Jan 16, 2019, 8:27 AM

Καλημέρα,

Τα ελαστικά μου είναι λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις 40.000 χιλιόμετρα και 2,5 χρόνια σε χρήση. Είναι τα εργοστασιακά Continental ecocontact5. Έχω 2 ερωτήσεις. Πρώτον πότε να τα αλλάξω; Μέχρι τώρα με χιόνια, βροχές κτλ, δεν είχα θέμα, δεν έχει γλιστρήσει ποτέ το αμάξι. Την περασμένη εβδομάδα πάτησα σε μαζεμένο νερό σε ένα δρόμο που δεν μπορούσα να καταλάβω πόσο νερό είχε και ενώ το νερό ήταν αρκετούς πόντους δεν έχασε πρόσφυση το αμάξι καθόλου. Εγώ σκεφτόμουν λόγο χρόνου και χρήσης μετά τον χειμώνα να τα άλλαζα.

Δεύτερη ερώτηση. Τι βάζω; Έχω διάσταση 205/55/16. Κάποιοι συνάδελφοι έχουν τα Michelin Crossclimate και με πιπιλίζουν να πάω σε τέτοια λύση. Γενικά η λογική τους δεν είναι κακή. Λένε πως δουλεύουμε βάρδιες πχ δουλεύω και ξημερώματα, περνάμε δρόμους που είναι βρεγμένοι, πολύ κρύο, παγωνιές, ψιλοχιόνι κτλ. Γιατί για 1 χιλιόμετρο χιονισμένο δρόμο να βάλεις αλυσίδες μέχρι να βγεις Εγνατία; Δεν έχουν γενικά άδικο αλλά 1 χρόνο τώρα και με δεύτερο χειμώνα στην πλάτη μου δεν μου φάνηκε να χρειάστηκα ποτέ all season ελαστικό. Ποια είναι η δική σας γνώμη; Πότε χρειάζεται κάποιος ένα τέτοιο ελαστικό;

Πάντως κοιτώντας διάφορα ελαστικά, θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο με καλύτερο δείκτη στον ήχο, δηλαδή με λιγότερα decibel. Μου έκατσαν καλά στο μάτι τα Dunlop Blueresponse. Έχει κάποιος άποψη για αυτά; Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη και διαφορετική πρόταση. Ευχαριστώ.