-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Πρέπει να αλλάξω τα λάστιχα στο Πικάντο, φοράει κάτι Pirelli P3000 155/70/13 και θα βάλω λίγο φαρδύτερα 165/65/13 για να μην αλλάξει το βήμα του. Τί τιμές να υπολογίζω ;θα σου ''σακουλιασει'' η στενη ζαντα το λαστιχο....
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Πρέπει να αλλάξω τα λάστιχα στο Πικάντο, φοράει κάτι Pirelli P3000 155/70/13 και θα βάλω λίγο φαρδύτερα 165/65/13 για να μην αλλάξει το βήμα του. Τί τιμές να υπολογίζω ;Έχουμε κάνει το ίδιο (από 155-70-13 σε 165-65-13), πριν χρονια για πρώτη φορά...με Bridgestone τότε, στο μικρό της οικογένειας, ένα σαξο. Το γεναρη βάλαμε τα fulda eco control, γύρω στα 170-180, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Πρέπει να αλλάξω τα λάστιχα στο Πικάντο, φοράει κάτι Pirelli P3000 155/70/13 και θα βάλω λίγο φαρδύτερα 165/65/13 για να μην αλλάξει το βήμα του. Τί τιμές να υπολογίζω ;
θα σου ''σακουλιασει'' η στενη ζαντα το λαστιχο....
Για ποιό λόγο ;
-
Φιλοι μου γεια σας ηρθε η ωρα να αλλαξω τα ελαστικα μου οι διαστασεις ειναι 225/45/17 προσανατολιζομαι σε Goodyear Eagle F1 Assymetric 2 αλλα δεν ειμαι της ταχυτητας αν και εχω αμαξι με τουρμπο κινητηρα ειμαι πιο πολυ των 120-140 χλμ και σε εθνικη μονο οποτε θα ηθελα λαστιχα να εχουν καλη προσφυση,να ειναι καλα δρομο υπο βροχη και να ειναι μαλακα να μην χρειαζεται να τρεξω πολυ ωστε να ζεσταθουν.Ολες οι γνωμες ευσπροδεκτες.
-
Βαλτο και άσε τα υπόλοιπα σχόλια. Καλύτερα να έχεις το κορυφαίο λάστιχο επάνω και ας μην χρειαστεί ποτέ να το πιέσεις...
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Πρέπει να αλλάξω τα λάστιχα στο Πικάντο, φοράει κάτι Pirelli P3000 155/70/13 και θα βάλω λίγο φαρδύτερα 165/65/13 για να μην αλλάξει το βήμα του. Τί τιμές να υπολογίζω ;
θα σου ''σακουλιασει'' η στενη ζαντα το λαστιχο....
Για ποιό λόγο ;
Δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό. Την ίδια ζάντα θέλουν και τα δύο λάστιχα. Οπότε γιατί να μαγουλιάσει/σακουλιάσει;;;
http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html
Για το 155/70/13 θέλει ζάντες από 4.5Χ13 ως 6Χ13
Για το 165/65/13 θέλει ζάντες από 4.5Χ13 ως 6Χ13 ήτοι τις ίδιες.
Αν πήγαινε στα 175/60/13 (άντε βρες λάστιχο σε αυτή τη διάσταση) θα ήθελε 5Χ13 ως 6.5Χ13.
-
Εκ πείρας και κάνοντας ακριβώς αυτή την αλλαγή (από 155/70 σε 165/65) σε ζάντα 4,5'', δημιουργείται εμφανές 'σακούλιασμα'. Όχι κάτι τραγικό, αλλά εμφανές. Γι' αυτό και στην επόμενη αλλαγή πήγα πάλι 155.
Βέβαια, το 165/65 έδινε αισθητά καλύτερη πρόσφυση και ακρίβεια στις στροφές, ααα να τα λέμε! -
ειχα την εντυπωση οτι εξαιτιας αυτου του σακουλιασματος θα χανεις σε πληροφορηση και αισθηση στη στροφη και θα το αντιλαμβανεσαι ως απωλεια προσφυσης......
-
Εγώ δεν ένιωσα κάτι τέτοιο, ίσως όμως να οφείλεται στο ότι ήταν και διαφορετικά λάστιχα (το 165 ήταν Bridgestone 330 EVO και το 155 Energy).
-
Το σακούλιασμα αν είναι μόνο οπτικό δεν πειράζει, άλλωστε προστατεύει και τη ζάντα στα πεζοδρόμια!
-
Ερωτηση παιζει ρολο στο ελαστικο ο δεικτης ταχυτητας ? Δηλαδη οσο πιο μεγαλος ειναι θα ζεσταινεται (οπερ καλυτερη προσφυση) πιο αργα ?
-
Το πέλμα και το υλικό του σίγουρα παίζουν ρόλο σε αυτό. Ο σκελετός έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Ο πιο μεγάλος Δείκτης δείχνει μεγαλύτερη αντοχή σε υπερθέρμανση μάλλον μέσω πιο ισχυρού σκελετού που επιτρέπει μκρότερες παραμορφώσεις. Αλλά μικρότερες παραμορφώσεις δεν σημαίνει και λιγότερη θέρμανση;; Χμμμ....
Συνολικά αυτό που ρωτάς νομίζω ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ακόμα και αν και μπορεί να κάνει μια διαφορά μάλλον είναι πολύ μικρή για να ασχολούμαστε. Διαφορές από πέλμα από μοντέλο/μάρκα σε άλλο/η θεωρώ ότι θα δημιουργούν μεγαλύτερη διαφορά.
Συμπέρασμα, δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα αλλά δεν έχεις και λόγο να βάλεις και ZR σε 600ράκι... -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εκ πείρας και κάνοντας ακριβώς αυτή την αλλαγή (από 155/70 σε 165/65) σε ζάντα 4,5'', δημιουργείται εμφανές 'σακούλιασμα'. Όχι κάτι τραγικό, αλλά εμφανές. Γι' αυτό και στην επόμενη αλλαγή πήγα πάλι 155.
Βέβαια, το 165/65 έδινε αισθητά καλύτερη πρόσφυση και ακρίβεια στις στροφές, ααα να τα λέμε!ειχα την εντυπωση οτι εξαιτιας αυτου του σακουλιασματος θα χανεις σε πληροφορηση και αισθηση στη στροφη και θα το αντιλαμβανεσαι ως απωλεια προσφυσης......
Εγώ δεν ένιωσα κάτι τέτοιο, ίσως όμως να οφείλεται στο ότι ήταν και διαφορετικά λάστιχα (το 165 ήταν Bridgestone 330 EVO και το 155 Energy).
Εναλλακτικά μπορώ να βάλω και 165/55/13 όπως είχα παλιότερα σε ένα seicento αλλά παρά είναι χαμηλό το προφίλ και μάλλον θα είναι και ακριβότερο το λάστιχο
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το πέλμα και το υλικό του σίγουρα παίζουν ρόλο σε αυτό. Ο σκελετός έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Ο πιο μεγάλος Δείκτης δείχνει μεγαλύτερη αντοχή σε υπερθέρμανση μάλλον μέσω πιο ισχυρού σκελετού που επιτρέπει μκρότερες παραμορφώσεις. Αλλά μικρότερες παραμορφώσεις δεν σημαίνει και λιγότερη θέρμανση;; Χμμμ....
Συνολικά αυτό που ρωτάς νομίζω ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ακόμα και αν και μπορεί να κάνει μια διαφορά μάλλον είναι πολύ μικρή για να ασχολούμαστε. Διαφορές από πέλμα από μοντέλο/μάρκα σε άλλο/η θεωρώ ότι θα δημιουργούν μεγαλύτερη διαφορά.
Συμπέρασμα, δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα αλλά δεν έχεις και λόγο να βάλεις και ZR σε 600ράκι...Οι τεχνικοί των κατασκευαστών ελαστικών απαντούν αρνητικά πάντως σε αυτή την ερώτηση.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Εναλλακτικά μπορώ να βάλω και 165/55/13 όπως είχα παλιότερα σε ένα seicento αλλά παρά είναι χαμηλό το προφίλ και μάλλον θα είναι και ακριβότερο το λάστιχο
Α πα πα πα. Το 165/55/13 εξακολουθεί να είναι πλατύ για τη ζάντα σου (αν είναι 4,5''), μόνο που λόγω χαμηλού προφίλ έχει πολύ μικρότερη ανοχή στη στενή ζάντα απ' ότι το 165/65. Θα παραμορφωθεί τελείως. Με τίποτα 165/55. Χώρια που έχει αρκετά μικρότερη διάμετρο, χώρια που είναι πολύ ακριβό, χώρια που θα βρεις ελάχιστα μοντέλα στην αγορά...
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
ναι αλλα σε panda 4x4...
γενικοτερα περα απ'τα vector 4 (πλεον υπαρχουν και τα 5) και τα hankook h730 oλα τα υπολοιπα all season εινα μαπαγια ποιο λογο προσανατολιζεσαι σε all season?
Μενω Βορεια Ευρωπη,και τα all season ειναι μονοδρομος,εκτος και αν καποιος εχει διαθεση να αλλαζει λαστιχα 2 φορες το χρονο.
Χρειαζομαι λαστιχα που να ειναι πολυ καλα σε βροχη και να κρατανε στοιχειωδως σε μικρη χιονοπτωση.
Απο διαφορα reviews που διαβασα,μονο τα goodyear φαινεται να λαμβανουν καλα σχολια.
-
αυτο το τεστ ειχε γινει το 09
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2009-autobild-all-season-tyre-test.htmαυτο το 11
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2011-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htmσε δικο μας panda 4x4 στο βουνο το χειμωνα φοραω τα h730 και προβλημα δεν ειχα ποτε ουτε με αλυσιδες ουτε με βρεγμενο
θορυβο δεν κανει στην εγνατια ουτε το καλοκαιρι αλλα φοραει 185/65/14(και δεν παει και βημα)..εχει και treadwear 600
εσυ φορας προφανως 195/65/15 η 205/55/16 και ειδικα σε θερμους μηνες ισως εχεις θορυβοτα vector τα εχει φιλος μου που ανεβαινουμε μαζι στο βουνο παλι σε panda..κανενα προβλημα δεν ειχε ποτε και αυτος..σιγουρα ειναι αριστα και αυτα απλως δεν το εχω εγω στα χερια μου
διαβασε reviews και επελεξε..και τα 2 ειναι οτι καλυτερο..για αυτο το λογο τα ειχαμε βαλει τοτεπαρ'ολα αυτα υπαρχουν ελαστικα all season υψηλοτερων επιδοσεων (λεμε τωρα... )που ισως ταιριαζουν περισσοτερο με το χαρακτηρα του αυτοκινητου για τα οποια δεν εχω καμια αποψη
dunlop sp sport signature, goodyear eagle gtσυνηθως τα περισσοτερα χειμερινα υστερουν στο βρεγμενο εναντι των all season..με τα καλοκαιρινα καμια σχεση
-
Σε διαστασεις 225/45/17 τι εχετε να πειτε για τα Hankook Optimo 4S? Θα ειναι καλα σε βροχη και απο θορυβο θα ειναι υποφερτα?
-
Είναι πολύ καλό λάστιχο,το φόρεσε φίλος και είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
-
γιατι θελεις να τα βαλεις?τι χρηση σκοπευεις να κανεις στο αυτοκινητο?
ειναι και σχετικα ακριβα σε σχεση με καλυτερα θερινα σε βρεγμενο και στεγνο
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]