-
Ο χρήστης heras έγραψε:
τελικα για τα maxxis που ρωτησα εχει κανεις γνωμη?
Εγω εχω απο maxiss αλλα για off road λαστιχο. Μια χαρα κρατανε παντου. Αυτα που κοιτας ειναι μαλλον μετρια αν κρινω απο το http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Maxxi ... Victra.htm εξαρταται βεβαια απο τη χρηση που θες να κανεις... Αν θες οικονομικο και περισσοτερο all round κοιταξε και τα uniroyal rainsport..
Το αμαξι εχει σχεδον 200 πισωκινητα αλογα και η χρηση που γινεται ειναι εως και βαρβαρη αλλα τα καλα λαστιχα ξεφευγουν πολυ σε τιμη οποτε κοιταζα κατι φτηνο αλλα να ειναι το performance ελαστικο των μετριων εταιρειων (και οχι all around). Eπισης φοραει μεγαλυτερη διασταση πισω η οποια ειναι και σχετικα δυσευρετη. Η αλλη μου εναλλακτικη επιλογη ειναι τα falken fk 452
Ευχαριστω για το σχολιο
ΥΓ Τωρα ειδα μερικα σχολια και δεν ειναι και τοσο χαλια θα ελεγα. Τιμια εως και καλα για τα λεφτα τους (μιλαω για τα maxxis ma-z1)
Τα falken 452 (να αποφύγεις τα 912) πάντως έχουν πολύ καλές κριτικές σε μεγάλες διαστάσεις από χρήστες τους και δείχνει πολύ καλό value/money ελαστικό. Θα τα προτιμούσα από maxxis. Έχεις δει και σε fulda sport control (η και το carat exelero αν βρεις σε κάποιον ακόμα..αν και δύσκολα πια);
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Οχι τα fulda sportcontrol δεν τα ειχα υπ οψη μου, θα κοιταξω να δω τι λενε οι χρηστες. Παντως μετα και απ αυτα αρχιζω να βλεπω καλυτερα τα falken 452 αλλα εχω ενα προβληματισμο οτι μοιαζουν πολυ με τα toyo t1-r που εχω μεγαλη εμπειρια και δεν θα ηθελα να ξαναβαλω γιατι χαλαει πολυ την αισθηση του τιμονιου ενω φθειρεται και πολυ γρηγορα...εχω λιγες μερες ακομα μεχρι τελη αυγουστου να αποφασισω. Ενα αλλο θεμα ειναι τα βρω και ευκολα-ετοιμοπαραδοτα μια και οι μαρκες αυτες δεν πολυτρεχουν στην αγορα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ε βάλε ότι θες τότε τι ρωτάς?Τα Μισελέν τελικά μόνο σε σένα αρέσουν Μάκη μου.
Στα άλλα που λες δεν διαφωνώ όμως. Κι εγώ είμαι υπέρ των καλών ελαστικών.Από τα Maxxis έχω μέτριες εντυπώσεις σε ένα καγκουρο-Toledo που τα οδήγησα με 17αρια.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Οχι τα fulda sportcontrol δεν τα ειχα υπ οψη μου, θα κοιταξω να δω τι λενε οι χρηστες. Παντως μετα και απ αυτα αρχιζω να βλεπω καλυτερα τα falken 452 αλλα εχω ενα προβληματισμο οτι μοιαζουν πολυ με τα toyo t1-r που εχω μεγαλη εμπειρια και δεν θα ηθελα να ξαναβαλω γιατι χαλαει πολυ την αισθηση του τιμονιου ενω φθειρεται και πολυ γρηγορα...εχω λιγες μερες ακομα μεχρι τελη αυγουστου να αποφασισω. Ενα αλλο θεμα ειναι τα βρω και ευκολα-ετοιμοπαραδοτα μια και οι μαρκες αυτες δεν πολυτρεχουν στην αγοραΝαι ριξτους μια μάτια.
Για την αίσθηση στο τιμόνι των συγκεκριμένων toyo που λες δεν ξέρω, ούτε έχω αισθανθεί τίποτα περίεργο στου αδερφού μου που τα φοράει χρονια τώρα, ούτε εκείνος έχει παραπονεθεί. Βέβαια επειδή βαρέθηκε να του φθείρονται γρήγορα (κάνει και πολλά χιλιόμετρα το μήνα), στην επόμενη αλλαγή πάει σε fulda (αν έβγαινε το 452 στη διάσταση του θα του το πρότεινα κι αυτό), που πρώτος έμεινα εγώ πολύ ευχαριστημένος από τα carat exelero σε 225-40-18 3 χρονια τώρα (που σε αντικατάσταση τους έχουν βγει τα sportcontrol) και κάνα 8μηνο έχουμε βάλει και τα ecocontrol στο μικρό σε 165-65-13. Τα falken πάντως ειναι πιο σκληρά από τα toyo, δεν θα έχεις την ίδια φθορά.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Παρόμοια σχεδίαση πέλματος από άλλον κατασκευαστή δε νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα εξομοίωσης. Η σχεδίαση του πέλματος αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος της όλης σχεδίασης ενός ελαστικού και φυσικά δεν μπορεί από μόνη της να προϊδεάσει. Έχει σημασία το υλικό του πέλματος, τα πλαϊνά, ο σκελετός γενικότερα και πολλά άλλα.
Το αν φθείρεται γρήγορα έχει να κάνει περισσότερο με το υλικό του πέλματος αλλά και το σκελετό ενώ το πόσο ακριβές είναι στο στρίψιμο κυρίως με το σκελετό και τα πλαινά. Κανένα από τα δύο δεν εξαρτάται σαφώς και άμεσα από τη σχεδίαση του πέλματος. Αυτή θα παίξει περισσότερο ρόλο στην ικανότητα αποχέτευσης νερού, στο θόρυβο και στο φρενάρισμα (σε συνδυασμό με υλικό και σκελετό φυσικά).Νομίζω ότι η νέα γκάμα της Fulda διαμορφώνεται ως εξής
τα sport control αντικαθιστούν τα carat exelero για σπορ ή σχεδόν υπερ υψηλής απόδοσης (UHP)
τα eco control HP τα carat progresso στην κατηγορία κάπως υψηλής απόδοσης (HP)
τα eco control σκέτα για πιο σκέτες καταστάσεις. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ε βάλε ότι θες τότε τι ρωτάς?
Τα Μισελέν τελικά μόνο σε σένα αρέσουν Μάκη μου.
Στα άλλα που λες δεν διαφωνώ όμως. Κι εγώ είμαι υπέρ των καλών ελαστικών.Από τα Maxxis έχω μέτριες εντυπώσεις σε ένα καγκουρο-Toledo που τα οδήγησα σε 17αρια.
Δεν αρέσουν μόνο στον Μάκη, έλεος.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Παρόμοια σχεδίαση πέλματος από άλλον κατασκευαστή δε νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει παράγοντα εξομοίωσης. Η σχεδίαση του πέλματος αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος της όλης σχεδίασης ενός ελαστικού και φυσικά δεν μπορεί από μόνη της να προϊδεάσει. Έχει σημασία το υλικό του πέλματος, τα πλαϊνά, ο σκελετός γενικότερα και πολλά άλλα.
Το αν φθείρεται γρήγορα έχει να κάνει περισσότερο με το υλικό του πέλματος αλλά και το σκελετό ενώ το πόσο ακριβές είναι στο στρίψιμο κυρίως με το σκελετό και τα πλαινά. Κανένα από τα δύο δεν εξαρτάται σαφώς και άμεσα από τη σχεδίαση του πέλματος. Αυτή θα παίξει περισσότερο ρόλο στην ικανότητα αποχέτευσης νερού, στο θόρυβο και στο φρενάρισμα (σε συνδυασμό με υλικό και σκελετό φυσικά).Νομίζω ότι η νέα γκάμα της Fulda διαμορφώνεται ως εξής
τα sport control αντικαθιστούν τα carat exelero για σπορ ή σχεδόν υπερ υψηλής απόδοσης (UHP)
τα eco control σκέτα για πιο σκέτες καταστάσεις.+1 στην πρώτη παράγραφο και σωστός επίσης και στη δεύτερη για τα fulda.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Έχει κανένας άποψη για τα Fulda EcoControl HP ;;; ....
Δεν μου απάντησε κανένας (όχι ότι θα προλάβαινε κιόλας...) κι εγώ στο μεταξύ πήγα και τα έβαλα (δεν είναι ότι είχα και πολλές επιλογές σε 225/60-15 και η τιμή ήταν πολύ καλή). Σφίξιμο με ροπόκλειδο παρακαλώ και γενικά πολύ ικανοποιημένος από τον Κυριαζή για μια ακόμα φορά!
Από φρεσκάδα μια χαρά, 23η εβδομάδα του 2012 δηλαδή αρχές Μαΐου. Δεν έχουν φορά αλλά έχουν μέσα έξω. Σε βάρος στο χέρι μου φάνηκε ίδιο με τα φθαρμένα Fulda Carat Progresso οπότε αφού από τα παλιά λείπουν και κάμποσα χιλιοστά πέλμα θα τα υπολόγιζα εως λίγο ελαφρύτερα, σε πλαϊνά επίσης αντίστοιχα μαλακούτσικα. Made in Germany με Traction A (δυστυχώς όχι ΑΑ αλλά και τα παλιά έτσι ήταν), temperature Α, treadwear 300 και αφού το προηγούμενο με 240 έβγαλε >50000 καλά χλμ στα χέρια μου (και κάμποσα ακόμα κακά χλμ) καλά πάμε. (τα χλμ αυτά μπορεί για άλλους να μην είναι πολλά αλλά για μένα είναι)
Περισσότερες εντυπώσεις σύντομα αφού κυλίσουν κάμποσο και κάνουν και μερικές μακρινές βόλτες. Λόγω ύπαρξης παιδικού καθίσματος με ευγενές φορτίο η υπερβολική καταπόνηση κλπ ταρζανιές που με χαρακτήριζαν στο παρελθόν θα είναι πολύ μειωμένες....Περιμένουμε (περιμένω ... τουλάχιστον) εναγωνίως τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου αφού και στα Fulda Carat Progresso, τα οποία φοράω και εγώ, ήσουνα πολύ ακριβής στην περιγραφή της συμπεριφοράς τους. Καλά χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
μισλεν
Μισλεν Πριμασυ φοραω τωρα και εινα μια αηδια...
Αν κρίνω από το ψευδώνυμο μάλλον έχεις την λάθος σειρά michelin. Τα primacy είναι πιο 'ταξιδιάρικα' , δηλαδή άνετα , αθόρυβα .
Κι εγώ είμαι αρνητικός στα michelin αλλά όχι γιατί δεν κρατάνε έχουν καλές επιδόσεις αλλά γιατί έχουν πολύ μαλακά μάγουλα και σκίζονται εύκολα και μέσα σε ελάχιστους μήνες ψωριάζουν τα πλαινά και νομίζεις ότι τα έχεις 100.000 χλμ. (ενώ βέβαια κρατάνε έτσι μην μπερδευόμαστε) .Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο κάποιες εταιρείες είναι υπερτιμημένες και πουλάνε ακριβά επειδή μπορούνε. Πιστεύω ότι και στις μικρότερες εταιρείες μπορείς να βρεις καλά λάστιχα , σίγουρα όμως δεν αναφέρομαι στα λι λονγ , κεντα κλπ.
@G60 εσύ ποιόν θα ήθελες να έρχεται απέναντι σου ή να σε ακολουθεί, κάποιον που έχει τελειωμένα Michelin Pilot sport ή κάποιον με καινούργια Maxxis ή Falken;
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Τα primacy είναι πιο 'ταξιδιάρικα' , δηλαδή άνετα , αθόρυβα .To ξερω αλλα τα φοραγε ηδη το αμαξι οταν το πηρα απ τον προηγουμενο. Τωρα πια ειναι εντελως ξεραμενα
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Περιμένουμε (περιμένω ... τουλάχιστον) εναγωνίως τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου αφού και στα Fulda Carat Progresso, τα οποία φοράω και εγώ, ήσουνα πολύ ακριβής στην περιγραφή της συμπεριφοράς τους. Καλά χιλιόμετρα.Ευχαριστώ για την εκτίμηση και την ευχή! Να ξέρεις όμως ότι μπορεί να μην σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Πρώτον πλέον κάνω πολύ λίγα χλμ οπότε και δύσκολο να έχω επαρκή εμπειρία για να εκφέρω κρίση (ειδικά σε θέμα κατανάλωσης) και πρακτικά ούτε που θυμάμαι πια πως πηγαίναν τα προηγούμενα και δεύτερον σπάνια πια οδηγάω μόνος (χωρίς γυναίκα και παιδί) για να μπορέσω να το 'ψάξω' λίγο καλύτερα. Θα δω τι μπορώ να κάνω όμως... προς το παρόν κι αυτά ήσυχα μου φαίνονται και στα πεζοδρόμια ανεβαίνουν μια χαρά με μειωμένο σπινάρισμα. Και όπως όταν βάζεις οποιοδήποτε καινούργιο λάστιχο (σχεδόν οποιοδήποτε, γιατί υπήρξαν στη ζωή μου και κάτι Dunlop που αψήφησαν αυτόν τον κανόνα...) το ABS επιτέλους ηρέμησε και τα 100 επιπλέον άλογα που είχα φύγανε... (εννοώ αυτά τα άλογα που 'αποκτάς' όταν τα λάστιχά σου έχουν τελειώσει και γλυστράς πιο εύκολα όταν το θέλεις)
-
εβαλα περισυ τα falken ziex912 και θα ελεγα οτι ειναι τιμιαγια τα λεφτα τους αλλα με απαραδεκτο εμπορικο εισαγωγεα ο οποιος κανει μαιμουδιες με ημερομηνιες κτλ....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ε βάλε ότι θες τότε τι ρωτάς?
Τα Μισελέν τελικά μόνο σε σένα αρέσουν Μάκη μου.
Στα άλλα που λες δεν διαφωνώ όμως. Κι εγώ είμαι υπέρ των καλών ελαστικών.Από τα Maxxis έχω μέτριες εντυπώσεις σε ένα καγκουρο-Toledo που τα οδήγησα σε 17αρια.
Δεν αρέσουν μόνο στον Μάκη, έλεος.
Sent from my GNex using smoke signals.
...Ήμουν έτοιμος να χιμήξω αλλά με πρόλαβες παλιόφιλε... εννοείται ότι τα Michelin δεν αρέσουν μόνο σε αυτόν... ας δούνε τις πωλήσεις ανά εταιρία εδώ μερικοί για να πάρουν μια ιδέα. Πάντως να ασχολείται κανείς με φθηνά και καλά ελαστικά σε ατέρμονες συζητήσεις δεν το βρίσκω παραγωγικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που γνωστοί ή/και φίλοι προτιμησαν φθηνές λύσεις και το μετάνιωσαν σκληρά, σύντομα. Ειδικά σε αυτοκίνητα μεγάλων αποδόσεων η οικονομία σε ελαστικά, φρένα, αναρτήσεις μόνο κακό στους επιβαίνοντες μπορεί να κάνει πέρα απ΄το καλό στην τσέπη του ιδιοκτήτη.
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
τα eco control σκέτα για πιο σκέτες καταστάσεις.+1 στην πρώτη παράγραφο και σωστός επίσης και στη δεύτερη για τα fulda.
ντρέπομαι που το λέω, αλλά... δεν είναι σωστός στην πρώτη παράγραφο... ας διορθώσει ο ίδιος.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
... Ειδικά σε αυτοκίνητα μεγάλων αποδόσεων η οικονομία σε ελαστικά, φρένα, αναρτήσεις μόνο κακό στους επιβαίνοντες μπορεί να κάνει πέρα απ΄το καλό στην τσέπη του ιδιοκτήτη.Φιλε μου δεν διαφωνω σε αυτο αλλα αν δεν εχεις να βαλεις το τοπ τι ειναι προτιμοτερο να συνεχιζεις να κυκλοφορεις με τελειωμενα λαστιχα ή να βαλεις αμεσα ενα σετ εστω και κατωτερης ποιοτητας αλλα ολοφρεσκα?
Και αργοτερα αν εχεις τα πετας και βαζεις κατι πολυ καλο.... -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Κι εγώ είμαι αρνητικός στα michelin αλλά όχι γιατί δεν κρατάνε έχουν καλές επιδόσεις αλλά γιατί έχουν πολύ μαλακά μάγουλα και σκίζονται εύκολα και μέσα σε ελάχιστους μήνες ψωριάζουν τα πλαινά και νομίζεις ότι τα έχεις 100.000 χλμ. (ενώ βέβαια κρατάνε έτσι μην μπερδευόμαστε) .
Φοράω διάφορα Michelin (Pilot primacy παλιότερα και Exalto2 τώρα) και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα πλαϊνά τους
-
Ο gakost μάλλον ζει πολύ κοντά στον Ήλιο, ίσως στην Αφροδίτη η οποία έχει και πολλά ηφαίστεια.
-
νεότερα, από 205/55/16 premiumcontact5 91W Vs Pilotexalto2 91V
Χωρίς να έχουν την αίσθηση των michelin ειδικά σε σπόρτ οδήγηση (ζύγισμα, τιμόνι, έλεγχος μετά το όριο της πρόσφυσης) , σε απόλυτο φρενάρισμα (ευθεία/στεγνό), εκεί που με τα PE2 θα είχε μπει το ABS τα PC5 σταματάνε πιο γρήγορα και χωρίς την εμπλοκή του ABS. 'προσπαθώ να κάνω συγκρίσεις όταν και τα 2 ήταν καινούρια, όχι κάποιο με 40.000χλμ με κάποιο φρέσκο'
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
εβαλα περισυ τα falken ziex912 και θα ελεγα οτι ειναι τιμιαγια τα λεφτα τους αλλα με απαραδεκτο εμπορικο εισαγωγεα ο οποιος κανει μαιμουδιες με ημερομηνιες κτλ....Τι μαιμουδιες δηλαδή?
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
ντρέπομαι που το λέω, αλλά... δεν είναι σωστός στην πρώτη παράγραφο... ας διορθώσει ο ίδιος.
Δεν ξέρω τι εννοείς (καλό θα ήταν να λες την άποψη σου παρά να πετάς πυροτεχνήματα), αλλα εγώ σε αυτό που συμφώνησα κυρίως ήταν ότι δεν μπορείς να κρίνεις μόνο με βάση παρόμοια πέλματα (ειδικά μεταξύ των δύο συγκεκριμένων...σχετικά παρόμοιων πελματων). Μήπως διαφωνείς και με αυτό?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]