-
ναι οντως ειναι καλα λαστιχα τα BF Goodrich
ξερεις μηπως χωρα κατασκευης;;τα Kormoran απο οτι εχω διαβασει γινονται στην πολωνια σε εργοστασιο που παλια κατασκευαζε τα λαστιχα Stomil Olsztyn για φορτιγα και λεωφορια
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Θελω να αλλαξω ελαστικα στο 107.
H διασταση της ζαντας νομιζω ειναι 4,5χ14 και τωρα φοραει Conti EcoContact 155/65/14 ( )
Τι θα μπορουσα να βαλω σε πιο φαρδυ?
Αποκλειονται τα οικολογικα.Θα αστειεύεσαι μάλλον...
Σ' αυτές τις διαστάσεις μόνον ECO θα βρεις, μην το κουράζεις...
Μα αυτο λεω! Με βαση την ζαντα, ποιο ειναι το μεγαλυτερο (φαρδυτερο) ελαστικο που μπορω να βαλω?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μα αυτο λεω! Με βαση την ζαντα, ποιο ειναι το μεγαλυτερο (φαρδυτερο) ελαστικο που μπορω να βαλω?
Αυτό που έχεις! (θεωρητικά, το μέγιστο για ζάντα 4,5'' είναι 165 (/60/14), αλλά είναι οριακό)
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Θελω να αλλαξω ελαστικα στο 107.
H διασταση της ζαντας νομιζω ειναι 4,5χ14 και τωρα φοραει Conti EcoContact 155/65/14 ( )
Τι θα μπορουσα να βαλω σε πιο φαρδυ?
Αποκλειονται τα οικολογικα.Καλύτερα άλλαξε αυτοκίνητο...αστειεύομαι. Είσαι σίγουρος ότι το πλάτος τς ζάντας είναι μόνο 4,5 ίντσες; Γιατί αν είναι έτσι μάλλον δύσκολο να βάλεις μεγαλύτερο. Ότι κι αν κάνεις να προσέξεις τη διάμετρο της ρόδας (να μείνει ίδια).
-
Ο χρήστης lioyfka έγραψε:
ναι οντως ειναι καλα λαστιχα τα BF Goodrich
ξερεις μηπως χωρα κατασκευης;;τα Kormoran απο οτι εχω διαβασει γινονται στην πολωνια σε εργοστασιο που παλια κατασκευαζε τα λαστιχα Stomil Olsztyn για φορτιγα και λεωφορια
Συνήθως είναι τα ίδια εργοστάσια με τα Michelin. Tα Bf Goodrich gforce Profiler ας πούμε γίνονται στην Ισπανία μαζί με τα Michelin Pilot Exalto όπως είπα και σε μερικά post πιο πάνω.
-
Αν και το έχω ξανα αναφέρει έχω βάλει δύο φορές BF GOODRICH σε δύο αυτοκίνητα...
Hyundai Coupe ... ΒF GOODRΙCH Profiler2
OPEL ASTRA ... ΒF GOODRΙCH gforce ProfilerΠαρόμοιες σχεδιάσεις και τα δύο
Τα Profiler2 είναι ποιο άνετα, ποιο ταξιδιάρικο και σχετικά μαλακό ελαστικό.
Τα gforce Profiler είναι sport ελαστικό, αργεί λιγάκι να ζεσταθεί και είναι και ποιο σκληρό.Και τα δύο από φρενάρισμα δεν με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα όπως επίσης και με το θόρυβο κύλισης.
Σε βρεγμένο ποιο πολύ με φόβισε το gforce Profiler ίσως επειδή ήταν ποιο σκληρό και αργούσε να ζεσταθεί.
Με την BF GOODRICH είχα την εντύπωση ότι βρήκα μία καλή εταιρεία με καλά ελαστικά σε καλές τιμές και ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι σε αυτή θα παραμείνω...Μέχρι που έβαλα στο 207 τα AVON ZV5...
Παρόμοιες τιμές (ή και καλύτερες) και πολύ καλύτερη αίσθηση σε όλους τους τομείς. Κανένα πρόβλημα (μέχρι στιγμής) σε οποιαδήποτε κατάσταση.
Αυτό που έχω ευχαριστηθεί ιδιαίτερα είναι η συμπεριφορά στις ανωμαλίες του δρόμου και η άνεση παρόλο που το 'πατάω το γκάζι'. Στην βροχή συμπεριφέρονται άριστα και είναι και αθόρυβα. Μάλλον επειδή είναι Αγγλικό ελαστικό και στην Αγγλία βρέχει συνέχεια.
Ζεσταίνονται ιδιαίτερα γρήγορα και στην Εθνική δεν βγάζουν θόρυβο κύλισης.
Στις στροφές δεν με φοβίζουν και δεν έχω παρατηρήσει ξαφνικές αντιδράσεις.
Μάλλον, για αυτό το λόγο και σπάνια έχω δει ενεργοποιημένο το ESP (4 φορές όλες και όλες).Για κάποιο λόγο πολύ περίεργο τα AVON έκατσαν θαυμάσια πάνω στο 207...
-
Σχετικά με διάρκεια ζωής /φθορά έχεις να σχολιάσεις κάτι για τα ΖV5 ή είναι νωρίς ακόμα; Το ρωτάω γιατί σκέφτομαι ότι τα Avon ΖΖ3 (από τα οποία έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος παρά το θόρυβο και τη μικρή διάρκεια) μου κράτησαν σχετικά λίγα χιλιόμετρα (εντάξει, άλλο μοντέλο άλλος προσανατολισμός).
-
μικρή διάρκεια ... δλδ πόσα χλμ ? Μέχρι τώρα, δεν έχω αφήσει λάστιχο, πάνω από 25.000χλμ +-2 έτη, ακόμα κι αν έχουν ακόμα πολύ τακούνι, γιατί μου φαίνονται ξεραμένα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σχετικά με διάρκεια ζωής /φθορά έχεις να σχολιάσεις κάτι για τα ΖV5 ή είναι νωρίς ακόμα; Το ρωτάω γιατί σκέφτομαι ότι τα Avon ΖΖ3 (από τα οποία έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος παρά το θόρυβο και τη μικρή διάρκεια) μου κράτησαν σχετικά λίγα χιλιόμετρα (εντάξει, άλλο μοντέλο άλλος προσανατολισμός).Έχω κάνει με τα ZV5 πάνω από 5000χλμ... Τα έχω στο αυτοκίνητο πάνω από 16 μήνες.
Με βάση αυτά δεν έχω δει καμιά απολύτως φθορά ή αλλαγή στα χαρακτηριστικά τους.
Θα έλεγα ότι οπτικά φαίνονται όπως ακριβώς τα αγόρασα...
Όπως είχα πει και παλιότερα, τα ZZ3 είχα 'ακούσει' από αρκετούς ότι είχαν μικρή διάρκεια.
Εγώ έχω δεδομένο πλέον ότι πάλι AVON θα ξαναβάλω... AVON δαγκωτό...Και για να συμπληρώσω, τα ίδια ίσχυαν και για τα BF GOODRICH. Ίδια σχεδόν χιλιόμετρα, ίδιο χρονικό διάστημα αλλά κάπως διαφορετικά συμπεράσματα.
-
το απογευμα φορεσα τελικα στο ford courier Τα bf goodrich touring 165/70/13
αν και δεν εκανα ακομη χιλιομετα για εντιποσεις ουτε σε βροχη θα δουμε!!!
προτη εντυποση με λιγα μονο μετρα κινησης : θόρυβος κύλισης.
-
BF Goodrich Touring, γνωστά και ως 'TA ΚΟΤΡΩΝΙΑ'. Μιλάμε για πολύ σκληρο λάστιχο. Τα είχα σε Twingo σε 155/70. Θόρυβο κύλισης δεν μπορώ να πω ότι είχαν και τόσο πολύ. Στο βρεγμένο όμως είναι μετριότατα αρχικά, και στα δυο χρόνια έχουν ξεραθεί τελείως και γίνονται επικίνδυνα.
Πιο πριν το αμάξι φορούσε Energy, και τα Touring ήταν μια απόδειξη ότι δεν έχει καμία λογική να κάνουμε απλοϊκές γενικεύσεις όπως 'τα BFGoodrich είναι ίδια με τα Michelin γιατί φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο'. Καμία σχέση.
Παρεμπιπτόντως, τώρα το Twingo φοράει Cinturato P4, τα οποία μάλλον είναι τα καλύτερα που έχει βάλει μέχρι στιγμής. -
Η αδελφή μου συμπλήρωσε 3 χρόνια με τα τωρινά (κάποια BF Goodrich, απροβλημάτιστα) και θέλει νέα λάστιχα για το 206 της (τώρα τα θέλει που θα πάει ταξίδια όχι το χειμώνα που θα είναι στην πόλη). Από την προηγούμενη αλλαγή πήγαμε στο 185/60-14 που βολεύει.
Βασική απαίτησή της αντοχή σε τρύπες και πεζοδρόμια (έχει μια τάση να πέφτει σε όλες τις λακούβες του δρόμου όχι γιατί δεν τις βλέπει αλλά γιατί αρνείται να τις αποφύγει... )!
Κι εγώ προσθέτω να μην είναι και κανένα άχρηστο ή κινέζικο αλλά ούτε και πολύ ακριβό....
Προτάσεις, τι να πάρει και τι να μην πάρει (εννοώ από τα επώνυμα). -
ΕΧΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ TOYOTA YARIS 1,3 2006 ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΛΑΣΤΙΚΩΝ. 1)PIRELLI P6 CINTURATO ΣΤΑ 330 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 2)AVON ZV3 285 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ..Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 185/60/R15. ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΑΣΤΗΚΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η αδελφή μου συμπλήρωσε 3 χρόνια με τα τωρινά (κάποια BF Goodrich, απροβλημάτιστα) και θέλει νέα λάστιχα για το 206 της (τώρα τα θέλει που θα πάει ταξίδια όχι το χειμώνα που θα είναι στην πόλη). Από την προηγούμενη αλλαγή πήγαμε στο 185/60-14 που βολεύει.
Βασική απαίτησή της αντοχή σε τρύπες και πεζοδρόμια (έχει μια τάση να πέφτει σε όλες τις λακούβες του δρόμου όχι γιατί δεν τις βλέπει αλλά γιατί αρνείται να τις αποφύγει... )!
Κι εγώ προσθέτω να μην είναι και κανένα άχρηστο ή κινέζικο αλλά ούτε και πολύ ακριβό....
Προτάσεις, τι να πάρει και τι να μην πάρει (εννοώ από τα επώνυμα).Σε Yaris 1.3 του '01 , το οποιο οδηγει και εμενα η αδελφη μου και εχει ιδιους στοχους (πεζοδρομια, λακουβες κτλ), τοποθετησα Bridgestone Turanza ER300. Δεν καταλαβαινουν τιποτα απο λακουβες και πεζοδρομια αλλα μετα απο 2 χρονια οπως μπηκαν ετσι εχουν παραμεινει, μηδενικη φθορα αλλα οχι και το καλυτερο κρατημα...
-
Το ελαστικο (ανεξαρτιτου μαρκας)ειναι το μοναδικο υλικο που μας κραταει επανω στην ασφαλτο , ειται κανουμε συντηριτικη οδηγιση ειται παριστανοντας τον σουμαχερ,
οποτε ως προτο κρυτηριο επιλογης πιστευω (σε προσωπικο επιπεδο) οτι τα ελαστικα που θα βαλουμε στο αμαξι μας πρεπει να ειναι μαλακουτσικα .
και το τελευτεο ποσο θα μας κρατισουν σε χρονικη διαρκια.
-
Ο χρήστης lioyfka έγραψε:
τα ελαστικα που θα βαλουμε στο αμαξι μας πρεπει να ειναι μαλακουτσικα .Εξαρτάται από το οδηγικό στυλ του καθενός και από το αυτοκίνητο του. Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα λάστιχα-τσίχλες.
-
Το αυτοκινητο μου κοντευει να κλεισει διετια (Huyndai i10 1.2), εχει 13000 χιλιομετρα, αλλα ηδη τα λαστιχα πρωτης τοποθετησης που εχει αρχισαν να ψιλογλιστρανε και σκεφτομαι να τ αλλαξω! Τα λαστιχα ειναι Hankook, 165/60 14 ! Τι μαρκα/τυπο μου προτεινετε, λογω της περιεργης διαστασης ;
-
Ο χρήστης VAtistas07 έγραψε:
ΕΧΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ TOYOTA YARIS 1,3 2006 ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΛΑΣΤΙΚΩΝ. 1)PIRELLI P6 CINTURATO ΣΤΑ 330 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 2)AVON ZV3 285 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ..Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 185/60/R15. ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΑΣΤΗΚΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.Σε αυτή την διάσταση τα Continental Premium Contact 2 είναι καλή επιλογή. Τα δύο που αναφέρεις δεν τα έχω δοκιμάσει.
-
το P6 cinturato εχει και καλα πλαινα και καλη αποδοση.Καλη επιλογη
-
Κι εγώ τα φοράω. πολύ καλά.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]