-
Σε ευχαριστω.
-
Ήρθε η ώρα(έχει έρθει εδώ και χρόνια...) για την αλλαγή ελαστικών στο passat του αδερφού μου.
2.0 FSi, 150 hp διάσταση 215/55/16
Σε 5 χρόνια 'εχει 35.000χλμ. Προφανώς έχουν πολύ πέλμα ακόμα, αλλά έχουν ξεραθεί εντελώς. Οπως γίνεται αντιληπτό δεν χρειάζεται κάτι που να αντέχει σε πολλά χλμ, αλλά να αντέχει όσο το δυνατόν περισσότερο στο χρόνο και με το μικρότερο κόστος.Τί λάστιχο μπαίνει σε τέτοιο αυτοκίνητο;
-
michelin primacy, θα αντέξουν χρόνια πάνω στο αμάξι με ικανοποιητική απόδοση. Δοκιμασμένο με επιτυχία σε octavia.
-
Και τα Pilot Exalto 2 που ειχα για 4 χρονια μια χαρα κρατουσαν. Μαλλον θες μαλακο ελαστικο οπως Continental Premium Contact 2, Pilot Sport 3 κτλ.
-
premiumcontact2 από μένα: μαλακό, ήσυχο, εξαιρετικό στο βρεγμένο, πολύ καλό στο στεγνό (μόνο σαπουνιάζει αν το πιέσεις το καλοκαίρι-δεν είναι πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση).
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Και τωρα μια κλασικη ερωτηση : Ποσα χιλιομετρα χρειαζονται για να στρωθουν τα καινουργια λαστιχα ?Θέλουν στρώσιμό? Πρώτη φορα το ακούω...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Και τωρα μια κλασικη ερωτηση : Ποσα χιλιομετρα χρειαζονται για να στρωθουν τα καινουργια λαστιχα ?
Θέλουν στρώσιμό? Πρώτη φορα το ακούω...
Χρειάζονται κάποια χιλιόμετρα για να πιάσουν τη μέγιστη απόδοσή τους, από τη στιγμή που θα πρωτοφορεθούν.
-
και να φυγουν τα διαφορα ελαια που εχουν επανω τους απο το εργοστασιο .
-
το επόμενο σκ έχω ταξίδι, και τα λάστιχά μου τα καλοκαιρινά, είναι ελαφρώς φαγωμένα ( τί ελαφρώς δλδ...)
Να βάλω χειμερινά ή είναι νωρίς ακόμα?
θερμοκρασίες γύρω στους 15 έχουμε, max, αν και χτυπάει και κάτι ξεκάρφωτα 20...Το θέμα είναι ότι στη βροχή τα καλοκαιρινά πλέον είναι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το επόμενο σκ έχω ταξίδι, και τα λάστιχά μου τα καλοκαιρινά, είναι ελαφρώς φαγωμένα ( τί ελαφρώς δλδ...)Να βάλω χειμερινά ή είναι νωρίς ακόμα?
θερμοκρασίες γύρω στους 15 έχουμε, max, αν και χτυπάει και κάτι ξεκάρφωτα 20...Το θέμα είναι ότι στη βροχή τα καλοκαιρινά πλέον είναι
γλυστράνε στο μώλο;
Για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, τα λάστιχα στα οποία αναφέρεται ο ντρίφτερ είναι για τέτοια χρήση:
Έχω ακούσει ότι τα energy savers δεν καταστρέφονται γρήγορα από το αλάτι, αλλά δεν απορροφούν καλά τους κραδασμούς όταν χτυπάς πάνω στο τσιμέντο του μώλου.
Από την άλλη τα EcoCοntact τρώγονται πιο γρήγορα (από το αλάτι) αλλά είναι πιο μαλακά... -
γενικά, καλό είναι να γλυστράει λίγο, έχει περισσότερη φάση
από πόσα μποφόρ και πάνω συνιστάται η χρήση χειμερινών
-
Θα αναφερθώ σε μία ακόμη χρήση ελαστικών, αυτή της προστασίας του αυτοκινήτου από τον τοίχο στο πάρκινγκ, μια πολύ συνηθισμένη πρακτική.
Παρατήρησα ότι τα φαρδιά μου λάστιχα 225άρια έχουν την ικανότητα να στέκονται πολύ καλά μόνα τους και να παραμένουν όρθια ακόμα και μετά από γερό ζούληγμα(!). Αντίθετα τα στενότερα ελαστικά δύσκολα στέκονται όρθια οπότε τα βάζεις με ελαφρά κλίση προς τον τοίχο και άμα τα ζουλήξεις καταργείται η κλίση οπότε μόλις αποχωρήσεις πέφτουν...
Συνιστώ λοιπόν να προτιμάτε τα πιο φαρδιά και με επίπεδο πέλμα ελαστικά για τη δουλειά αυτή. Εκτός από την ευστάθεια προσφέρουν περισσότερα περιθώρια ζουλήγματος και το μόνο τους μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί η διάστασή τους σε περίπτωση μακριού αυτοκινήτου σε κοντό χώρο πάρκινγκ! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θα αναφερθώ σε μία ακόμη χρήση ελαστικών, αυτή της προστασίας του αυτοκινήτου από τον τοίχο στο πάρκινγκ, μια πολύ συνηθισμένη πρακτική.
Παρατήρησα ότι τα φαρδιά μου λάστιχα 225άρια έχουν την ικανότητα να στέκονται πολύ καλά μόνα τους και να παραμένουν όρθια ακόμα και μετά από γερό ζούληγμα(!). Αντίθετα τα στενότερα ελαστικά δύσκολα στέκονται όρθια οπότε τα βάζεις με ελαφρά κλίση προς τον τοίχο και άμα τα ζουλήξεις καταργείται η κλίση οπότε μόλις αποχωρήσεις πέφτουν...
Συνιστώ λοιπόν να προτιμάτε τα πιο φαρδιά και με επίπεδο πέλμα ελαστικά για τη δουλειά αυτή. Εκτός από την ευστάθεια προσφέρουν περισσότερα περιθώρια ζουλήγματος και το μόνο τους μειονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί η διάστασή τους σε περίπτωση μακριού αυτοκινήτου σε κοντό χώρο πάρκινγκ!συμφωνω απολυτα_εξακριβωμενο
-
Να ρωτήσω κάτι που προς το παρόν βέβαια δεν χρειάζεται αλλά θα ήθελα να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω.
To QQ φοράει 215/60 λάστιχα σε 17άρες ζάντες. Είναι απο τις διαστάσεις που υπάρχουν στην αγορά? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι που προς το παρόν βέβαια δεν χρειάζεται αλλά θα ήθελα να ξέρω τι θα αντιμετωπίσω.
To QQ φοράει 215/60 λάστιχα σε 17άρες ζάντες. Είναι απο τις διαστάσεις που υπάρχουν στην αγορά?Λιγες επιλογες,
που θα αυξηθουν ομως μεχρι να χρειαστεις γιατι αρχισαν να ερχονται και αλλα μοντελα με αυτη τη διασταση -
Γιώργο ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
To QQ φοράει 215/60 λάστιχα σε 17άρες ζάντες. Είναι απο τις διαστάσεις που υπάρχουν στην αγορά?Και το Dodge Caliber 'φοράει' 215/60-17, από το 2006 η παραγωγή του. Υπάρχουν 5-6 λάστιχα ήδη... Εγώ χρησιμοποιώ Continental PremiumContact 2.
-
καλησπερα σε όλους
.. εχω ενα πολο του 2003 1400cc μεταχειρισμενο που φοραει bridgestone turanza er300 με διαστασεις 185/60R14 82Η και ηρθε ο καιρος να τα αλλαξω..επειδη δεν τ εχω ξαναλλαξει κ επειδη το αμαξι προοριζεται κυριως για εντος πολης εκτος απο καποιες εκδρομες ισως τα σαββατοκυριακανα (~12.000 χλμ συνολο το χρονο ) να διατηρησω αυτο το τυπο ελαστικού ή ν τοποθετησω διαφορετικα κ αν ναι τι ακριβως k ποσο περιπου κοστιζουν?
ευχαριστω..
-
Ο χρήστης popeye έγραψε:
...πολο του 2003 1400cc ....φοραει bridgestone turanza er300 με διαστασεις 185/60R14 82Η και ηρθε ο καιρος να τα αλλαξω..επειδη δεν τ εχω ξαναλλαξει κ επειδη το αμαξι προοριζεται κυριως για εντος πολης εκτος απο καποιες εκδρομες ισως τα σαββατοκυριακανα (~12.000 χλμ συνολο το χρονο ) να διατηρησω αυτο το τυπο ελαστικού ή ν τοποθετησω διαφορετικα κ αν ναι τι ακριβως k ποσο περιπου κοστιζουν?...Με γύρω στα 220-250 βάζεις μια χαρά ελαστικά σε αυτό το μέγεθος.
Αν σε ικανοποιούν βάζεις τα ίδια. Αλλιώς πες μας τι δεν σου αρέσει ή τι σου αρέσει και τί περιμένεις από τα επόμενα μήπως μπορεί κάποιος να σε καθοδηγήσει καλύτερα. Θα βοηθήσει να πεις και για τις οδηγικές σου συνήθειες και τις σχέσεις σου με τρύπες, σαμαράκια και πεζοδρόμια. -
βασικα ειμαι νεος οδηγος και δεν εχω πολυ εμπειρια και δεν εχω οδηγησει ουτε το ιδιο αμαξι μ αλλα ελαστικα ουτε πολλα διαφορετικα οποτε δεν ξερω και δεν εχω και τρελες απαιτησεις .. με τρυπες σαμαρακια κλπ εχω καλη σχεση δεν πολυπεφτω αν πεσω θα πεσω προσεκτικα... πηρα τηλ 250€ μ πανε οντως εκτος απο εναν π μου ειπε 280...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]