-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Τελικά με 20% παραπάνω θα έβαζα τα premium contact 2 που είχα και πριν, και ας ήταν χειρότερα σε χιόνι ή χώμα.Για το δικό μου μέγεθος αυτή η διαφορά είναι περίπου 50%..... από τα ~400 σε ~600.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
205/50/17 είναι σπάνια διάσταση όμως, τα 185/60/14 ταιριάζουν στα περισσότερα αυτοκίνητα με 14αρες.Όταν τα πρώτα μη Nankang και Huwaydje λάστιχα στη διάσταση κάνουν 210€, τα 470€ είναι ληστεία μετά φόνου. Ειδικά όταν προ λίγου καιρού τα βάζαμε με κάτω από 300.
Ίσως πλέον και τα 185/60/14 να μην είναι τόσο συνήθης διάσταση όσο στο παρελθόν..
Όντως, αν μέχρι πριν κάποιο καιρό είχαν λιγότερο από 300, είναι έγκλημα!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
205/50/17 είναι σπάνια διάσταση όμως, τα 185/60/14 ταιριάζουν στα περισσότερα αυτοκίνητα με 14αρες.
Όταν τα πρώτα μη Nankang και Huwaydje λάστιχα στη διάσταση κάνουν 210€, τα 470€ είναι ληστεία μετά φόνου. Ειδικά όταν προ λίγου καιρού τα βάζαμε με κάτω από 300.
Ίσως πλέον και τα 185/60/14 να μην είναι τόσο συνήθης διάσταση όσο στο παρελθόν..
Όντως, αν μέχρι πριν κάποιο καιρό είχαν λιγότερο από 300, είναι έγκλημα!
Eγώ πάντως τα Energy σε H τα βλέπω στα 260 περίπου σε γνωστό κατάστημα της Θεσσαλονίκης... Κάποιος σε κλέβει....
-
Το 185/60-14 εξακολουθεί να είναι διάσταση 'ψωμοτύρι' που τη φορούν πολλά μικρά και μικρομεσσαία της δεκαετίας '95-'05. Δεν πρόκειται να ακριβύνει στο μέλλον, όπως δεν ακρίβυνε η (αντίστοιχη στην εποχή της) 175/70-13. Τα λάστιχα της κατηγορίας κυμαίνονται εδώ και χρόνια σταθερά από 200 έως 260 ευρώ, ανάλογα με τη μάρκα. Τα Exalto2 πάντα ήταν τα ακριβότερα, στα 290-300. Από και και πέρα, ό,τι λάστιχο και να πουλάς σ' αυτή την ταπεινή διάσταση στα 350+ ευρώ, ε ψάχνεις για μ@λ..ες.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Καλή χρονία στο 4ΤΦ!!!!! Και ερωτώ λοιπόν, έχει κανείς εμπειρία με τα Fulda carat progresso? Πήγαινα για PremiumContact 2, αλλά ένεκα κρίσης, λέω να ρίξω το μπάτζετ...
Έχω εγώ σε 185/60-14 σε Punto. Τα έβαλα πριν ένα χρόνο 210 ευρώ. Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειες, αφού σε κάθε αμάξι το λάστιχο κάθεται αλλιώς. Η αίσθησή μου είναι ότι πρόκειται για ένα τίμιο και αρκετά αθόρυβο λάστιχο. Όταν τα είχα πρωτοβάλει θυμάμαι ότι είχα απογοητευτεί, γιατί περίμενα τρομερή βελτίωση στο κράτημα σε σχέση με τα (ελάχιστα φθαρμένα) Michelin Energy 2,5 ετών που αντικατέστησαν, αλλά εις μάτην! Τα καινούργια λάστιχα κρατούσαν ελάχιστα καλύτερα από τα παλιά.
Το παράξενο είναι ότι όσο τα χρησιμοποιώ, τόσο τα συμπαθώ, λες και καλυτερεύουν με το χρόνο. Ίσως απλά να τα συνήθισα... πάντως αυτή τη στιγμή άνετα θα τα ξανάβαζα ως οικονομική επιλογή.Ελαστικά που βελτιώνονται με το χρόνο, not bad! Βέβαια τα energy κάθε άλλο παρα δυνατός αντίπαλος από ότι διαβάζω...
Παιδιά από τα λίγα που ξέρω, ελάχιστα πράγματα βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.
Αυτό που φαντάζομαι πως συνέβη είναι οτι έφυγε η αρχική γυαλάδα του καινούργιου ελαστικού και πράγματι βελτιώθηκε μετά από πχ 400χιλιόμετρα.
Από εκεί κ πέρα, φίλε harlek προσαρμόστηκες στα νέα δεδομένα. Είναι μία κατάσταση που συμβαίνει τόσο φυσικά κ αβίαστα,
- έχεις φθαρμένα λάστιχα, αλλά πιστεύεις πως είναι 'μιά χαρά'. Όταν έρθει η ώρα κ τα αλλάξεις, αναρωτιέσαι πως δεν τράκαρες μέχρι στιγμής.
- έχεις τα super duper καλοκαιρινά και τα αλλάζεις με τρακτερωτά χιονολάστιχα. Στα πρώτα 1000 χιλιόμετρα ρίχνεις μπινελίκια σε κάθε στροφή, αλλά σχεδόν σου αρέσουν 2 μήνες μετά, είναι πλέον 'μιά χαρά'...
Η μόνη εξαίρεση στα παραπάνω -από τα λίγα που έχω δεί- ήταν τα Bridgestone RE720, που είχαν μία δεύτερη στρώση μαλακής γόμας που έσκαγε μύτη κάπου στα 20000χλμ και πραγματικά βελτιωνόταν το λάστιχο.
-
πηρα στην opel τηλ και μου ειπαν οι τιμες ελαστικων, για διασταση 195/45/16 michelin pilot sport 3 680 και τα goodyear f1 580 τιμες εξωφρενικες!! καληνυχτα κυριοι της οπελ!!δεν ειμαστε μαλακες!
-
διαβασα σε προηγουμενα ποστ καλα λογια για τα pirelli.εχω το opel corsa '04 sport edition. 195/45/16
πιο μοντελο της pirelli μου προτεινετε να βαλω? -
το pzero nero ειναι σε αυτη τη διασταση, αυτα εχω, εχουν καπου 400. τα pilot sport 3 εχουν καπου 440.
τσεκαρε το site της pirelli μηπως προτεινουν κατι αλλο -
Γεια σας ειμαι νεος στο φορυμ και θελω μια βοηθεια απο εσας βαση των εμπειριων σας στο θεμα τον ελλαστικων
εχς ενα avensis 1.6 1999μοντ. τωρα φοραω yokohama parada 205/45/16 στο αμαξι και ειμαι υπερβολικα ευχαριστιμενος σε ολους τους τομεις (κρατηματα,στεγνο υγρο ταχυτητα κτλπ) αλλα εχουν ενα ελλατωμα θελουν αλλαγη πριν απο 30,000 χλμ για να μη πω στις 25000 .. και επειδη οι καιροι ειναι δυσκολη και θελω να αλλαξω λαστιχα θα ηθελα τισ γνωμες σας για το τι πρωτεινετε... βασικο ζητουμενο μου ειναι τα κρατηματα απο εκει και περα ολα ειναι συζητησημα.. να σας αναφερω οτι το αμαξι ειναι χαμηλομενο με σκληρεσ αναρτησεις και το γκαζι δεν τον λυπαμε (οσο γκαζι μπορει να εχει ενα αμαξι με 110 αλογα)...θα ηθελα να ζητησω προκαταβολικα συγμνωμη για το αν εχω κανει καποιο λαθος στο post ...
-
να κρατάει και να βγάζει πολλά χλμ συνήθως δεν πάνε μαζί ... ειδικά, αν έχεις σκληρές αναρτήσεις και βάλεις 'μέτριο' σε κράτημα ελαστικό θα χαζο-γλιστράει πολύ εύκολα και με λίγα χλμ.
τα yokohama parada έχουν wear 300 AA A, αρκετά σκληρό και υποτίθεται ότι βγάζει αρκετά χλμ...Το μόνο sport ελάστικό που ίσως σου βγάλει πιο πολλά χλμ ...σκέφτομαι Τα νέα pilotsport3 έχουν traction AA temperature A και wear 320 (που μου μοιάζει αρκετά υψηλό για sport ελαστικό), ίσως να είναι αυτό που ψάχνεις, πιο σκληρό με TRACTION AA και wear>320 .
Σε πόσο καιρό κάνεις αυτά τα χλμ 30.000 ?
-
Έχει κανείς εμπειρία από KUMHO KU31 ECSTA SPORT? Σε σχέση με Conti SC 3 μου βγαίνουν ένα κατοστάρικο κάτω..
-
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Pirel ... o-Nero.htm
-
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους.
Γρήγορη ερώτηση για ελαστικά σε Peugeot 407 2λιτρο με διαστάσεις 215/55 R17.
Έχει κανείς καμιά πρόταση;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΓ: Φοράει τα Pirelli P7 από τον κατασκευαστή του αλλά ήρθε η ώρα τους. -
ότι και να βάλεις σε σχέση με τα P7, καλύτερα θα είναι ....
τι χρήση θα κάνει το αμάξι ? υπάρχει οικονομικό limit ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ότι και να βάλεις σε σχέση με τα P7, καλύτερα θα είναι ....τι χρήση θα κάνει το αμάξι ? υπάρχει οικονομικό limit ?
Περισσότερο εκτός πόλης, ταξίδια. Γύρω στα 18.000 χιλιόμετρα το χρόνο. Βλέπω τιμές γύρω στα 800 ευρώ...
-
Φίλος με Mazda 2 (1.3) με ελαστικά 175/65R14 θέλει να αλλάξει τα Toyo που φοράει διότι μετά από 2 χρόνια και λίγο πάνω από 35.000 χλμ έχουν αρχίσει να παραδίδουν το πνεύμα. Ιδανικά θα ήθελε κάτι που να μην πολυμασάει από λακούβες (=να μην πετάνε εύκολα καρούμπαλα).
Καμιά πρόταση?
-
Να ξαναβάλλει τα ίδια.
-
Μπορείτε να μου προτείνετε ελαστικά για cordoba sport 2003Μοντ. σειρά 205/45/16?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Φίλος με Mazda 2 (1.3) με ελαστικά 175/65R14 θέλει να αλλάξει τα Toyo που φοράει διότι μετά από 2 χρόνια και λίγο πάνω από 35.000 χλμ έχουν αρχίσει να παραδίδουν το πνεύμα. Ιδανικά θα ήθελε κάτι που να μην πολυμασάει από λακούβες (=να μην πετάνε εύκολα καρούμπαλα).Καμιά πρόταση?
αν βγαινoυν dunlop sp sport fast response,pirelli p6 cinturato.το dunlop σε τρακαρισμα δεν επαθαν τιποτα.
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
Φίλος με Mazda 2 (1.3) με ελαστικά 175/65R14 θέλει να αλλάξει τα Toyo που φοράει διότι μετά από 2 χρόνια και λίγο πάνω από 35.000 χλμ έχουν αρχίσει να παραδίδουν το πνεύμα. Ιδανικά θα ήθελε κάτι που να μην πολυμασάει από λακούβες (=να μην πετάνε εύκολα καρούμπαλα).
Καμιά πρόταση?
αν βγαινoυν dunlop sp sport fast response,pirelli p6 cinturato.το dunlop σε τρακαρισμα δεν επαθαν τιποτα.
τί θέλει να πεί ο ποιητής
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]