-
treadware συνέχεια:
Εδώ πάντως λέει ότι δεν είναι συγκρίσιμα τα λάστιχα κάθε κατασκευαστή αφού ο καθένας έχει διαφορετική βάση. Δηλαδή το 100 που είναι η βάση του Α μπορεί να είναι πιο μαλακό ή πιο σκληρό από το Β οπότε ναι μεν και τον 2 τα 200 θα έχουν διπλάσια διάρκεια ζωής αλλά από τα αντίστοιχα 100ρια τους που είναι διαφορετικά.http://www.tire-information-world.com/t ... ear-2.html
Πάντως και οι δυο απόψεις λογικές μου ακούγονται
Τι να ισχύει άραγε
-
οντως βγαινει σε 195/60/15Η
http://www.tyrestore.gr/index.php?optio ... &Itemid=61
Φαινεται πολυ καλο..σε ορισμενες διαστασεις ειναι πανακριβο αλλα 195/60/15 ειναι οκ η τιμη του για το λαστιχο που φαινεται να ειναι -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
To treadwear φυσικά και είναι ένα κοινό μέγεθος για όλους τους κατασκευαστές.Από εκεί και πέρα, να ενημερώσω το γκαζιάρικο κοινό ότι ένα καινούριο λάστιχο μόλις ήρθε και στην χώρα μας. Είναι το Bridgestone Potenza Adrenalin RE002. Τι το ενδιαφέρον έχει; Είναι από ότι φαίνεται αρκετά σπορ, με επιθετική χάραξη, με μαλακή γόμα (TW 220) και βγαίνει και σε σχετικά μικρές διαστάσεις σε αντίθεση με τα περισσότερα σπορ λάστιχα! Το καλοβλέπω για αντικατάσταση των C.drive2 όταν έρθει η ώρα. Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιο άλλο σπορ λάστιχο σε διάσταση 195/60/15 και με χαροποίησε ιδιαίτερα αυτή η ανακοίνωση. http://www.bridgestone.gr/elastika/epib ... alin-re002
Το βγάζουν και σε 195/50R15 . Επομένως παίζουν γερά σαν τον αντικαταστάτη μου για τα PE2.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
To treadwear φυσικά και είναι ένα κοινό μέγεθος για όλους τους κατασκευαστές.Από εκεί και πέρα, να ενημερώσω το γκαζιάρικο κοινό ότι ένα καινούριο λάστιχο μόλις ήρθε και στην χώρα μας. Είναι το Bridgestone Potenza Adrenalin RE002. Τι το ενδιαφέρον έχει; Είναι από ότι φαίνεται αρκετά σπορ, με επιθετική χάραξη, με μαλακή γόμα (TW 220) και βγαίνει και σε σχετικά μικρές διαστάσεις σε αντίθεση με τα περισσότερα σπορ λάστιχα! Το καλοβλέπω για αντικατάσταση των C.drive2 όταν έρθει η ώρα. Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιο άλλο σπορ λάστιχο σε διάσταση 195/60/15 και με χαροποίησε ιδιαίτερα αυτή η ανακοίνωση. http://www.bridgestone.gr/elastika/epib ... alin-re002
Μπραβο Αλεξ, το χειμωνα θα αντικαταστησω τα αθλια Energy Saver με αυτα, μπας και βελτιωθει το κρατημα του.
-
Στο link που παραθέτει ο gakost,στηρίζω τα λεγόμενα μου....το οποίο link,είναι γνωστό εδώ και χρόνια.
ΥΓ.Πρός ΧρήστοΣΒ και Mad max,δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης,ούτε πουλάω πνεύμα...άν φάνηκε έτσι...sorry...Απλώς είναι κάτι πολύ γνωστό στο κοινό που ασχολείται με τα των ελαστικών........
ΥΓ2.Ούτε ειρωνίες χρειάζονται ούτε τίποτα.....κουβέντα κάνουμε... -
σχετικα με το 'Απλώς είναι κάτι πολύ γνωστό στο κοινό που ασχολείται με τα των ελαστικών........'
θεωρω οτι ειμαι απο τους ανθρωπους που για αν εχουν φτασει στο σημειο να εχουν βρει τι πιεσεις ελαστικων προτεινει η toyo στα r888 αναλογα με το βαρος του αυτοκινητου, σημαινει οτι ασχολουμαι αρκετα με το θεμα ελαστικα... -
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Σε A3 1.8 quattro που κάνει κυρίως μεγάλα ταξίδια, τι λάστιχα προτιμάμε? 225/45r17 η διάσταση!
δωσε περισσοτερα στοιχεια..
μα για να σου προτεινει καποιος ποια θεωρει τα καταλληλοτερα λαστιχα πρεπει να μας αναφερεις οπως ειπε και ο antonis-team ορισμενες παραμετρους οπωςσε τι μερη οδηγεις το αυτοκινητο σου
τι χρηση του κανεις
με τι τροπο το οδηγεις σε διαφορετικες συνθηκες
τι budget θελεις να διαθεσεις γιατι δεν ειναι και φθηνη διασταση
τι λαστιχα φοραει το αυτοκινητο αυτη τη στιγμηειδικα οσο δυνατοτερο ειναι το αυτοκινητο φυσικο ειναι οι παραμετροι αυτες να ενισχυονται
Τώρα φοράει τα michelin primacy hp. Δεν υπάρχει θέμα budget , και όπως είπα, κάνει μεγάλα ταξίδια στην εθνική κυρίως. Διαφορετικές συνθήκες δεν υπάρχουν, το οδηγεί κυρίως ο αδερφός μου που δεν είναι ανήσυχος οδηγός . Θέλουμε κυρίως ένα ελαστικό που να μην φθείρεται γρήγορα. Τα Primacy ΗΡ που φοραει τώρα έχουν 47k km.
@Coyot
Τα Potenza 050A τα φοράω σε RFT και το θεωρώ μέχρι στιγμής το καλύτερο RFT. Σαν συμβατικό ελαστικό δεν τα ξέρω καθόλου οπότε δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω σε ό, τι κι αν πεις . Τα 30k km όμως μου φαίνονται λίγα . Θενξ anyway! -
Καλησπέρα! Έχω ενα megane cc του 2005 και ήρθε η ώρα να ξαναλλάξω λάστιχα και είπα να ρωτήσω κι εσάς πριν πάρω κάτι.
Τα λάστιχα που έχω τώρα ειναι τα contisportcontact 3 225/45/17 και σκεφτόμουν τώρα για contisport 5 (φαντάζομαι είναι λίγο καλύτερα απ'το 3 έτσι?). Το αυτοκίνητο κυκλοφορεί περισσότερο πόλη αλλά και εθνική/αττική. Χρήση normal οχι τίποτα τραγικό απλά θέλω να είναι καλά λάστιχα και να κρατάνε γιατί υπήρξε ένα γλύστρημα στο παρελθόν που κατέληξε σε τρακάρισμα. Το budget είναι κάπου εκεί στα 500 ευρώ.
Είναι κομπλέ τα contisport 5 ή έχετε τίποτα άλλο να προτείνετε?
Ευχαριστώ! -
το pilot primacy που φορας ειναι ενα ελαστικο touring
τα περισσοτερα ελαστικα σε αυτη τη διασταση ειναι υπερ υψηλων επιδοσεων και το treadwear ειναι χαμηλοτερο
ειναι ομως σιγουρα τα περισσοτερα καλυτερα σε επιδοσεις απο το primacyαρχικα θα σου προτεινα τα p zero που ειναι πολυ καλο λαστιχο σε βρεγμενο και στεγνο οσο και να το πιεσεις
ειπες ομως οτι σε ενδιαφερουν τα χιλιομετρα οποτε δεν στο προτεινωσου στελνω παρακατω το τελευταιο test που εγινε σε αυτη τη διασταση
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
τυχαινει το goodyear και το hankook να ειναι απ'τα καλυτερα ελαστικα σε ποιοτητα κατασκευης το οποιο ειναι ενα συν
το nokian το οποιο ειχε φιλος μου σε a3 1.6 ειχε κανει σκασιματα στο πλαι επικινδυνα μεσα σε ενα χρονο και γι'αυτο τα εβγαλε και εβαλε hankook.το αυτοκινητο το ειχε σε γκαραζ και αυτο με ανησυχει
ομως μου ειπε οτι ειχε πολυ καλο κρατημα γενικα.δεν το ειχα οδηγησει
μπορει να ηταν αστοχια υλικου και μεμονωμενο συμβαν.δεν θελω να σε κανω προκατειλημμενοτο goodyear eagle f1 asymetric ειναι πολυ καλο λαστιχο οντως.εχω οδηγησει golf gti και με αφησε απολυτα ικανοποιημενο
διαβασε το τεστ και κανε ερευνα μονος σου.treadwear rating 240 speed rating Y.μονο του αρνητικο για'μενα η τιμη που ειναι λιγο ακριβουτσικη αν δεν θελεις να θυσιασεις ενα 50αρι με 60αρι παραπανωτο hankook s1 evo 2 δεν εχει ερθει ακομη στην ελλαδα..και αυτο πολυ καλο λαστιχο απ'οτι μας λενε αλλα αναμενουμε
υπαρχουν ομως τα hankook s1 evo το οποιο φορανε a3 πιο καινουρια απ'το εργοστασιο και το v12 evo τα οποια ειναι λαστιχα ιδιας κατηγοριας με διαφορετικη φιλοσοφια..τα εχω οδηγησει και τα 2 σε a3 αλλα πιο αδυναμα το v12 σε 1.6 και το s1 evo σε 1.6 και 1.4tsi
πολυ καλα ηταν και τα δυο αντιστοιχα του goodyear.βγαζουν περισσοτερα χιλιομετρα παντως σιγουρα πραγμα το οποιο ξερω εκ πειρας. και εδω οπως και στο goodyear το traction ειναι ΑΑ αλλα το treadwear 280.κανε ερευνα και σε αυτα τα 2 σε reviews στο δικτυο.αξιζουνγενικοτερα και οι 2 διαβαστε το test που εγινε. πιστευω οτι ειναι πολυ αντικειμενικο για οσα λαστιχα απο αυτα που αναφερει ξερω και πιστευω βοηθα αρκετα για την επιλογη ελαστικου φετος
επισης καλα λαστιχα ειναι και τα dunlop sport maxx
το continental προσωπικα θεωρω οτι δεν αξιζει τα λεφτα τουγια'μενα η goodyear η hankook στο αυτοκινητο σου
-
Άιντααα........!!!
-
@Djalma: 30.000 χλμ έβγαλαν με σπορ χρήση και ολίγη πίστα. Αν απλώς ταξιδεύεις, θα βγάλουν, προφανώς, περισσοτερα χιλιόμετρα.
Αν είσαι ευχαριστημένος με την RFT εκδοχή τους (εξ αντικειμένου χειρότερη σε κάθε τομέα), σίγουρα θα ικανοποιηθείς από τα κανονικά. -
Παιδες μια μικρη βοηθεια, θελω τα φωτα σας. Εχω τα ελαστικα πρωτης τοποθετησης στο αυτοκινητο μου. Εχουν DOT Απριλιου του 11, ακριβως ενα χρονο πριν δηλαδη. Τοποθετηθηκαν στο αμαξι αμεσως μετα στο εργοστασιο. Εγω το αμαξι το παρελαβα αρχες Οκτωβριου αρα τα ελαστικα ηταν 5+ μηνες σε ακινησια στο τελωνειο, στο καραβι, στις αποθηκες κλπ...
Τωρα που εχει κλεισει 6 μηνες τ αμαξι μου φαινεται οτι τα μπροστα εχουν φθαρει λιγο παραπανω απ' οσο θα επρεπε και χαζογλιστρανε συνεχεια, 2α και 3η ειμαι μονιμα με το esp αναμενο.
Υπαρχει περιπτωση να εχουν γ@μηθει ηδη τα λαστιχα επειδη εμειναν στην ακινησια, και πιθανως σε καλοκαιρινες θερμοκρασιες για κανα 5μηνο? -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Παιδες μια μικρη βοηθεια, θελω τα φωτα σας. Εχω τα ελαστικα πρωτης τοποθετησης στο αυτοκινητο μου. Εχουν DOT Απριλιου του 11, ακριβως ενα χρονο πριν δηλαδη. Τοποθετηθηκαν στο αμαξι αμεσως μετα στο εργοστασιο. Εγω το αμαξι το παρελαβα αρχες Οκτωβριου αρα τα ελαστικα ηταν 5+ μηνες σε ακινησια στο τελωνειο, στο καραβι, στις αποθηκες κλπ...Τωρα που εχει κλεισει 6 μηνες τ αμαξι μου φαινεται οτι τα μπροστα εχουν φθαρει λιγο παραπανω απ' οσο θα επρεπε και χαζογλιστρανε συνεχεια, 2α και 3η ειμαι μονιμα με το esp αναμενο.
Υπαρχει περιπτωση να εχουν γ@μηθει ηδη τα λαστιχα επειδη εμειναν στην ακινησια, και πιθανως σε καλοκαιρινες θερμοκρασιες για κανα 5μηνο?Δεν έχεις γράψει κάτι πολύ βασικό: Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει, τι λάστιχα είναι και πόσο πολύ τα έχεις ταλαιπωρήσεις = πόσο βαρύ πόδι έχεις
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δεν έχεις γράψει κάτι πολύ βασικό: Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει, τι λάστιχα είναι και πόσο πολύ τα έχεις ταλαιπωρήσεις = πόσο βαρύ πόδι έχεις
8.000 χιλιομετρα σε 6 μηνες...
Bridgestone ER300 (δυστυχως) 215/45/16
1 ταξιδι εχω κανει μονο, τα υπολοιπα μεσα σε πολη...
Κοιτα συνηθως οδηγαω σα ταριφας, αλλα 1-2 φορες την βδομαδα θα τους πιω το αιμα τελειως (για 2-3 χιλιομετρα μην φανταστεις)... -
Μπορεί να έχει ξεραθεί η επιφάνειά τους λόγω χαλαρής οδήγησης στην πολύ γλυστερή άσφαλτο. Αν είναι έτσι μερικές ζωηρές βόλτες σε καλή άγρια άσφαλτο μπορεί να βοηθήσουν.... για πάνω από 2-3 χλμ...
Αλλά σκέψου ότι τέτοια εποχή η σκόνη είναι σε αύξηση και οι δρόμοι γλυστράνε...
Ίσως πρέπει να σκεφτείς αν ήρθε η ώρα να κάνεις τα μπρος πίσω. -
Και με μαι ράσπα γίνεται η δουλειά(αναζωογόννηση),αλλά θέλει χρόνο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπορεί να έχει ξεραθεί η επιφάνειά τους λόγω χαλαρής οδήγησης στην πολύ γλυστερή άσφαλτο. Αν είναι έτσι μερικές ζωηρές βόλτες σε καλή άγρια άσφαλτο μπορεί να βοηθήσουν.... για πάνω από 2-3 χλμ...
Αλλά σκέψου ότι τέτοια εποχή η σκόνη είναι σε αύξηση και οι δρόμοι γλυστράνε...
Ίσως πρέπει να σκεφτείς αν ήρθε η ώρα να κάνεις τα μπρος πίσω.Ξεραμενα δε φαινονται, εχω εμπειρια απο ξεραμενα στο αλλο αμαξι μας με τα Energy...
Απλα νιωθω οτι θα επρεπε να κρατανε πολυ καλυτερα δεδομενου οτι ειναι σχεδον καινουργια... Στις μεγαλες ταχυτητες δεν εχουν θεμα, κι οταν ζεσταθουν με αφηνουν ικανοποιημενο, αλλα μεσα στην πολη δε τολμαω να πατησω γκαζι... Δηλαδη αμα δεν ειχα esp θα εγραφα ολη την 3η? -
αυτα που περιγραφεις ορεστη, πανω-κατω ισχυουν για ολα τα ελαστικα που φτανουν στα 10.000 χλμ.
Προσωπικα ποτε δεν ειχα υπερκρατημα μες στην πολη πανω απο ενα εξαμηνο ή περιπου 10Κ, σε καινουρια λαστιχα.
Αφου το λες και ο ιδιος, οταν τα ζεστανεις καλα, κρατανε.
Εθναι θεμα γλιστερων δρομων και σκονης οπως ειπωθηκε, και πολλοι αλλοι εξωγενεις παραγοντες επισης. -
Δοκίμασε μία μπρός-πίσω και... βλέποντας και κάνοντας....
ΥΓ.Τα είχα 22-23000χλμ πρίν ξεραθούν και τα αλλάξω.....με δύο μπρός-πίσω... -
Προφανώς και τα λάστιχα σου είναι γενικά 'λίγα' για το αυτοκίνητο σου , χωρίς να ξέρω τι έχεις, αν επεμβαίνει το ESP με 3η προφανώς έχει μπόλικα μουλάρια. Τα 8000κμ είναι λίγα αλλά τώρα το καλοκαίρι τα πράγματα είναι χειρότερα στους δρόμους καθρέφτες επειδη δεν υπάρχει η βροχή να τους ξεπλύνει. Συμφωνώ πάντως ότι ένα μπρος πίσω θα βοηθήσει αλλά φαντάζομαι και από τα emοticon που έβαλες ότι όταν τα αλλάξεις θα πας σε καλύτερη επιλογή για αυτό που θέλεις. Αλήθεια σε καλή άσφαλτο γλιστράνε έστω και κρύα;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]