-
Seat Ibiza 1.2 tsi εχει ο Ορεστης.
Καλη ασφαλτο; Υπαρχει τετοιο πραμα;
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Προφανώς και τα λάστιχα σου είναι γενικά 'λίγα' για το αυτοκίνητο σου , χωρίς να ξέρω τι έχεις, αν επεμβαίνει το ESP με 3η προφανώς έχει μπόλικα μουλάρια. Τα 8000κμ είναι λίγα αλλά τώρα το καλοκαίρι τα πράγματα είναι χειρότερα στους δρόμους καθρέφτες επειδη δεν υπάρχει η βροχή να τους ξεπλύνει. Συμφωνώ πάντως ότι ένα μπρος πίσω θα βοηθήσει αλλά φαντάζομαι και από τα emοticon που έβαλες ότι όταν τα αλλάξεις θα πας σε καλύτερη επιλογή για αυτό που θέλεις. Αλήθεια σε καλή άσφαλτο γλιστράνε έστω και κρύα;Οτι τα λαστιχα δε μου αρεσουν για την χρηση που θελω, ειναι σιγουρο... Γενικα δε μου αρεσουν σαν ελαστικα... (για τρακτερ ειναι αψογα)
Μπολικα μουλαρια δεν εχω, μπολικη ροπη ισως... Αν ξεκινησω γρηγορα το esp κλεινει μερικες φορες κοντα στα 100 χλμ/ωρα...
Το θεμα ειναι επειδη δεν εχω εμπειρια απο αυτα τα ελαστικα σε αλλο αμαξι, σκεφτομαι μηπως εχουν χασει μεγαλο μερος των 'επιδοσεων' τους λογω ακινησιας/ξηρασιας.
Ναι Ibiza 1.2 tsi εχω.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Και με μαι ράσπα γίνεται η δουλειά(αναζωογόννηση),αλλά θέλει χρόνο. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Και με μαι ράσπα γίνεται η δουλειά(αναζωογόννηση),αλλά θέλει χρόνο.
…ομολογώ ότι και εγώ ανατρίχιασα…..
Α. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Παιδες μια μικρη βοηθεια, θελω τα φωτα σας. Εχω τα ελαστικα πρωτης τοποθετησης στο αυτοκινητο μου. Εχουν DOT Απριλιου του 11, ακριβως ενα χρονο πριν δηλαδη. Τοποθετηθηκαν στο αμαξι αμεσως μετα στο εργοστασιο. Εγω το αμαξι το παρελαβα αρχες Οκτωβριου αρα τα ελαστικα ηταν 5+ μηνες σε ακινησια στο τελωνειο, στο καραβι, στις αποθηκες κλπ...Τωρα που εχει κλεισει 6 μηνες τ αμαξι μου φαινεται οτι τα μπροστα εχουν φθαρει λιγο παραπανω απ' οσο θα επρεπε και χαζογλιστρανε συνεχεια, 2α και 3η ειμαι μονιμα με το esp αναμενο.
Υπαρχει περιπτωση να εχουν γ@μηθει ηδη τα λαστιχα επειδη εμειναν στην ακινησια, και πιθανως σε καλοκαιρινες θερμοκρασιες για κανα 5μηνο?Μηπως δεν φταινε τα ελαστικα αλλα ο τροπος που οδηγεις;
-
Καλησπέρα, τι λάστιχα να πάρω για BMW Compact E36 του 1994, έχω δοκιμάσει Pirelli, Bridgestone, Dunlop, Goodyear kai Michelin.Ολα μετά από 2 χρόνια ήταν φαγωμένα.
Ξέρει κανείς για 4 εποχων λάστιχα? είναι καλύτερα απο τα θερινά? -
kleber
-
Προφανώς και τα λάστιχα σου είναι γενικά 'λίγα' για το αυτοκίνητο σου , χωρίς να ξέρω τι έχεις, αν επεμβαίνει το ESP με 3η προφανώς έχει μπόλικα μουλάρια. Τα 8000κμ είναι λίγα αλλά τώρα το καλοκαίρι τα πράγματα είναι χειρότερα στους δρόμους καθρέφτες επειδη δεν υπάρχει η βροχή να τους ξεπλύνει. Συμφωνώ πάντως ότι ένα μπρος πίσω θα βοηθήσει αλλά φαντάζομαι και από τα emοticon που έβαλες ότι όταν τα αλλάξεις θα πας σε καλύτερη επιλογή για αυτό που θέλεις. Αλήθεια σε καλή άσφαλτο γλιστράνε έστω και κρύα;
Οτι τα λαστιχα δε μου αρεσουν για την χρηση που θελω, ειναι σιγουρο... Γενικα δε μου αρεσουν σαν ελαστικα... (για τρακτερ ειναι αψογα)
Μπολικα μουλαρια δεν εχω, μπολικη ροπη ισως... Αν ξεκινησω γρηγορα το esp κλεινει μερικες φορες κοντα στα 100 χλμ/ωρα...
Το θεμα ειναι επειδη δεν εχω εμπειρια απο αυτα τα ελαστικα σε αλλο αμαξι, σκεφτομαι μηπως εχουν χασει μεγαλο μερος των 'επιδοσεων' τους λογω ακινησιας/ξηρασιας.
Ναι Ibiza 1.2 tsi εχω.
αυτό που σου φταίει είναι η σκόνη της αττικής... που να ρίξει και κανα ψιλοβροχο να γίνει γλίτσα να δεις...
τα λαστιχα σου είναι καινούργια και το πέλμα σου μεγάλο για την ιπποδυναμη σου... -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.Γιατί μάστορα?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Προφανώς και τα λάστιχα σου είναι γενικά 'λίγα' για το αυτοκίνητο σου , χωρίς να ξέρω τι έχεις, αν επεμβαίνει το ESP με 3η προφανώς έχει μπόλικα μουλάρια. Τα 8000κμ είναι λίγα αλλά τώρα το καλοκαίρι τα πράγματα είναι χειρότερα στους δρόμους καθρέφτες επειδη δεν υπάρχει η βροχή να τους ξεπλύνει. Συμφωνώ πάντως ότι ένα μπρος πίσω θα βοηθήσει αλλά φαντάζομαι και από τα emοticon που έβαλες ότι όταν τα αλλάξεις θα πας σε καλύτερη επιλογή για αυτό που θέλεις. Αλήθεια σε καλή άσφαλτο γλιστράνε έστω και κρύα;
Οτι τα λαστιχα δε μου αρεσουν για την χρηση που θελω, ειναι σιγουρο... Γενικα δε μου αρεσουν σαν ελαστικα... (για τρακτερ ειναι αψογα)
Ναι Ibiza 1.2 tsi εχω.
αυτό που σου φταίει είναι η σκόνη της αττικής... που να ρίξει και κανα ψιλοβροχο να γίνει γλίτσα να δεις...
τα λαστιχα σου είναι καινούργια και το πέλμα σου μεγάλο για την ιπποδυναμη σου...Απο τοτε που πηρα τ αμαξι εχω το ιδιο προβλημα και ηταν Οκτωβριος...
Στην γλιτσα και στη βροχη μια χαρα ειναι, ειναι το δυνατο τους σημειο...Μηπως δεν φταινε τα ελαστικα αλλα ο τροπος που οδηγεις;
Υπαρχουν πολλοι τροποι να επιταχυνει κανεις γρηγορα μεχρι τα 100?
-
Ο χρήστης Lena E36 Compact έγραψε:
Καλησπέρα, τι λάστιχα να πάρω για BMW Compact E36 του 1994, έχω δοκιμάσει Pirelli, Bridgestone, Dunlop, Goodyear kai Michelin.Ολα μετά από 2 χρόνια ήταν φαγωμένα.
Ξέρει κανείς για 4 εποχων λάστιχα? είναι καλύτερα απο τα θερινά?Καταρχήν το να τρώγωνται τα λάστιχα είναι δείγμα απαιτητικής αλλά υγιούς χρήσης!
Βέβαια σημασία έχουν και τα χλμ που κάνεις εσύ σε 2 χρόνια. Αν όμως δεν κάνεις πολλά ίσως έχει να κάνει με την ποιότητα των δρόμων που κυκλοφορείς. Στο εξωτερικό τα 2 χρόνια είναι το σύνηθες, στην Ελλάδα αν και το λάστιχο δεν κρατάει πια καλά στα 2 χρόνια μπορεί να μην έχει φαγωθεί ούτε στα 4 και βάλε. Γενικά το πρόβλημα που έχουν πολλοί στην Ελλάδα λόγω των γλυστερών δρόμων είναι το αντίθετο, ότι το λάστιχο δεν φθείρεται (αυτό δεν πειράζει αλλά δεν υπάρχει τριβή οπότε δεν κρατάει κιόλας...)
Αναφέρεις μάρκες αλλά όχι μοντέλα. Κάθε μάρκα έχει πολλά μοντέλα συνήθως με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μερικά μοντέλα ελαστικών συνήθως σπορ προσανατολισμού έχουν μειωμένη διάρκεια ζωής (τη θυσιάζουν υπέρ της καλύτερης πρόσφυσης). Σε κάνουν μάλιστα να το υποψιαστείς μέσω του τυποποιημένου τρόπου μέτρησης του οποίου το αποτέλεσμα αναγράφεται πάνω στο ελαστικό σαν treadwear ακολουθούμενο από έναν αριθμό πχ 240. Αυτό σημαίνει ότι το λάστιχο κρατάει 240% σε σχέση με το λάστιχο αναφοράς 100%. Μερικά μοντέλα μπορεί να έχουν 140 ενώ άλλα 340, αναμενόμενο ότι το πρώτο θα φθαρεί πολύ γρηγορότερα. Αφού σε απασχολεί η φθορά να κοιτάς αυτό τον αριθμό.Τα 4 εποχών μάλλον θα φθαρούν ακόμα πιο γρήγορα επειδή θα έχουν πιο πολλά τακουνάκια και γόμα πιο μαλακή για να αποδίδει σε χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Ναι είναι καλύτερα από τα θερινά αλλά μόνο για τις συνθήκες που προορίζονται. Μάλλον όμως αν χρειάζεσαι χειμερινό ελαστικό καλύτερα να βάζεις χειμερινό για τους μήνες που το χρειάζεσαι και κανονικό summer για τον υπόλοιπο χρόνο το οποίο θα πλεονεκτεί σε πρόσφυση, στροφές, φρένο, θόρυβο, διάρκεια ζωής, οικονομία καυσίμου.... θέλεις κι άλλα;;
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Α.Γιατί μάστορα?
Εάν μου έλεγες για ένα χοντρό γυαλόχαρτο, δεν θα σου έλεγα όχι. Αυτό κάνουμε και ορισμένες φορές στα αγωνιστικά, για να επιταχύνουν γρήγορα κατά την εκκίνηση, και μετά από το ‘χάραγμα’ που πολλές φορές τους κάνουμε.
Μα η ράσπα βγάζει κομμάτια…. Είναι για ξύλα.
Α. -
Μετα απο μια συντομη βολτα απο τον λαστιχα μου, μου προτεινε μπρος-πισω-ζυγοσταθμιση τωρα, και αλλαγη μετα το καλοκαιρι...
Δηλαδη πρωτα ο θεος (αν εχουμε λεφτα για αλλαγη), θα εχω βγαλει off τα λαστιχα σε λιγοτερο απο 1 χρονο και περιπου 15.000 χλμ... Ελα χριστε και παναγια... -
Μετα απο μια συντομη βολτα απο τον λαστιχα μου, μου προτεινε μπρος-πισω-ζυγοσταθμιση τωρα, και αλλαγη μετα το καλοκαιρι...
Δηλαδη πρωτα ο θεος (αν εχουμε λεφτα για αλλαγη), θα εχω βγαλει off τα λαστιχα σε λιγοτερο απο 1 χρονο και περιπου 15.000 χλμ... Ελα χριστε και παναγια...
Και είναι παράδοξο σε 15000 να είναι of. Μα από την άλλη σε 5 ριτσώνες, δοκιμαστικά και αγώνα άντε 100 χιλιόμετρα πάλι of είναι!. Εξαρτάτε κατά συνεπεία το πώς μεταχειρίζεστε το αυτοκίνητο….
Α. -
δηλαδη ο λαστιχας σου τη σημερον ημερα τι ηθελες να σου πει.............οτι δεν θες παπουτσακια;;;;
δεν λεω οτι τα λαστιχα σου αποδιδουν οπως πρεπει αλλα με λιγη προσοχη μπορεις να βγαλεις και τον ερχομενο χειμωνα και να κανεις ετσι μια μικρη οικονομια
αν βεβαια νιωθεις ανασφαλεια τωρα αλλαξε τα και ''εχθες''...... -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και είναι παράδοξο σε 15000 να είναι of. Μα από την άλλη σε 5 ριτσώνες, δοκιμαστικά και αγώνα άντε 100 χιλιόμετρα πάλι of είναι!. Εξαρτάτε κατά συνεπεία το πώς μεταχειρίζεστε το αυτοκίνητο….
Α.Μα ουτε κανενα τουμπανο αμαξι εχω, και γενικα ο τροπος οδηγησης μου -εκτος γρηγορου ρυθμου- ειναι παρα μα παρα πολυ ηρεμος.
Και τα λαστιχα υποτιθεται οτι ειναι σκυλια με treadwear 320... Δε ξερω εντυπωση μου κανει...
Εχω παραδειγματα πολυ πιο μαλακων ελαστικων σε αυτοκινητα με τα διπλασια αλογα και πολυ πιο αγαρμπων οδηγων, και αντεξαν παραπανω...δηλαδη ο λαστιχας σου τη σημερον ημερα τι ηθελες να σου πει.............οτι δεν θες παπουτσακια;;;;
δεν λεω οτι τα λαστιχα σου αποδιδουν οπως πρεπει αλλα με λιγη προσοχη μπορεις να βγαλεις και τον ερχομενο χειμωνα και να κανεις ετσι μια μικρη οικονομια
αν βεβαια νιωθεις ανασφαλεια τωρα αλλαξε τα και ''εχθες''......Μωρε με προσοχη εννοειται τον βγαζω το χειμωνα, τα λαστιχα εχουν μπολικο πελμα, απλα δε πιανουν σε σημεια που δε το περιμενω, και θα μου σπασουν τα νευρα, αν οχι κανεναν προφυλακτηρα...
Ο λαστιχας μου ειπε οτι θα ηταν 'αλητεια' να μου πει να τα αλλαξω τωρα... Αλλα μπορουμε να το ψαξουμε το θεμα. Ποιος ξερει μπορει το χειμωνα να ξυπνησουν και να αποφασισουν οτι πρεπει να σταματησουν τις διακοπες... -
θελω την γνώση σας αν γίνετε να μπει 205/50ρ17 σε 7,5αρα πλατους ζαντα ...λογος ειναι οτι το 225/45 πελμα πνιγεί το γκολφακι μου (122αλόγα ) επίσης σκεφτόμουν να εχω ασύμμετρων διαστάσεων δλδ 225/45 πισω και 205/50
για να εχω καλητερο κρατημα αλλα και να μην πνιγετε το αμαξι και εχει αυξημενες καταναλωσεις με το 225...
-
Προτασεις ελαστικων 205/45/16 για νορμαλ χρηση, οχι σπορ. Ευκολο ζεσταμα (δεν θελουμε κουτσουρα) και γενικως all-around. Βρισκω αυτο που φοραω (Hankook Ventus Prime 2), δεν βρισκω Pilot Exalto, βρισκω Pirelli PZero αλλα δεν θελουμε τετοιο ελαστικο. Αλλη ιδεα;
-
Γιατί δεν ξαναβάζεις το ίδιο,δεν σου άρεσε?
-
Δεν ειναι για εμενα. Απλα ψαχνω τι εναλλακτικες υπαρχουν. Dunlop αν θυμαμαι καλα φοραει το αυτοκινητο, Fast response χωρις να ειμαι 100% σιγουρος για αυτο ομως.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]