-
είναι από τα premium contact5 .... έχουμε αντίστοιχα στοιχεία από Pilorsport3 ?
Για το Pilorsport3 δεν ξέρω (που θα με ενδιέφερε και μένα πολύ για τα συγκεκριμένα ελαστικά) , αλλά στο τελευταίο τεύχος του auto bilt είχε τα (bridgestone ecopia ep001s 195/65/15 91H) ετικέτα με (Α-Α-69db)
-
Στο site της michelin θα τα βρείτε αυτά. Οι ετικέττες αλλάζουν ανάλογα και με την διάσταση
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στο site της michelin θα τα βρείτε αυτά. Οι ετικέττες αλλάζουν ανάλογα και με την διάσταση -
Και στης Bridgestone Ευρώπης επίσης (με αρκετές ελλείψεις ακόμη...) .
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
ΟΚ thanks.
Και γω για μετα το καλοκαιρι ελεγα, να βγουν και οι διακοπες.Νομίζω οτι είναι καλύτερα να τα αλλάξεις τώρα. Αυτή η νοοτροπία του 'τα αλλάζω το Σεπτέμβρη με τα πρωτοβρόχια' ειναι πεπαλαιωμένη. Είναιπολύ επικίνδυνο να κυκλοφορείς το καλοκαίρι με παλιά ελαστικά. Σκόνη, ζέστη-σαπούνι ελαστικά, λάδια και υπολείμματα ελαστικού στην άσφαλτο συνιστούν ιδανική συνταγή για τσουλήθρες.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
ΟΚ thanks.
Και γω για μετα το καλοκαιρι ελεγα, να βγουν και οι διακοπες.Νομίζω οτι είναι καλύτερα να τα αλλάξεις τώρα. Αυτή η νοοτροπία του 'τα αλλάζω το Σεπτέμβρη με τα πρωτοβρόχια' ειναι πεπαλαιωμένη. Είναιπολύ επικίνδυνο να κυκλοφορείς το καλοκαίρι με παλιά ελαστικά. Σκόνη, ζέστη-σαπούνι ελαστικά, λάδια και υπολείμματα ελαστικού στην άσφαλτο συνιστούν ιδανική συνταγή για τσουλήθρες.
Ενταξει,12.000 χλμ εχει κανει δεν νομιζω οτι ειναι τοσο επικινδυνο οταν μιλαμε για φυσιολογικη φθορα.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Και στης Bridgestone Ευρώπης επίσης (με αρκετές ελλείψεις ακόμη...) .Ούτε η Michelin έχει για όλα και για όλες τις διαστάσεις.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
ΟΚ thanks.
Ενταξει,12.000 χλμ εχει κανει δεν νομιζω οτι ειναι τοσο επικινδυνο οταν μιλαμε για φυσιολογικη φθορα.
ωπ, συγγνώμη. έχεις δίκιο.
μπερδεύτηκα με το παρακάτων ποστ:
Δημοσίευσηαπό george.bakos » 14/07/12 22:29
help ...
Στο τελευταίο service, πριν από δύο βδομάδες, με 'έκραξε' ο μηχανικός (της αντιπροσωπεία) γιατί δεν έχω αλλάξει ακόμα λάστιχα.
Το αυτοκίνητο είναι 5πορτο KIA CEED (109 HP), κυκλοφορεί από το ΝΟΕ του 2007 (τα ελαστικά είναι από 17 βδομάδα του 2007), φορά Michelin energy saver 205/55/R16 91V (και εμένα μου φαίνονται λίγο 'μεγάλα'), κάνω καθημερινά περίπου 40 km εκτός πόλης, δεν 'ζητάω πολλά' από τα ελαστικά και το αυτοκίνητο.
Μήπως πρέπει να περιμένω το ΣΕΠΤ για να τα αλλάξω ;
τώρα συνειδητοποίησα ότι τα λάστιχα είναι από τον 10ο του 2010. -
παντως μου κανει εντυπωση που εν ετει 2012 δεν υπαρχει ενα standardization στα επιπεδα θορυβου, και συγκριτικολί πίνακες...
(πχ θορυβος κυλησης σε στεγνο με 100χλμ/ω , μετρημενος εκτος του αυτοκινητου απο σταθερο σημείο) -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
παντως μου κανει εντυπωση που εν ετει 2012 δεν υπαρχει ενα standardization στα επιπεδα θορυβου, και συγκριτικολί πίνακες...
(πχ θορυβος κυλησης σε στεγνο με 100χλμ/ω , μετρημενος εκτος του αυτοκινητου απο σταθερο σημείο)Υπάρχει, αυτός είναι και ο σκοπός της ετικέτας.
-
Καλησπέρα!
Θα ήθελα τη γνώμη σας.
Για CLK του πεθερού μου, με διάσταση 205/55/16 εμπρός και 225/50/16 πίσω, λίγα χλμ το χρόνο (7000χλμ), χαλαρούς ρυθμούς κίνησης και με προοπτική να τα κρατήσει τουλάχιστον 4-5 χρόνια, τί θα προτείνατε;;
Ευχαριστώ!! -
δεν εχει κατασκευαστει ακομη ελαστικο για 4-5χρονια...........εως 3 το πολυ
toyo T1S απο μενα -
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Αλλά τα T1S δεν βγαίνουν σε 225/50/16. -
Για VW Polo 1,4 των 83 PS τι θα προτείνατε; Τώρα φοράει Continental EcoContact 3 σε 165/70-R14 από τα οποία δεν έχω παράπονο σε γενικές γραμμές, αν και θα ήθελα πιο πολλά πράγματα σε βρεγμένο δρόμο και σε στροφές με ταχύτητα.
Κυρίως πόλη (αλλά όχι Αθήνα, δεν έχει σταμάτα-ξεκίνα και πήξιμο, απλά περιορισμένα ΧΜ/Ω). Φυσικά υπάρχουν και ταξίδια.
Κοιτούσα κυρίως σε Continental EcoContact 5 (η επόμενη γενιά), Bridgestone B250 και Uniroyal RainExpert. Από αυτά ποια θα διαλέγατε; Κάποια άλλη πρόταση;
Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω από 165/70-R14 σε 185/60-R14 μπας και βοηθηθεί λίγο το θέμα των στροφών αλλά το φοβάμαι. Με 83 PS φορτωμένος σε ανηφόρα και με ταχύτητα το αμάξι αγωνίζεται... άμα το ζορίσουν κι άλλο τα λάστιχα, τι θα γίνει, θα καταλήξω να το σπρώχνω;
-
Ο χρήστης Haldol έγραψε:
Για VW Polo 1,4 των 83 PS τι θα προτείνατε; Τώρα φοράει Continental EcoContact 3 σε 165/70-R14 από τα οποία δεν έχω παράπονο σε γενικές γραμμές, αν και θα ήθελα πιο πολλά πράγματα σε βρεγμένο δρόμο και σε στροφές με ταχύτητα.Κυρίως πόλη (αλλά όχι Αθήνα, δεν έχει σταμάτα-ξεκίνα και πήξιμο, απλά περιορισμένα ΧΜ/Ω). Φυσικά υπάρχουν και ταξίδια.
Κοιτούσα κυρίως σε Continental EcoContact 5 (η επόμενη γενιά), Bridgestone B250 και Uniroyal RainExpert. Από αυτά ποια θα διαλέγατε; Κάποια άλλη πρόταση;
Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω από 165/70-R14 σε 185/60-R14 μπας και βοηθηθεί λίγο το θέμα των στροφών αλλά το φοβάμαι. Με 83 PS φορτωμένος σε ανηφόρα και με ταχύτητα το αμάξι αγωνίζεται... άμα το ζορίσουν κι άλλο τα λάστιχα, τι θα γίνει, θα καταλήξω να το σπρώχνω;
Ιδού τι προτείνουν οι Γερμαναράδες... πρόσφατo τεστ του ADAC:
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2012_Sommerreifen_Test_165_70_R14.aspx?ComponentId=113488&SourcePageId=31821Καλύτερο στο στεγνο αυτο που προτείνεις, καλυτερο στο βρεγμένο το Michelin Energy Saver. Στη γερμανική ασφαλτο όμως
-
επειδη εχω πολο με τα 75+ και διασταση 185/55/14 προχωρα σε 185.
Δε προκειται να κοψει περισσοτερο! -
Ο χρήστης Haldol έγραψε:
Για VW Polo 1,4 των 83 PS τι θα προτείνατε; Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω από 165/70-R14 σε 185/60-R14 μπας και βοηθηθεί λίγο το θέμα των στροφών αλλά το φοβάμαι.Λογικά σε 186/60/14 θα έχει και καλύτερες και πιο πολλές επιλογές από αυτές που αναφέρεις...
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Για VW Polo 1,4 των 83 PS τι θα προτείνατε; Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω από 165/70-R14 σε 185/60-R14 μπας και βοηθηθεί λίγο το θέμα των στροφών αλλά το φοβάμαι.
Λογικά σε 186/60/14 θα έχει και καλύτερες και πιο πολλές επιλογές από αυτές που αναφέρεις...
Σε 186/60/14 δεν θα εχει καμια επιλογη!!
-
Κατά 99% θα πάω σε Continental PremiumContact 5 σε 175/65-R14. Η ζάντα είναι 5×14, οπότε με 185/60-R14 θα ήμουν στο όριο. Καλύτερα ένα κλικ πιο κάτω. Άλλωστε, από EcoContact 3 που έχω τώρα σε PremiumContact 5 η διαφορά είναι χαώδης (από όσα διαβάζω) έτσι κι αλλιώς.
Μ' αυτή τη διάσταση θα έχω και τη μικρότερη διαφορά στο βήμα κιόλας.
-
Ο χρήστης Haldol έγραψε:
Τα πρώτα είναι καινούργιο μοντελάκι και έχουν γραφεί καλά πράγματα, τα B250 σε Corolla 185/60/14 ξεράθηκαν γι'αυτό και αλλάχτηκαν και με κάτι Pirelli p6 Που έβαλε ο πατέρας μου έχει μεγάλη διαφορά ησύχασε πολύ από θόρυβο, από επιδόσεις καλά ήταν άλλα όχι κάτι σπουδαίο. Τέλος από άνεση (κοπάνημα) ίσως ήταν λίγο καλύτερα.Τα Rainexpert 175/70/13 Τ τα έβαλα πρόσφατα αντικαθιστώντας Pirelli P400 και είμαι πολύ ευχαριστημένος και τα προτείνω για καθημερινή χρήση συγκρίνοντας τα με τα προηγούμενα: Πολύ καλύτερο φρένο, πολύ λιγότερο γλίστρημα, Λιγότερο κοπάνημα, λιγότερος θόρυβος, αλλά το τιμόνι ήταν που ήταν ξεκομμένο τώρα έχει λιγότερη αίσθηση, γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και σε λογική τιμή.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]