-
Είχε το PANDA της γυναίκας μου το EcoContact3 το οποίο γλύστραγε από την αρχή σε σβέλτες στροφές και σε 3,5 χρόνια και 28000 χλμ ξεράθηκαν
-
Περίμενες να κρατήσουν καμιά 7ετία και 120.000km? Νομίζω είσαι ολίγον τι υπερβολικός. Όχι επειδή φοράω Continental Premium Contact 2, αλλά σε αμάξι Dodge Caliber 1.5 τόνου και διάσταση 215/60-17, τα συγκεκριμένα είναι απίστευτα καλά. Αυτά είχα και στα 3 χρόνια τα άλλαξα και ξανάβαλα τα ίδια.
Αλήθεια, η γυναίκα σου παίρνει σβέλτα τις στροφές; Έχεις ακούσει από άλλους κατόχους PANDA για άλλα λάστιχα;
-
Περίμενες να κρατήσουν καμιά 7ετία και 120.000km? Νομίζω είσαι ολίγον τι υπερβολικός. Όχι επειδή φοράω Continental Premium Contact 2, αλλά σε αμάξι Dodge Caliber 1.5 τόνου και διάσταση 215/60-17, τα συγκεκριμένα είναι απίστευτα καλά. Αυτά είχα και στα 3 χρόνια τα άλλαξα και ξανάβαλα τα ίδια.
Αλήθεια, η γυναίκα σου παίρνει σβέλτα τις στροφές; Έχεις ακούσει από άλλους κατόχους PANDA για άλλα λάστιχα;
Μεταξύ των 3,5 ετών και της υπερβολής των 7 ετών & 120000χλμ που αναφέρεις, υπάρχει και μέση (40000 - 45000 χλμ και 4 - 4,5 χρόνια) κατάσταση. Αλλά μάλλον αυτός είναι χρόνος ζωής των continental αφού και εσύ σε 3 χρόνια τα πέταξες
Ναι στρίβει σβέλτα η γυναίκα μου
Κάτι άλλο εκτός από continental;
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Τα CONTINENTAL δεν τα συμπαθώΕίχε το PANDA της γυναίκας μου το EcoContact3 το οποίο γλύστραγε από την αρχή σε σβέλτες στροφές και σε 3,5 χρόνια και 28000 χλμ ξεράθηκαν
Δηλαδη δε συμπαθεις ολοκληρη την εταιρια επειδη 1 απο τα μοντελα της δε σου αρεσε?
Αλλωστε το λαστιχο ειναι οικολογικο (eco): σε ολες τις εταιριες τα ιδια σκατα ειναι. -
Αλλά μάλλον αυτός είναι χρόνος ζωής των continental αφού και εσύ σε 3 χρόνια τα πέταξεςMια διόρθωση, δεν τα πέταξα, τα άλλαξα. Θα τα πετούσα στα 1.000 χλμ αν ήταν μούφα. 3 χρόνια ήταν αξιόπιστα και πρόσεχε, τα Premium όχι τα Eco.
-
Στο ALTEA μου (1.6) με τα MICHELIN EXALTO 2 σε διάσταση 205/55 R16V με 39000 χλμ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Να πάω σε MICHELIN PILOT SPORT3, να περιμένω τα MICHELIN PRIMACY HP3 ή κάτι άλλο;(Τα CONTINENTAL δεν τα συμπαθώ)
Εγω στην θεση σου θα εβαζα το ιδιο,παντως και το PILOT SPORT3 ειναι εξισου καλο λαστιχο αλλα λιγο GREEN.
Τα PRIMACY HP3 δεν ξερουμε ποτε θα ερθουν. -
Μεταξύ των 3,5 ετών και της υπερβολής των 7 ετών & 120000χλμ που αναφέρεις, υπάρχει και μέση (40000 - 45000 χλμ και 4 - 4,5 χρόνια) κατάσταση. Αλλά μάλλον αυτός είναι χρόνος ζωής των continental αφού και εσύ σε 3 χρόνια τα πέταξες
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Στο ALTEA μου (1.6) με τα MICHELIN EXALTO 2 σε διάσταση 205/55 R16V με 39000 χλμ είμαι πολύ ευχαριστημένος. Να πάω σε MICHELIN PILOT SPORT3, να περιμένω τα MICHELIN PRIMACY HP3 ή κάτι άλλο;
(Τα CONTINENTAL δεν τα συμπαθώ)
Εγω στην θεση σου θα εβαζα το ιδιο,παντως και το PILOT SPORT3 ειναι εξισου καλο λαστιχο αλλα λιγο GREEN.
Τα PRIMACY HP3 δεν ξερουμε ποτε θα ερθουν.Το primacy 3,έρχεται τον Φλεβάρη.
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Για τι αυτοκίνητο; Αν δεν υπάρχει σοβαρή πιεσμένη χρήση του αυτοκινήτου, θα πήγαινα στο 185 άνετα.Αυτοκίνητο Citroen Xsara 1,6. Τα πολλά χιλιόμετρα είναι χαλαρά σπίτι - δουλειά με 100 χμ ή μέσα στην πόλη. Βέβαια, στην Εγνατία πηγαίνει και με 150, αλλά εκεί ευθείες είναι, δεν πειράζει. Το θέμα είναι στις ορεινές στροφοδιαδρομές (τις οποίες προτιμώ από την εθνική), αν εκεί πιστεύετε ότι θα χρειαστούν μεγάλες θυσίες και υποχωρήσεις, άκυρη η σκέψη.
Πρόσεξε λίγο το φάρδος της ζάντας σου! Εάν είναι 6 ίνστες και βάλεις 185 πέλμα κινδυνεύεις να 'βρίσκουν' οι ζάντες στα πεζοδρόμια.... Το δικό μας POLO έχει 6Jx15 με 195/55/15 λάστιχο και η ζάντα αλουμινίου ίσα-ισα δεν προεξέχει απο το λάστιχο.
Για δες αυτό για κάτι πιο οικονομικό....
http://shop-karlis.skroutzstore.gr/p.El ... 56589.html -
Πρόσεξε λίγο το φάρδος της ζάντας σου! Εάν είναι 6 ίνστες και βάλεις 185 πέλμα κινδυνεύεις να 'βρίσκουν' οι ζάντες στα πεζοδρόμια.... Το δικό μας POLO έχει 6Jx15 με 195/55/15 λάστιχο και η ζάντα αλουμινίου ίσα-ισα δεν προεξέχει απο το λάστιχο.
Για δες αυτό για κάτι πιο οικονομικό....
http://shop-karlis.skroutzstore.gr/p.El ... 56589.html[/quote]Φίλε μου, έπεσες στην περίπτωση. Αυτό ακριβώς φοράω τώρα. Είναι μεν καλό λάστιχο, θεωρώ όμως το PC2, το οποίο φορούσα πριν, ένα κλικ καλύτερο σε όλα εκτός από λάσπη και χιόνι, γι΄αυτό και έκανα τέτοιες σκέψεις.
Πάντως,ευχαριστώ πολύ εσένα και τους προλαλήσαντες. -
Kαλημέρα και χρόνια πολλά!!
Τετάρτη αλλάζω ζάντολάστιχα,αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τα λάστιχα..
Έχουμε τις εξής υποψηφιότητες..Potenza re050a 600€
Pzero Nero 650€
Yokohama S drive 650€
Το αμάξι είναι grande punto tjet (~185hp) και διαστάσεις 205/45 R17
Κάτι σημαντικό...τα bridgestone συνοδεύονται απ΄την εγγύηση της elastrack σε αντίθεση με τα άλλα..Το αμάξι απ' το εργοστάσιο ερχόταν με τα potenza,και γενικά μπορώ να πω πως με άφησαν ικανοποιημένο,ωστόσο αργούσαν λιγάκι να ζεσταθούν..Βέβαια δεν ξέρω και τι διαφορά θα έχει στην απόδοση ένα καινούριο σετ σε σχέση με εκείνα που φορούσε που κάθονταν και ένα χρόνο περίπου...
-
τα p zero με δεικτη ταχυτητας V να ζεστενονται και ευκολα...
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
τα p zero με δεικτη ταχυτητας V να ζεστενονται και ευκολα...Ναι 88V σίγουρα.
Τα έχεις δουλέψει προσωπικά?
Γιατί ενώ σε γενικές γραμμές έχω ακούσει καλά λόγια ένας γνωστός που τα έβαλε σε ίδιο αμάξι δεν έμεινε ικανοποιημένος..Συν ότι διάβασα αρκετούς να λένε ότι μετά απο 10 000 χλμ αρχίζουν και κάνουν αρκετό θόρυβο..
-
Καλημέρα παιδιά και χρόνια πολλά!!!
Κατ΄αρχήν να σας πληροφορήσω, ότι το golfάκι μου δεν γλυστράει πια.
Απο χτές πατάει στα ολοκαίνουργια και φρέσκα conti sport contact 2 των 205/55/16 V.
Η διαφορά που είδα είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα 4ετίας λάστιχα που φόραγα και το έχω καταευχαριστηθεί.
Έκανα και μια μεγάλη βόλτα το πρωί πρός Βαρυμπόπη, Πάρνηθα για καφέ και το μεσημέρι στο Σούνιο στη χτεσινή βροχερή μέρα και αισθάνθηκα ότι το εμπιστεύομαι.Σας ευχαριστώ όλους για τίς γνώμες και τη βοήθεια που μου δώσατε
Και τώρα ήρθε η σειρά του Corsa με τη δύσκολη διάσταση των 195/55/16. Μετά και τη κουβέντα που κάναμε, κατάλαβα ότι μπορώ να χωρίσω τα υποψήφια λάστιχα σε δύο κατηγορίες χοντρικά με βάση και τη τιμή τους.
Η διαφορά ανάμεσα στίς 2 κατηγορίες είναι γύρω στα 80Ε.
Στη πρώτη κατηγορία παίζουνε τα conti premium 2, michelin energy saver, cinturato P6 k.a. και
στη δεύτερη τα Kumho KH31, Dunlop SP01, Falken, που είναι πιο οικονομικά.Επειδή πλέον μιλάμε για το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας, που σπάνια θα πάει ταξίδι και είναι κυρίως πόλης, θα ήθελα να μου δώσετε γνώμες για την οικονομική κατηγορία περισσότερο. Τα Kumho τα ξέρετε; Τα έχετε φορέσει εσείς η κάποιος γνωστός; Τα Dunlop;
-
και κάτι που μπορεί να είναι και άσχετο.
Το Corsa όταν το πήρα καινούργιο -Δεκ/2006, φόραγε μαμά τα conti contact premium 2. Θυμάμαι ότι το πρώτο χρόνο παρατηρούσα ότι το τιμόνι του ήταν πολύ ελαφρύ και ευαίσθητο και ότι ένα μικρό κόψιμο του τιμονιού δεξιά ή αριστερά έδινε μεγάλη αντίδραση του αυτοκινήτου.
Αυτό δεν ξέρω αν οφειλόταν στη γεωμετρία του αυτοκινήτου ή στα λάστιχα ή και στα δύο. Επειδή με είχε φοβίσει, το είχα ρωτήσει στην Opel αλλά δεν μου είχαν δώσει κάποια εξήγηση.
Με την πάροδο του χρόνου ή βελτιώθηκε ή το συνήθισα, αλλά τώρα που σκέφτηκα να ξαναβάλω το cp2 μου ήρθε στο μυαλό η όλη φάση. Λέτε τα συγκεκριμένα λάστιχα να είχαν κάποιο ρόλο σε αυτό;;;;;;;; -
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
τα p zero με δεικτη ταχυτητας V να ζεστενονται και ευκολα...Για εκατοστή ογδοηκοστή ένατη φορά, ο δείκτης ταχύτητας, δεν έχει σχέση με το αν θα ζεσταίνονται ή όχι γρήγορα τα λάστιχα!
-
Ο χρήστης ReaperX έγραψε:
Ναι 88V σίγουρα.
Τα έχεις δουλέψει προσωπικά?
Γιατί ενώ σε γενικές γραμμές έχω ακούσει καλά λόγια ένας γνωστός που τα έβαλε σε ίδιο αμάξι δεν έμεινε ικανοποιημένος..Συν ότι διάβασα αρκετούς να λένε ότι μετά απο 10 000 χλμ αρχίζουν και κάνουν αρκετό θόρυβο..
τα εχω σε 195/45/16...με αφησαν τοσο ικανοποιημενο οσο και τα αθανατα exalto 2, γιατι να μην βγαινει ακομα αυτο το λαστιχο
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για εκατοστή ογδοηκοστή ένατη φορά, ο δείκτης ταχύτητας, δεν έχει σχέση με το αν θα ζεσταίνονται ή όχι γρήγορα τα λάστιχα!
το εχω ξαναδιαβασει αυτο εχει υποθει πολλες φορες αλλα στην πραξη δε μου βγαινει...τα pzero ας που με με δεικτη W και τα conti sc 2 παλι σε W ειναι ξυλο και γλιστραγε ο κωλος στις στροφες οταν αφηνα το γκαζι επιτηδες κατι που με τα exalto και τα pzero σε V δεν γινεται...ασε το φρεναρισμα που πριν εμπαινε το ABS για πλακα...
ρωταω τωρα μιας και το συζηταμε...για να αντεχει ενα λαστιχο σε υψηλοτερη ταχυτητα πχ το Η ειναι μεχρι 210 και το W μεχρι 270 δεν θα πρεπει να ειναι πιο σκληρος ο σκελετος και η γομα ? αλλιως πως θα αντεξει σε υψηλες ταχυτητες ?
-
Ο σκελετός είναι σκληρότερος, η γόμα όχι απαραίτητα. Ο σκληρότητα της γόμας σχετίζεται με τον δείκτη φθοράς (treadwear) και όχι με τον δείκτη ταχύτητας. Ένα λάστιχο με δείκτη ταχύτητα Υ μπορεί να έχει treadwear 200 ενώ ένα άλλο με δείκτη Η, treadwear 300. Αυτό σημαίνει ότι το δεύτερο έχει πολύ σκληρότερη γόμα από το πρώτο. Το πρώτο όμως έχει πολύ πιο ενισχυμένο σκελετό.
-
Ωστόσο η σκληρότητα το σκελετού επηρεάζει την παραμόρφωσή του κατά την κύλιση και κατ' επέκταση την εκλυόμενη θερμότητα. Στο site κάποιας εταιρείας ελαστικών (δε θυμάμαι ποιο) έδειχνε σε τι ποσοστό της παραγόμενης θερμότητας συμμετέχουν εσωτερικές τριβές του ελαστικού (λόγω παραμόρφωσης κύλισης) και οι τριβές από την επαφή της γόμας με το οδόστρωμα. Αν θυμάμαι καλά, σε περίπτωση που έχουμε απλή κύλιση (ήρεμη οδήγηση, χωρίς πολλές στροφές) οι εσωτερικές τριβές λόγω παραμόρφωσης του ελαστικού παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα απ' ό,τι τριβή της γόμας με το δρόμο.
Κατά συνέπεια, ο δείκτης ταχύτητας επηρεάζει το χρόνο ζεστάματος ενός ελαστικού, αφού επηρεάζει το σκελετό και τις εσωτερικές τριβές του. Συμφωνώ όμως ότι οι διαφορές δεν είναι όσο σημαντικές λένε κάποιοι (π.χ. 'τα W δε ζεσταίνονται με τίποτα'). Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε όλοι με αυτοκίνητα ελαστικών Y ή W να τρέχουν σαν τους παλαβούς μπας και βρουν πρόσφυση! Ε, προφανώς δεν είναι έτσι.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]