-
Ξανά για τα ελαστικά...
Τελικά, ρώτησα στον σωστό έμπορο και πήρα την καλύτερη τιμή. Θα πω και το όνομά του, γιατί τέτοιους καιρούς, το καλό πρέπει να λέγεται!
Pirelli Pzero Rosso 225/18/40 Y 570€ η ΤΕΤΡΑΔΑ, τοποθετημένα. Πολύ κοντά στην τιμή του Camskill.
Είναι ο γνωστός Κυριαζής, στα Πατήσια, κάντε ένα search στο Googlη για 'κυριαζής ελαστικά' και θα το βρείτε.
Στην τιμή λοιπόν των 285€ το ζευγάρι , έχει και την τοποθέτηση και την ασφάλεια των 18μηνών από την Pirelli Hellas.
Ακόμη, τα Michelin τα είχε 640, όπως και τα Conti, όταν οι άλλοι θέλουν 700€, ενώ ο απατεώνας γείτων, θέλει ....800!
Προς γνώση και συμμόρφωση...
-
http://www.kyriazis-elastika.gr/
αυτός ?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Yes you are absolutely right about the speedcodes.
Λες ότι αυτοί αναφέρονται στο ότι τα 205/50/16 είναι πράγματι V?
Ακριβώς.
Ο δείκτης ταχύτητας δείχνει την μέγιστη ταχύτητα την οποία μπορεί να αντέξει το ελαστικό με πλήρες φορτίο. Σε μεγαλύτερη ταχύτητα / φορτίο υπερθερμαίνεται και καταστρέφεται.
Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο δείκτης ταχύτητας με το πόσο γρήγορα ζεσταίνεται το ελαστικό σε γρήγορες στροφές (με χαμηλότερη ταχύτητα από την μέγιστη και μικρότερο φορτίο από το ονομαστικό).
-
γεια σασ φιλοι του φορουμ εχω ενα κικρο διλημα για τα λαστιχα μου
φοραω michelin exalto 205/50/17 σε magane cc,τα λαστιχα ειναι 2 χρονων 35000 χλμ,εχουν γωμα αρκετη κ κρατανε πολυ καλα ακομα κ προχτεσ σε βρεγμενο κ στροφεσ τα δοκιμαζα κ δεν εκαναν ουτε τσακ,αλλα εχουν σκασιματακια στο πλαι.
τι λετε να τα αλλαξω γιατι με εχουν πιασει κ οι τσιγκουνιεσ λογο κρισησ....ευχαριστω! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τελικά, ρώτησα στον σωστό έμπορο και πήρα την καλύτερη τιμή. Θα πω και το όνομά του, γιατί τέτοιους καιρούς, το καλό πρέπει να λέγεται!
Pirelli Pzero Rosso 225/18/40 Y 570€ η ΤΕΤΡΑΔΑ, τοποθετημένα. Πολύ κοντά στην τιμή του Camskill.
Είναι ο γνωστός Κυριαζής, στα Πατήσια, κάντε ένα search στο Googlη για 'κυριαζής ελαστικά' και θα το βρείτε.
Πήρα και εγώ τηλ. ( ) και μου είπε ακριβότερα απ ότι είχα βρει στον Αγ.Δημήτριο, αλλά και αυτός δεν έχει τα ΡΕ2 σε στοκ.
Επίσης παρατηρώ ότι για τα ΡΕ2 μου είπε 580ε, για τα p zero nero 560ε και του HF για 18άρια περίπου τα ίδια.
-
Προς γνώση και συμμόρφωση...
εμαθες και τον κυριαζη
οντως αποτους πιο φθηνους στην αθηνα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
:metalo: http://www.kyriazis-elastika.gr/αυτός ?
Ναι αυτός είναι, εγώ εκεί πάω εδώ και 4 χρόνια
-
@Ηighfidelity
Οι τιμες ειναι ΜΕ ζυγοσταθμιση?
Τα λαστιχα ειναι σχετικα 'φρεσκα'? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Ηighfidelity
Τα λαστιχα ειναι σχετικα 'φρεσκα'?Oι τιμές είναι με ζυγοστάθμιση και τοποθέτηση. Την...φρεσκάδα δεν την ρώτησα, αλλά δεν νομίζω σε ένα μαγαζί με τέτοια κατανάλωση να τίθεται τέτοιο θέμα...
-
@Ηighfidelity
Τα λαστιχα ειναι σχετικα 'φρεσκα'?Oι τιμές είναι με ζυγοστάθμιση και τοποθέτηση. Την...φρεσκάδα δεν την ρώτησα, αλλά δεν νομίζω σε ένα μαγαζί με τέτοια κατανάλωση να τίθεται τέτοιο θέμα...
Οκ, γιατι ετοιμαζομαι και εγω για αλλαγη...Thanks.
-
παιδες το μπροστα αριστερο 050Α 225/45/17 πέταξε καρούμπαλο.. 23.000 χλμ
τι κάνουμε τώρα?
πεταμα και τα 4?
αγορα 2 μονο τα μπροστα?
το βάζω πίσω και το αφήνω?
καμια πρόταση για κάτι πιο αθόρυβο και μαλακό έχουμε? και ας μην ειναι τόσο σπορ..
-
τι δείκτη φθοράς έχουν ????
αν σου πέταξε καρούμπαλο το πετάς χωρίς 2 σκέψη, δεν παίζεις με την ζωή σου
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
τι κάνουμε τώρα?
πεταμα και τα 4?
αγορα 2 μονο τα μπροστα?
καμια πρόταση για κάτι πιο αθόρυβο και μαλακό έχουμε? και ας μην ειναι τόσο σπορ..Βάλε τα πίσω μπροστά και πάρε δύο καινούρια, για να τα βάλεις πίσω. Προσωπικά, θα έπαιρνα την ίδια μάρκα...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
τι κάνουμε τώρα?
πεταμα και τα 4?
αγορα 2 μονο τα μπροστα?
καμια πρόταση για κάτι πιο αθόρυβο και μαλακό έχουμε? και ας μην ειναι τόσο σπορ..Βάλε τα πίσω μπροστά και πάρε δύο καινούρια, για να τα βάλεις πίσω. Προσωπικά, θα έπαιρνα την ίδια μάρκα...
τα καινουργια δε πρεπει να τα βαλω μπροστα που θα πιανουν πιο καλα? το αμαξι ειναι μπροσθιοκινητο..
απο δεικτη φθορας εχουν πολυ ψωμι ακόμα..
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
τι κάνουμε τώρα?
πεταμα και τα 4?
αγορα 2 μονο τα μπροστα?
τα καινουργια δε πρεπει να τα βαλω μπροστα που θα πιανουν πιο καλα? το αμαξι ειναι μπροσθιοκινητο..
απο δεικτη φθορας εχουν πολυ ψωμι ακόμα..
τα καινούρια πίσω. Η υποστροφή ελέγχεται πιο εύκολα από την υπερστροφή. Οταν λέω δείκτη φθοράς, εννοώ το treadewear http://en.wikipedia.org/wiki/Treadwear_rating. Είναι ένας αριθμός γραμμένος πάνω στο λάστιχο, όσο πιο μικρός, τόσο πιο μαλακό το λάστιχο. Μου κάνει εντύπωση που λες ότι θες κάτι πιο μαλακό, μιας και τα 050Α, αν τα λέω καλά πρέπει να έχουν μονο 140, που δείχνει ότι είναι πολύ πολύ μαλακά.
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
παιδες το μπροστα αριστερο 050Α 225/45/17 πέταξε καρούμπαλο.. 23.000 χλμτι κάνουμε τώρα?
πεταμα και τα 4?
αγορα 2 μονο τα μπροστα?
καμια πρόταση για κάτι πιο αθόρυβο και μαλακό έχουμε? και ας μην ειναι τόσο σπορ..
Moυ είχε τύχει και μένα στα 15.000. Για κάποια λίγα χλμ σε αστικό περιβάλλον και με χαμηλή ταχύτητα μπορείς να κινηθείς (εννοώ ότι δεν θα ακινητοποιήσεις και το αυτοκίνητο αν το έχεις ανάγκη. Εγώ έκανα περίπου 1000 χλμ με το καρούμπαλο καθώς έψαχνα για λάστιχα και άλλες δουλειές. Με προσοχή όμως και το νου μου εκεί.) ακόμη.
Η μία λύση είναι όπως γράφεις να αλλάξεις τα δύο και να βάλεις τα παλιά πίσω εφόσον είσαι προσθιόκινητος. Να σου πω όμως την αλήθεια αν δεν υπολογιζες ποοοοολά χλμ ακόμη άλλαξε τα όλα και απλά κράτα τα 2 κάβα σε κάποιο υπόγειο/αποθήκη για μελλοντική χρήση.
Μια ακόμη πιο φθηνή αλλά εξίσου καλη λύση είναι να πάρεις αμπάριζα πολλά λαστιχάδικα και να βρεις ένα μεταχειρισμένο καλό σαν αυτά που έχεις ήδη. Κοιτάς την ημερομηνία και αν είναι νορμάλ είσαι οκ. Απλά βάλε το πίσω. Αν σκέφτεσαι 'πως να βρεθεί το μεταχειρισμένο?' είναι απλό. Αυτό που έπαθες εσύ τώρα το έχει ξαναπάθει κάποιος και η πιο συνηθισμένη λύση είναι η αλλαγή των δύο. Ο λαστιχάς δεν είναι χαζός, κρατάει το καλό από τα δύο μεταχειρισμένα και το έχει στην αποθήκη για κάποιον σαν και σένα/μένα. Συνήθως 40-50 ευρώ ζητάνε για κάποιο μεταχειρισμένο. Αν δεν υπολόγιζες σύντομα να αλλάξεις είναι η καλύτερη λύση. Και ειδικά 050Α που φοράει πολύς κόσμος θα βρεις σίγουρα. Για να μη τρέχεις, κάνε την έρευνα από το τηλέφωνο...
-
Τα παλιά μπρός και τα καινούργια πίσω ανεξαρτήτως πισωκίνησης ή προσθιοκίνησης
-
Η μία λύση είναι όπως γράφεις να αλλάξεις τα δύο και να βάλεις τα παλιά πίσω εφόσον είσαι προσθιόκινητος.
Τεράστιο λάθος, τα παληά εμπρός και τα καινούργια πίσω στα προσθιοκίνητα, τη μούρη την ελέγχεις, το πίσω μέρος όχι.
Κανένα σοβαρό βουλκανιζατέρ δε θα βάλει τα καινούργια εμπρός και τα παληά πίσω.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα παλιά μπρός και τα καινούργια πίσω ανεξαρτήτως πισωκίνησης ή προσθιοκίνησηςτα καινουρια βαζουμε μπροστα για να εχουμε τιμονι φρενο και τα παλια πισω.
-
Πωπω μαλακια και το λεγα!!Σημερα εκανα την πατατα...σε λιγο καιρο ομως αλλαζω λαστιχα anyway...εχουν φθαρει αλλα μη νομιζετε πως ειναι και στο δεικτη...τι λετε?Να παω να τα ξαναβαλω μπροστα?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]