-
προκατειλημμένος αρνητικά για τα 050Α, διαψεύστηκα από το S40T5 AWD του zeus, μου φάνηκαν πολύ καλά ... και λόγω της τετρακίνησης, δεν μου φάνηκε ότι σπινιάριζε ....
σχετικά με τα άθλια P7, έχω να πω ότι πάνε καλύτερα στο βρεγμένο από ότι στο στεγνό (λες να παπαριάζουν και να μαλακώνουν ), ενώ όταν ξεπεράσεις τα όρια και πας στο Διόνυσο τέρμα γκάζι, χρησιμοποιώντας όλο το δρόμο, χωρίς αύριο .... σε φρενάρει διακριτικά το DSTC, έχοντας βγάλει και το αντισπίν για να ροπιάζεις .... καλύτερα στις εξόδους των στροφών
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
γιατί είναι ακόμα πιο μαλακά και πολύ πιο ακριβά, τι δείκτη φθοράς έχουν ???
μια άλλη επιλογή είναι και τα bridgestone 050A , που έχουν δείκτη φθοράς 140
υπάρχουν και αυτά ...
http://www.in.gr/auto/tech/introduction ... chID=70102toyo t1r και απο μενα
τωρα φοραω τα BRIDGESTONE 050A και δεν βλεπω την ωρα να τα αλλαξω καθως ειναι πολυ θορυβωδη και αποδιδουν αισθητα καλυτερα στο βρεγμενο οπου εκ των πραγματων πας πιο νορμαλ παρα στο στεγνο δρομο,απο φθορα δεν την ακουν με τιποτα!Αν τα RΕ050Α είναι θορυβώδη τότε τα t1r τί είναι;
τα 050Α τα φοραω και εχω αποψη.....τα toyo ειναι τα επομενα μαλλον,εσυ τα εχεις δοκιμασει και λες για θορυβο;
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Conti sportcontact 3, XL κι αυτα, και τα εργοστασιακα τραγικα Ρ7..
γι'αυτό σου φαίνονται καλά τα 050Α.
Τα εργοστασιακά είναι ναι, αλλά δεν έχει σημασία αυτό.Τα λάστιχα είναι πολύ κοντά στην ημερομηνία παραγωγής του οχήματος και στην ημερομηνία που το παρέλαβα, οπότε θέμα να είναι ξερά-καμμένα τα λάστιχα, δεν παίζει.
Κυριακη κοντη γιορτη...
μας απειλείς δηλαδή?
το γεγονός ότι γνωρίζεις πως να κινήσαι με το αυτοκίνητό σου πολύ γρήγορα δεν σημαίνει ότι τα ελαστικά που φοράς είναι αντάξια των προσδοκιών μας...
θα έλεγα μάλιστα ότι αφού ντριφτάρεις τόσο εύκολα μάλλον δεν κρατάνε επιτυχώς στο όριο, δεν πιστεύω, αφού έχω ίδια εμπειρία επειδή με έχεις πάει βόλτα, ότι είναι μόνο το τι κάνει ο οδηγός αλλά και τι περιθώρια αφήνει το αυτοκίνητο(ανάρτηση, λάστιχα κλπ)...
just a thought... μιλάμε από κοντά!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Κυριακη κοντη γιορτη...
μας απειλείς δηλαδή?
το γεγονός ότι γνωρίζεις πως να κινήσαι με το αυτοκίνητό σου πολύ γρήγορα δεν σημαίνει ότι τα ελαστικά που φοράς είναι αντάξια των προσδοκιών μας...
θα έλεγα μάλιστα ότι αφού ντριφτάρεις τόσο εύκολα μάλλον δεν κρατάνε επιτυχώς στο όριο, δεν πιστεύω, αφού έχω ίδια εμπειρία επειδή με έχεις πάει βόλτα, ότι είναι μόνο το τι κάνει ο οδηγός αλλά και τι περιθώρια αφήνει το αυτοκίνητο(ανάρτηση, λάστιχα κλπ)...
just a thought... μιλάμε από κοντά!
Eννοουσα οτι θα τα πουμε απο κοντα...Κοντρακιδες ολοι σας
Περαν του οτι μιλαμε για αλλες διαστασεις απο τις δικες σας μιλαμε και για αλλο αυτοκινητο/στησιμο συνολικα...οποτε ρεαλιστικα δεν μπορω να αποδειξω (ουτε σκοπευα) κατι
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Eννοουσα οτι θα τα πουμε απο κοντα...Κοντρακιδες ολοι σας
αφού αποδείχτηκε κοντράκιας και ο rataplan, πλέον δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση...
-
Καλησπέρα,
Έχω ένα Mito 120TB με ελάστικά 16' - bridgestone turanza.
Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από αυτά - δεν μου βγάζουν σιγουριά..Πιο πριν οδηγούσα punto με 15' michelin energy - στα ίδια χλμ και στις ίδιες στροφές είχα μεγαλύτερη σιγουριά..
Το αμάξι είναι με 1600χλμ, οπότε τα ελαστιχά έχουν στρωθεί αρκετά..
Τι μου προτείνετε για αλλαγή; Ίσως και κάποιο μεγαλύτερο πέλμα για καλύτερο κράτημα;
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
... michelin energy ...μεγαλύτερη σιγουριά..
...Ο Ιησούς Χριστός κ'η μάνα του. Αυτά τα δυο δεν πάνε μαζί, φίλε μου.
Τι διάσταση ελαστικού φοράει η MiTo?
Pilot Exalto2 είναι μια αποδεδειγμένα σωστή επιλογή.
-
Γιατί το λες; Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα - ίσα ίσα
195/55 R16 είναι οι διαστάσεις..
Με ενδιαφέρει μεγάλη σιγουρια στο στρίψιμο και ασφάλεια κάτω από συνθήκης πρόσφυσης, που νομίζω όλα τα ελαστικά πλέον έχουνε..
-
Αν ψάξεις πιο πίσω, σε αυτό το τόπικ έχω 4-5 ποστς, που τα θάβω αλύπητα αυτά τα αισχρά λάστιχα. Για τα Ε3Α μιλάω.
Ψιλοπερίεργη η διάστασή σου πάντως.
Εύχομαι να μην είναι και ακριβή.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
:lol: Αν ψάξεις πιο πίσω, σε αυτό το τόπικ έχω 4-5 ποστς, που τα θάβω αλύπητα αυτά τα αισχρά λάστιχα. Για τα Ε3Α μιλάω.
Ψιλοπερίεργη η διάστασή σου πάντως.
Εύχομαι να μην είναι και ακριβή.Την ίδια ακριβώς διάσταση είδα στο καινούριο C3 (στην 'πλούσια' έκδοση). Τα PremiumContact 2 (για παράδειγμα) έχουν πάνω από 100 € το ένα !!
-
Ας δώσω και 500 ευρώ..
Το θέμα είναι να εμπνέουν σιγουριά σε όλες τις καταστάσεις και όχι να φοβάσαι στις στροφές μην σου φύγει..Τι έχετε λοιπόν να προτείνετε;
Μήπως μια αλλαγή σε 205/55 βοηθούσε και στο κράτημα;
-
Η ενδεδειγμένη αλλαγή από 195/55-16 είναι η 205/50-16. Η συνολική διαφορά είναι 1.3%, σχεδόν αμελητέα (θα χάνεις +1.3% στο ταχύμετρο).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Η ενδεδειγμένη αλλαγή από 195/55-16 είναι η 205/50-16. Η συνολική διαφορά είναι 1.3%, σχεδόν αμελητέα (θα χάνεις +1.3% στο ταχύμετρο).Εχεις καλύτερο κράτημα;Ουσιαστικό ή μόνο στο μυαλό;
Απο ελαστικά τι προτείνετε;
-
Τώρα που θα αλλάξω τα άθλια RE50A σκέφτομαι να πάω σε 225/45/17 από 235/45/17.
Γίνεται αυτό στις ίδιες ζάντες ή θα μου δημιουργήσει πρόβλημα;
Ο λόγος είναι φυσικά φθηνότερα ελαστικά και ίσως λίγο μικρότερη κατανάλωση γιατί από πρόσφυση το Rocco έχει αρκετή, χώρια που το 235 σε αυτοκίνητο 1350 kg και 160 άλογα το βλέπω λίγο overkill. Προσανατολίζομαι σε Michelin PS3 μιας και ακούω καλά λόγια.
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Η ενδεδειγμένη αλλαγή από 195/55-16 είναι η 205/50-16. Η συνολική διαφορά είναι 1.3%, σχεδόν αμελητέα (θα χάνεις +1.3% στο ταχύμετρο).
Εχεις καλύτερο κράτημα;Ουσιαστικό ή μόνο στο μυαλό;
Στην δίασταση 205/50/16 υπάρχουν:
GoodYear Eagle F1 -> 380 euros
Vredestein SportRAC 3 -> 410 euros
Michelin Energy Saver -> 530 eurosΟι τιμές είναι από konstantinoucars.gr
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Φυσικά και έχεις από το 195 στο 205. Αλλά να ξέρεις ότι στη βροχή και τη γλίτσα πάνω από τα 120 χλμ/ώρα είναι επικίνδυνα.
Εγώ από 195/65/R15 H yokohama C.drive πήγα στα 205/55/R16 H Continental Premiun Contact2.
To κράτημα στις στροφές βελτιώθηκε λόγω πέλματος, τα πλαϊνά των ελαστικών δεν παραμορφώνονται και δεν τρίβονται τόσο όσο τα παλιά λόγω μικρότερου προφίλ. Η άνεση είναι ακριβώς ίδια στο mazda3 μου. Η πληροφόρηση στο τιμόνι ακριβώς ίδια. Είναι μαλακά και ζεσταίνονται εύκολα. Παρά τα τεράστια αυλάκια του όμως δεν τα εμπιστεύομαι πάνω από τα 120 χλμ...
Δύσκολα θα βρείς καλύτερο λάστιχο στη βροχή από τα 205 Brigdestone RE300 turanza. Όταν ζεσταθούν πετάνε στη βροχή.
Α και η κατανάλωσή καυσίμων με τα conti είναι αυξημένη. Όσο και να φαίνεται περίεργο αυξάνουν την κατανάλωση άμεσα κατά 1lt/100km!!!Έχουν πολύ μεγάλη τριβή κύλισης γι'αυτό και το καλό κράτημα.Τα ελαστικά εξοικονόμησης καυσίμου επειδή ακριβώς έχουν μικρή τριβή κύλισης δεν έχουν το σούπερ κράτημα.
-
Χαίρετε
Στο αμάξι έχω ελαστικά Pirelli P ZERO NERO 225/40 R18 . ;έχω μέχρι στιγμής 24000 χαλαρά χιλιόμετρα.
Άξίζει να κάνω αλλαγή πίσω ελαστικών με μπροστά για μεγαλύτερη διάρκεια και όσο το δυνατόν ομοιόμορφο φάγωμα ελαστικών ?στις πόσες χιλιάδες περίπου πρέπει να αλλαχτούν με νορμάλ οδήγηση ?
-
Δεν μας είπες για τι αυτοκίνητο πρόκειται και τι φθορά έχεις δει...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Δεν μας είπες για τι αυτοκίνητο πρόκειται και τι φθορά έχεις δει...To αμάξι είναι peugeot 308 GT .φυσιολόγική φθορά μέχρι στιγμής.Απλά αν είμαι περιπου στα μισά ίσως να αξίζει α αλλαγή πίσω με μπροστά.
-
Ο χρήστης natna έγραψε:
Φυσικά και έχεις από το 195 στο 205. Αλλά να ξέρεις ότι στη βροχή και τη γλίτσα πάνω από τα 120 χλμ/ώρα είναι επικίνδυνα.
Εγώ από 195/65/R15 H yokohama C.drive πήγα στα 205/55/R16 H Continental Premiun Contact2.
To κράτημα στις στροφές βελτιώθηκε λόγω πέλματος, τα πλαϊνά των ελαστικών δεν παραμορφώνονται και δεν τρίβονται τόσο όσο τα παλιά λόγω μικρότερου προφίλ. Η άνεση είναι ακριβώς ίδια στο mazda3 μου. Η πληροφόρηση στο τιμόνι ακριβώς ίδια. Είναι μαλακά και ζεσταίνονται εύκολα. Παρά τα τεράστια αυλάκια του όμως δεν τα εμπιστεύομαι πάνω από τα 120 χλμ...
Δύσκολα θα βρείς καλύτερο λάστιχο στη βροχή από τα 205 Brigdestone RE300 turanza. Όταν ζεσταθούν πετάνε στη βροχή.
Α και η κατανάλωσή καυσίμων με τα conti είναι αυξημένη. Όσο και να φαίνεται περίεργο αυξάνουν την κατανάλωση άμεσα κατά 1lt/100km!!!Έχουν πολύ μεγάλη τριβή κύλισης γι'αυτό και το καλό κράτημα.Τα ελαστικά εξοικονόμησης καυσίμου επειδή ακριβώς έχουν μικρή τριβή κύλισης δεν έχουν το σούπερ κράτημα.
Οι εντυπώσεις σου από τα C Drive?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]