-
Τα μεν έχουν ένα βελάκι που γράφει Rotation και τα δε ένδειξη Outside.
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Πολύ χρήσιμες οι επισημάνσεις σου Sinanai!!Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι πως καταλαβαίνω αν τα ελαστικά μου έχουν δείκτη κατεύθυνσης? Γιατί σκέφτομαι να βάλω τα πίσω εμπρός μέχρι να τα αλλάξω, γιατί τώρα έκανα το service και δεν παίζουν χρήματα και για τα ελαστικά . . .
Στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου σου περιγράφει την σωστή διαδικασία. Κατά 99% θα λέει μόνο μπρος-πίσω και όχι σταύρωμα.
-
Χμμμ.. Στο βιβλιαράκιπροτείνει κυκλική εναλλαγή κάθε 12.000km, δηλαδή να μπουν τα πίσω σταυρωτά μπροστά, το μπροστά δεξιά να πάει πίσω δεξιά, και μπροστά αριστερά να μπει η ρεζέρβα, και να γίνει ρεζέρβα το λάστιχο που ήταν εκεί πριν.
Αυτό εγώ δεν μπορώ να το κάνω γιατί η ρεζέρβα είναι καινούρια, και με τα λάστιχα έχω ήδη κάνει 35.000km και τα μπροστά έχουν φθαρεί.
Χωρίς εφεδρικό τροχό, προτείνειτα πίσω να μπουν σταυρωτά μπροστά, ενώ τα εμπρός όπως είναι πίσω....
Και τέλος αν έχουν τοποθετηθεί μονής κατεύθυνσης, τότε μπορούν λέεινα πάνε όπως είναι τα πίσω εμπρός και αντίστροφα....
-
Κάνε απλά τα εμπρός - πίσω και είσαι μια χαρά.
Επίσης πες τους ότι το 'πλήρους διαστάσεων' δεν είναι ελληνικά.
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Χμμμ.. Στο βιβλιαράκιπροτείνει κυκλική εναλλαγή κάθε 12.000km, δηλαδή να μπουν τα πίσω σταυρωτά μπροστά, το μπροστά δεξιά να πάει πίσω δεξιά, και μπροστά αριστερά να μπει η ρεζέρβα, και να γίνει ρεζέρβα το λάστιχο που ήταν εκεί πριν.Αυτό εγώ δεν μπορώ να το κάνω γιατί η ρεζέρβα είναι καινούρια, και με τα λάστιχα έχω ήδη κάνει 35.000km και τα μπροστά έχουν φθαρεί.
Χωρίς εφεδρικό τροχό, προτείνειτα πίσω να μπουν σταυρωτά μπροστά, ενώ τα εμπρός όπως είναι πίσω....
Και τέλος αν έχουν τοποθετηθεί μονής κατεύθυνσης, τότε μπορούν λέεινα πάνε όπως είναι τα πίσω εμπρός και αντίστροφα....
Άρα εξαρτάται από τα λάστιχά σου (αν είναι μονής διευθυνσης ή όχι) το τι θα κάνεις.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Επίσης πες τους ότι το 'πλήρους διαστάσεων' δεν είναι ελληνικά. -
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Χμμμ.. Στο βιβλιαράκιπροτείνει κυκλική εναλλαγή κάθε 12.000km, δηλαδή να μπουν τα πίσω σταυρωτά μπροστά, το μπροστά δεξιά να πάει πίσω δεξιά, και μπροστά αριστερά να μπει η ρεζέρβα, και να γίνει ρεζέρβα το λάστιχο που ήταν εκεί πριν.Αυτό εγώ δεν μπορώ να το κάνω γιατί η ρεζέρβα είναι καινούρια, και με τα λάστιχα έχω ήδη κάνει 35.000km και τα μπροστά έχουν φθαρεί.
Δεν ειναι λαθος να αλλαζουν καθε 12.000χλμ αλλα το να αλλαζουν σταυρωτα ειναι, οπως ειπαν και οι φιλοι προηγουμενως, ειτε εχουν φορά τα λαστιχα ειτε οχι.
Η οποια φθορα λογω ρυθμισεων της αναρτησης στον εμπρος αξονα οταν ειναι εντονη θα επηρεασει το σωστο πατημα των ελαστικων που θα μεταφερθουν στον πισω, επηρεαζοντας τοσο το κρατημα οσο και το φρεναρισμα.
Ακριβως γι αυτο πιστευω οτι εχεις αργησει για το εμπρως-πισω, γιατι αν ειναι εντελως φθαρμενα τα εμπρως οταν πανε πισω παλι θα πρεπει να προσεχεις στο οδηγημα, μονο που τωρα αντι να προσεχεις για υποστροφη θα προσεχεις για υπερστροφη,
οποτε οτι και να κανεις πρεπει να προσεχεις, δεν παυει να εχεις φθαρμενα λαστιχα. -
'Εχεις δίκιο Γιώργο...
Έτσι κι αλλιώς, σαν fan της οικονομικής οδήγησης δεν τρέχω, αλλά το έχω υπ'όψιν να τα αλλάξω σύντομα...
Προσωρινό θα είναι το μπρος-πίσω, γιατί μιας και τώρα έκανα το service, δεν βγαίνω μάνα μου και για αλλαγή ελαστικών
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές παίδες!!Να στε καλά!!
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Χμμμ.. Στο βιβλιαράκιπροτείνει κυκλική εναλλαγή κάθε 12.000km, δηλαδή να μπουν τα πίσω σταυρωτά μπροστά, το μπροστά δεξιά να πάει πίσω δεξιά, και μπροστά αριστερά να μπει η ρεζέρβα, και να γίνει ρεζέρβα το λάστιχο που ήταν εκεί πριν.
Αυτό εγώ δεν μπορώ να το κάνω γιατί η ρεζέρβα είναι καινούρια, και με τα λάστιχα έχω ήδη κάνει 35.000km και τα μπροστά έχουν φθαρεί.
Δεν ειναι λαθος να αλλαζουν καθε 12.000χλμ αλλα το να αλλαζουν σταυρωτα ειναι, οπως ειπαν και οι φιλοι προηγουμενως, ειτε εχουν φορά τα λαστιχα ειτε οχι.
Η οποια φθορα λογω ρυθμισεων της αναρτησης στον εμπρος αξονα οταν ειναι εντονη θα επηρεασει το σωστο πατημα των ελαστικων που θα μεταφερθουν στον πισω, επηρεαζοντας τοσο το κρατημα οσο και το φρεναρισμα.
Ακριβως γι αυτο πιστευω οτι εχεις αργησει για το εμπρως-πισω, γιατι αν ειναι εντελως φθαρμενα τα εμπρως οταν πανε πισω παλι θα πρεπει να προσεχεις στο οδηγημα, μονο που τωρα αντι να προσεχεις για υποστροφη θα προσεχεις για υπερστροφη,
οποτε οτι και να κανεις πρεπει να προσεχεις, δεν παυει να εχεις φθαρμενα λαστιχα.Ακριβως.
-
Καλησπέρα...επειδή αλλάζω λάστιχα σχεδόν κάθε χρόνο λόγω ταξιδιών πατρα αθηνα και μιας και φοράω 225/45/17 continental sport contact 3 .είμαι ευχαριστημένος αν και λόγω της μεγάλης διάστασης στο βρεγμένο οδόστρωμα λίγο χάνω το τιμόνι, λόγω γρήγορης οδήγησης.τι θα μου προτείνετε για βροχολαστιχο ? Και αν γίνετε όχι πολυ ακριβό?
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
Καλησπέρα...επειδή αλλάζω λάστιχα σχεδόν κάθε χρόνο λόγω ταξιδιών πατρα αθηνα και μιας και φοράω 225/45/17 continental sport contact 3 .είμαι ευχαριστημένος αν και λόγω της μεγάλης διάστασης στο βρεγμένο οδόστρωμα λίγο χάνω το τιμόνι, λόγω γρήγορης οδήγησης.τι θα μου προτείνετε για βροχολαστιχο ? Και αν γίνετε όχι πολυ ακριβό?http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Uniro ... port-2.htm
-
Ο χρήστης p23os έγραψε:
Καλησπέρα...επειδή αλλάζω λάστιχα σχεδόν κάθε χρόνο λόγω ταξιδιών πατρα αθηνα και μιας και φοράω 225/45/17 continental sport contact 3 .είμαι ευχαριστημένος αν και λόγω της μεγάλης διάστασης στο βρεγμένο οδόστρωμα λίγο χάνω το τιμόνι, λόγω γρήγορης οδήγησης.τι θα μου προτείνετε για βροχολαστιχο ? Και αν γίνετε όχι πολυ ακριβό?Αφού είσαι ευχαριστημένος και καθώς ο δρόμος αυτός με βροχή είναι χάλια και στην Ελλάδα πόσο συχνά βρέχει θα σου πρότεινα να βάλεις τα ίδια και απλά να είσαι λίγο μαζεμένος όταν βρέχει....
Αν το θέμα όμως είναι οικονομικό τότε έχει σχέση και πόσο νερό θέλεις να βάλεις στο κρασί σου. -
Καλησπέρα παιδιά. Αποφάσισα να αλλάξω ελαστικά και αμέσως σκέφτηκα το φόρουμ για βοήθεια.
Έχω ένα avensis 1600 μοντελο 2000 και φοράει πάνω 195/60/15.Δεν έχω δει ακόμα την άδεια τι γραφεί αλλά πιστεύω αυτό θα είναι.
Λοιπόν από μια μικρή έρευνα που έκανα σήμερα στο ιντερνετ, βλέποντας το σαιτ απο την γερμανική ελπα που πρότεινε 2 σελίδες πριν ένας φίλος και μιλώντας με το συνεργείο της γειτονιάς μου αποφάσισα να πάρω τα MICHELIN ENERGY Saver.
Θέλω μια σύντομη γνώμη αν είναι καλή επιλογή.Το συνεργείο μου είπε για michellin στα 360 ευρω αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτά. Σε ένα σαιτ-συνεργείο τα ελαστικά αυτά τα βρήκα 384. Είναι καλή τιμή?
Γενικά είναι καλή επιλογή? Είδα οτι είναι αρκετά καλά στα χαρακτηριστικά τους εκτός λίγο απο την ολισθηρότητα στον υγρό δρόμο, σχετικά καλά στην κατανάλωση και κορυφαία στην αντοχή, χρονικά.Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.
-
Όχι τα Energy
Στο βρεγμένο δεν πατάνε καθόλου
Κοίτα για Conti premium contact 2 για τη διάστασή σου -
Ο χρήστης euro2004 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά. Αποφάσισα να αλλάξω ελαστικά και αμέσως σκέφτηκα το φόρουμ για βοήθεια.
Έχω ένα avensis 1600 μοντελο 2000 και φοράει πάνω 195/60/15.Δεν έχω δει ακόμα την άδεια τι γραφεί αλλά πιστεύω αυτό θα είναι.
Λοιπόν από μια μικρή έρευνα που έκανα σήμερα στο ιντερνετ, βλέποντας το σαιτ απο την γερμανική ελπα που πρότεινε 2 σελίδες πριν ένας φίλος και μιλώντας με το συνεργείο της γειτονιάς μου αποφάσισα να πάρω τα MICHELIN ENERGY Saver.
Θέλω μια σύντομη γνώμη αν είναι καλή επιλογή.Το συνεργείο μου είπε για michellin στα 360 ευρω αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτά. Σε ένα σαιτ-συνεργείο τα ελαστικά αυτά τα βρήκα 384. Είναι καλή τιμή?
Γενικά είναι καλή επιλογή? Είδα οτι είναι αρκετά καλά στα χαρακτηριστικά τους εκτός λίγο απο την ολισθηρότητα στον υγρό δρόμο, σχετικά καλά στην κατανάλωση και κορυφαία στην αντοχή, χρονικά.Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.
Η τιμη που σου εδωσαν 360 ειναι καλη.
Τα michellin ειναι απτα καλυτερα λαστιχα ,οπως και τα Continental Premium Contact 2 που ειπε ο φιλος παραπανω. -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Όχι τα Energy
Στο **ΕΛΛΗΝΙΚΟ **βρεγμένο δεν πατάνε καθόλου
Κοίτα για Conti premium contact 2 για τη διάστασή σουΈτσι πρέπει να είναι καλύτερα...
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Όχι τα Energy
Στο βρεγμένο δεν πατάνε καθόλου
Κοίτα για Conti premium contact 2 για τη διάστασή σουΕιναι πολυ χαλια στο βρεγμενο?Εχω ηδη michelin και δεν ειχα κανενα ιδιαιτερο προβλημα τοσα χρονια. Προσεχω γενικα οταν βρεχει.
Το ρωταω ξανα γιατι νομιζω ειναι πολυ καλη επιλογη σαν ελαστικα και με ενδαφερει η διαρκεια ζωης και η καταναλωση που εχουν υψηλο δεικτη. Απο την αλλη τα premium contact 2 απο οτι καταλαβα υστερουνε σε διαρκεια. -
Ο χρήστης euro2004 έγραψε:
MICHELIN ENERGY Saver ούτε ζωγραφιστό δε θέλω να τα δω! (Τα έχω τώρα, είμαι για αλλαγή)
Δες στις προηγούμενες σελίδες γράφουν για τα Saver ... -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Το μπρος-πίσω; Μόνος σου καν 'το ντε!Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι τα έχει φέρει η ζωή (ευτυχώς) που δεν έχω ποτέ βγάλει ρόδα μόνος μου.
Θεωρητικά ξέρω πως γίνεται, έχω δει από κοντά, ξέρω που είναι τα εργαλεία κλπ, αλλά δεν έτυχε.
Πάντα έβρισκα βουλκανιζατέρ σε κοντινή απόσταση, ακόμα και Κυριακή. Καλύτερα να μείνει έτσι.Το πιθανότερο είναι να τουμπάρω το αυτοκίνητο με ένα γρύλο, χώρια που θα χρειαστώ και καμιά ζυγοστάθμιση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Θα το πηγαίνω στο λαστιχά που δεν θα κάνει και λάθη του αρχαρίου, ειδικά αν τα λάστιχα έχουν και εσωτερικές πλευρές.
-
γεια χαρα !
εχω ενα ford fiesta 2002 1600cc και ηρθε η εποχη για νεα λαστιχα τι προτεινετε ??? ειναι καποιος σουπερ ευχαριστημενος απο καποια που εχει δοκιμασει ?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]