Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σιγά βρε Νίκο, 100 χρόνια τα αυτοκίνητα είχαν κανονικά λάστιχα. Δεν είδα να παθαίνει κανείς τίποτα. Βέβαια η έλλειψη ρεζέρβας είναι μεγάλη σε καθημερινό αυτοκίνητο (αν ήταν supercar αλλάζει). Πιστεύω όμως ότι δύσκολα θα διαλυθεί το λάστιχο και θα ακινητοποιηθείς. Με ένα κιτ είσαι καλυμμένος στο 99% των περιπτώσεων.
Καλά μην είσαι απόλυτος. Έχουν γίνει ατυχήματα από σκασμένο ελαστικό και σίγουρα προσφέρει μια επιπλέον ασφάλεια. Μη μου πεις όχι.
Το θέμα δεν είναι εκεί. Είναι ότι σε περίπτωση που το λάστιχο διαλυθεί (που μπορεί, έστω και σε πολύ μικρή πιθανότητα να συμβεί αυτό, άλλωστε κάθε πότε παθαίνεις λάστιχο) δεν μένεις στην άκρη του δρόμου περιμένοντας να στο φορτώσουν.
Ναι, είναι και πιο ακριβό και λιγότερο άνετο (είχα συμβατικά ) αλλά την ασφάλεια που προσφέρει, τη βάζω πάνω απ'όλα.
Κι επειδή είχα το κιτ και μου έκατσε η περίπτωση, να σε ενημερώσω ότι ΔΕΝ με κάλυψε...εκτός αν έπεσα στο 1%.
Το έγραψα και πριν...έχω καεί και δε το ξαναρισκάρω.
Για μένα, το δέλεαρ δεν είναι μόνον η τιμή (που τέτοιους καιρούς, εννοείται πως είναι και αυτή! ), αλλά η άνεση και το κράτημα. Καμία σχέση.
Την επικινδυνότητα, δεν την καταλαβαίνω... Αν πάθεις λάστιχο πάνω στην στροφή, δεν θα έχεις κλατάρισμα, και αν έχεις κλατάρισμα, δεν σε σώζει ούτε το RFT!
Άνεση ναι...αλλά σε κράτημα οι διαφορές είναι ανύπαρκτες.
Στην 1 σου με τα RFT bridge πριν και τα goodyear μετά δεν υπήρχαν διαφορές. Σε άνεση ναι...καμία σχέση, αλλά το παράπονο που είχα είναι ότι με τα συμβατικά το τιμόνι έχει λίιιγο πιο ασαφές αίσθηση.
Τέσπα...αυτά είναι γούστα και προτιμήσεις. Προσωπικά δεν τα αλλάζω τα rft.
Food for thought:
Youtube Video
Youtube Video