοπατήσει και δεν του φαινότανε ή τα καινούργια είναι στραβά ιδίως αν τα καινούργια είναι μάρκα μεκαψες παίζει αρκετά.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Φίλος μου άλλαξε λάστιχα προχτές σε ibiza και του φαίνεται πως τραβάει λίγο δεξιά. Τί να φταίει ;εχω την εντυπωση οτι πλεον στην Ελλαδαρα εχουν στειλει ολα τα ελλατωματικα τους,δεν ακουω τιποτα αλλο παρα μετα την αντικατασταση δεν ευθυγραμμιζεται η' δεν ζυγιζεται!!!ειμαι και παλιος παθων
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Φίλος μου άλλαξε λάστιχα προχτές σε ibiza και του φαίνεται πως τραβάει λίγο δεξιά. Τί να φταίει ;
Η στραβή ευθυγράμμιση και τα παλιά είχαν στραβοπατήσει και δεν του φαινότανε ή τα καινούργια είναι στραβά ιδίως αν τα καινούργια είναι μάρκα μεκαψες παίζει αρκετά.
Pirelli P6 είναι 5 μηνών , δεν είναι κουκουρούκου λάστιχα
εχω την εντυπωση οτι πλεον στην Ελλαδαρα εχουν στειλει ολα τα ελλατωματικα τους,δεν ακουω τιποτα αλλο παρα μετα την αντικατασταση δεν ευθυγραμμιζεται η' δεν ζυγιζεται!!!ειμαι και παλιος παθων
Λες ;
-
δεν εχει να κανει με την μαρκα και ρε διαολε.....πολλες περιπτωσεις
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Φίλος μου άλλαξε λάστιχα προχτές σε ibiza και του φαίνεται πως τραβάει λίγο δεξιά. Τί να φταίει ;Την πιεση την ελεγξε στα δυο μπροστινα;
-
Παιδια καλησπερα,ειμαι νεο μελος στο forum,αλλα παλιος αναγνωστης του περιοδικου..Θελω τα 'φωτα' σας σχετικα με την επιλογη ελαστικου,γιατι το κεφαλι μου εχει γινει σουπα απο το πολυ ψαξιμο..Εχω ενα c3 1.1 και θελουν αλλαγη τα ελαστικα.Το αμαξι εχει φορεσει 2 φορες michelin,χωρις να αγγιζουν την τελειοτητα ειδικα τα τελευταια τα energy.Το αμαξι κανει αποκλειστικα χρηση στην πολη.Μετα απο ερευνα στα site των εταιρειων εχω καταληξει στα goodyear duragrip,pirelli P1 ή p4 ή p6 (δεν μπορω να βρω διαφορες),και continental ecocontact(σε αλλο αμαξι που φοραει continental ειμαι ευχαριστημενος,αν και ειναι τα καλα τους λασχτιχα).Αποκλειονται michelin,γιατι 3η φορα δν λεει kai dunlop διοτι μετα απο επισκεψη sto tyrereview δν ειδα κατι θετικο.Οι διαστασεις ειναι 175/65 ρ14 82Τ.
-
σε αυτή τη διάσταση 175/65/14 μόλις τώρα (αυτή, προηγούμενη εβδομάδα), έχει βγάλει η continental εκτός από τα ECO και τα premiumcontact5
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
P6 Cinturato φοράω στην ίδια διάσταση εδώ και περίπου 30000 χλμ (παίζω και με τις πιέσεις και πλέον είμαι με 33 μπροστά και 34 πίσω - η Φίατ λέει 32 παντού για νορμάλ και 32 μπροστά 35 πίσω φορτωμένο) κι εχω μείνει ευχαριστημένος τόσο στο στεγνό όσο και στο (πολύ) βρεγμένο. Λίγο τα χαλάει στο μισοβρεγμένο αλλά όχι σπουδαία πράγματα, μάλλον δε βοηθάει και το Τέμπρα σε αυτό. Πεζοδρόμια και λακούβες δεν κυνηγάω βέβαια αλλά σε ό,τι έχει τύχει δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό από άποψη φθοράς. Θα τα ξαναέβαζα χωρίς σκέψη.
Τα P6 (όχι τα Cinturato) φόραγα πριν 3 χρόνια σε ένα Astra H 1.6 που είχα, σε 205/55/16, για 40.000 χλμ. Ενώ στην αρχή ήταν γενικώς καλά, μετά από 20.000 χλμ (& αλλάγή εμπρός-πίσω), σκλήρυναν αρκετά & γλιστρούσαν με το παραμικρό. Ελπίζω τα Cinturato να είναι αρκετά βελτιωμένα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από ό,τι φαίνεται, λέτε ένα μεγάλο όχι σε Energy Saver & ER300. Επομένως, θα κοιτάξω προς Continental, Pirelli & Fulda. -
Γνωμη μου,βαλε pirelli P1 που ειναι καινουριο μοντελο και με καλες κριτικες.
-
Τώρα το είδα ότι είναι νέο μοντέλο, παίζει & αυτό στα υπόψιν, φυσικά.
-
Και ίσως συμφέρει να βάλεις 185/60-14 που είναι πιο συνηθισμένο άρα θα βρεις πιο πολλά μοντέλα και πιο φτηνό.
-
@onyx: ο Δούκας θα βάλει ούτως ή άλλως 185/60-14. Ο gti777 φοράει 175/65-14.
@Δούκας: τα λάστιχα τα είχα κάνει εμπρός-πίσω στα 17000 χλμ περίπου γιατί πίστευα ότι τα εμπρός χαζοσπινιάρουν. Το βάθος πέλματος ήταν και στα τέσσερα το ίδιο (και μπόλικο, 6.6mm). Μάλλον «φταίει» το αυτοκίνητο (η κατανομή του βάρους; το ότι είναι ελαφρύ; το ότι είναι ψηλό; κάτι...) και όχι τόσο τα ελαστικά. Άλλωστε με τις καλές βροχές είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω και να δω ότι κρατάνε μια χαρά σε νορμάλ ταχύτητες (μέχρι 140) και δεν υπάρχει πρόβλημα στο φρενάρισμα.
@gti777: όπως είπε και ο onyx, θα μπορούσες να κοιτάξεις τα 185/60-14 αντί της διάστασης που έχεις τώρα.
-
@onyx: ο Δούκας θα βάλει ούτως ή άλλως 185/60-14. Ο gti777 φοράει 175/65-14.@Δούκας: τα λάστιχα τα είχα κάνει εμπρός-πίσω στα 17000 χλμ περίπου γιατί πίστευα ότι τα εμπρός χαζοσπινιάρουν. Το βάθος πέλματος ήταν και στα τέσσερα το ίδιο (και μπόλικο, 6.6mm). Μάλλον «φταίει» το αυτοκίνητο (η κατανομή του βάρους; το ότι είναι ελαφρύ; το ότι είναι ψηλό; κάτι...) και όχι τόσο τα ελαστικά. Άλλωστε με τις καλές βροχές είχα την ευκαιρία να τα δοκιμάσω και να δω ότι κρατάνε μια χαρά σε νορμάλ ταχύτητες (μέχρι 140) και δεν υπάρχει πρόβλημα στο φρενάρισμα.
@gti777: όπως είπε και ο onyx, θα μπορούσες να κοιτάξεις τα 185/60-14 αντί της διάστασης που έχεις τώρα.
Για την μεσαία παράγραφο που έγραψες.
Μήπως σου έχουν τελειώσει τα αμορτισέρ και στην εκκίνηση κάθεται το πίσω μέρος και 'σουζάρει' το εμπρός και χάνεις πρόσφυση?
Το ίδιο κάνω με τις πιέσεις που ανέφερες πιο πάνω και γω. Επειδή το λάστιχο όσο πιο φουσκωμένο είναι τόσο κρατάει (σε λογικά όρια για δρόμο...έως 36) και μάλλον είναι κάτι αντίστοιχο το παπούτσι που κρατάει καλά και δεν είναι πλαδαρό όταν είναι δεμένο καλά στο πόδι.. Ετσι λοιπόν με 34 πίσω και 33 μπροστά κρατάνε ένα κλικ καλύτερα τα πίσω ελαστικά με αποτέλεσμα το πίσω μέρος να είναι φιλικό(εξουδετερώνεις την υπερστροφή).. Το αντίθετο φυσικά ισχύει για την ανάρτηση... μαλακό πίσω μέρος κάνει πιο φιλικό το συμπαθές μας τετράτροχο.. -
Τα αμορτισέρ μου είναι τα B6 (κίτρινα) κι έχουν ~40000km σε 2 χρόνια. Τα ελατήρια δεν έχουν αλλαχτεί ποτέ (κοντεύουν τα 19 τους χρόνια), οπότε θεωρητικά έχουν κάτσει και σκληρύνει. Όσο φοράω τα Β6 το αυτοκίνητο δεν έχει φορτωθεί υπερβολικά πάνω από δυο φορές. Το βύθισμα και τη «σούζα» συνεχίζω βέβαια να τα παρατηρώ στο αυτοκίνητο (όταν φρενάρω και ξεκινάω αντίστοιχα), σε πολύ μικρότερο βαθμό φυσικά. Τι να πω... μπορεί να είναι και τα λάστιχα βέβαια, πάντως σε σύγκριση με τα Pilot Exalto 2 είναι καλύτερα για το αυτοκίνητο αυτό (τα PE2 δε με ικανοποίησαν στο Τέμπρα, believe it or not, σπινιάριζαν ΠΟΛΥ και με το παραμικρό).
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Την πιεση την ελεγξε στα δυο μπροστινα;
Οταν τα άλλαξε του έβαλαν και στα 4 λάστιχα 32 psi. Αυτό που σκέφτομαι είναι επειδή έχει κάνει ήδη 250 χλμ μήπως θέλουν ξανά έλεγχο στη ζυγοστάθμιση
-
Overkill (για τον κινητήρα κυρίως) τα 185-60-14 σε αμάξι 1100 κυβικά!
Επιπλέον, επειδή το κοιτούσα πρόσφατα για φίλο με getz (που ειναι και 1350, όχι 1100) και φοραει επίσης 175-65-14, η διάσταση αυτή βγαίνει 5-6 ευρώ φθηνότερα το κάθε ελαστικό σε σχέση με 185-60-14, σε μπόλικες μάρκες που πήρα τιμές. Και πέρα από το τελικά πιο ακριβό ελαστικό, με το 185 επίσης αυξανεις τριβές/κατανάλωση σε ένα αμάξι κυρίως πόλης (ξαναλέω ότι σε 1100 δεν θα το σκεφτόμουν καν σαν επιλογή)...δεν χρειάζεται. Μια χαρά ειναι το 175, πιο οικονομικό σαν ελαστικό και πιο οικονομικό στην κύλιση του.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Την πιεση την ελεγξε στα δυο μπροστινα;
Οταν τα άλλαξε του έβαλαν και στα 4 λάστιχα 32 psi. Αυτό που σκέφτομαι είναι επειδή έχει κάνει ήδη 250 χλμ μήπως θέλουν ξανά έλεγχο στη ζυγοστάθμιση
δεν εχει να κανει με ζυγοσταθμιση ρε'συ..σε οτι εχει να κανει με τον τροχο λογοι που μπορουν να κανουν το αυτοκινητο να συμπεριφερεται ετσι ειναι
χαμηλη πιεση σε ενα λαστιχο..στην προκειμενη το δεξι
στραβια ζαντα
αν ηταν στραβο το λαστιχο θα του ετρεμε το τιμονι και στα λιγα χμ και στο φρεναρισμα και γενικα χωρις να ειναι πανακεια αυτο
αλλωστε ενα στραβο λαστιχο μπορει να προκαλεσει απο μηδαμινη εως και μεγαλη αλλαγη της συμπεριφορας του αυτοκινητου η οποια δεν μπορει να χαρακτηριστει απο καποια συμπτωματα που παρατηρουμε..ειναι αλλοπροσαλη για προφανης λογους.καθε λαστιχο μπορει να ειναι στραβο σε διαφορετικο βαθμο η με διαφορετικο τροπο
δεν πιστευω οτι ειναι απο αυτοσυμφωνω με καποιον παραπανω που ανεφερε οτι τωρα που αλλαξε τα λαστιχα με καινουρια ενα τετοιο προβλημα που πριν δεν ηταν εμφανες τωρα βγαινει στην επιφανεια
επισης μια αλλη περιπτωση ειδικα αν μιλαμε για ζαντες αλουμινιου ειναι η εξης
ο λαστιχας ειχε βγαλει ολους του τροχους και καποια/ες πισω ζαντα ηταν στραβια η οποια ηρθε μπροστα..ειτε δεν εδωσε σημασια, ειτε δεν του ανεφερε το στραβωμα..ειναι πολυ πιθανο σεναριο
το σωστο με τη σειρα ειναι να ελεγξει πρωτα τις ζαντες του μια μια για στραβωματα..αν εχουν και ειναι αλουμινιου τοτε να τις επισκευασει
αν οι ζαντες δεν εχουν καποιο προβλημα τοτε να μπουνε οπως ειναι στη θεση τους..επειτα να ελεγξει την ευθυγραμμισηαν γινουν αυτα τα βηματα και το αυτοκινητο ειναι οκ καθαρισε.αλλιως ρωτα τον αν οταν το πηρε καινουριο του τραβαγε καθολου δεξια.το παθαινουν πολλα καινουρια group vag και παιζουν πολλες περιπτωσεις μετα
παντως απο εκει πρεπει να ξεκινησει -
Φόρεσα σήμερα τα KUMHO ECSTA LE SPORT KU39 . Αυτοκίνητο civic EP3 ( type r ). Στη μαμά διάσταση δηλαδή 205/45/17. Αντί για W που συνιστά ο κατασκευαστής είναι Υ. Επίσης είναι και XL. Πρώτες εντυπώσεις μόνο τα αρκετά σκληρά πλαϊνά , λογικό νομίζω λόγω της φύσης του ελαστικού. Σύντομα θα αναφέρω και εντυπώσεις έτσι για να υπάρχει και αυτό το λάστιχο εδώ. Δε ξέρω βέβαια αν έχει αναφερθεί στο παρελθόν. Ελπίζω να είναι κάπως καλύτερα από τα p zero nero που είχα μέχρι τώρα. Τίμιο λάστιχο αλλά με διάρκεια που δε ξεπερνά τα 20.000χλμ (και ίσως λέω πολλά...). Ξεράθηκαν τελείως , έκαναν ένα περίεργο σημάδι στη μέση του πέλματος ( και τα 4 ) μέσα σε 2.5 χρόνια. Τοποθετήθηκαν φρέσκα τον 12 του 2009 και από τους πρώτους μήνες του 2012 εμφάνισαν περίεργες για την ηλικία τους φθορές. Αρκετές ρωγμές στα πλαϊνά , λες και είναι κάνα φτηνιάρικο κινέζικο . Σύμφωνα με το λαστιχά το πρόβλημα εμφανίστηκε λόγω υπερβολικής πίεσης. Απορώ όμως πως γίνεται να το εμφανίσουν και τα 4 και όχι μόνο τα 2 μπροστά. ( βέβαια στα 10Κ χλμ τα έκανα σκάτζα... ). Γενικά λάστιχο που ναι μεν μου άφησε απίστευτα καλές εντυπώσεις στα 2 πρώτα χρόνια σε κάθε είδους οδόστρωμα , όμως δύσκολα θα τα βάλω στο αυτοκίνητό μου ξανά...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]