-
Tα τάσια παίζει να είναι πιο ακριβά από τα ζαντολάστιχα μαζί
Καλοπάτητα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tα τάσια παίζει να είναι πιο ακριβά από τα ζαντολάστιχα μαζίΚαλοπάτητα
Ευχαριστώ
Ναι, παίζει Τα τάσια είναι χωρίς γρατζουνιές-λάσπες κτλ. Απορώ δλδ. -
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
Ψαχνω για ελαστικα απλα, χωρις στριφτερες απαιτησεις. H εργοστασιακη διασταση ειναι 185/65/14 ενω τα λαστιχα που εχει τωρα ειναι 195/60/14 ποιες απο τις δυο διαστασεις να προτιμησω; Με δεικτη V ή Η;Ελεγα να κρατησω την 195/60/14, σε αυτη την διασταση το συνολικο κοστος ειναι 240ευρα περιπου. Σε αυτο το ποσο βρήκα τα MAXXIS MAV 1 και Infinity τι λετε αξιζουν; Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο;
Το michelin Pilot Exalto 2 είναι πολύ καλό λάστιχο, μαλακό που πιθανότατα κάνει για την χρήση που θες, με υπέροχα κρατήματα στο βρεγμένο και στο στεγνό οδόστρωμα, η τιμή πιθανότατα τσούζει όμως..
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
Ψαχνω για ελαστικα απλα, χωρις στριφτερες απαιτησεις. H εργοστασιακη διασταση ειναι 185/65/14 ενω τα λαστιχα που εχει τωρα ειναι 195/60/14 ποιες απο τις δυο διαστασεις να προτιμησω; Με δεικτη V ή Η;Ελεγα να κρατησω την 195/60/14, σε αυτη την διασταση το συνολικο κοστος ειναι 240ευρα περιπου. Σε αυτο το ποσο βρήκα τα MAXXIS MAV 1 και Infinity τι λετε αξιζουν; Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο;
Καθαρά λόγω έλλειψης γνώμης δικής μου ή κάποιου γνωστού μου γι' αυτά που λες, θα πήγαινα σε Continental Premium Contact 2 ή Yokohama c.drive. Μπορεί, όμως, κι αυτά που αναφέρεις να 'ναι μια χαρά.
-
Για να αλλάξω τις ζάντες κοστίζει 25€, κ με ζυγοστάθμιση 40€ σύνολο. Θα μας τρελάνουν...
-
7.5 γιουρο η ζυγοσταθμιση σε ζαντα αλουμινιου χ 4 =30γιουρο
Αν υπολογισεις και το ξεμονταρισμα -μονταρισμα αφου ειπες οτι θελεις να αλλαξεις ζαντες η τιμη ειναι σωστη θεωρητικα .
Ενταξει 40 ειναι πολλα ,πιστευω 30 γιουρο ειναι μια φυσιολογικη τιμη. -
Ο χρήστης tala έγραψε:
Ψαχνω για ελαστικα απλα, χωρις στριφτερες απαιτησεις. H εργοστασιακη διασταση ειναι 185/65/14 ενω τα λαστιχα που εχει τωρα ειναι 195/60/14 ποιες απο τις δυο διαστασεις να προτιμησω; Με δεικτη V ή Η;
Ελεγα να κρατησω την 195/60/14, σε αυτη την διασταση το συνολικο κοστος ειναι 240ευρα περιπου. Σε αυτο το ποσο βρήκα τα MAXXIS MAV 1 και Infinity τι λετε αξιζουν; Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο;
Το michelin Pilot Exalto 2 είναι πολύ καλό λάστιχο, μαλακό που πιθανότατα κάνει για την χρήση που θες, με υπέροχα κρατήματα στο βρεγμένο και στο στεγνό οδόστρωμα, η τιμή πιθανότατα τσούζει όμως..
Μονο που δεν υπαρχει σαυτες τις διαστασεις ,τουλαχιστον στην ελλαδα.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ψαχνω για ελαστικα απλα, χωρις στριφτερες απαιτησεις. H εργοστασιακη διασταση ειναι 185/65/14 ενω τα λαστιχα που εχει τωρα ειναι 195/60/14 ποιες απο τις δυο διαστασεις να προτιμησω; Με δεικτη V ή Η;
Ελεγα να κρατησω την 195/60/14, σε αυτη την διασταση το συνολικο κοστος ειναι 240ευρα περιπου. Σε αυτο το ποσο βρήκα τα MAXXIS MAV 1 και Infinity τι λετε αξιζουν; Εχετε να προτεινετε καποιο αλλο;
Μονο που δεν υπαρχει σαυτες τις διαστασεις ,τουλαχιστον στην ελλαδα.
Δεν το ήξερα, απλά το ανέφερα γιατί ταιριάζει στις απαιτήσεις του..
-
Καλησπέρα σας,
επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλο το νήμα, θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το τι λάστιχα να βάλω στο Hyundai i30 μου, μιας και τα Hankook που φοράει έχουν φθαρεί πάρα πολύ και μάλιστα μόλις σε 2 χρόνια και 35.000km, και με πολύ προσεκτική οδήγηση (όχι χώματα, δεν έχω ανέβει ποτέ πεζοδρόμιο κτλ).
Η διάσταση είναι 185/65/15, αν και ο κατασκευαστής λέει ότι δέχεται και 195/65/15.
Προσωπικά με ενδιαφέρει η οικονομική οδήγηση, και να μην γλιστράει στις ανηφόρες όπως έκανε με τα απαράδεκτα Hankook....
Έχω δει μέχρι στιγμής Bridgestone Ecopia EP150 (290€), Michelin energy, και Continental Premium Contact2, Eco Contact3.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Από αυτά που αναφέρεις κοίτα προς τα Premium Contact 2. Τα υπόλοιπα είναι οικολογικά λάστιχα, δεν θα δεις προκοπή σε σχέση με τα Hankook.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Από αυτά που αναφέρεις κοίτα προς τα Premium Contact 2. Τα υπόλοιπα είναι οικολογικά λάστιχα, δεν θα δεις προκοπή σε σχέση με τα Hankook.Οικολογικά όπως το καταλαβαίνω εννοείς ότι συνεισφέρουν στην χαμηλή κατανάλωση? Επειδή είμαι λάτρης της οικονομικής οδήγησης, και στα ταξίδια πήγαινω σταθερά με 80-90km/h για να μην ξεπερνάω σε κατανάλωση τα 5l/100km, οπότε θα με ενδιέφερε να με βοηθούν και τα ελαστικά μου σε αυτό...
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Από αυτά που αναφέρεις κοίτα προς τα Premium Contact 2. Τα υπόλοιπα είναι οικολογικά λάστιχα, δεν θα δεις προκοπή σε σχέση με τα Hankook.
Οικολογικά όπως το καταλαβαίνω εννοείς ότι συνεισφέρουν στην χαμηλή κατανάλωση? Επειδή είμαι λάτρης της οικονομικής οδήγησης, και στα ταξίδια πήγαινω σταθερά με 80-90km/h για να μην ξεπερνάω σε κατανάλωση τα 5l/100km, οπότε θα με ενδιέφερε να με βοηθούν και τα ελαστικά μου σε αυτό...
Καμία σχέση με τον costaslio?
-
Όχι, δεν έχω ιδέα... Οποιαδήποτε ομοιότητα στα γραφόμενα είναι απολύτως τυχαία....
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Καλησπέρα σας,επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλο το νήμα, θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με το τι λάστιχα να βάλω στο Hyundai i30 μου, μιας και τα Hankook που φοράει έχουν φθαρεί πάρα πολύ και μάλιστα μόλις σε 2 χρόνια και 35.000km, και με πολύ προσεκτική οδήγηση (όχι χώματα, δεν έχω ανέβει ποτέ πεζοδρόμιο κτλ).
Η διάσταση είναι 185/65/15, αν και ο κατασκευαστής λέει ότι δέχεται και 195/65/15.
Προσωπικά με ενδιαφέρει η οικονομική οδήγηση, και να μην γλιστράει στις ανηφόρες όπως έκανε με τα απαράδεκτα Hankook....
Έχω δει μέχρι στιγμής Bridgestone Ecopia EP150 (290€), Michelin energy, και Continental Premium Contact2, Eco Contact3.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ισως να τσέκαρες παλι?
νομιζω πως κοντινοτερη σε διαμετρο αρα και βημα διασταση ειναι η 195/60/15 και οχι η 195/65. Η πρώτη εχει -1,05% διαφορά η δευτερη +2,09% σε σχεση με την αρχική 185/65.
Δες εδω, σκρολαρε μεχρι το 'A tyre size calculator' http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.htmlδες και τιμες η μια διασταση μπορει να μην πουλιεται πολυ και να εχει ακριβότερα.
Ας με διορθωσουν οι καλύτερα γνωριζοντες. -
Επειδή είμαι λίγο άσχετος, τι εννοούμε με την ποσοστιαία αυτή διαφορά?
Επίσης, αφού ο κατασκευαστής προτείνει 185 ή 195/65/15, εγώ μπορώ να βάλω 195/60/15 π.χ, και ποιες οι διαφορές ?
Ανάμεσα στις 2 διαστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής, η πιο οικονομική δεν είναι η 185, και αυτή με την καλύτερη πρόσφυση η 195?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οικολογικά όπως το καταλαβαίνω εννοείς ότι συνεισφέρουν στην χαμηλή κατανάλωση? Επειδή είμαι λάτρης της οικονομικής οδήγησης, και στα ταξίδια πήγαινω σταθερά με 80-90km/h για να μην ξεπερνάω σε κατανάλωση τα 5l/100km, οπότε θα με ενδιέφερε να με βοηθούν και τα ελαστικά μου σε αυτό...
Καμία σχέση με τον costaslio?
Απ' το στόμα μου μου το πήρες Δία...
-
Δεν ντρεπεστε και οι δυο!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Επειδή είμαι λίγο άσχετος, τι εννοούμε με την ποσοστιαία αυτή διαφορά?καθε μια περιστροφη τροχου, τωρα διανυεις 1874.4mm
με τα 195/65 θα διανυεις 1913.61mm (+2,09%)
με τα 195/60 θα διανυεις 1854.79 (-1.05%)οσο πιο μικρη η διαφορα πριν και μετα, τοσο καλυτερα.
Επίσης, αφού ο κατασκευαστής προτείνει 185 ή 195/65/15, εγώ μπορώ να βάλω 195/60/15 π.χ, και ποιες οι διαφορές ?
βλεπε και πανω,
διαβασε λινκ, το 60 η 65 δεν ειναι απολυτο νουμερο ειναι ΠΟΣΟΣΤΟ επι τοις % του 1ου νουμερου που αφορα πλατος πελματος.
Ετσι το πλαινο του 185/65 είναι 65% του 185=111mm
ενω του 195/65 ειναι 65% του 195=126mm
και του 195/60 ειναι 60% του 195= 117mmΑνάμεσα στις 2 διαστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής, η πιο οικονομική δεν είναι η 185, και αυτή με την καλύτερη πρόσφυση η 195?
ας πουμε ναι με αρκετο νερο μεσα, ας πουμε κερδιζεις κρατημα λογω τριβης, χανεις καταναλωση.
Προσωπικα προτιμω να κερδιζω κρατημα, γιατι αμα παω για την οικονομια στην καταναλωση, καλα μεν αλλα.......... στην κακια στιγμη που θα χρειαστώ το 5% επιπλεον κράτημα, το οικολογικο θα με στειλει στη μπαριέρα, και όλη τη βενζινη που κερδιζα λιγο λιγο καθε μερα θα τη δωσω μονομιάς στο φαναρτζη να φερει τα φτερα στη θεση τους. δεν υπαρχει μαγικη συνταγή, πιτα ολοκληρη και σκυλος χορτάτος, ετσι πιστευω.
-
Ο.Κ φίλε trident1971 με κατατόπισες πλήρως και τα κατάλαβα όλα τέλεια σχετικά με τις διαστάσεις....
Τώρα σε τύπο ελαστικού θέλω τα φώτα σου.... Αν υποθέσουμε ότι διατηρώ την αρχική 185/65/15 που φοράει... Τι μου προτείνετε? Δεν κάνω υπερβολές η αλήθεια είναι, δεν πηγαίνω σε χωματόδρομους, δεν ανεβαίνω καν σε πεζοδρόμια. Και στην εθνική οδό δεν μπορώ να πω ότι τα πιέζω και πολύ, σπάνια ανοίγω το αμάξι...
-
Σύμφωνα με τα τεστ, για μέγιστη οικονομία στο μαζούτ: Pirelli Cinturato P1. Πάντα βγαίνει με διαφορά το λάστιχο με την μικρότερη αντίσταση κύλισης, οπότε σίγουρα έχει κάποια βάση.
Εναλλακτικά λάστιχα Eco νέας γενιάς (πάντα σε 185/65/15) είναι τα ContiEcoContact 5 και Bridgestone Ecopia EP150.Κατά τη γνώμη μου, αν είσαι φανατικός της οικονομικής οδήγησης, μην πας αλλού.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]