Έβαλα επιτέλους τα πολυπόθητα Pilot Exalto II, διάσταση 205/55/R16 δείκτης V....εντυπώσεις καλές μέχρι τώρα, το αυτοκίνητο ξαναέγινε προοδευτικό στο φρενάρισμα (με τα παλιά Energy των 33.5000 χλμ., είχα χάσει κάθε αίσθηση - το αμάξι ή φρέναρε απότομα, ή φρέναρε ελάχιστα - καθώς πήγαινα για την αλλαγή μάλιστα, χρειάστηκε μια απότομη ακινητοποίηση στον Περιφερειακό...για λίγο γλίτωσα τον μπροστινό μου, για λίγο με γλίτωσε και από πίσω...ευτυχώς είχα ψιλομυριστεί την κατάσταση και είχα αφήσει λίγο μεγαλύτερη απόσταση. Σωτήριες οι πινακίδες που πληροφορούν για την κίνηση...).
Όλα καλά στο αυτοκίνητο αλλά γύρω στα 120-130 χλμ/ω εμφανίζεται ένας μικρός συριγμός (όχι πολύ υψηλής συχνότητας όμως). Δεν είμαι σίγουρος πού οφείλεται....ίσως είναι από την τριβή των καινούριων ελαστικών στο οδόστρωμα, όπως είναι ακόμη γυαλιστερά. Καμιά ιδέα;
Κατά τα λοιπά, συστήνω και εγώ ανεπιφύλακτα τον Τσέτη για τοποθέτηση ελαστικών, πολύ προσεκτική δουλειά. Τα λάστιχα τα πήρα απ' αλλού και πήγα εκεί να μου τα φορέσουν.
Να σημειωθεί πάντως ότι ο μάστορας μου είπε ότι οι βαλβίδες μου ήθελαν αλλαγή καθώς 'ήταν σάπιες'. Κόστος 3 € η μία. Τώρα βέβαια, αν ήταν όντως 'σάπιες' δεν έχω τις γνώσεις να το καταλάβω. Τι μπορεί να εννοούσε όμως;