-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σε 14άρα ζάντα για Aygo τι λάστιχο βάζουμε? Χρήση εντός πόλης κυρίως με λίγη ΑΟ και ακόμα λιγότερη Εθνική οδο.ριξε μια ματια στο (περσυνο) τεστ του ADAC
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/S ... ageID=8772τα πανω-πανω ειναι αυτα που κριθηκαν καλύτερα,και οσο κατεβαινεις θα βρισκεις αυτα που ειχαν χαμηλώτερη βαθμολογια.
Κανοντας 'κλικ' πάνω στο καθενα απο αυτα,θα σου ανοιξει πινακακι με τις επιμερους βαθμολογιες ανα τομεακαλύτερη βαθμολογια,ειναι η χαμηλώτερη αριθμητικα.Το 5,0 π.χ ειναι η χειρώτερη,ενω οσο τεινει στο μηδεν τοσο καλύτερη
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Χτες βαλαμε στο αμαξι τα goodyear excellence σε διαστασεις 215/45/17.Με δεικτη ταχυτητας V.Ελπισω να βγουνε καλα.
Γράψε εντυπώσεις, γιατί δεν έχουμε πληροφορία γι αυτά.
Σε μια εβδομαδα που θα παω ταξιδι θα πω γενικες διαφορες με το αλλο σε w δεικτη ταχυτητας.Το παλιο ηταν πολυ καλο λαστιχο αλλα δυστηχος το αμαξι μου δεν τα ζεστανε.Μονο οταν το πλακωνα στα γραψιδια!!! Αλλα και στο κρυο οπως τα εκοβα οταν παιρνω εγω το αμαξι και το ζοριζω λιγο δε γλυστρανε καθολου.Βρεγμενο εχω δει τον πατερα μου να παιρνει στροφες με τον δεικτη ταχυτητας w δεν γλιστρανε δε κανουν τιποτα και σε απανοτα στροφιλικια με χλμ.Επισης τα προηγουμενα με w δεικτη ειχαν κανει περιπου 35.000χλμ μεσα σε 2 χρονια.Ειχαν ψωμι ακομα πιστευω μεχρι 50.000χλμ τα εβγαζαν ανετα.Αλλα επειδη τα ειχα σκισει και εγω λιγο στα χειροφρεννα και κατι γραψιδια ιστοριες δεν ειχαν φαγωθει ομοιομορφα και οταν πηγαινες με χιλιομετρα κοπαναγανε.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σε 14άρα ζάντα για Aygo τι λάστιχο βάζουμε? Χρήση εντός πόλης κυρίως με λίγη ΑΟ και ακόμα λιγότερη Εθνική οδο.
Ό,τι και να βάλεις, δεν θα δεις διαφορά. Βάλε κάτι φτηνό μάλλον...
Αυτό είναι κάτι που το πιστεύουν αρκετοί για τα πολύ φθηνά λάστιχα σειράς 70. Ακόμα και λαστιχάδες μου το έχουν πει. Βέβαια, το Αβγό πρέπει να φοράει κάτι παράξενο... 155/65/14 ίσως;
Πάντως, μιας που λέμε για φθηνά λάστιχα, παρατηρώ στη γειτονιά μου μεγάλη εξάπλωση στα Courier που δίνουν ως λύση budget τα μαγαζιά Driver της Pirelli. Η οικονομική κρίση έφερε ανακατατάξεις και στα λάστιχα...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σε 14άρα ζάντα για Aygo τι λάστιχο βάζουμε? Χρήση εντός πόλης κυρίως με λίγη ΑΟ και ακόμα λιγότερη Εθνική οδο.Υπάρχει στην διάσταση του aygo το ecocontact 3 που απ' όσα έχω διαβάσει είναι αξιόλογο λάστιχο. Θα πρότεινα το energy saver αλλά είδα πως δεν υπάρχει στην διάσταση του aygo.
-
Εγώ θα πρότεινα ContiEcocontact, Michelin Energy saver ή Bridgestone B250 αν θές κάτι πιό σκληρό
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Αυτό είναι κάτι που το πιστεύουν αρκετοί για τα πολύ φθηνά λάστιχα σειράς 70. Ακόμα και λαστιχάδες μου το έχουν πει.
Oι λαστιχαδες,μπορει να γνωριζουν να ζανταρουν-ξεζανταρουν και να ζυγοσταθμίζουν λαστιχα,αλλα τη γνωμη τους στο τι λαστιχο να φορεσεις,μην την λαμβανεις και πολύ σοβαρα υπ'όψην.
Αν πουλανε barum,αυτα θα σου προτεινουν να φορεσεις,με επιχειρηματα του στυλ 'κι'ο κυρ-Θανασης που τα εβαλε,εμεινε κατευχαριστημενος' (και λογικο,οταν βαζεις φρεσκια γομα να σου φαινεται καλυτερο απο το παλιο σου λαστιχο)
Απο εκει και πέρα,διαφορες στην απόδωση υπάρχουν αρκετες,όπως φαινεται στο τεστ του ADAC παραπάνω.Και σιγουρα σε αυτες τις διαστασεις,η διαφορα στις τιμες ειναι σχεδον αμεληταία,οπότε ανετότερα κατευθυνεσαι στο καλύτερο λαστιχο που βρισκεις -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[
Oι λαστιχαδες,μπορει να γνωριζουν να ζανταρουν-ξεζανταρουν και να ζυγοσταθμίζουν λαστιχα,αλλα τη γνωμη τους στο τι λαστιχο να φορεσεις,μην την λαμβανεις και πολύ σοβαρα υπ'όψην.
Αν πουλανε barum,αυτα θα σου προτεινουν να φορεσειςΣωστοοοοός
-
Τα premium contact 2 πως πάνε από σκληρότητα πλαινών? (κανά πεζοδρόμιο κλπ?) Επίσης από διάρκεια ζωής?
-
Παρα πολυ καλο λαστιχο.Προβληματα με τα πλαϊνα δεν εχω ακουσει κανενα ιδιαιτερο προβλημα.Απο σκληροτητα φιλος μου με st εβγαλε με γραψιδια ιστοριες τα ταξιδια 35.000χλμ.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Χτες βαλαμε στο αμαξι τα goodyear excellence σε διαστασεις 215/45/17.Με δεικτη ταχυτητας V.Ελπισω να βγουνε καλα.Δεν θυμάμαι εάν σε ξαναρώτησα, γιατί δεν έβαλες τα Goodyear EAGLE F1 Asymmetric στην διάσταση αυτή με τον ίδιο δείκτη ταχύτητας??
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Χτες βαλαμε στο αμαξι τα goodyear excellence σε διαστασεις 215/45/17.Με δεικτη ταχυτητας V.Ελπισω να βγουνε καλα.
Δεν θυμάμαι εάν σε ξαναρώτησα, γιατί δεν έβαλες τα Goodyear EAGLE F1 Asymmetric στην διάσταση αυτή με τον ίδιο δείκτη ταχύτητας??
Νομίζω γιατί είναι φθηνότερα (αρκετά...) τα Excellence.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν θυμάμαι εάν σε ξαναρώτησα, γιατί δεν έβαλες τα Goodyear EAGLE F1 Asymmetric στην διάσταση αυτή με τον ίδιο δείκτη ταχύτητας??
Νομίζω γιατί είναι φθηνότερα (αρκετά...) τα Excellence.
Δεν ειναι θεμα λεφτων τα λαστιχα μπαινουν τσαμπα στο αμαξι.Εχει επιδοτηση ο πατερας μου επειδη δουλευει σε βουλκανιζατερ και τα αγοραζει τσαμπα.Δε ξερω ποσα πανε περιπου τα excellence αλλα τα εβαλε επειδη τα ειχε δοκιμασει και του αρεσαν σαν λαστιχα.
-
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Δεν ειναι θεμα λεφτων τα λαστιχα μπαινουν τσαμπα στο αμαξι.Εχει επιδοτηση ο πατερας μου επειδη δουλευει σε βουλκανιζατερ και τα αγοραζει τσαμπα.Δε ξερω ποσα πανε περιπου τα excellence αλλα τα εβαλε επειδη τα ειχε δοκιμασει και του αρεσαν σαν λαστιχα.
Νομίζω πως τα F1 όμως είναι πολύ καλύτερα των Excellence
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Νομίζω πως τα F1 όμως είναι πολύ καλύτερα των Excellence
Θα δειξει στην επομενη αλλαγη!
-
επιτελους εβαλα και γω καινουριο λαστιχακι...
μιας και μου χει μεινει λιγο το γαλλικο μεσα μου και επειδη ειμαι ευχαριστημενος με τη συγκεκριμενη εταιρεια εβαλα το συγκεκριμενο λαστιχο
pilot sport 2 xl ( extra load γιατι ειμαι και γουρουνος, ετσι ηταν και τα μαμα conti) 225 40 R18τιμη 800 ευρω στα fit & go και πολυ καλη εξυπηρετηση (και πολυ σωστος μαστορας , για αυτο το αναφερω)
μεχρι στιγμης δεν εχω κανει και τρελα πραγματα , απλα σε κατι γνωστες χαζοστοφες που περναω συχνα παρατηρω τεραστια διαφορα σε σχεση με τα σχεδον slick conti (οπως τα χα κανει) .
σε ακραιες συνθηκες οπως ειπα δεν εχω βρεθει ακομα για να εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη ομως πιστευω οτι θα υπερκαλυψουν τις προσδοκιες μου..μονη 'ενσταση' ο ελαφρως αυξημενος θορυβος , ο οποιος ομως δεν αλλαζει κατι στην ποιοτητα κυλισης και δεν τον παρατηρεις καν με κλειστα παραθυρα ή μουσικη.
οριστε και μια φωτο
και τελος μια ερωτηση
σε αυτη τη φωτο http://www.autoblog.gr/wp-content/galle ... t-rs-7.jpg τα pilot sport φαινονται φορεμενα..αν παρατηρησει κανεις (ή ας το φανταστει με την παραπανω εικονα) θα δει οτι στα ασυμμετρα της michelin οι αυλακωσεις της δεξιας και της αριστερης πλευρας εχουν διαφορετικη φορά..
στην αρχη οταν το παρατηρησα αυτο στο αυτοκινητο μου , νομιζα οτι εχει παιχτει καποιο λαθος, ομως ειναι ολα σωστα.
το 'οδοντωτο' μερος ειναι απεξω (γραφει και 'outside' στο πλαι για να μην γινονται λαθη) και δεν προβλεπονται διαφορετικα λαστιχα για αριστερα και δεξια..στα πολλα χλμ δεν εχω παρατηρησει κατι περιεργο οπως τραβηγμα, απλα το αναφερω γιατι μου εκανε εντυπωση
αυτο γινεται και σε αλλα asymmetric?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτο γινεται και σε αλλα asymmetric?Ναι._
-
Πως σας φαίνονται οι τιμές εδώ;
http://www.elastika-online.gr/elastika.html -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Πως σας φαίνονται οι τιμές εδώ;
http://www.elastika-online.gr/elastika.htmlκαλες φαινονται ομως θα πρεπει να πληρωσεις αλλου και την τοποθετηση, ζυγοσταθμιση κτλ κτλ..
αρα δεν ξερω αν τελικα κερδιζεις
σε σχεση με εκει που πηγα εγω βγαινουν 100 ευρω κατω..
αληθεια μεταφορικα σε χρεωνουν γιατι αν σε χρεωνουν τοτε δε νομιζω να συμφερει καθολου
ειχα ρωτησει και παλιοτερα αν εχει παρει κανεις απο κει για να δω τι παιζει αλλα απαντηση δε πηρα
απο το site τους παντως
Γιατί είναι τα ελαστικά στο mytyres.co.uk τόσο φθηνότερα?
Το εύρος των τιμών που αναφέρονται στον πίνακα **(χωρίς έξοδα ζυγοστάθμισης και τοποθέτησης) **βασίζονται σε μια πανεθνική έρευνα προμηθευτών που διεξήχθη τον Δεκέμβριο 1999. Οι τιμές που αναφέρονται είναι ενδεικτικές και μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από προμηθευτή σε προμηθευτή. Ο λόγος: οι κατασκευαστές ελαστικών πωλούν τα προϊόντα τους σε πολύ διαφορετικές τιμές κριτήρια όπως η ποσότητα ή ο χρόνος παραγγελίας έχουν άμεση επίδραση στην τιμή αγοράς του προμηθευτή. Ο προμηθευτής είναι αναγκασμένος να επαναϋπολογίσει τις τιμές για να προσαρμοστεί στις τιμές της αγοράς. Οι πελάτες που συνειδητά ψάχνουν για καλύτερες τιμές θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς πριν αποφασίσουν.
edit δε χρεωνουν μεταφορικα
-
Για δείτε και αυτό το site για αγορές.....μπορεί να είναι εξωτερικό (Αγγλία) αλλά ακόμα κι εδώ στη Γερμανία παραγγέλνουν από εκεί διότι είναι πιο φθηνά, ορισμένα βέβαια...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]