-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Σήμερα παράγγειλα μια 4άδα Pilot Exalto σε 205/55/16 (400ευρά) και θα τα έχω από Τρίτη+1 για την επιλογή, η τιμή πάντως είναι κάπως τσιμπημένη
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σήμερα παράγγειλα μια 4άδα Pilot Exalto σε 205/55/16 (400ευρά) και θα τα έχω από Τρίτη
+1 για την επιλογή, η τιμή πάντως είναι κάπως τσιμπημένη
Σε 3-4 που ρώτησα στα 400€ παίζει η τιμή σε 205/55/16
- Γειά σου ρε Γιάννη, χαθήκαμε !
-
Ο ξάδερφός μου τα έβαλε προ εξαμήνου 360 και τα είχε βρει μεταξύ 340 και 420...
-
Θεσσαλονίκη παίζουν όλοι 20 ευρώ κάτω...
-
Θα ήθελα και εγώ την συμβουλή σας για το honda jazz μιας κυρίας περίπου 65 ετών που οδηγάει συντηρητικά, κάνει μικρές αποστάσεις και λίγα χλμ ανά έτος.
Φοράει τώρα 175/65 R14, αν θυμάμαι σωστά Pirelli P2500. Από ότι μελέτησα μπορεί να φορέσει και 165/70 (ελαφρώς καλύτερη συμπεριφορά σε βροχή, χιόνι, άνεση, οικονομία).
Το ζητούμενο είναι όσο γίνεται μαλακότερη γόμα και κάποια καλή αντοχή (βλέπε λακούβες πόλης), η τιμή δεν είναι ιδιαίτερο θέμα
Με τα exalto θα έχει καλή απόδοση σχεδόν αμέσως ή αργούν να ζεσταθούν; Τα energy saver τι λένε; Σκέφτομαι επίσης (βλέποντας την κατηγορία all weather στο elastika-online) και τα Goodyear Vector 4 Seasons [λογικά πολύ κοντά στα pirelli P2500]Σκέφτομαι μήπως έχουν νόημα κάποια χειμερινά με μια νιφάδα μόνο. Θα έχουν άραγε πρόβλημα το καλοκαίρι στην Αττική οδό με ταχύτητες κάτω από 100; Π.χ. Pirelli Snowcontrol, Kleber Krisalp HP, Yokohama w.drive.
Ευχαριστώ
-
Αναζητείται φρέσκια τετράδα Michelin Pilot Exalto II, σε απόσταση 20 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δίδεται αμοιβή
Δεν αντέχω άλλο
@mesastou: σε όλο το thread υπάρχουν επαινετικά σχόλια για τα Exalto, και για το πόσο καλά αποδίδουν από την πρώτη στιγμή
Update: Απ' ό,τι φαίνεται υπάρχει γενικότερο πρόβλημα προμήθειας στα PEII. Άντε να δούμε...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
...
@mesastou: σε όλο το thread υπάρχουν επαινετικά σχόλια για τα Exalto, και για το πόσο καλά αποδίδουν από την πρώτη στιγμήευχαριστώ και sorry που δεν έψαξα το thread. Δυστυχώς σύμφωνα με το michelin.gr τα μόνα exalto που μου κάνουν είναι τα 185/55R15 82 V και δεν θέλουμε να αλλάξουμε ζάντες.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...
@mesastou: σε όλο το thread υπάρχουν επαινετικά σχόλια για τα Exalto, και για το πόσο καλά αποδίδουν από την πρώτη στιγμήευχαριστώ και sorry που δεν έψαξα το thread. Δυστυχώς σύμφωνα με το michelin.gr τα μόνα exalto που μου κάνουν είναι τα 185/55R15 82 V και δεν θέλουμε να αλλάξουμε ζάντες.
Εγώ έχω καταργήσει τα 55άρια και βάζω 195/50/15 που έχουν 270€ αντί για 400€ που θέλουν για 55άρια και πλέει και λιγότερο, και είναι πιο ακριβές το τιμόνι, μαγουλιάζουν λιγότερο, κλπ, ελάχιστα μεν αλλά μου αρέσουν καλύτερα και κυρίως είναι φτηνότερα.
-
Θα ήθελα και εγώ την συμβουλή σας για το honda jazz μιας κυρίας περίπου 65 ετών που οδηγάει συντηρητικά, κάνει μικρές αποστάσεις και λίγα χλμ ανά έτος.
Φοράει τώρα 175/65 R14, αν θυμάμαι σωστά Pirelli P2500. Από ότι μελέτησα μπορεί να φορέσει και 165/70 ...14άρες ζάντες φοράει το jazz. Καμία πρόταση σε αυτές τις διαστάσεις 175/65 R14 ή 165/70 R14 ;
Ψάχνοντας έχω βρει μερικές επιλογές - χωρίς να σημαίνει ότι αξίζουν κάτι τα λάστιχα αυτά:
[list:37vhhf4p]
Pirelli 2500 Euro 4S 175/65 R14 82T 4s, με χαρακτηρισμό M+S
Pirelli 2500 Euro 4S 165/70 R14 81T 4s, με χαρακτηρισμό M+S
Michelin ENERGY SAVER 175/65R14 82 T
Pirelli Χειμερινά ελαστικά Snowcontrol Serie II 165/70 R14 81T
Kleber Χειμερινά ελαστικά Krisalp HP 165/70 R14 81T
Yokohama W.drive 165/70 R14 81T
[/list:u:37vhhf4p] -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
...
Εγώ έχω καταργήσει τα 55άρια και βάζω 195/50/15 που έχουν 270€ αντί για 400€ που θέλουν για 55άρια και πλέει και λιγότερο, και είναι πιο ακριβές το τιμόνι, μαγουλιάζουν λιγότερο, κλπ, ελάχιστα μεν αλλά μου αρέσουν καλύτερα και κυρίως είναι φτηνότερα.
Και αν μιλάμε για τα PE2 σε 50άρι προφίλ, δεν υστερούν **καθόλου **σε άνεση ,συγκρινόμενα ακόμη ακόμη και με τον 55άρι ανταγωνισμό.
-
Φοράει τώρα 175/65 R14, αν θυμάμαι σωστά Pirelli P2500. Από ότι μελέτησα μπορεί να φορέσει και 165/70 (ελαφρώς καλύτερη συμπεριφορά σε βροχή, χιόνι, άνεση, οικονομία).Όπως μπορεί να φορέσει 165/70 λογικά στην ίδια ζάντα θα χωράει και το 185/60, διάσταση στην οποία βγαίνει το Exalto. Το έχει βάλει εις διπλούν ο αδερφός μου σε αυτή τη διάσταση και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλά ελαστικά παντού! Οικονομία σίγουρα δε θα 'χεις συγκριτικά με τα 165άρια και τα 175άρια, ίσως και η άνεση να είναι λίγο χειρότερη, σε συμπεριφορά σε βροχή και φρενάρισμα όμως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καλύτερα τα μικρότερα ελαστικά μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχος τύπος ελαστικού σε εκείνες τις διαστάσεις.
-
Φοράει τώρα 175/65 R14, αν θυμάμαι σωστά Pirelli P2500. Από ότι μελέτησα μπορεί να φορέσει και 165/70 ...14άρες ζάντες φοράει το jazz. Καμία πρόταση σε αυτές τις διαστάσεις 175/65 R14 ή 165/70 R14 ;
Ψάχνοντας έχω βρει μερικές επιλογές - χωρίς να σημαίνει ότι αξίζουν κάτι τα λάστιχα αυτά:
[list:kblicu4n]
[/list:u:kblicu4n]http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/W ... ageID=8979
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Θα ήθελα και εγώ την συμβουλή σας για το honda jazz μιας κυρίας...
Όπως μπορεί να φορέσει 165/70 λογικά στην ίδια ζάντα θα χωράει και το 185/60, διάσταση στην οποία βγαίνει το Exalto. Το έχει βάλει εις διπλούν ο αδερφός μου σε αυτή τη διάσταση και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλά ελαστικά παντού! ....σε συμπεριφορά σε βροχή και φρενάρισμα όμως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καλύτερα τα μικρότερα ελαστικά μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχος τύπος ελαστικού σε εκείνες τις διαστάσεις.
Κι εγώ έτσι ακριβώς το σκέφτομαι. Τα χειμερινά δεν κάνουν για γενική χρήση στην Ελλάδα και θα διαλυθούν γρήγορα ενώ σπάνια θα συμπεριφέρονται σωστά.
Και ό,τι και να βάλεις αμφιβάλλω πολύ αν η κυρία καταλάβει διαφορά.... είτε σε τιμόνι είτε σε φρενάρισμα είτε σε άνεση... οπότε απλά βάλτης το πιο καλό. -
Σκέφτομαι μήπως έχουν νόημα κάποια χειμερινά με μια νιφάδα μόνο.
Όχι.
Θα έχουν άραγε πρόβλημα το καλοκαίρι στην Αττική οδό με ταχύτητες κάτω από 100; Π.χ. Pirelli Snowcontrol, Kleber Krisalp HP, Yokohama w.drive.
Ιδίως εάν προσπαθήσει να φρενάρει ναι. Μεγάλο. Όχι μόνο στην Α.Ο., αλλά παντού. Τα χειμερινά ελαστικά απλά δεν δουλεύουν εάν οι συνθήκες δεν είναι αντίστοιχες των προδιαγραφών βάσει των οποίων σχεδιάστηκαν / κατασκευάστηκαν. Δηλαδή χειμερινές.
Ευχαριστώ
Παρακαλώ.
-
[list:enn49lnc]
[/list:u:enn49lnc]Tα P2500 απλά ξέχνα τα. Τα φορούσα στο δικό μου. Τραγικό λάστιχο σε όλα (στεγνό, βρεγμένο, στροφές, εκκίνηση, φρενάρισμα) δεν αξίζει με τπτ εγώ απλά περίμενα τον χρόνο να περάσει για να τα πετάξω. Στην Γαλλία και στην γαλλική άσφαλτο η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά αλλά τπτ το φοβερό. Επίσης κάνουν και αρκετή φασαρία οπότε ούτε ήσυχο ταξίδι κάνεις. Ο αντικαταστάτης τους ήταν Energy Saver τα οποία μου φάνηκαν εξαιρετικά στον στεγνό δρόμο ακόμα και τον Ελληνικό. Δεν μπορώ να πώ παραπάνω γιατί απο τα 5500 χλμ τα 4000 είναι στο εξωτερικό και ως επι το πλείστον σε στεγνό. Επίσης μην περιμένεις οτι επειδή είναι Μ+S οτι κάνουν και για χειμερινα
-
Ευχαριστώ όλους σας.
Σύμφωνα με το http://www.1010tires.com/TireSizeCalcul ... ion=submit τα 185/60 είναι επιτρεπτά.
Και επίσης, σύμφωνα με αυτά που λέτε δεν υπάρχει θέμα που είναι 185 / 60 / 14 / 82 / V.
Μια μικρή έρευνα τιμών και έλεγχος μήπως είναι πολύ ακριβότερα από τα evergy saver και προχωράμε.
ευχαριστώ και πάλι. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο ξάδερφός μου τα έβαλε προ εξαμήνου 360 και τα είχε βρει μεταξύ 340 και 420...Για πες, για πες Πάντως δεν σκοπεύω να 'ξενιτευτώ' για να κερδίσω 20 ευρώ. Εξάλλου πριν 3 χρόνια έδωσα 450 ευρώ για τα Pilot Primacy που δεν με ικανοποίησαν
Ευχαριστώ όλους σας.
Σύμφωνα με το http://www.1010tires.com/TireSizeCalcul ... ion=submit τα 185/60 είναι επιτρεπτά.
Και επίσης, σύμφωνα με αυτά που λέτε δεν υπάρχει θέμα που είναι 185 / 60 / 14 / 82 / V.
Μια μικρή έρευνα τιμών και έλεγχος μήπως είναι πολύ ακριβότερα από τα evergy saver και προχωράμε.
ευχαριστώ και πάλι.Εγώ εναλλακτικά θα κοιτούσα σε Continental και Michelin Energy saver
-
Καταρχήν, την καλησπέρα μου σε όλους...
Πρόκειται να αλλάξω λάστιχα για πρώτη φορά. Έχω ένα Peugeot 207 1.4 90hp (το αναφέρω γιατί υποθέτω πως παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο στο τί λάστιχα του ταιριάζουν). Μέχρι τώρα είχα κάτι Goodyear από τη μάνα του. Διαστάσεις 185/65/15 με δείκτη Τ. Συμπλήρωσα 50.000 χλμ με αυτά! Οδηγώ χωρίς να φτάνω το αμάξι στα όριά του. Τα περισσότερα χλμ γίνονται στους επιεικώς απαράδεκτους δρόμους της Αθήνας και σε διαδρομές του μισάωρου. Με ενδιαφέρει ένα λάστιχο που να συνδιάζει, όσο είναι δυνατόν, την καλή συμπεριφορά στο δρόμο με την αντοχή στις λακούβες και το χρόνο! Κοινώς, δε θα ήθελα να αλλάξω πάλι λάστιχα πριν περάσουν 2-3 χρόνια ή 30.000-40.000 χλμ τουλάχιστον. Μου πρότειναν Bridgestone. Καμία γνώμη επ'αυτού? Υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Tα P2500 απλά ξέχνα τα. Τα φορούσα στο δικό μου. Τραγικό λάστιχο σε όλα (στεγνό, βρεγμένο, στροφές, εκκίνηση, φρενάρισμα) δεν αξίζει με τπτ εγώ απλά περίμενα τον χρόνο να περάσει για να τα πετάξω. Στην Γαλλία και στην γαλλική άσφαλτο η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά αλλά τπτ το φοβερό. Επίσης κάνουν και αρκετή φασαρία οπότε ούτε ήσυχο ταξίδι κάνεις. Ο αντικαταστάτης τους ήταν Energy Saver τα οποία μου φάνηκαν εξαιρετικά στον στεγνό δρόμο ακόμα και τον Ελληνικό. Δεν μπορώ να πώ παραπάνω γιατί απο τα 5500 χλμ τα 4000 είναι στο εξωτερικό και ως επι το πλείστον σε στεγνό. Επίσης μην περιμένεις οτι επειδή είναι Μ+S οτι κάνουν και για χειμερινα
όταν έλεγα εγώ ότι τα energy είναι καλά λάστιχα και όχι σαπούνι όπως έλεγαν μερικοί, είχαν πέσει κάποιοι εδώ μέσα να με φάνε...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Tα P2500 απλά ξέχνα τα. Τα φορούσα στο δικό μου. Τραγικό λάστιχο σε όλα (στεγνό, βρεγμένο, στροφές, εκκίνηση, φρενάρισμα) δεν αξίζει με τπτ εγώ απλά περίμενα τον χρόνο να περάσει για να τα πετάξω. Στην Γαλλία και στην γαλλική άσφαλτο η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά αλλά τπτ το φοβερό. Επίσης κάνουν και αρκετή φασαρία οπότε ούτε ήσυχο ταξίδι κάνεις. Ο αντικαταστάτης τους ήταν Energy Saver τα οποία μου φάνηκαν εξαιρετικά στον στεγνό δρόμο ακόμα και τον Ελληνικό. Δεν μπορώ να πώ παραπάνω γιατί απο τα 5500 χλμ τα 4000 είναι στο εξωτερικό και ως επι το πλείστον σε στεγνό. Επίσης μην περιμένεις οτι επειδή είναι Μ+S οτι κάνουν και για χειμερινα
όταν έλεγα εγώ ότι τα energy είναι καλά λάστιχα και όχι σαπούνι όπως έλεγαν μερικοί, είχαν πέσει κάποιοι εδώ μέσα να με φάνε...
Τα Saver Πέτρο ουδεμία σχέση έχουν σαν γόμα με τα απλά Energy (που έχεις εσύ) και αυτό φαίνεται στον δρόμο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]