-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μόλις επέστρεψα από έρευνα αγοράς για αλλαγή ελαστικών οικογενειακώς.Έχουμε και λέμε...για Citroen C2 με 18.000χλμ και λάστιχα Michelin Energy 185/55/15 α οποία φοράει από τον Ιούλιο του 2006 που αγοράστηκε πήρα τις εξής τιμές:
Michlelin Exalto 185/55/15 440€ κομπλέ (περαστικά κλπ)
Continental Premium Contact 340€Για το δικό μου Scirocco που φοράει απ το εργοστάσιο Bridgestone Potenza RE50 235/45/17 με 20.000χλμ και μου την έχουν δώσει γι αυτό θα τα πετάξω οι εξής:
Michelin Pilot Sport 3 225/45/17 550€ κομπλέ
Continental Sport Contact 3 500€Αν προτιμήσω την εργοστασιακή διάσταση 235/45/17 οι τιμες ανεβαίνουν κατά 100€.
Αναμένω απόψεις κυρίως για τις τιμές όπως και για τα ελαστικά στο C2 για το οποία δεν έχω ιδέα σε αυτή την διάσταση.
Με ποιόν κινητήρα είναι το sirocco; Γιατί αν είναι με τον 1.4tsi 160 στο σάιτ της μισελίν έχει σαν default επιλογή τα 205/50ZR17 και σαν προερετική επιλογή 225/45R17 και 235/4517 άρα άνετα πας στα 225. Τα pilot sport βγαίνουν μόνο με δείκτη ταχύτητας Υ δεν είναι λίγο too much;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δεν είναι κακά βέβαια, μέτρια θα τα χαρακτήριζα...
ψιλοχοντρομαλακια ειναι... αλλα τεσπα... αυτα σε σχεση με τα Exalto 2...
και ναι εγω τα επελεξα, ευτυχως οχι για το αμαξι μου ομως
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Τελικα σε αυτα τα δυο κατεληξες;Τη 225/45/17 τη φοραω εγω.Οι τιμες ειναι απο γνωστο η' αυτες που παιζουν στην αγορα;Τι θα βαλεις;
Με ποιόν κινητήρα είναι το sirocco; Γιατί αν είναι με τον 1.4tsi 160 στο σάιτ της μισελίν έχει σαν default επιλογή τα 205/50ZR17 και σαν προερετική επιλογή 225/45R17 και 235/4517 άρα άνετα πας στα 225. Τα pilot sport βγαίνουν μόνο με δείκτη ταχύτητας Υ δεν είναι λίγο too much;
@dickdick ναι έχω σχεδόν καταλήξει εκτός απροόπτου. Οι τιμές είναι από βουλκανιζατερ στον δρόμο για την δουλειά το οποίο το έβλλεπα κυριλέ και πάντα με κίνηση και τελικά αποδείχθηκαν εξυπηρετικότατοι, μέχρι που κουβάλούσαν ελαστικά από το υπόγειο για να τα βλέπω, ούτε μπουτίκ να ήταν.
η 225/45/17 πέρα από πιο συνηθισμένη και πιο φτηνή μου έδειξε και ο εξυπηρετικότατος λαστιχάς 2 ελαστικά το ένα 235/45/17 και το άλλο 225/45/17 για να μου δείξει ότι η διαφορά σε διάμετρο είναι ελάχιστη +ότι με το Scirocco δεν θα καταλάβω διαφορά σύμφωνα με τα λεγόμενα του.
To επιβεβαίωσα κι από εδώ:
**Tire Size Comparison
Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference
235/45-17 106mm 322mm 643mm 2021mm 495 0.0%
225/45-17 101mm 317mm 634mm 1993mm 502 -1.4%**Μόνο 11 mm διαφορά στην διάμετρο του ελαστικού
Για το Scirocco το αναλύσαμε και σε προηγούμενα posts και έχω καταλήξει κατά 80% στα Michelin PS3 225/45/17. .
Για το μικρό C2 δεν έχω ιδέα το οποίο με τα Energy 4ετίας τείνει να γίνει επικίνδυνο (σπινιάρει με το τίποτα) και με προβηματίζει το ότι το οδηγάει και η γυναίκα
Το ερώτημα είναι Premium Cοntact ή Εxalto; 340€ ή 440€; είναι καλές αυτές οι τιμές;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τελικα σε αυτα τα δυο κατεληξες;Τη 225/45/17 τη φοραω εγω.Οι τιμες ειναι απο γνωστο η' αυτες που παιζουν στην αγορα;Τι θα βαλεις;
@dickdick ναι έχω σχεδόν καταλήξει εκτός απροόπτου. Οι τιμές είναι από βουλκανιζατερ στον δρόμο για την δουλειά το οποίο το έβλλεπα κυριλέ και πάντα με κίνηση και τελικά αποδείχθηκαν εξυπηρετικότατοι, μέχρι που κουβάλούσαν ελαστικά από το υπόγειο για να τα βλέπω, ούτε μπουτίκ να ήταν.
η 225/45/17 πέρα από πιο συνηθισμένη και πιο φτηνή μου έδειξε και ο εξυπηρετικότατος λαστιχάς 2 ελαστικά το ένα 235/45/17 και το άλλο 225/45/17 για να μου δείξει ότι η διαφορά σε διάμετρο είναι ελάχιστη +ότι με το Scirocco δεν θα καταλάβω διαφορά σύμφωνα με τα λεγόμενα του.
To επιβεβαίωσα κι από εδώ:
**Tire Size Comparison
Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference
235/45-17 106mm 322mm 643mm 2021mm 495 0.0%
225/45-17 101mm 317mm 634mm 1993mm 502 -1.4%**Μόνο 11 mm διαφορά στην διάμετρο του ελαστικού
Για το Scirocco το αναλύσαμε και σε προηγούμενα posts και έχω καταλήξει κατά 80% στα Michelin PS3 225/45/17. .
Για το μικρό C2 δεν έχω ιδέα το οποίο με τα Energy 4ετίας τείνει να γίνει επικίνδυνο (σπινιάρει με το τίποτα) και με προβηματίζει το ότι το οδηγάει και η γυναίκα
Το ερώτημα είναι Premium Cοntact ή Εxalto; 340€ ή 440€; είναι καλές αυτές οι τιμές;
Για το C2 σίγουρα είναι καλύτερη επιλογή τα exalto αλλά μου φάνηκε πολύ υψηλή τιμή που πόσταρες έχω βρεί αρκετά φθινότερα σε μεγαλύτερη διάσταση.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Για το C2 σίγουρα είναι καλύτερη επιλογή τα exalto αλλά μου φάνηκε πολύ υψηλή τιμή που πόσταρες έχω βρεί αρκετά φθινότερα σε μεγαλύτερη διάσταση.Συμφωνώ, μου τό πε και ο λαστιχάς της γειτονιάς: 'Τα Citroen θέλουν μόνο μισελέν. Έτσι και τους βάλεις οποιοδήποτε άλλο λάστιχο κάτι παθαίνουν και πηγαίνουν σαν κατσίκια! Είναι οι γαλλικές αναρτήσεις...'
(ειλικρινά τό 'πε αυτό, δεν κάνω πλάκα...!)
-
440€ τα 185/55/14 Εξάλτο ,ε?
Αφού το οδηγάει γυναίκα χτύπα τα 185/60/14 Εξάλτο με τιμούλα γύρω στα 300€ και είσαι μια χαρά. Είναι εξαιρετικά, τουλάχιστον σε 14άρι Γκετζ, που τά'χω τοποθετήσει.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
440€ τα 185/55/14 Εξάλτο ,ε?Αφού το οδηγάει γυναίκα χτύπα τα 185/60/14 Εξάλτο με τιμούλα γύρω στα 300€ και είσαι μια χαρά. Είναι εξαιρετικά, τουλάχιστον σε 14άρι Γκετζ, που τά'χω τοποθετήσει.
Όχι τα 185/55/15
-
Ωπ, έχεις δίκιο! Στραβομάρα μου.
Και πάλι σου έχω τη λύση. Χτύπα τα σε 195/50/15. Μη σου ακούγεται εξτρίμ, ως διάσταση. Πάμφθηνα τα εξάλτο σε αυτήν (περί τα 270-280€), το αυτοκίνητο δεν θα χάσει σε άνεση (παράλογο ε? -κι όμως!), ενώ θα κοντύνει και το βήμα, ίσως πάρει λίγο τα πάνω του σε γκάζι.
Είμαι ήδη στη δεύτερη 4άδα στο σουϊφτ, με 60Κ συνολικά! Δεν το αλλάζω με τίποτα και για κανένα άλλο, πολιτικό , ελαστικό.&-
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Ωπ, έχεις δίκιο! Στραβομάρα μου.Και πάλι σου έχω τη λύση. Χτύπα τα σε 195/50/15. Μη σου ακούγεται εξτρίμ, ως διάσταση. Πάμφθηνα τα εξάλτο σε αυτήν (περί τα 270-280€), το αυτοκίνητο δεν θα χάσει σε άνεση (παράλογο ε? -κι όμως!), ενώ θα κοντύνει και το βήμα, ίσως πάρει λίγο τα πάνω του σε γκάζι.
Είμαι ήδη στη δεύτερη 4άδα στο σουϊφτ, με 60Κ συνολικά! Δεν το αλλάζω με τίποτα και για κανένα άλλο, πολιτικό , ελαστικό.&-
Καλή ιδέα...το έψαξα και αλλάζει το βήμα κατά 1,5% ενώ η διαφορά τιμής στα ιντερνετικά μαγαζιά είναι -100€.
Αύριο πάω για νέα έρευνα κι αν όντως έχουν τόσο άμμεση αλλαγή
Thanks
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τα exalto τα έβαλα πριν ένα χρόνο σε διάσταση 205/55/16 440 άρα σου τα δίνει ακριβά,
στη θέση σου θα έβαζα Premium Cοntact, όπως έχω κάνει και εγώ για το αυτοκίνητο της γυναίκας μου, εδω και ενάμιση χρόνο με 20000 χλμ περίπου και είναι εξαιρετικά.
-
Φίλε Γιάννη, η κουλή τιμή των 185/55/15 οφείλεται στο όχι και τόσο εμπορεύσιμο αυτής της διάστασης και σε αντίθεση με την χιλιοτραγουδισμένη 205/55/16.
-
Λόγω της φτήνιας των 195/50-15 και του ότι τα αμάξια με 185/55-15 τα φοράνε σχεδόν πάντα σε 6άρες ζάντες (που δέχονται άνετα 195), η αναβάθμιση της διάστασης είναι κάτι που κάνουν οι περισσότεροι, στην πρώτη αλλαγή ελαστικών.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Τα exalto τα έβαλα πριν ένα χρόνο σε διάσταση 205/55/16 440 άρα σου τα δίνει ακριβά,
στη θέση σου θα έβαζα Premium Cοntact, όπως έχω κάνει και εγώ για το αυτοκίνητο της γυναίκας μου, εδω και ενάμιση χρόνο με 20000 χλμ περίπου και είναι εξαιρετικά.
exalto2 205/55/16 380 στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο
Απίθανες διαφορές, θα το ξαναπώ. -
Τελικά η τιμή για Exalto 195-50-15 για το Citroenακι επιβεβαιώθηκε στα 300€...το ραντεβού για αλλαγή κλείστηκε ήδη
Με δείκτη Η κι όχι V
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τελικά η τιμή για Exalto 195-50-15 για το Citroenακι επιβεβαιώθηκε στα 300€...το ραντεβού για αλλαγή κλείστηκε ήδηΜε δείκτη Η κι όχι V
Σε παρόμοιο δίλημμα, για την ίδια διάσταση είχα βρεθεί προ διετίας...
Σκέφτηκα και κάποια άλλα πράγματα, όπως:
-το Clio (όπως και το C2) εφοδιάζεται με διαστάσεις από 165, με 'οριακή' για τις 'πολιτικές' εκδόσεις τα 185,
-την (απειροελάχιστη έστω) μεγαλύτερη τριβή του φαρδύτερου ελαστικού, με τις όποιες συνέπειες σε θόρυβο και κατανάλωση,
-την όποια απώλεια σε άνεση θα μπορούσε να προκύψει,
-το γεγονός ότι αλλάζω (όπως και εσείς) λάστιχα ανά σχεδόν 4 χρόνια, οπότε τα 50 € δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα,
και αποφάσισα να βάλω τα PremiumContact 2 στην 'εργοστασιακή' 185/55/15, με 350 € τότε ...
Εντάξει, έπεσαν στο φόρουμ, αλλά η επιλογή ήταν προσωπική ! -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τελικά η τιμή για Exalto 195-50-15 για το Citroenακι επιβεβαιώθηκε στα 300€...το ραντεβού για αλλαγή κλείστηκε ήδηΜε δείκτη Η κι όχι V
Τα δικά μου έχουν φορτίο /δείκτη 82V και δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό 'δισταγμό' στο να μην αποδίδουν απρόσκοπτα και στο 100% των δυνατοτήτων τους, πραγματικά από το πρώτο λεπτό κύλισης του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Τελικά η τιμή για Exalto 195-50-15 για το Citroenακι επιβεβαιώθηκε στα 300€...το ραντεβού για αλλαγή κλείστηκε ήδη
Με δείκτη Η κι όχι V
Σε παρόμοιο δίλημμα, για την ίδια διάσταση είχα βρεθεί προ διετίας...
Σκέφτηκα και κάποια άλλα πράγματα, όπως:
-το Clio (όπως και το C2) εφοδιάζεται με διαστάσεις από 165, με 'οριακή' για τις 'πολιτικές' εκδόσεις τα 185,
-την (απειροελάχιστη έστω) μεγαλύτερη τριβή του φαρδύτερου ελαστικού, με τις όποιες συνέπειες σε θόρυβο και κατανάλωση,
-την όποια απώλεια σε άνεση θα μπορούσε να προκύψει,
-το γεγονός ότι αλλάζω (όπως και εσείς) λάστιχα ανά σχεδόν 4 χρόνια, οπότε τα 50 € δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα,
και αποφάσισα να βάλω τα PremiumContact 2 στην 'εργοστασιακή' 185/55/15, με 350 € τότε ...
Εντάξει, έπεσαν στο φόρουμ, αλλά η επιλογή ήταν προσωπική !Η εμπειρία μου πάντως με 195αρι προφίλ σε Clio σαν το δικο σου λέει οτι δεν έχασε σε άνεση καθόλου. Σεβαστή η επιλογή πάντως ειδικά εφόσον στην διάσταση αυτή βάζεις ένα καλό λάστιχο όπως το Πρίμιουμ
@swift
Δεν βλέπω γιατί πρέπει να πληρώσει κάποιος επιπλέον για πράγματα που δεν χρειάζεται εφόσον έχει την δυνατότητα επιλογής.
300 ευρώ για δείκτη Η μου φαίνονται τσιμπημένα πάντως, ελαφρά αλλά τσιμπημένα -
Θυμάμαι οτι το H ήταν πιό ακριβό απο το V
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
@swift
Δεν βλέπω γιατί πρέπει να πληρώσει κάποιος επιπλέον για πράγματα που δεν χρειάζεται εφόσον έχει την δυνατότητα επιλογής.280€ έδωσα για τα δικά μου PE2 195/50/15 82V. Τώρα ακριβά ή φθηνά, δεν ξέρω. Θεωρώ λογικά.
Και μη νομίζεις, πως ασχολήθηκα/ψάχτηκα για το αν έπρεπε να πάρω το H δείκτη ταχύτητος αντί του V...
Μου έλαχε ο V, δεν προβληματίστηκα κατ'ελάχιστο στο δρόμο έπειτα από 39Κ της πρώτης 4άδας PE2, ε πάλι τα ίδια επέλεξα (εννοώ σε V δείκτη), αυτή τη φορά εν γνώση μου. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
να βάλεις την εργοστασιακή στο Scirocco
Εργοστασιακή είναι και η 225
Ναι, αλλα αλλαζει και η ζαντα. Η long beach φοραει 225 και ειναι 7J, η extra donington του σπορ πακετου φοραει 235 και ειναι 8J...Αναλογως τι ζαντα εχει πανω,
καλυτερα να βαλει την εργοστασιακη διασταση...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]