-
Πάντως, οφείλετε να γνωρίζετε όλοι εσείς που θεωρείτε αμελητέες τις διαφορές 1-2-3 db στο θόρυβο, ότι ανά 3 db διπλασιάζεται η ένταση οποιουδήποτε ήχου και στην περίπτωση μας του θορύβου.
Δεν το λέω εγώ, η φυσική έτσι λέει!
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Πάντως, οφείλετε να γνωρίζετε όλοι εσείς που θεωρείτε αμελητέες τις διαφορές 1-2-3 db στο θόρυβο, ότι ανά 3 db διπλασιάζεται η ένταση οποιουδήποτε ήχου και στην περίπτωση μας του θορύβου.Δεν το λέω εγώ, η φυσική έτσι λέει!
αυτο διαβασα κι εγω...
βεβαια μου φαινεται παραλογο το οτι 71db = 2x 68db
οκ, ανεβαινουν εκθετικα και οχι γραμμικα τα db αλλα........ -
Τι να κάνουμε όμως, έτσι είναι!
Προφανώς βέβαια η συνολική στάθμη του θορύβου εντός ενός αυτοκινήτου δεν διπλασιάζεται με +3db από τα λάστιχα, καθώς στο θόρυβο συνεισφέρει και ο κινητήρας, ο αέρας, τα άλλα αυτοκίνητα και χίλια δυο αλλά πράγματα. Παρόλ 'αυτά σίγουρα +3db από τα λάστιχα, σε ένα σύγχρονο καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο, θα κάνουν κάποια διαφορά. Το αν θα είναι αμελητέα ή όχι εξαρτάται από την κρίση και το αυτί καθενός.
Πέρα από αυτά, η στάθμη του θορύβου, κατά την άποψή μου, μπορεί να είναι μόνο ένα δευτερεύον κριτήριο για την επιλογή ελαστικών. Δηλαδή, αν τελικά καταλήξει κάποιος σε δύο ελαστικά που θεωρεί ισάξια ως προς την απόδοση τους, την αντοχή τους στο χρόνο και την οικονομία (κατά σειρά σπουδαιότητας) , μόνο τότε ας επιλέξει το πιο ήσυχο.
-
Τα crossclimate τα είχα μέχρι τα 68000χλμ σε 22 μήνες αλλά μετά τα 60000 έκαναν πολύ θόρυβο, χωρίς να πέσει ιδιαίτερα η απόδοση τους, αντικαταστάθηκαν απο τα primacy 4 που είναι τελείως αθόρυβα.Σε 2 μηνες εχω κανει 9000χλμ και ενώ στην αρχή μου φάνηκαν αδιάφορα πλέον μου αρέσουν πολύ, τα συστήνω ανεπιφύλακτα.(205/55/16 σε ford focus 2.0l).
Μπορείς να μας πεις λίγα παραπάνω σχετικά με τα primacy 4; Στα φόρα δύσκολα βρίσκω πληροφορίες Σε σχέση με τα bridgestone t005 τι γνώμη έχετε οι υπόλοιποι της παρέας;
Θα αντικαταστήσουν τα primacy 3 που μετά από 85000km σε 3 χρόνια έχουν αρχίσει να κουράζονται. Χρήση 70% Εθνική οδό - 30% περιαστικοί δρόμοι, ήρεμη οδήγηση (λόγω παιδιού).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επειδη πριν τα crossclimate φορουσα τα primacy 3 μπορω να σου πω οτι τα 4αρια ειναι πολυ καλυτερα σε ολα εκτος απο την σπορ αισθηση τουλαχιστον στην αρχη, μετα απο λιγο καιρο θα συνηθισεις την αισθηση. Εχουν πολυ καλα κρατηματα, εντελως αθορυβα καλο φρεναρισμα. Δε ξερω τι αλλο θελεις να μαθεις παντως στο βρεγμενο δε τα δοκιμασα πολυ λιγο που μου ετυχε ειναι απο αυτα που θυμαμαι καλυτερα απο τα 3αρια αλλα μαλλον τα crossclimate ειναι καλυτερα βεβαια στο βρεγμενο τα continental ειναι κορυφη. Εγω κανω 30-35,000χλμ το χρονο απο τα λαστιχα θελω καλα κρατηματα στις στροφες, αθορυβα και να βγαζουν πολλα χλμ χωρις να πεφτει ιδιαιτερα η αποδοση τους με αυτα τα κριτιρια ειναι πολυ καλα αν οχι αριστα. Ελπιζω να βοηθησα οτι αλλο θελεις ευχαριστως.
-
Πάντως, οφείλετε να γνωρίζετε όλοι εσείς που θεωρείτε αμελητέες τις διαφορές 1-2-3 db στο θόρυβο, ότι ανά 3 db διπλασιάζεται η ένταση οποιουδήποτε ήχου και στην περίπτωση μας του θορύβου.Δεν το λέω εγώ, η φυσική έτσι λέει!
Στην θεωρία έτσι είναι, αλλά όχι στην πράξη (αυτό που αντιλαμβάνεται το αυτί-εγκέφαλος μας):
Reality
Physics tells us that for every doubling of acoustical energy, there is a 3dB increase. Conversely, a 3dB decrease means the sound is cut in half. So, 3 is the magic number right? Well, not so fast. This is where we see a conflict between scientific calculations and perceived sound levels. “Perceived” sound levels report how our ears and brain interpret the sound. In other words, perception answers the question of “What sounds ‘twice as loud’?”Perception
Sound studies tell us time and again that a 3dBA increase in sound level is barely noticeable to the human ear. In fact, you have to raise a sound level by 5dBA before most listeners report a noticeable or significant change. Further, it takes a 10dBA increase before the average listener hears “double the sound.” That’s a far cry from 3dB.https://www.abdengineering.com/blog/per ... s-reality/
-
Reality
Physics tells us that for every doubling of acoustical energy, there is a 3dB increase. Conversely, a 3dB decrease means the sound is cut in half. So, 3 is the magic number right? Well, not so fast. This is where we see a conflict between scientific calculations and perceived sound levels. “Perceived” sound levels report how our ears and brain interpret the sound. In other words, perception answers the question of “What sounds ‘twice as loud’?”Perception
Sound studies tell us time and again that a 3dBA increase in sound level is barely noticeable to the human ear. In fact, you have to raise a sound level by 5dBA before most listeners report a noticeable or significant change. Further, it takes a 10dBA increase before the average listener hears “double the sound.” That’s a far cry from 3dB.https://www.abdengineering.com/blog/per ... s-reality/
Αυτο μου φαινεται πιο λογικο!
Σημερινη εικονα απο τα DUNLOP SP Bluresponse
φυσικα ενα καινουριο λαστιχο κολλαει σαν βεντουζα στην ασφαλτο,
επειδη εκανα την καθημερινη διαδρομη, στις **ΠΟΛΥ **αποτομες **ΚΛΕΙΣΤΕΣ **και **ΕΝΑΛΛΑΣΩΜΕΝΕΣ **στροφες
που μπαινει καθε μερα και το μονο που με κρατουσε ηταν το ESP και η διορθωσε του τιμονιου
σημερα μπηκα και δεν χρειαστηκε να επεμβει..
Αναμενομενο!
Παρολα αυτα ιδια επιπεδα θορυβου ( καθως και το Goodyear efficientGrip ειχε 68db )
απλα νιωθω μια αισθητη μεγαλη ασφαλεια στις στροφες..
Το θεμα ειναι να διαρκεσει μεχρι τα 30Κ χλμ αυτο -
Περιμένω να ερθουν τα continental sport contact 5 σε 225 45 17,ελπίζω να μην εκανα βλακεια. Με παραπάνω πίεση πιστευω να αποφυγω τα απρόοπτα με σκασμενα λαστιχα.
-
Θα ήθελα να μου προτείνετε ελαστικά για Peugeuot Rallye 106 1.6lt 8V, μοντέλο 1996 με 300000km και διαστάσεις 185/55R14 και χρήση κυρίως μέσα στην πόλη και περίπου 20km μ.ό. ημερησίως. Δεν τρέχω πολύ (πλέον) αλλά είμαι αρκετά νευρική οδηγός. Διαθέτω 200-250€. Μέχρι τώρα φορούσα MICHELIN και είμουν πολύ ικανοποιημένη, αλλά πλέον δε τα σηκώνει η τσέπη μου..
-
^Η εργοστασιακή διάσταση του αυτοκινήτου ήταν 175/60/14, τα οποία ίσως είναι λίγο φθηνότερα γενικά.
Αφού κάνεις λίγα χιλιόμετρα και θέλεις φρενάρισμα από κρύο (νευρικότητα) ψάξε κάτι με μαλακό πέλμα (γενικά δείκτη φθοράς E,F).
Δεν ξέρω τι Michelin φορούσες και πόσο κάνουν τώρα, αλλά μπορείς να κοίταξεις τα αντίστοιχα Kleber.
Εγώ είμαι ευχαριστημένος με τα Falken Ziex ZE914, αλλά δεν ξέρω ένα υπάρχουν ακόμα στην αγορά.
Αντίστοιχα καλά λόγια για τη χρήση που το θέλεις ακούγονται και για τα Uniroyal RainSport 3 -
Δε νομίζω ότι στο Rallye 1.6 8v ήταν η εργοστασιακή διασταση 175/60/14. Αν θυμάμαι καλά ήταν 185/55/14. Με τα 175/60/14 θα έχει θέματα γιατί το αυτοκίνητο είναι αρκετά δυνατό για το βάρος του.
Κατά τ' άλλα είναι καλή σύσταση τα Falken 914, εφόσον βγαίνουν εντός του προϋπολογισμού.
-
Δε νομίζω ότι στο Rallye 1.6 8v ήταν η εργοστασιακή διασταση 175/60/14. Αν θυμάμαι καλά ήταν 185/55/14. Με τα 175/60/14 θα έχει θέματα γιατί το αυτοκίνητο είναι αρκετά δυνατό για το βάρος του.Κατά τ' άλλα είναι καλή σύσταση τα Falken 914, εφόσον βγαίνουν εντός του προϋπολογισμού.
Η εργοστασιακή διάσταση ήταν στο 1,6 8V 175/60/14 και στο 16V ήταν 185/55/14.
-
Η διάσταση με βάση το βιβλιαράκι παιδιά είναι όντως 175/60/14. Τα Falken βλέπω ότι υπάρχουν και θα τα ψάξω. Έχετε καμιά γνώμη για τα NEXEN που μου προτείνει o βουλκανιζατεράς μου ή για τα HANKOOK και τα YOKOHAMA; Και πάλι σας; ευχαριστώ!
-
Kormoran Gamma B2
-
Ο χρήστης kokas10 έγραψε:
Καλησπέρα. Εχω ένα corsa d 1.4 με 215/45/17 λαστιχο. Θα ηθελα τη γνωμη σας αποκλειστικά για αυτά τα 3 λάστιχα:
Bridgestone t005, Pirelli cinturanto p7, Continental PC6
ανεβαίνω αραια και που πεζοδρομια και θελω να βγαλουν πανω απο 35000 χλμ με οσο το δυνατον λιγοτερα κοπανηματαΓια κανένα λόγο το 3ο.
Από τα άλλα δύο βάλε το οικονομικότερο! -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καμία πρόταση για 225/45/17 για 116;
Κάνω λιγα χλμ το χρονο (10-12κ). Αν ειναι λογο οικονομικα, ακομα καλυτερα.Kormoran Gamma B2
No, no no!
Είναι φτηνή διάσταση ευτυχώς, στα 310-320 € η τετράδα. Αν ανέβεις 40-50 € παραπάνω παίρνεις και Pirelli.
Για πιο νορμάλ οδήγηση Toyo CF2.
Για πιο σπορ οδήγηση Dunlop Sport Maxx. -
Καλά δεν είναι και τόσο φθηνή,μάλλον 310-320€ κάνουν τα kormoran
Σε αυτήν την διάσταση ο πατέρας μου είχε τα dunlop και τώρα τα falken azenis χωρίς να έχει κάτι αρνητικό να πει. Ίσως βέβαια ότι και να έβαζε το ίδιο να του έκανε -
Αυτά που πρότεινα έχουν 310 και 320 Ευρώ αντίστοιχα, περασμένα, στην Θεσσαλονίκη. Δεν φαντάζομαι να είναι τόσο ακριβότερη η Αθήνα.
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Τι φόραγε απο το εργοστάσιο , δείκτη ταχύτητας Η είπες , βάρους ;Παρεμπιπτόντως ενας πρωτότυπος συνδυασμός 195 / 45 R 17 81 W αμα είσαι ελαφρύς και γρήγορος δηλ swift sport
Τι προσφέρει εκτός της καλύτερης αισθητικής, μία 17άρα ζάντα με πέλμα 195; Αυτό το πέλμα δεν ταιριάζει σε 15άρα;
-
Δεν υπάρχει απαραίτητη συσχέτιση ανάμεσα στο πλάτος και στην διάμετρο. Τρία πλεονεκτήματα που προσφέρει η μεγαλύτερη διάμετρος είναι μεγαλύτερο contact patch για ίδιο πλάτος, μικρότερο προφίλ για την ίδια διάμετρο, που σημαίνει πιο άκαμπτο πλαϊνό και χώρος για μεγαλύτερα φρένα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτά που πρότεινα έχουν 310 και 320 Ευρώ αντίστοιχα, περασμένα, στην Θεσσαλονίκη. Δεν φαντάζομαι να είναι τόσο ακριβότερη η Αθήνα.Η έχεις μπερδευτεί η εκεί που τα βρήκες τόσο κάνουν απατεωνιες.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]