-
Κατά το ADAC το μόνο πρόβλημα των Energy Saver είναι οι επιδόσεις στο βρεγμένο και αυτό στη διάσταση 195/65/15 με δείκτη ταχύτητας V. Για τα 185 δίνει πολύ καλύτερη επίδοση στο βρεγμένο λίγο χειρότερη στο στεγνό (από το 195) και το ελαστικό συνίσταται πολύ στην περίπτωση αυτή.
Το πρόβλημα των 195 στην περίπτωση αυτή σχετίζεται κυρίως με τον δείκτη ταχύτητας που συνεπάγεται πιο σκληρά πλαϊνά οπότε και το λάστιχο ζεσταίνεται αργότερα και δυσκολότερα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
το AutoBild στο παρόν τεύχος, υποστηρίζει με μετρήσεις oτι πηγαίνοντας με 100χαω (mondeo station), με ECO λάστιχο της goodyear efficient grip καις -11,8% και στα 160χαω -2,7% σε σχέση με τα Turanza ER300Δηλαδή αν βάλω το goodyear eco λάστιχο θα καίω 12% κάτω;;;; Αυτό ούτε η ίδια η goodyear δεν το λέει...
Μήπως εννοούν μικρότερη τριβή κύλησης;;;;
-
Στο Ford Focus 1,6 με ελαστικα 205/55/R16 τα 'μαμισια' ελαστικα ηταν Pirelli P7. Ηταν αναλογικα πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα εχοντας Pirelli και στο παλιοτερο Peugeot 206, αν και σε αλλη διασταση και αλλος τυπος. Ειχαν πολυ θορυβο και δεν ζεσταινονταν με τιποτε το χειμωνα στην συνηθη διαδρομη μου οταν ειχε πολυ κινηση. Μετα κατα τα 30.000Km αντιο στο λαστιχο στο βρεγμενο και στην συνηθη ασφαλτο γυαλι. Υποστροφη και σπιναρισμα ηρθαν λιγο μετα. Ζοριστηκαν και πηγαν για διαφορους λογους στα 35.000Km. Αλλαχθηκαν με Continental PremiumContact 2 και η διαφορα ηταν εμφανης εξαρχης προς το καλυτερο. Κατα τι πιο αθορυβα, καλυτερο κρατημα και λιγο καλυτερη ανεση. Πιο ομοιογενη συμπεριφορα σε ολες τις θερμοκρασιες. Οσπου μια μερα στα 30.000Km σε δρομο με γλιτσα απο ψιλοβροχο ειχα τον θεο βοηθο γιατι απο λαστιχο μηδεν. Ξαφναστηκα γιατι δεν ειχα σημαδια τετοιας κοπωσης. Ελεγχος πιεσεων και πελματος και παμε να δουμε ποσο θα αντεξουμε... Δεν... Στο πολυ νερο και στο στεγνο καλα, αλλα δυστυχως ο δρομος της δουλειας μου εχει πρωινη υγρασια. Τωρα το γυρισα στην οικολογια με Michelin Energy Saver. Εχω πολυ λιγα μετρα για να πω οτιδηποτε, παραμονο οτι ειναι απο τα πιο ησυχα λαστιχα που ειχα... Ελπιζω να βουν αληθινα οσα γραφονται περι διαρκειας ζωης και οικονομιας γιατι τα χρειαζομαι περισσοτερο απο 2Km μεγαλυτερη ταχυτητα εισοδου στην στροφη. Ασε που το πολυ σε 200 μετρα εχει πλεον φαναρι...
-
Ο χρήστης cougni έγραψε:
....Οσπου μια μερα στα 30.000Km σε δρομο με γλιτσα απο ψιλοβροχο ειχα τον θεο βοηθο γιατι απο λαστιχο μηδεν. Ξαφναστηκα γιατι δεν ειχα σημαδια τετοιας κοπωσης. Ελεγχος πιεσεων και πελματος και παμε να δουμε ποσο θα αντεξουμε... Δεν... Στο πολυ νερο και στο στεγνο καλα, αλλα δυστυχως ο δρομος της δουλειας μου εχει πρωινη υγρασια...Νομίζω ότι είναι λάθος να κρίνουμε έα λάστιχο στη γλίτσα. Έχω παρατηρήσει ότι σε γλίτσα καλό είναι να μην εμπιστευόμαστε κανένα λάστιχο και δεν είναι θέμα κόπωσης απλά δεν μπορεί, δεν φταίει το λάστιχο, δεν είναι φτιαγμένο για αυτό, ο οδηγός φταίει που δεν έλαβε τα ανάλογα μέτρα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
καμια πρόταση για λάστιχο 235/50/18?
το αμάξι είναι mustang νεας γενιάς, 300hp, με κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο, οποτε σχετικά πολλά χιλιόμετρα.
στο φίλο που ενδιαφέρεται εχουν προτείνει τα κουμο κυ31Δύσκολη διάσταση με επιλογές σε παλιά πέλματα μόνο
Michelin Pilot Sport 1
Bridgestone Potenza RE040
Pirelli PZero Rosso
Pirelli P6000 Powergy
Conti PremiumContact2
Conti SportContact1Όλα σε δείκτη Υ, τιμές πάνω απο 1000 την τετράδα εκτός απο τα Bridgestone που είναι λιγο κάτω απο 1000
Νομίζω πως υπάρχει και το Michelin Pilot Sport 2 σε αυτή την διάσταση αν όντως ισχύει προτεινέ του αυτό αλλιώς κάποιο από τα παραπάνω.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
το AutoBild στο παρόν τεύχος, υποστηρίζει με μετρήσεις oτι πηγαίνοντας με 100χαω (mondeo station), με ECO λάστιχο της goodyear efficient grip καις -11,8% και στα 160χαω -2,7% σε σχέση με τα Turanza ER300
Δηλαδή αν βάλω το goodyear eco λάστιχο θα καίω 12% κάτω;;;; Αυτό ούτε η ίδια η goodyear δεν το λέει...
οι κατασκευαστές των ECO ελαστικών λένε για 2-3% μείον στην κατανάλωση ....... το autobild λέει ότι έκανε την δοκιμή σε οβάλ πίστα ...
100χαω συμβατικά bridgestone ΕR300 6.21λτ/100 ECO goodear efficient grip 5.48λτ/100
130χαω συμβατικά 8.41λτ/100 ECO 7.45λτ/100
160χαω συμβατικά 9.71λτ/100 ECO 9.45λτ/100ελπίζω μην έχουν κάνει καμιά Π@π@ρι@ με τις μεταφράσεις ....
-
το AutoBild στο παρόν τεύχος, υποστηρίζει με μετρήσεις oτι πηγαίνοντας με 100χαω (mondeo station), με ECO λάστιχο της goodyear efficient grip καις -11,8% και στα 160χαω -2,7% σε σχέση με τα Turanza ER300
Δηλαδή αν βάλω το goodyear eco λάστιχο θα καίω 12% κάτω;;;; Αυτό ούτε η ίδια η goodyear δεν το λέει...
Μήπως εννοούν μικρότερη τριβή κύλησης;;;;οι κατασκευαστές των ECO ελαστικών λένε για 2-3% μείον στην κατανάλωση ....... το autobild λέει ότι έκανε την δοκιμή σε οβάλ πίστα ...
100χαω συμβατικά bridgestone ΕR300 6.21λτ/100 ECO goodear efficient grip 5.48λτ/100
160χαω συμβατικά 9.71λτ/100 ECO 9.45λτ/100
ελπίζω μην έχουν κάνει καμιά Π@π@ρι@ με τις μεταφράσεις ....Ηθικόν δίδαγμα: αν οδηγούμε ΜΟΝΟ σε ευθεία με 100-130 χλμ., αξίζει ν' αγοράσουμε 'οικολογικό' λάστιχο ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
...Ηθικόν δίδαγμα: αν οδηγούμε ΜΟΝΟ σε ευθεία με 100-130 χλμ., αξίζει ν' αγοράσουμε 'οικολογικό' λάστιχο ...Εννοείς αν βάζουμε την οικονομία σε βενζίνη πάνω από τις επιδόσεις και την ασφάλειά μας και.... οδηγούμε σε ευθεία με 100-130 αξίζει να αγοράσουμε οικολογικό λάστιχο!!...
Και...αν δεν το χρεώνουν περισσότερο από παλιότερο και πολύ καλύτερο μοντέλο μόνο και μόνο λόγω φρεσκαδούρας και της πιο πάνω 'οικονομίας'.... -
όποιος φίλος έβαλε exalto 2 μπορεί να μου πει χώρα παραγωγής;
επίσης για continental contactsport 3.
-
Made in Germany τα δικά μου (Pilot Exalto II).
-
Μην παίρνετε ...όρκο για το πού έχουν φτιαχτεί τα λάστιχά σας. Στον σύνδεσμο αυτόν ανακάλυψα και 'γω πως τα PremiumContact 2 μου είναι ...ρουμανικά, χωρίς βέβαια να έχει και ουσιαστική σημασία (όπως έχουμε πει εδώ δεκάδες φορές...) .
-
Αν το λάστιχο γράφει πάνω Made in X, είναι δυνατόν να έχει φτιαχτεί αλλού;
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
καμια πρόταση για λάστιχο 235/50/18?
το αμάξι είναι mustang νεας γενιάς, 300hp, με κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο, οποτε σχετικά πολλά χιλιόμετρα.
στο φίλο που ενδιαφέρεται εχουν προτείνει τα κουμο κυ31Δύσκολη διάσταση με επιλογές σε παλιά πέλματα μόνο
Michelin Pilot Sport 1
Pirelli PZero Rosso
Pirelli P6000 Powergy
Conti PremiumContact2
Conti SportContact1Όλα σε δείκτη Υ, τιμές πάνω απο 1000 την τετράδα εκτός απο τα Bridgestone που είναι λιγο κάτω απο 1000
Νομίζω πως υπάρχει και το Michelin Pilot Sport 2 σε αυτή την διάσταση αν όντως ισχύει προτεινέ του αυτό αλλιώς κάποιο από τα παραπάνω.
Σύμφωνα με το περσινό κατάλογο που έχω πρόχειρο όχι. Το PS2 όμως βγαίνει σε 235/45/18.
Δέν ξέρω τί να προτείνω, σίγουρα θα απορρίψω το premium contact 2 και το P6000 powergy γιατί πιστεύω δέν ταιριάζει στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Επίσης πιθανόν θα απέρριπτα και το RE040 γιατί απ όσα έχω ακούσει δέν είναι κάτι φοβερό.
Οπότε μένουν Rosso, SC1 και PS1 για τα οποία έχω ακούσει καλά λόγια γενικά αλλά δέν έχω προσωπική εμπειρία με κανένα οπότε δέν μπορώ να πώ κάτι παραπάνω.
-
Continental 225/45-17 W contactsport3 520 τελική περασμένα κομπλέ. Τα παραγγέλνω;;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Αν το λάστιχο γράφει πάνω Made in X, είναι δυνατόν να έχει φτιαχτεί αλλού;Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά ...
Αναφερόμουν στις (πλείστες) περιπτώσεις, που δεν αναφέρεται με σαφήνεια το πού έχει κατασκευαστεί το ελαστικό, αλλά αποκαλύπτεται μόνο από τον αριθμό DOT (και όχι ...επακριβώς από τον λαστιχά σας ). -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
καμια πρόταση για λάστιχο 235/50/18? το αμάξι είναι mustang νεας γενιάς, 300hp, με κίνηση στο επαρχιακό δίκτυο, οποτε σχετικά πολλά χιλιόμετρα. στο φίλο που ενδιαφέρεται εχουν προτείνει τα κουμο κυ31
Δύσκολη διάσταση με επιλογές σε παλιά πέλματα μόνο
Michelin Pilot Sport 1
Pirelli PZero Rosso
Pirelli P6000 Powergy
Conti PremiumContact2
Conti SportContact1
Όλα σε δείκτη Υ, τιμές πάνω απο 1000 την τετράδα εκτός απο τα Bridgestone που είναι λιγο κάτω απο 1000Νομίζω πως υπάρχει και το Michelin Pilot Sport 2 σε αυτή την διάσταση αν όντως ισχύει προτεινέ του αυτό αλλιώς κάποιο από τα παραπάνω.
Σύμφωνα με το περσινό κατάλογο που έχω πρόχειρο όχι. Το PS2 όμως βγαίνει σε 235/45/18.
Δέν ξέρω τί να προτείνω, σίγουρα θα απορρίψω το premium contact 2 και το P6000 powergy γιατί πιστεύω δέν ταιριάζει στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Επίσης πιθανόν θα απέρριπτα και το RE040 γιατί απ όσα έχω ακούσει δέν είναι κάτι φοβερό.
Οπότε μένουν Rosso, SC1 και PS1 για τα οποία έχω ακούσει καλά λόγια γενικά αλλά δέν έχω προσωπική εμπειρία με κανένα οπότε δέν μπορώ να πώ κάτι παραπάνω.Όπως φαίνεται εδώ, η διάσταση έχει και σε δείκτη V, όπως επίσης και τα (πιο καινούρια) Goodyear Eagle F1 GS-D3 και Eagle F1 Assymetric, καθώς και τα Hankook Ventus V12 Evo .
-
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ TOYO T1R KAI META ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΟΡΟΠΗΜΕΝΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!
-
Προσωπικά δέν θα πρότεινα V σε αμάξι με 300 άλογα
-
οι κατασκευαστές των ECO ελαστικών λένε για 2-3% μείον στην κατανάλωση ....... το autobild λέει ότι έκανε την δοκιμή σε οβάλ πίστα ...
160χαω συμβατικά 9.71λτ/100 ECO 9.45λτ/100ελπίζω μην έχουν κάνει καμιά Π@π@ρι@ με τις μεταφράσεις ....
Επιστροφή στις παλιές καλές μέρες όπου όταν ο κινητήρας ενός VW απέδιδε 25% παραπάνω ήταν ευχάριστη έκπληξη, ενώ όταν όταν ο κινητήρας ενός Fiat απέδιδε 10% παραπάνω ήταν σκάνδαλο!
Προφανώς δεν αναφέρομαι σ' εσένα johnkyr, αλλά στο Auto bild...
Για κάποιον περίεργο λόγο δυσκολεύομαι να πιστέψω τόσο μεγάλες μειώσεις στις καταναλώσεις... Ακόμα και αν λάβουμε υπόψη ότι μιλάμε για τελείως διαφορετικά λάστιχα διαφορετικών εταιρειών...
Βέβαια, από την άλλη μπορεί απλά να είμαι καχύποπτος και υπερβολικός...
-
Tελικα εσεις για Getz τι θα βαζατε? Μιλαω για διασταση 175/65/14
Θελω να βαλω καλο ελαστικο που να κραταει και αν γινεται να μην ξερενεται ευκολα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]