-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
O δείκτης ταχύτητας 'W' είναι για 270Km/h.....όντως...το Υ είναι για 300km/h
Συγνώμη για την παραπληροφόρηση. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Νέε...καταρχάς το αμάξι εμένα έτσι ήρθε από το εργοστάσιο, οπότε μάλλον αυτοί που το σχεδίασαν κάτι θα ήξεραν παραπάνω.
Κατά δεύτερον:Μη νομίζεις πάντως ότι δεν αναπολώ κάποιες φορές (ελάχιστες αλλά υπάρχουν ) το μεγάλο προφίλ που είχα στο προηγούμενο αμάξι μου (205/55/16).Ακουμπάς λίγο στο πεζοδρόμιο και δεν κάνεις σημάδι στη ζάντα για ψύλλου πήδημα (όπως τώρα που αγχώνομαι με το που πλησιάζω πεζοδρόμιο και παρόλα αυτά έχω από ένα σημάδι σε κάθε ρόδα παρόλη την προσοχή μου )
Τρίτον:το δείκτη V (220km/h) δεν μπορώ να τον βάλω γιατί οριακά (έστω) μπορώ να πιάσω αυτή την ταχύτητα, οπότε δεν το ρισκάρω...αναγκαστικά λοιπόν κοιτάμε λάστιχα με ZR (πάνω από 250km/h), Y (ως 300km/h ) και W (ως 240km/h) δείκτη.@iliasp
ξέχασα να σου απαντήσω πριν. Κι όμως...εργοστασιακό λάστιχο είναι.
Το παράξενο επίσης είναι ότι τα λάστιχα είναι παραγωγής 16η εβδομάδα του 2008 (ένα μήνα πριν μπει στην παραγωγή το αμάξι μου), οπότε δεν μπορώ ΕΣΤΩ να πω ότι είναι καμμένα,ξεραμένα κτλ ως λάστιχα.(πάντως είναι αρκετά σκληρά )
Μου κάνει εντύπωση πάντως που βάλανε το σωστό δείκτη ταχύτηττας.Συνήθως τα εργοστασιακά λάστιχα ανεξαρτήτου κυβισμού-έκδοσης κτλ έρχονται με κάτι άκυρους δείκτες (στα περισσότερα βλέπω W και ω ναι...έχω δει και Υ σε 1.6lt αμάξι )Στο μέλλον δεν ξέρω τι θα παίξει από δείκτες ταχύτητας, αλλά σε τέτοια διάσταση το Υ είναι σχεδόν μονόδρομος αφού μπορεί να υπάρχει το λάστιχο και ως δείκτη το V ή το W, αλλά κανείς να μην το φέρνει.
Από την άλλη...μπορεί να βρω κανένα γκρεμό και να ξεπεράσω (με ούριο άνεμο πάντα ) τα πραγματικά 240km/h που έχει ως όριο το w.FTW=?
U 200
H 210
V 240
Z 240+
W 270
Y 300http://www.tyrepower.com.au/tyre_load.aspx
....
It is Illegal and very dangerous to your safety in lowering the Speed rating. This may result in poor handling and unpredictable steering. However, if you want better cornering response, there is no problem installing a higher speed rated tyre on your vehicle.... -
O δείκτης ταχύτητας 'W' είναι για 270Km/h.....
όντως...το Υ είναι για 300km/h
Συγνώμη για την παραπληροφόρηση.Υ εχεις εε? ρε συ γιατι εβαλες 18αρες? τωρα που θα δωσεις και συ το 800αρι σου θα δεις ποσο ωραιο θα σου φανει
παντως ο κατασκευαστης δεν προβλεπει 18αρες, ισα ισα η audi και το vag γενικα δινουν μικρες ζαντες και πελματα ακομα και σε πολυ δυνατα μοντελα σε σχεση με τον ανταγωνισμο..
-
Μωρέ μελετημένο είναι σίγουρα , δν υπήρχε περίπτωση το εργοστάσιο να δώσει στην αγορά αμάξι που δεν πατάει σωστά με οποιαδήποτε διάσταση υπάρχει σαν έξτρα στις ζάντες, αλλά αν το δεις σε λογικά πλαίσια δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτά τα ελαστικά στο έπακρο. Το 99% των περιπτώσεων δεν θα είσαι κοντά στην θερμοκρασία μέγιστης απόδοσής τους οπότε όταν είναι κρύα εκμεταλλεύεσαι μεν την πρόσφυση λόγω μεγαλύτερου πλάτους και άκαμπτων πλαινών (μικρό προφίλ) αλλά μετά από 10 λεπτά γρήγορης οδήγησης όταν η πιο μικρή διάσταση έχει πιάσει τη μέγιστη πρόσφυση και βεντουζώνει γερά, το 18άρι είναι ακόμα σε μέτρια θερμοκρασία και μπορεί να χαζογλιστράει. Για να ζεστάνεις τέτοια λάστιχα πρέπει να μπορείς και να τα σπινιάρεις συνήθως (μόνο η τριβή απ τη στροφή δν επαρκεί, για τα πίσω λάστιχα κυρίως).
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά σε γρήγορους ρυθμούς ένα ~20% της θερμότητας που απορροφάνε τα ελαστικά προέρχεται από την αποβολή θερμότητας των δισκόφρενων (τουλάχιστον έτσι έγραφε τεύχος του περιοδικού R&D που είχε φτάσει στα χέρια μου), που με μεγάλες ζάντες μεγαλώνει το κενό ανάμεσά τους και χάνεται κι αυτή η δυνατότητα 'ζεστάματος' κατά ένα μεγάλο μέρος.
Έτσι δε μου φαίνονται πρακτικά τα μεγάλα λάστιχα, ακόμα και σε θέμα πρόσφυσης δλδ. Θόρυβος (λόγω πλάτους και προφίλ), aquaplanning, αργό ζέσταμα... είναι πολύ χασούρα για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά σε γρήγορους ρυθμούς ένα ~20% της θερμότητας που απορροφάνε τα ελαστικά προέρχεται από την αποβολή θερμότητας των δισκόφρενων (τουλάχιστον έτσι έγραφε τεύχος του περιοδικού R&D που είχε φτάσει στα χέρια μου), που με μεγάλες ζάντες μεγαλώνει το κενό ανάμεσά τους και χάνεται κι αυτή η δυνατότητα 'ζεστάματος' κατά ένα μεγάλο μέρος.
πρεπει να σε φερω σε επαφη με τα δισκοφρενα μου ακομα και σε χαλαρη βολτουλα..
σε γρηγορη καινε και οι ζαντες και αν εχει χειμωνα μπορεις να κατσεις διπλα τους και να ζεσταθεις
-
Ξέρω άνθρωπο που κάνει τα ταμπούρα του να ζεματάνε να'ουμ viewtopic.php?f=6&t=6926&start=615
-
ευχτυχως εγω που εχω δισκους στο δικο μου , γιατι στο δικο μου c2 εχω αλλαξει τακακια σε 10.000 χλμ και εχω στραβωσει 2 φορες δισκοπλακες
στο audi τα τακακια μου εβγαλαν 25
οπως καταλαβαινεις δεν εχουν την ιδια μεταχειριση
YΓ αληθεια στο c2 πώς του αναψε λαμπακι, αφου δεν εχει αισθητηρες!! εχω ξυσει και δισκοπλακα με φαντασμαγορικο show να ακολουθει γιατι νομιζα οτι ειχε και τελικα εμεινα απο τακακι στη βαρκιζα
μηπως μπηκε σε facelift?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ευχτυχως εγω που εχω δισκους στο δικο μου , γιατι στο δικο μου c2 εχω αλλαξει τακακια σε 10.000 χλμ και εχω στραβωσει 2 φορες δισκοπλακεςστο audi τα τακακια μου εβγαλαν 25
οπως καταλαβαινεις δεν εχουν την ιδια μεταχειριση
Μπα απλά το Audi έχει πιο αξιόπιστα φρένα
YΓ αληθεια στο c2 πώς του αναψε λαμπακι, αφου δεν εχει αισθητηρες!! εχω ξυσει και δισκοπλακα με φαντασμαγορικο show να ακολουθει γιατι νομιζα οτι ειχε και τελικα εμεινα απο τακακι στη βαρκιζα
μηπως μπηκε σε facelift?
Δικό μου ήταν το λάθος, στο προκαθορισμένο σέρβις των 15.000 του τα αλλάξανε...
Βασικά μάλλον τον βρήκαν δεκτικό και τον γδύνουν σε κάθε επίσκεψη αλλά είμαστε off topic -
εχει φρεναρες το γ@μημενο και μην ψαρωνεις οταν ακους 4πιστονες brembo..με ενα δυνατο φρεναρισμα ψηνονται...
ιταλικα παλιοπραγματα
-
YΓ αληθεια στο c2 πώς του αναψε λαμπακι, αφου δεν εχει αισθητηρες!! εχω ξυσει και δισκοπλακα με φαντασμαγορικο show να ακολουθει γιατι νομιζα οτι ειχε και τελικα εμεινα απο τακακι στη βαρκιζαμηπως μπηκε σε facelift?
Όσο πιό πολύ τρώγονται τα τακάκια τόσο πιό έξω βγαίνουν τα έμβολα της δαγκάνας και πέφτει η στάθμη του υγρού στο δοχείο. Όταν πέσει αρκετά κάτω ανάβει το λαμπάκι. Γενικά στο 99% των περιπτώσεων, όταν είναι πεσμένη η στάθμη του υγρού φρένων σημαίνει οτι είναι φαγωμένα τα τακάκια και όχι οτι έχει διαρροή. Όταν μπουν καινούρια τακάκια το υγρό στο δοχείο ανεβαίνει στην αρχική θέση.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
μηπως μπηκε σε facelift?
Όσο πιό πολύ τρώγονται τα τακάκια τόσο πιό έξω βγαίνουν τα έμβολα της δαγκάνας και πέφτει η στάθμη του υγρού στο δοχείο. Όταν πέσει αρκετά κάτω ανάβει το λαμπάκι. Γενικά στο 99% των περιπτώσεων, όταν είναι πεσμένη η στάθμη του υγρού φρένων σημαίνει οτι είναι φαγωμένα τα τακάκια και όχι οτι έχει διαρροή. Όταν μπουν καινούρια τακάκια το υγρό στο δοχείο ανεβαίνει στην αρχική θέση.
Συνεχιζοντας το οφτοπικ υπαρχουν και τακακια με καλωδιο που οταν τρωγεται το τακακι αρχιζει να ακουμπα το καλωδιο στην δισκοπλακα κλεινωντας το κυκλωμα και αναβει λαμπακι.
-
Κάβουρα, δεν έχουν τα ελαστικά σου rim protector και βρίσκουν οι ζάντες στα πεζοδρόμια; Εκτός κι αν είναι θέμα σχεδίασης ζάντας και οι ακτίνες εξέχουν αρκετά προς τα έξω σε σχέση με το χείλος της ζάντας (έχω δει σε audi τέτοια σχεδίαση), οπότε, ότι και να κάνεις η ζάντα είναι εκτεθειμένη...Ο δείκτης V είναι για 240χαω κι όχι 220 που αναφέρεις.
Punto lord, φοράω όπως έγραψα αρκετές φορές τα 050Α σε 225/45/17 91V και είμαι αρκετά ως πολύ ευχαριστημένος. Έχω κάνει με αυτά 47250χλμ από την εργοστασιακή τοποθέτηση μέσα σε 3,5 χρόνια και σχεδόν 10000χλμ από τα τέλη Φεβρουαρίου φέτος ως σήμερα με τα καινούρια που ξαναέβαλα...Τα περισσότερα από τα 10000χλμ έγιναν στο πήγαινε έλα του δρόμου Αθήνα - Πόρτο Χέλι - Κόστα, οπότε όποιος ξέρει τη συγκεκριμένη διαδρομή καταλαβαίνει ότι τεστάρω τα ελαστικά σε σχετικά απαιτητική διαδρομή.
Τα δικά μου στο ταξίδι ζεσταίνονται σαφώς, όχι τρελά, αλλά ζεσταίνονται και σίγουρα ικανοποιητικά για πρόσφυση...Βέβαια, η ισχύς/ροπή που καλούνται να διαχειριστούν είναι της πλάκας (125 ατμοσφαιρικά άλογα, 170Nm στα χαρτιά ), οπότε αυτό είναι ένα θέμα, ωστόσο είμαι βέβαιος ότι το συγκεκριμένο ελαστικό μπορεί περίφημα να ανταποκριθεί και με ιπποδυνάμεις της τάξης των 200 ίππων σε αυτή τη διάσταση...
Από και και πέρα είναι και θέμα γούστου, προφανώς... -
@QsisVTS
Τι τα ήθελα?Ε...αφού η ζάντα είναι μ@μ@τη ΚΑΙ δεν πίστευα/πιστεύω ότι ένα λάστιχο με 225 πέλμα δεν μπορεί να ζεσταθεί από 160 άλογα, όταν το ίδιο πέλμα φοριέται και σε 1,6lt αμάξι με 102PS. (από 225/45/17 πήγα σε 225/40/18 βάζοντας εργοστασιακό extra )
λες να θέλω 800ευρω για λάστιχα?
Δεν έχω βρει τιμή που να γράφει 7 μπροστά...όχι να γράφει και 8Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Κάβουρα, δεν έχουν τα ελαστικά σου rim protector και βρίσκουν οι ζάντες στα πεζοδρόμια; Εκτός κι αν είναι θέμα σχεδίασης ζάντας και οι ακτίνες εξέχουν αρκετά προς τα έξω σε σχέση με το χείλος της ζάντας (έχω δει σε audi τέτοια σχεδίαση), οπότε, ότι και να κάνεις η ζάντα είναι εκτεθειμένη...όχι, δεν έχουν.Είναι φλατ στο πλάι και η ζάντα είναι εκτεθημένη.
Επιπλέον, η ζάντα μου είναι επίπεδη και δεν προεξέχει από το 'κάθετο επίπεδο' του αμαξώματος-φτερό κτλ.
Δες:
(φωτογραφία στο τελωνείο λίγο πριν τον εκτελωνισμό με τα νάιλον μέσα στα καθίσματα κτλ-κτλ )Πραγματικά πιστεύω ότι είναι θέμα ελαστικού που συμπεριφέρεται έτσι το αμάξι.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ακόμα και μετά από μεγάλο ταξίδι πιάνοντας αρκετά km/h (που σημαίνει αρκετά φρεναρίσματα από ~180km/h στα ~100 με 120km/h και δώστου πάλι επιτάχυνση και ξανά φρενάρισμα ως τον επόμενο 'μπροστινό') και για αρκετή ώρα, να μην μπορούν τα λάστιχα να ζεσταθούν και να φτάσουν έστω κοντά στην θερμοκρασίας βέλτιστης λειτουργίας.@Neos
δεν μπορείς να τα εκμεταλλευτείς στο 100% (αν υποθέσουμε ότι ένα αμάξι με 160 άλογα -στα χαρτιά- δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί 225 πέλμα ελαστικού), σίγουρα όμως και πάλι πιστεύω ότι είσαι 'πιο ψηλά' σε επίπεδο πρόσφυσης από το να είχες 205 ελαστικό (στην ίδια διάσταση ζάντα).
Και δε συμφωνώ ότι πρέπει να σπινιάρεις ένα λάστιχο για να μπορείς να το ζεστάνεις (ή να μπορείς να σπινιάρεις τα λάστιχά σου κι αυτό είναι μία ένδειξη ότι μπορείς να ζεστάνεις τα λάστιχά σου).Με το σπινιάρισμα ουσιαστικά τα λάστιχα τα καις εξωτερικά ενώ εσωτερικά μπορεί να είναι ακόμα κρύα.Δεν καταφέρνεις τίποτα λοιπόν (μιλώντας για χρήση δρόμου και όχι πίστας-dragster κτλ) εκτός από το να καταστρέψεις λίγο από το πέλμα του ελαστικού σου, που αυτό συνεπάγεται ότι μέχρι να 'φύγει' η καμμένη στρώση, το αμάξι πατάει χειρότερα.
Και στο Golf-άκι το δικό μου (Golf IV με 205/55/16 ελαστικά), το λάστιχο που είχε (κατά καιρούς) πάνω δεν μπορούσε να το σπινιάρει το ελαστικό (εννοώντας ότι ακόμα και με τέρμα γκάζι η πρόσφυση μετά από λίγο επανερχόταν), αλλά ακόμα και μετά από μία διαδρομή (το χειμώνα) 15km μέσα στην πόλη (της πάτρας συγκεκριμένα), τα ελαστικά ήταν στη χειρότερη περίπτωση απλώς ζεστά.Έχοντας λοιπόν αυτό κατά νου, δεν μπορώ λοιπόν να δεχτώ πως ένα λάστιχο δεν μπορεί να ζεσταθεί μετά από μία διαδρομή 200+ km, που δέχεται κάθετη πίεση από το αμάξι βάρους περίπου 1300kg (χωρίς οδηγό,συνοδηγό και βαλίτσες) που έχει δύναμη 160 ίππων και ο οδηγός το αμάξι το πηγαίνει στη χειρότερη περίπτωση σβέλτα, όσο κι αν λέμε ότι το 225mm πέλμα είναι μεγάλο ή ότι η 18άρα ζάντα είναι μεγάλη για το αμάξι.
Και φαντάσου τώρα ότι το Α3 μπορεί να σπινιάρει χαλαρά τα λάστιχα που έχει πάνω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες οδοστρώματος και για αρκετή ώρα (μέχρι βαρεθείς βασικά )
Δεν μπορώ να δεχτώ λοιπόν ότι φταίει η διάσταση και όχι το λάστιχο, εκτός κι αν έχω κάνει κάπου λάθος στον όλο συλλογισμό μου...Ομολογουμένως αυτό που ανέφερες για τα φρένα (ότι το ελαστικό απορροφάει μέρος της θερμότητας που εκλύεται από τα φρένα) δεν το ήξερα και δεν το είχα ποτέ σκεφτεί, αν και τώρα που το ανέφερες, ακούγεται λογικό.
-
τι δείκτη φθοράς έχουν ?
-
770 -800 βρηκα εγω τα michelin και conti αν εσυ τα βρεις σημαντικα πιο κατω πες μου
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
μηπως μπηκε σε facelift?
Συνεχιζοντας το οφτοπικ υπαρχουν και τακακια με καλωδιο που οταν τρωγεται το τακακι αρχιζει να ακουμπα το καλωδιο στην δισκοπλακα κλεινωντας το κυκλωμα και αναβει λαμπακι.
@ bill αυτο που λες γινεται οταν υπαρχει αισθητηρας και το καλωδιο του τακακιου μπαινει σε καποια φισα (πχ στα golf) , αν δεν υπαρχει αυτη η φισα (πχ c2) τι να το κανεις το τακακι..
@dog
γενικα ελεγχω και τα τακακια , αλλα ειναι ωραιο και αυτο το κολπακι που λες
στο citroen απλα δε κοιταξα ποτε γιατι νομιζα οτι ειχε αισθητηρα (εδω εχει αισθητηρα βροχης στανταρ ), απλα νομιζα λαθοςκαι στο audi την ψιλοεπαθα με τους τσιπηδες γιατι ολα αυτα τα γκολφοειδη εχουν αισθητηρα μονο στη μια μερια και τελικα ειχα πιο γρηγορη φθορα στη μερια που δεν ειχα αισθητηρα, ευτυχως ομως εκει δεν επαθα κατι γιατι παρα τους αισθητηρες παρατηρουσα τα τακακια μου και το περιμενα
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τι δείκτη φθοράς έχουν ?δεν ξέρω...ειλικρινά δεν το έχω κοιτάξει.
QsisVTS θα σε έχω υπόψη μου όταν ψάξω για λάστιχα...
-
σου φανηκε καλη η τιμη? γιατι και σε αλλους που την ειπα τους φανηκε καλη
fit & go πηγα στη Γλυφαδα επι της βουλιαγμενης και με εξυπηρετησαν και πολυ σωστα οι ανθρωποι
-
τι δείκτη φθοράς έχουν ?
δεν ξέρω...ειλικρινά δεν το έχω κοιτάξει.
QsisVTS θα σε έχω υπόψη μου όταν ψάξω για λάστιχα...
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
αυτό έχει 280
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
κι αυτό 140
το περίεργο είναι ότι το πιο σκληρό έχει traction AA
-
σου φανηκε καλη η τιμη? γιατι και σε αλλους που την ειπα τους φανηκε καληfit & go πηγα στη Γλυφαδα επι της βουλιαγμενης και με εξυπηρετησαν και πολυ σωστα οι ανθρωποι
κανονική μου φάνηκε...ούτε καλή ούτε κακή.
κακή θα ήταν αν μιλούσαμε κοντά στο 900άρι ή στο 1000αρικο ( ).
Καλή θα ήταν αν μιλούσαμε από ~700€ και κάτω.Ευελπιστώ να τα βρω γύρω στα 650€ (και να τα κόψω και τιμολόγιο και να γλιτώσω και το ΦΠΑ )
@ johnkyr
νομίζω το γράφει πάνω το λάστιχο.θα το κοιτάξω και θα σου πω από Δευτέρα (είναι φυσικώς αδύνατο να το κοιτάξω τώρα )
Νομίζω πάντως ότι δεν είναι τα pole position.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]