-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
θελω την γνώση σας αν γίνετε να μπει 205/50ρ17 σε 7,5αρα πλατους ζαντα ...λογος ειναι οτι το 225/45 πελμα πνιγεί το γκολφακι μου (122αλόγα ) επίσης σκεφτόμουν να εχω ασύμμετρων διαστάσεων δλδ 225/45 πισω και 205/50για να εχω καλητερο κρατημα αλλα και να μην πνιγετε το αμαξι και εχει αυξημενες καταναλωσεις με το 225...
Ναί σε παίρνει..είναι στο όριο.Για τις διαφορετικές διαστάσεις πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις.....για το συγκεκριμένο αυτ/νητο θα είναι στα όρια του placebo effect..
-
Σε προσθιοκίνητο είναι περίεργη επιλογή.... αυξάνεις την υποστροφή... Και αν η αλλαγή είναι για οικονομία κάντο και στους δύο άξονες, και τα πίσω λάστιχα στην ίδια άσφαλτο κυλάνε και στενεύοντάς τα θα κάνεις οικονομία έστω κι αν δεν είναι κινητήρια.
Ίσως να έχεις μια μικρή επιδείνωση στο φρενάρισμα και θεωρητικά και στο τιμόνι.
Είσαι σίγουρος ότι η διάσταση που προτείνεις είναι η αντίστοιχη;
Κανονικά αν τελικά το κάνεις (για αισθητικούς λόγους δηλαδή) θα έπρεπε να σκληρύνεις πχ την πίσω αντιστρεπτική για να εξισορροπήσεις την επιπλέον πρόσφυση πίσω... -
Το σωστότερο σε προσθιοκίνητο/μπροστόβαρο είναι τα στενότερα να μπούνε πίσω για να μειωθεί η υποστροφή. Μόνο η Audi το έχει τολμήσει αυτό στο RS3. Φυσικά όλα τα πισωκίνητα/πισώβαρα supercars το κάνουν από την ανάποδη. Στα μαζική παραγωγής οι κατασκευαστες μάλλον για λόγους οικονομίας κλίμακος (ίδια λάστιχα παντού άρα μεγαλύτερες ποσότητες και καλύτερες τιμές από τους λαστιχάδες) βάζουν μπρος-πίσω ίδια διάσταση.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Και είναι παράδοξο σε 15000 να είναι of. Μα από την άλλη σε 5 ριτσώνες, δοκιμαστικά και αγώνα άντε 100 χιλιόμετρα πάλι of είναι!. Εξαρτάτε κατά συνεπεία το πώς μεταχειρίζεστε το αυτοκίνητο….
Α.Μα ουτε κανενα τουμπανο αμαξι εχω, και γενικα ο τροπος οδηγησης μου -εκτος γρηγορου ρυθμου- ειναι παρα μα παρα πολυ ηρεμος.
Και τα λαστιχα υποτιθεται οτι ειναι σκυλια με treadwear 320... Δε ξερω εντυπωση μου κανει...
Εχω παραδειγματα πολυ πιο μαλακων ελαστικων σε αυτοκινητα με τα διπλασια αλογα και πολυ πιο αγαρμπων οδηγων, και αντεξαν παραπανω...δηλαδη ο λαστιχας σου τη σημερον ημερα τι ηθελες να σου πει.............οτι δεν θες παπουτσακια;;;;
δεν λεω οτι τα λαστιχα σου αποδιδουν οπως πρεπει αλλα με λιγη προσοχη μπορεις να βγαλεις και τον ερχομενο χειμωνα και να κανεις ετσι μια μικρη οικονομια
αν βεβαια νιωθεις ανασφαλεια τωρα αλλαξε τα και ''εχθες''......Μωρε με προσοχη εννοειται τον βγαζω το χειμωνα, τα λαστιχα εχουν μπολικο πελμα, απλα δε πιανουν σε σημεια που δε το περιμενω, και θα μου σπασουν τα νευρα, αν οχι κανεναν προφυλακτηρα...
Ο λαστιχας μου ειπε οτι θα ηταν 'αλητεια' να μου πει να τα αλλαξω τωρα... Αλλα μπορουμε να το ψαξουμε το θεμα. Ποιος ξερει μπορει το χειμωνα να ξυπνησουν και να αποφασισουν οτι πρεπει να σταματησουν τις διακοπες...τα λαστιχά σου λογικά είναι μια χαρά απλά ο λαστιχάς σου είναι λίγο ...
αν θες πμ να σου στείλω τον δικό μου που από ότι κατάλαβα εξυπηρετει το μισό αθηναικό φορουμ ...μου κάνει εντύπσωση αυτό που λες για σπινιάρισμα 3της καθώς έχω το ίδιο πέλμα σε αυτοκίνητο με 30000+km και +50hp και δεν έχω κανένα θέμα... α, τα έχω και 3 χρόνια, δεν είναι στα καλύτερα τους αλλά αυτό το πράγμα που περιγράφεις δεν παίζεται... έχουν μπει και πίστα (καρτ βέβαια αλλά πίστα)
-
http://www.michelin.gr/tyres/learn-shar ... e-my-tyres
Πόσο παλιό είναι το πολύ παλιό; Η δοκιμή στα πέντε χρόνια
Μετά από πέντε χρόνια ή και περισσότερα σε λειτουργία, τα ελαστικά σας θα πρέπει να επιθεωρούνται λεπτομερώς, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Εάν προκύψει ανάγκη, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος, σχετικά με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Για προληπτικούς λόγους, εάν τα ελαστικά δεν έχουν αντικατασταθεί 10 χρόνια μετά την ημερομηνία κατασκευής τους (δείτε πώς να διαβάζετε το πλευρό ενός ελαστικού), η Michelin συνιστά να τα αντικαταστήσετε με καινούργια ελαστικά. Ακόμη κι αν φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση για χρήση, ακόμη κι αν το σκάλισμά τους δεν έχει χαμηλώσει προς τον δείκτη φθοράς.μηπως κατι δεν διαβαζω σωστα;;
οταν τα κραταω μαξ 4 χρονια;;
δηλαδη ημουν σκορποχερης;;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
http://www.michelin.gr/tyres/learn-share/buying-guide/when-should-i-change-my-tyresΠόσο παλιό είναι το πολύ παλιό; Η δοκιμή στα πέντε χρόνια
Μετά από πέντε χρόνια ή και περισσότερα σε λειτουργία, τα ελαστικά σας θα πρέπει να επιθεωρούνται λεπτομερώς, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Εάν προκύψει ανάγκη, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος, σχετικά με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. Για προληπτικούς λόγους, εάν τα ελαστικά δεν έχουν αντικατασταθεί 10 χρόνια μετά την ημερομηνία κατασκευής τους (δείτε πώς να διαβάζετε το πλευρό ενός ελαστικού), η Michelin συνιστά να τα αντικαταστήσετε με καινούργια ελαστικά. Ακόμη κι αν φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση για χρήση, ακόμη κι αν το σκάλισμά τους δεν έχει χαμηλώσει προς τον δείκτη φθοράς.μηπως κατι δεν διαβαζω σωστα;;
οταν τα κραταω μαξ 4 χρονια;;
δηλαδη ημουν σκορποχερης;;;
To >3. Εάν το ελαστικό σας εμφανίζει σημάδια γήρανσης
Τα ελαστικά δεν έχουν προκαθορισμένη διάρκεια ζωής, Δεν έχει σημασία πότε έχουν κατασκευαστεί. Τα ελαστικά γερνούν, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούνται. Ακόμη κι αν χρησιμοποιούνται μόνον ευκαιριακά. Υπάρχουν πολλά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν τη ζωή ενός ελαστικού, όπως είναι η θερμοκρασία, η συντήρηση, οι συνθήκες αποθήκευσης και χρήσης, το φορτίο, η ταχύτητα, η πίεση, καθώς επίσης και το στυλ οδήγησης. Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία σε σχέση με τη διάρκεια ζωής που μπορείτε να προσδοκάτε από τα ελαστικά σας.
γιατι το προσπερασες;
-
Πρόκειται για μετάφραση από το site του εξωτερικού. Όπου η άσφαλτος είναι τέτοια που ένα 5χρονο λάστιχο κρατάει καλύτερα απ' ό,τι σε μας ένα καινούργιο. Η πρόσφυση στην Ελλάδα είναι κατά κανόνα τόσο τραγική που τελικά αρχίζω να αμφιβάλλω αν έχει νόημα να ψάχνουμε το καλύτερο... Ειδικά αυτή την εποχή οι γλίστρες μέσα στην Αθήνα είναι άνευ προηγουμένου. Το παίρνεις απόφαση και προσέχεις περισσότερο. Αν δεν προσέξεις, δε σε σώζει κανένα λάστιχο.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μου κάνει εντύπσωση αυτό που λες για σπινιάρισμα 3της καθώς έχω το ίδιο πέλμα σε αυτοκίνητο με 30000+km και +50hp και δεν έχω κανένα θέμα... α, τα έχω και 3 χρόνια, δεν είναι στα καλύτερα τους αλλά αυτό το πράγμα που περιγράφεις δεν παίζεται... έχουν μπει και πίστα (καρτ βέβαια αλλά πίστα)
Αρα προφανως τα λαστιχα μου δεν ειναι μια χαρα. Ακριβως αυτο λεω και στο ποστ μου. Δεν ειναι δυνατον να πρεπει να ηρεμησει η 3η για να σταματησεις να σπινιαρεις με αμαξι 105 ιππων.
-
Τα λαστιχα φαγωμενα παντως δεν ειναι.
Υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτο που λενε για τα 'ελαστικα πρωτης τοποθετησης' εδω;
Οτι δηλαδη δεν ειναι και οι καλυτερες παρτιδες κλπ κλπ...Εχω υποψια οτι αλλη μια περιπτωση μπορω να την εξηγησω ετσι...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Τα λαστιχα φαγωμενα παντως δεν ειναι.
Υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτο που λενε για τα 'ελαστικα πρωτης τοποθετησης' εδω;
Οτι δηλαδη δεν ειναι και οι καλυτερες παρτιδες κλπ κλπ...Εχω υποψια οτι αλλη μια περιπτωση μπορω να την εξηγησω ετσι...
Αυτος ηταν και ο πρωτος προβληματισμος μου εξ'αρχης...
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Σήμερα που έπλενα το αμάξι είδα ότι τα λάστιχά μου έχουν DOT 8210σιγουρα;82η εβδομαδα του 2010;Δεν νομιζω,μαλλον 3210.
-
Σήμερα που έπλενα το αμάξι είδα ότι τα λάστιχά μου έχουν DOT 8210καλα μην τρελαίνεσαι, δεν είναι τπτ τρομερό
-
Πότε αγόρασες το αμάξι;
-
Πότε αγόρασες το αμάξι;
Πέρυσι τον Απρίλιο.
Κυριλέ είσαι.......
-
Σε 195/45-15 για Πάντα 100, βλέπω διαδικτυακώς καλή τιμή για Goodyear Eagle F1, και αρκετά υψηλότερη για το σίγουρα καλύτερο Michelin Pilot Exalto 2, που νόμιζα ότι είχε καταργηθεί (απ' το Primacy σε πιο νορμάλ και απ' το Pilot Sport 3 σε πιο σπορ).
Καμιά άλλη ιδέα; Το Pirelli P7 το έχει δοκιμάσει κανείς; -
εδω και 3 μηνες θελω να αλλαξω ελαστικα στο αμαξι μου και εχω προβληματιστει πολυ. τα 185/60 /15 εκτοσ απο πανακριβα τρωγοντε και πολυ ευκολα , λογικα φταει η οδηγηση μου . παντως η δουλεια που κανει το αμαξι ειναι περισσοτερο ταξιδακια παρα πολυ , και ο ιδιοκτητης του δηλαδη εγω οταν βλεπω στροφουλες ψηλοτρελενομαι ... περιμενω τισ αποψεισ σας . το αμαξι φοραει αλουμινενια εργοστασιακη ζαντα 15 αρα ηταν εκδοση s tote ετσι το ονομαζε 1300 101 hp .
-
Παίδες θα ήθελα μια γνώμη...
Για διάσταση 205/55/16 με δείκτη V
Ποιο από τα παρακάτω και γιατί?Ηankook S1 EVO τιμή 340 ευρώ
Μichelin Pilot Sport 3 τιμή 390 ευρώΑν κάποιος έχει εμπειρία από τα παραπάνω θα εκτιμηθεί πολύ η γνώμη του.
Τα λάστιχα θα αντικαταστήσουν τα τέλεια για εμένα Pirelli P Zero Rosso, τα οποία δυστυχώς έπαψε να τα βγάζει στη συγκεκριμένη διάσταση.Σκέφθηκα και τα Ηankook V12 και τα Bridgestone RE002, αλλά βγαίνουν σε δείκτη W, και το σκέφτομαι
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις προτάσεις σας
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα ελαστικά δεν έχουν προκαθορισμένη διάρκεια ζωής, Δεν έχει σημασία πότε έχουν κατασκευαστεί. Τα ελαστικά γερνούν, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούνται. ** Ακόμη κι αν χρησιμοποιούνται μόνον ευκαιριακά. ** Υπάρχουν πολλά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν τη ζωή ενός ελαστικού, όπως είναι η θερμοκρασία, η συντήρηση, οι συνθήκες αποθήκευσης και χρήσης, το φορτίο, η ταχύτητα, η πίεση, καθώς επίσης και το στυλ οδήγησης. Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία σε σχέση με τη διάρκεια ζωής που μπορείτε να προσδοκάτε από τα ελαστικά σας.
γιατι το προσπερασες;
μα αυτα που λεει δεν αλληλοαναιρουνται;;
δηλαδη εαν το εχω στο γκαραζ ή στην κουκουλιτσα του μακρυα απο το να το βαραει ο ηλιος, δεν κανω μπαντιλικια, παω νορμαλ ταχυτητα, φρεναρω ομαλα κτλ...θα τα κρατησω αφοβα 10 χρονια που λεει αυτος;;
υγ παντως το ανθρωπακι στα πλαγια των μισελεν μια χαρα ορατο ειναι ακομα!!!
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Τα ελαστικά δεν έχουν προκαθορισμένη διάρκεια ζωής, Δεν έχει σημασία πότε έχουν κατασκευαστεί. Τα ελαστικά γερνούν, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούνται. ** Ακόμη κι αν χρησιμοποιούνται μόνον ευκαιριακά. ** Υπάρχουν πολλά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν τη ζωή ενός ελαστικού, όπως είναι η θερμοκρασία, η συντήρηση, οι συνθήκες αποθήκευσης και χρήσης, το φορτίο, η ταχύτητα, η πίεση, καθώς επίσης και το στυλ οδήγησης. Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία σε σχέση με τη διάρκεια ζωής που μπορείτε να προσδοκάτε από τα ελαστικά σας.
γιατι το προσπερασες;
μα αυτα που λεει δεν αλληλοαναιρουνται;;
δηλαδη εαν το εχω στο γκαραζ ή στην κουκουλιτσα του μακρυα απο το να το βαραει ο ηλιος, δεν κανω μπαντιλικια, παω νορμαλ ταχυτητα, φρεναρω ομαλα κτλ...θα τα κρατησω αφοβα 10 χρονια που λεει αυτος;;
υγ παντως το ανθρωπακι στα πλαγια των μισελεν μια χαρα ορατο ειναι ακομα!!!
Μεσα στο γκαραζ θα το οδηγας;
-
1 χρονος αποθηκευσης σημαινει για τα λαστιχα 3 εβδομαδες χρησης.....
το ειδα σε αφισα προχτες στον ΚΥΡΙΑΖΗ.......
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]