-
σε BMW E36 316 με 205/55/16 τι έχετε να προτείνετε?
Εγώ έλεγα για Continental SportContact2 μιας και πριν στα 205/60/15 είχα τα Premium2 κα ήταν σούπερ
καμιά άλλη πρόταση?μου βγαίνουν στα 380 φυσικά περασμένα με καινούριες βαλβίδες και ζυγοστάθμιση.....ψιλοκοιτούσα τα Exalto αλλά γενικά τα Miscelin είναι αρκετά μαλακά ειδικά στα πλαινά τους δείχνοντας γρήγορα σημεία γύρανσης
-
Με το Sport Contact 2 να ξέρεις ότι θα έχεις περισσότερο θόρυβο κύλησης και εντονότερο ήχο χτυπήματος στις λακούβες. Τουλάχιστον εγώ αυτά διαπιστώνω. Το κράτημά τους είναι πάρα πολύ καλό αν και η γόμα μειώνεται σταδιακά απ τα 10.000 χλμ, δεν έχουν τρελή διάρκεια ζωής. Σαν πρόσφυση ακόμα και σε βρεγμένο είναι εντυπωσιακά.
Σε καλή τιμή τα βρίσκεις, εγώ τα είχα βάλει 450 πριν 2 χρόνια.Τελικά αυτά δεν καταργήθηκαν όπως λέγανε; Η 1 χρόνο τώρα πωλούνται από... στοκ;
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Εγώ έχω καταργήσει τα 55άρια και βάζω 195/50/15 που έχουν 270€ αντί για 400€ που θέλουν για 55άρια και πλέει και λιγότερο, και είναι πιο ακριβές το τιμόνι, μαγουλιάζουν λιγότερο, κλπ, ελάχιστα μεν αλλά μου αρέσουν καλύτερα και κυρίως είναι φτηνότερα.
Μου είχες απαντήσει για το ίδιο θέμα πριν μερικές σελίδες καθώς και άλλοι 'συμφορουμίτες'!
Μου είπε όμως ένας λαστιχάς (ο οποίος κάθισε επί ένα 15λεπτο και μιλούσαμε χωρίς να προσπαθήσει να μου πουλήσει ή να αναφερθεί σε μάρκες ελαστικών) ότι πρέπει να προσέξω το ότι στα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας έχουν αμεση σχέση τα ηλεκτρονικά τους με το βήμα, που σημαίνει ότι ίσως να μην έχει την ίδια συμπεριφορά το ABS ή το ESP. Βέβαια η αλλαγή αυτή γίνεται κατα κόρων αλλά υπάρχει θέμα τελικά?Τι λένε τα άτομα (σ.σ. οι λαστιχάδες) για να αυξήσουν το κέρδος τους...
υπάρχουν δυο περιπτώσεις
το ESP ABS κλπ να είναι ρυθμισμένο με συγκεκριμένα νουμερα στους αλγόριθμους που έχει ή να είναι αυτοπροσαρμοζόμενοτι και πως χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία δεν μπορώ να ξέρω αλλα υπάρχει και μια πιθανότητα να μην έχει τελείως αδικο ο λαστιχάς
αλλά
και η πρώτη περίπτωση να ισχύει αν η διαφορά στις διαστάσεις είναι μικρή δεν θα καταλάβεις διαφορά
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Εγώ έχω καταργήσει τα 55άρια και βάζω 195/50/15 που έχουν 270€ αντί για 400€ που θέλουν για 55άρια και πλέει και λιγότερο, και είναι πιο ακριβές το τιμόνι, μαγουλιάζουν λιγότερο, κλπ, ελάχιστα μεν αλλά μου αρέσουν καλύτερα και κυρίως είναι φτηνότερα.
Μου είχες απαντήσει για το ίδιο θέμα πριν μερικές σελίδες καθώς και άλλοι 'συμφορουμίτες'!
Μου είπε όμως ένας λαστιχάς (ο οποίος κάθισε επί ένα 15λεπτο και μιλούσαμε χωρίς να προσπαθήσει να μου πουλήσει ή να αναφερθεί σε μάρκες ελαστικών) ότι πρέπει να προσέξω το ότι στα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας έχουν αμεση σχέση τα ηλεκτρονικά τους με το βήμα, που σημαίνει ότι ίσως να μην έχει την ίδια συμπεριφορά το ABS ή το ESP. Βέβαια η αλλαγή αυτή γίνεται κατα κόρων αλλά υπάρχει θέμα τελικά?Τι λένε τα άτομα (σ.σ. οι λαστιχάδες) για να αυξήσουν το κέρδος τους...
υπάρχουν δυο περιπτώσεις
το ESP ABS κλπ να είναι ρυθμισμένο με συγκεκριμένα νουμερα στους αλγόριθμους που έχει ή να είναι αυτοπροσαρμοζόμενοτι και πως χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία δεν μπορώ να ξέρω αλλα υπάρχει και μια πιθανότητα να μην έχει τελείως αδικο ο λαστιχάς
αλλά
και η πρώτη περίπτωση να ισχύει αν η διαφορά στις διαστάσεις είναι μικρή δεν θα καταλάβεις διαφορά
Ακριβώς... Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κατασκευαστής που να έβγαλε στην αγορά κάτι που να μην έχει ανοχή για απόκλιση αρκετά πάνω από 2-3% από τις 'κανονικές' του ρυθμίσεις...
-
Στο C4 έχω βάλει κατα καιρούς λάστιχα με τρελές αποκλίσεις στη διάμετρο και προς τα πάνω και προς τα κάτω, πχ απο 205/50/17 που είναι το εργοστασιακό σε 195/40/17, 205/45/16, 225/60/16 κτλ.
Μια χαρά εμπλεκόταν και το ABS και το ESP σε όλες τις περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
...έχω βάλει κατα καιρούς λάστιχα με τρελές αποκλίσεις στη διάμετρο και προς τα πάνω και προς τα κάτω, πχ απο 205/50/17 που είναι το εργοστασιακό σε 195/40/17, 205/45/16, 225/60/16 κτλ.Χρήσιμο που έχεις δοκιμάσει τόσες διαφορετικές διαστάσεις. Κάθε φορά θα πρέπει το κοντέρ να σου έδειχνε άλλα πράματα και κάθε φορά εσύ θα πρέπει να θυμάσαι αν είσαι πχ στο -3 από το κοντέρ ή στο -8 ή στο +4! Πόσο εύκολο ήταν αυτό, το συνηθίζεις γρήγορα ή όχι ή απλά αδιαφορείς... Οι διαφορές ήταν οι αναμενόμενες από τους θεωρητικούς υπολογισμούς ή μικρότερες;;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...έχω βάλει κατα καιρούς λάστιχα με τρελές αποκλίσεις στη διάμετρο και προς τα πάνω και προς τα κάτω, πχ απο 205/50/17 που είναι το εργοστασιακό σε 195/40/17, 205/45/16, 225/60/16 κτλ.
Χρήσιμο που έχεις δοκιμάσει τόσες διαφορετικές διαστάσεις. Κάθε φορά θα πρέπει το κοντέρ να σου έδειχνε άλλα πράματα και κάθε φορά εσύ θα πρέπει να θυμάσαι αν είσαι πχ στο -3 από το κοντέρ ή στο -8 ή στο +4! Πόσο εύκολο ήταν αυτό, το συνηθίζεις γρήγορα ή όχι ή απλά αδιαφορείς... Οι διαφορές ήταν οι αναμενόμενες από τους θεωρητικούς υπολογισμούς ή μικρότερες;;
gps?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
...έχω βάλει κατα καιρούς λάστιχα με τρελές αποκλίσεις στη διάμετρο και προς τα πάνω και προς τα κάτω, πχ απο 205/50/17 που είναι το εργοστασιακό σε 195/40/17, 205/45/16, 225/60/16 κτλ.
Χρήσιμο που έχεις δοκιμάσει τόσες διαφορετικές διαστάσεις. Κάθε φορά θα πρέπει το κοντέρ να σου έδειχνε άλλα πράματα και κάθε φορά εσύ θα πρέπει να θυμάσαι αν είσαι πχ στο -3 από το κοντέρ ή στο -8 ή στο +4! Πόσο εύκολο ήταν αυτό, το συνηθίζεις γρήγορα ή όχι ή απλά αδιαφορείς... Οι διαφορές ήταν οι αναμενόμενες από τους θεωρητικούς υπολογισμούς ή μικρότερες;;
gps?
και καλά πες η ταχύτητα στα @@ σου...
Όταν κάνεις service και αλλαγές λαδιών ανάλογα με τα km που έχεις διανύσει, όλα αυτά δεν πάνε περίπατο όταν βάλεις μικρότερης ή μεγαλύτερης διαμέτρου ελαστικό, οπότε το αμάξι μετράει 'πιο γρήγορα' ή 'πιο αργά' τα συνολικά χιλιόμετρα? -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι διαφορές ήταν οι αναμενόμενες από τους θεωρητικούς υπολογισμούς ή μικρότερες;;Ο υπολογισμός της διαμέτρου του ελαστικού είναι ενδεικτικός.
Για ακρίβεια θα πρέπει να χρησιμοποιείται η διάμετρος που δίνει ο κατασκευαστής του ελαστικού. -
Με τα πιό μικρά λάστιχα που είχα βάλει (195/40/17) η διαφορά στο ταχύμετρο (και κατ επέκταση στο οδόμετρο) ήταν 7,7%. Έστω οτι χοντρικά ήταν 10%. Αυτό σημαίνει οτι όταν το οδόμετρο έγραφε 10,000 χιλιόμετρα στην πραγματικότητα είχε δυανύσει 9,000. Αρα με μικρότερα λάστιχα τα σέρβις έρχονται πιό γρήγορα απο το κανονικό.
-
Έβαλα επιτέλους τα πολυπόθητα Pilot Exalto II, διάσταση 205/55/R16 δείκτης V....εντυπώσεις καλές μέχρι τώρα, το αυτοκίνητο ξαναέγινε προοδευτικό στο φρενάρισμα (με τα παλιά Energy των 33.5000 χλμ., είχα χάσει κάθε αίσθηση - το αμάξι ή φρέναρε απότομα, ή φρέναρε ελάχιστα - καθώς πήγαινα για την αλλαγή μάλιστα, χρειάστηκε μια απότομη ακινητοποίηση στον Περιφερειακό...για λίγο γλίτωσα τον μπροστινό μου, για λίγο με γλίτωσε και από πίσω...ευτυχώς είχα ψιλομυριστεί την κατάσταση και είχα αφήσει λίγο μεγαλύτερη απόσταση. Σωτήριες οι πινακίδες που πληροφορούν για την κίνηση...).
Όλα καλά στο αυτοκίνητο αλλά γύρω στα 120-130 χλμ/ω εμφανίζεται ένας μικρός συριγμός (όχι πολύ υψηλής συχνότητας όμως). Δεν είμαι σίγουρος πού οφείλεται....ίσως είναι από την τριβή των καινούριων ελαστικών στο οδόστρωμα, όπως είναι ακόμη γυαλιστερά. Καμιά ιδέα;
Κατά τα λοιπά, συστήνω και εγώ ανεπιφύλακτα τον Τσέτη για τοποθέτηση ελαστικών, πολύ προσεκτική δουλειά. Τα λάστιχα τα πήρα απ' αλλού και πήγα εκεί να μου τα φορέσουν.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο μάστορας μου είπε ότι οι βαλβίδες μου ήθελαν αλλαγή καθώς 'ήταν σάπιες'. Κόστος 3 € η μία. Τώρα βέβαια, αν ήταν όντως 'σάπιες' δεν έχω τις γνώσεις να το καταλάβω. Τι μπορεί να εννοούσε όμως;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Να σημειωθεί πάντως ότι ο μάστορας μου είπε ότι οι βαλβίδες μου ήθελαν αλλαγή καθώς 'ήταν σάπιες'. Κόστος 3 € η μία. Τώρα βέβαια, αν ήταν όντως 'σάπιες' δεν έχω τις γνώσεις να το καταλάβω. Τι μπορεί να εννοούσε όμως;
σορρυ που θα στο χαλασω αλλα εμενα μου τις αλλαξαν τσαμπα και μου ειπαν οτι σε καθε αλλαγη τις αλλαζουν γιατι δεν κοστιζουν τιποτα.. και δεν ηταν καθολου σαπιες
(fit and go)και μια φορα που εχανα αερα απο βαλβιδα και πηγα να μου κοιταξουν το λαστιχο μου την αλλαξαν (σε αλλο βουλκανιζατερ) προς 1.5-2 ευρω και δε μου πηρε τιποτα παραπανω για το οτι μου εβγαλε ολο το λαστιχο και εψαχνε να βρει τρυπα
αρα λιγο κλεψια 12 ευρω οι βαλβιδες
παντως συγχαρητηρια για το λαστιχακι ειναι θεικο στη κατηγορια του
-
Δεν μου χαλάς κάτι, και εμένα μου φάνηκε 'κάπως' η φάση με τις βαλβίδες, αλλά επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά τα εξαρτήματα του είπα άλλαξε τες να τελειώνουμε..
-
Δεν μου χαλάς κάτι, και εμένα μου φάνηκε 'κάπως' η φάση με τις βαλβίδες, αλλά επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά τα εξαρτήματα του είπα άλλαξε τες να τελειώνουμε..παντως κι εμενα σε αλλα βουλκανιζατερ δε μου τις αλλαζαν και δε μου ελεγαν τιποτα
σαπιζαν απο μονες τους οπως δειχνει το παραπανω παραδειγμα μουεκει ομως ειχαν ενα συρταρι με απειρες βαλβιδες και εβλεπα οτι επαιρνε καινουριες..
οταν τον ρωτησα γιατι μου τις αλλαζει και αν ειχαν προβλημα οι παλιες, μου λεει οτι ετσι κανουν παντα καλου κακου και οτι δε τους κοστιζουν τιποτα..
δεν ειναι οτι ειχαν κατι οι προηγουμενες μου (2 χρονων αυτοκινητο) , απλα προληπτικα
και ειχαν και ροποκλειδο για τα μπουλονια
(πρωτη φορα το βλεπω αυτο σε ελλαδα ) -
Κανονικά η αλλαγή βαλβίδων επιβάλεται απο τον κατασκευαστή σε κάθε αλλαγή ελαστικού Περίεργο που στις χρέωσε
Dridine για πες μας σε σένα στις άλλαξε τζάμπα? -
γιατί δεν υπάρχει το exalto 2 στην σελίδα της Miscelin?
αν φύγω από Continental θα πάω μάλλον σε exalto γιαυτό ρωτάωΥπάρχει και το exalto 1 δηλαδη?
-
Λογικά αυτό που υπάρχει στη σελίδα της Michelin ως Exalto είναι το 2...αν έχει καμιά φωτό κοίτα αν στο πλάι έχει τον κωδικό PE2.
Τα δικά μου έτυχε να είναι ολόφρεσκα.....παραγωγή 35/2009. Λαχείο
-
Λογικά αυτό που υπάρχει στη σελίδα της Michelin ως Exalto είναι το 2...αν έχει καμιά φωτό κοίτα αν στο πλάι έχει τον κωδικό PE2.Τα δικά μου έτυχε να είναι ολόφρεσκα.....παραγωγή 35/2009. Λαχείο
ακριβως αυτο , αυτα που εχει τωρα ειναι τα 2..
τα 1 ηταν διαφορετικα ειχαν V και δεν παραγονται πλεον
καντε ενα ψαξιμο στο google (φωτογραφιες) να δειτε τις διαφορες -
το γράφει στα πλάγια αν ειναι το 2?μάλλον όχι γιατί το exalto 1 που έχει στο google δεν το έχω δει σε αμάξι ποτέ κιόλας
-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
το γράφει στα πλάγια αν ειναι το 2?μάλλον όχι γιατί το exalto 1 που έχει στο google δεν το έχω δει σε αμάξι ποτέ κιόλαςΤο pilot exalto 2 (PE2) http://www.exalto.ru/pics/exalto.jpg
το παλιο http://www.euroshina.com.ua/catalogs/ty ... exalto.jpg
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]