-
ΔΕΝ είναι καλύτερες. Απέχουν πολύ κιόλας.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για βροχή έχω ακούσει τα καλύτερα από φίλο που έχει τα uniroyal rainsport 2.
Υπερβολικά μαλακό πλαινό όμως οπότε απορρίπτεται.
Όπως και τα Τ1Ρ που είπες.
Ενώ τα T1R στο δρόμο ήταν προοδευτικά, σε πίστα ήταν άθλια λόγω ακριβώς μαλακών πλαϊνών.
Βέβαια η σύγκριση σε σχέση με τα κριτήριά σου είναι άσχετη. Πάντως για βροχή ήταν ΟΚ. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ο φίλος μου που το έψαχνε για ελαστικά και με ρωτούσε δεν έχει βάλει ακόμα καθώς έλειπε σε ταξίδι και σήμερα με πήρε και μου είπε για κάτι τρελούς χρόνους παράδοσης (του στυλ 1.5 μήνα!!) που του είπαν στο λαστιχά που του πρότεινα (ο οποίος εμένα μου είχε πει να του τα παραγγείλω τη μία μέρα για να τα έχει την άλλη...) και σε έναν άλλο που ρώτησε...Ψάχνει για 195/45R16 (δε θυμάμαι δείχτη ταχύτητας, αλλά μέχρι 210 τον καλύπτει) και υποψήφια είναι
- Michelin Pilot Exalto 2 / Pilot Sport 3
- Continental SC 3
- Toyo T1R
- Yokohama S-Drive
- Dunlop SP SportMax (βγαίνει ακόμα?)
Κανέναν εντός Αττικής που να είναι αξιόπιστος και γρήγορος σε παραγγελίες (και βέβαια να κάνει σωστή δουλειά) έχετε να προτείνετε?
Έχεις π.μ.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Ο φίλος μου που το έψαχνε για ελαστικά και με ρωτούσε δεν έχει βάλει ακόμα καθώς έλειπε σε ταξίδι και σήμερα με πήρε και μου είπε για κάτι τρελούς χρόνους παράδοσης (του στυλ 1.5 μήνα!!) που του είπαν στο λαστιχά που του πρότεινα (ο οποίος εμένα μου είχε πει να του τα παραγγείλω τη μία μέρα για να τα έχει την άλλη...) και σε έναν άλλο που ρώτησε...
Ψάχνει για 195/45R16 (δε θυμάμαι δείχτη ταχύτητας, αλλά μέχρι 210 τον καλύπτει) και υποψήφια είναι
- Continental SC 3
- Toyo T1R
- Yokohama S-Drive
Κανέναν εντός Αττικής που να είναι αξιόπιστος και γρήγορος σε παραγγελίες (και βέβαια να κάνει σωστή δουλειά) έχετε να προτείνετε?
Έχεις π.μ.
Ευχαριστώ.
Ερώτηση [για να μην κάνω ξεχωριστό ποστ] προς όποιον είχε τα Υokohama S-Drive και βρήκε κάτι αισθητά καλύτερο (=όχι καλύτερο επειδή όταν τα άλλαξε τα είχαν φτύσει - είναι αρκετοί αυτοί που μπερδεύονται!)... Γύρω στο καλοκαίρι λέω να βρω αντικαταστάτη των S-Drive που έχω φορέσει το δικό μου (σε 205/40R17) καθώς θα έχει έρθει η ώρα τους. Μου αρέσουν όσον αφορά την προοδευτικότητα και φιλικότητά τους, από αντοχή μια χαρά, σε γερή βροχή μια χαρά, αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε απόλυτη πρόσφυση.
-
Και γω σκεφτομαι να αλλαξω λαστιχακια σε λιγο καιρο.Φοραω τα παραντα σε 205/40/17.Απο το εργοστασιο φορουσε 195/45/16. Τωρα σκεφτομαι να παω σε 215αρι..(λογω καποιον μετατροπων που εχω κανει στο παρελθον)
Η ερωτηση ειναι περι προφιλ..ειναι σωστο να παραμεινω στο 40αρι?
Σαν μαρκα ελαστικων κλεινω προς κανα pzero nero η good year f1 και σκεφτομαι να τα φερω απο camskill.(συμφερει!!)
Ολα τα παραπανω αφορουν ενα φιεστα στ.
-
240€ για Continental Premuim Contact, καλα ειναι?
-
Αν έλεγες και διάσταση...καλά είναι πάντως και για 185/60/14 και για 195/50/15. Πού το βρήκες τόσο;
Εμένα ήρθαν από camskill τα Avon ZV5 205/50/16. Συνολικό κόστος 360€ και περαστικά-ευθυγράμμιση στα 50€ = 410€. Από τα 470€ το λιγότερο (χωρίς ευθυγράμμιση όμως), κρίνεται καλή φάση. 28/1 έδωσα παραγγελία, 29/1 έφυγαν και 8/2 ήταν εδώ με ACS. Έχουν προστασία ζάντας και τα συγκεκριμένα ήταν 2 εβδομάδα του 2011. Δηλαδή ούτε μήνα δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα.
Στη συγκεκριμένη διάσταση υπάρχει σοβαρό θέμα πάντως. Pirelli πρακτικά δεν υπάρχουν, Michelin όταν υπάρξουν έχουν τιμή καταλόγου γύρω στα ...γκουχ, οχτωγκουχ..., Continental είναι το SporKodak 2 στα 550-600...Dunlop και Goodyear δεν πήρα κάτι φοβερό σε τιμή, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προμηθοφόρων λαστιχάδων. Τα Toyo έχουν σαρώσει την αγορά, έφτασαν για MX-5 να μου προτείνουν μέχρι και all-weather, όπως και στο C3 που έψαχνα.
-
Για όταν πατήσεις λίγο χιονάκι φίλε
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για όταν πατήσεις λίγο χιονάκι φίλε -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν έλεγες και διάσταση...καλά είναι πάντως και για 185/60/14 και για 195/50/15. Πού το βρήκες τόσο;185/60/14
Στο Λαμπροπουλο ρωτησα...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για όταν πατήσεις λίγο χιονάκι φίλε
Με καλά all-weather (τα Τόγιο) θα γλίτωνε το wheel-hopping.
-
Γεια χαρά! Έχω ένα Ford Focus 1.6 με 115hp και θα ήθελα να αλλάξω ελαστικά. Οι διαστάσεις είναι 205/55/16. Μέχρι στιγμής μου πρότειναν (από φίλο φίλου...) Pirelli cinturato p7 (380 ευρώ) και Bridgestone turanza ER 300 (350 ευρώ). Για τα bridgestone είπε ότι επειδή συνεργάζεται με την εταιρεία μου κάνει καλύτερη τιμή. Επίσης να αναφέρω ότι δεν οδηγώ ιδιαίτερα επιθετικά (ούτε όμως και εντελώς χαλαρά) και μεγάλες ταχύτητες θα πιάσω σε αττική ή εθνική οδό. Εσείς τι λέτε;
-
Ο χρήστης georgets20 έγραψε:
Γεια χαρά! Έχω ένα Ford Focus 1.6 με 115hp και θα ήθελα να αλλάξω ελαστικά. Οι διαστάσεις είναι 205/55/16. Μέχρι στιγμής μου πρότειναν (από φίλο φίλου...) Pirelli cinturato p7 (380 ευρώ) και Bridgestone turanza ER 300 (350 ευρώ). Για τα bridgestone είπε ότι επειδή συνεργάζεται με την εταιρεία μου κάνει καλύτερη τιμή. Επίσης να αναφέρω ότι δεν οδηγώ ιδιαίτερα επιθετικά (ούτε όμως και εντελώς χαλαρά) και μεγάλες ταχύτητες θα πιάσω σε αττική ή εθνική οδό. Εσείς τι λέτε;Εχω δοκιμασει τα Turanza σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα σε διαστασεις 185/60/14 και 205/55/16 και η γνωμη μου ειναι μακρια απο το συγκεκριμενο μοντελο. Πολυ σκληρο, γλιστραει συνεχεια και οπως θα το βαλεις ετσι θα το βγαλεις με την εννοια οτι ειναι τοσο σκληρο που δεν θα φθαρει καθολου το λαστιχο. Για τα Pirelli δεν ξερω να σου πω αλλα εγω στη διασταση σου φοραω τα Michelin Pilot Sport 3 (τα ειχα βαλει 400 Ευρω) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Ελπιζω να βοηθησα.
-
Kαλησπερα .
Στην διασταση 205-55-16 V ,υπαρχουν τα DUNLOP FASTRESPONSE και τα GOODYEAR EFFICIENTGRIP το οποιο ειναι καινουριο μοντελο.
H τιμη που ειπε ο φιλος για τα Michelin Pilot Sport 3 ειναι καλη.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ο φίλος μου που το έψαχνε για ελαστικά και με ρωτούσε δεν έχει βάλει ακόμα καθώς έλειπε σε ταξίδι και σήμερα με πήρε και μου είπε για κάτι τρελούς χρόνους παράδοσης (του στυλ 1.5 μήνα!!) που του είπαν στο λαστιχά που του πρότεινα (ο οποίος εμένα μου είχε πει να του τα παραγγείλω τη μία μέρα για να τα έχει την άλλη...) και σε έναν άλλο που ρώτησε...
Ψάχνει για 195/45R16 (δε θυμάμαι δείχτη ταχύτητας, αλλά μέχρι 210 τον καλύπτει) και υποψήφια είναι
- Continental SC 3
- Toyo T1R
- Yokohama S-Drive
Έχεις π.μ.
Ευχαριστώ.
Ερώτηση [για να μην κάνω ξεχωριστό ποστ] προς όποιον είχε τα Υokohama S-Drive και βρήκε κάτι αισθητά καλύτερο (=όχι καλύτερο επειδή όταν τα άλλαξε τα είχαν φτύσει - είναι αρκετοί αυτοί που μπερδεύονται!)... Γύρω στο καλοκαίρι λέω να βρω αντικαταστάτη των S-Drive που έχω φορέσει το δικό μου (σε 205/40R17) καθώς θα έχει έρθει η ώρα τους. Μου αρέσουν όσον αφορά την προοδευτικότητα και φιλικότητά τους, από αντοχή μια χαρά, σε γερή βροχή μια χαρά, αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε απόλυτη πρόσφυση.
Αισθητά καλύτερο δεν έχω βρει. Τα Exalto ίσως να είναι πιο 'all around' ελαστικό και νομίζω πιο προοδευτικά στο βρεγμένο.
Αν τα βρεις σε καλή τιμή τα s drive (γιατί εγώ δεν τα έβρισκα) άνετα τα ξαναβάζεις.
Για την ιστορία έχω δοκιμάσει και τα Goodyear F1 πoυ είχε από το εργοστάσιο (επίσης πολύ καλά αλλά φθείρονται πιο εύκολα, όπως και τα Exalto, τα S drive αντέχουν περισσότερο) καθώς και μια 4τραδα θυγατρικής της Goodyear (δε θυμάμαι όνομα) που ήταν πιο φτηνά αλλά το μετάνιωσα... -
Ο χρήστης georgets20 έγραψε:
Γεια χαρά! Έχω ένα Ford Focus 1.6 με 115hp και θα ήθελα να αλλάξω ελαστικά. Οι διαστάσεις είναι 205/55/16. Μέχρι στιγμής μου πρότειναν (από φίλο φίλου...) Pirelli cinturato p7 (380 ευρώ) και Bridgestone turanza ER 300 (350 ευρώ). Για τα bridgestone είπε ότι επειδή συνεργάζεται με την εταιρεία μου κάνει καλύτερη τιμή. Επίσης να αναφέρω ότι δεν οδηγώ ιδιαίτερα επιθετικά (ούτε όμως και εντελώς χαλαρά) και μεγάλες ταχύτητες θα πιάσω σε αττική ή εθνική οδό. Εσείς τι λέτε;δε ρωτάς για τα continental premiumcontact 2, τί τιμή σου δίνουν; πολύ ισορροπημένα ελαστικά.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εμένα ήρθαν από camskill τα Avon ZV5 205/50/16. ...
Πως σου φαίνονται σε 1η φάση?
-
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Τελικά έβαλα τα Pirelli σε άλλο κατάστημα με 360 ευρώ. Για τα Bridgestone όλοι μου είπαν τα ίδια με τον nippon. Continental είχα παλιά και ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο. Εντυπώσεις από τα λάστιχα σύντομα...
-
Τελικά μπήκαν τα ΤΟΥΟ Τ1R,έκαναν ήδη 1000km και αναμένω τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα για το τελικό τέστ....
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εμένα ήρθαν από camskill τα Avon ZV5 205/50/16. ...
Πως σου φαίνονται σε 1η φάση?
Έχω χάσει περίπου 40 άλογα. Δεν σκουπίζω εύκολα την άσφαλτο μετά από φανάρι, δεν γλιστράει εύκολα πάνω στη στροφή (μετά το apex). Με το φρενάρισμα ούτε με τα Advan είχα πρόβλημα. Τo ABS έμπαινε πολύ αργά και δεν προκαλούσε ανησυχία, έτσι είναι και τώρα. Βέβαια, έχω και αλλαγές στην ευθυγράμμιση.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]