-
215/45/17 φοραει , δεν με ενδιαφερει ντε κα ικαλα ενα απο τα δυο απλα αυτα διαβασα
-
Για Ford Focus 1.5T με διασταση 215/55/16 τι προτεινεται? Εκτος απο Michelen ολες οι γνωμες δεκτες. Με ενδιαφερει το καλο κρατημα σε στροφες αλλα και να μην ξεραθουν στα 2 χρονια οπως αυτα που εχω τωρα. Το αυτοκινητο το Μαιο εκλεισε τα 2 χρονια. Φοραει τα Primacy 3. Παρα πολυ καλο λαστιχο σε ολες τις συνθηκες αλλα μετα απο 2 καλοκαιρια , σκληρηναν και ειναι σαν ξυλο πλεον. Το αυτοκινητο εχει 29.000 χλμ και ειδικα στη γυαλιστερη ασφαλτο ειναι σαν να οδηγεις σε παγο. Στο παρελθον και σε προηγουμενα αυτοκινητα που ειχα τα Pilot παλι τα ιδια φαινομενα. Αριστα το πρωτο καιρο αλλα οταν ετρωγαν τον Ελληνικο ηλιο και θερμοκρασιες στα 2 καλοκαιρια ηταν αχρηστα και επικυνδυνα θα ελεγα. Επειδη η διασταση 215/55/16 δεν ειναι οικονομικη θα ηθελα ενα καλο σε κρατημα λαστιχο αλλα να κρατησει βρε παιδια γυρω στα 40,000 χλμ και 3 χρονια περιπου
-
Bridgestone Turanza. Βγάζουν πολλά χιλιόμετρα με εξαιρετικό πάτημα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Bridgestone Turanza. Βγάζουν πολλά χιλιόμετρα με εξαιρετικό πάτημα.Ευχαριστω καταρχας για την απαντηση.
Εχοντας διαβασει τις τελευταιες 200 σελιδες του θεματος για τα λαστιχα , 3 επιλογες γυρνανε στο μυαλο μου.- Τuranza T005
2.Continentalpremium Contact 5 - Falken 914
- Τuranza T005
-
Ο χρήστης veider έγραψε:
Για Ford Focus 1.5T με διασταση 215/55/16 τι προτεινεται? Εκτος απο Michelen ολες οι γνωμες δεκτες. Με ενδιαφερει το καλο κρατημα σε στροφες αλλα και να μην ξεραθουν στα 2 χρονια οπως αυτα που εχω τωρα. Το αυτοκινητο το Μαιο εκλεισε τα 2 χρονια. Φοραει τα Primacy 3. Παρα πολυ καλο λαστιχο σε ολες τις συνθηκες αλλα μετα απο 2 καλοκαιρια , σκληρηναν και ειναι σαν ξυλο πλεον. Το αυτοκινητο εχει 29.000 χλμ και ειδικα στη γυαλιστερη ασφαλτο ειναι σαν να οδηγεις σε παγο. Στο παρελθον και σε προηγουμενα αυτοκινητα που ειχα τα Pilot παλι τα ιδια φαινομενα. Αριστα το πρωτο καιρο αλλα οταν ετρωγαν τον Ελληνικο ηλιο και θερμοκρασιες στα 2 καλοκαιρια ηταν αχρηστα και επικυνδυνα θα ελεγα. Επειδη η διασταση 215/55/16 δεν ειναι οικονομικη θα ηθελα ενα καλο σε κρατημα λαστιχο αλλα να κρατησει βρε παιδια γυρω στα 40,000 χλμ και 3 χρονια περιπουPirelli P7 ως πρώτη επιλογή και Hankook K125 αν θες κάτι πιο οικονομικό, αλλά σχεδόν εξίσου καλό.
-
Ο χρήστης veider έγραψε:
Ευχαριστω καταρχας για την απαντηση.
Εχοντας διαβασει τις τελευταιες 200 σελιδες του θεματος για τα λαστιχα , 3 επιλογες γυρνανε στο μυαλο μου.- Τuranza T005
Τα turanza έχουν αντοχή και πάτημα. Τα PC5 είναι πολύ μαλακά και δεν έχουν την αντοχή των πρώτων. Είναι βέβαια ένα πάρα πολύ ήσυχο λάστιχο κυρίως για cruising. Τα falken δε τα ξέρω καθόλου.
- Τuranza T005
-
Ο χρήστης veider έγραψε:
Ευχαριστω καταρχας για την απαντηση.
Τα falken έχουν αντοχή, κράτημα και κορυφαία πληροφόρηση. Ως εκ τούτου χάνουν μόνο σε άνεση από τον touring ανταγωνισμό. Από εμένα βαλτα άφοβα.
- Τuranza T005
-
Ανάμεσα σε falken, Bridgestone, pirelli, hankook, και continental, τα τελευταία τρώνε άνετα πόρτα ως μπαλόνια.
Από τα υπόλοιπα όλα είναι από πολύ καλά έως παρά πολύ καλά.
Για τα falken, που τα φοράω στο αουρις από τον Δεκέμβριο και έχοντας πάνω περίπου 20000χλμ, μετά από πρόταση του ggab, σου λέω πως αν τα επιλέξεις, δεν θα απογοητευτείς, το αντίθετο μάλιστα. Και είναι φθηνότερα από τα άλλα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ήμουν κι εγώ στο τσακ να βάλω τα Falken 914 στο Saab (στην ακριβώς ίδια ακριβή-χαζή διάσταση 215-55-16), αλλά τελικά προτίμησα τα Hankook K125. Τα Pirelli P7 που ήθελα ήταν αρκετά ακριβότερα και με τα έξοδα που έχω αυτόν τον καιρό (έχω να σκεφτώ και την επισκευή της BMW), πήγα σε κάτι πιο οικονομικό. Οι πρώτες εντυπώσεις από το Κ125 είναι πολύ θετικές.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ήμουν κι εγώ στο τσακ να βάλω τα Falken 914 στο Saab (στην ακριβώς ίδια ακριβή-χαζή διάσταση 215-55-16), αλλά τελικά προτίμησα τα Hankook K125. Τα Pirelli P7 που ήθελα ήταν αρκετά ακριβότερα και με τα έξοδα που έχω αυτόν τον καιρό (έχω να σκεφτώ και την επισκευή της BMW), πήγα σε κάτι πιο οικονομικό. Οι πρώτες εντυπώσεις από το Κ125 είναι πολύ θετικές.Να μπουν και τα hankook στη λίστα μου μαζί με τα falken και τα turanza για την επόμενη αλλαγή, Δια; Βέβαια έχω ακόμα μέλλον, όχι πολύ όμως.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Εξαρτάται από το μοντέλο Νικ. Το Κ125 έχει πολύ καλές κριτικές, ο προκάτοχός του ήταν μέτριος.
-
Εξαρτάται από το μοντέλο Νικ. Το Κ125 έχει πολύ καλές κριτικές, ο προκάτοχός του ήταν μέτριος.Το ίδιο σε 205/55/16, εκτός και αν αντικατασταθεί.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Σχετικά καινούριο είναι, δεν αλλάζει σύντομα.
-
Ας πω κι εγώ τον πόνο μου
Θα αλλάξω τα bridgestone turanza στο x1, στα 43.000 χλμ (2,5 χρόνια, αλλά το χειμώνα βάζω χειμερινά) πλεον έχουν φαγωθεί αρκετά. Στην διάστασή μου, 225/50/18 η τετράδα πάει γύρω στα 8-9 κατοστάρικα. Με τα πρώτα λάστιχα δεν είχα ιδιαίτερα θέματα, ελάχιστα γλιστρίματα σε ταρζανιές, και καλή συμπεριφορά στο επαρχιακό ημιορεινό/ορεινό οδικό δίκτυο που κινούμαι. Μειονέκτημα, ο θόρυβος που κάνουν (run-flat). Μια πρώτη έρευνα αγοράς στο ίντερνετ βγάζει λίγα διαθέσιμα ελαστικά, όπως στο παράδειγμα. Στο προηγούμενο αμάξι, οκτάβια5 1.6 με 105 άλογα τα continental premium contact ήταν μια χαρά για 60.000 χλμ, αλλά χωρίς βουνά και στροφιλίκια, μόνο εθνική οδό.
Το χ1 είναι μπροστόβαρο και λαστιχοφάγο, και τα 190 άλογα προδιαθέτουν για ταρζανιές (μερικές φορές...). Τι θα προτείνατε?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εξαρτάται από το μοντέλο Νικ. Το Κ125 έχει πολύ καλές κριτικές, ο προκάτοχός του ήταν μέτριος.Το Κ125 είναι το ventus prime 3 ;;;;;;;
-
σε 225/50/18 δοκιμασε τα michelin primacy 3, πρεπει να ειναι πιο αθορυβα
τα ειδα να παιζουν γυρω στα 650-700 -
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Στην διάστασή μου, 225/50/18 η τετράδα πάει γύρω στα 8-9 κατοστάρικα.Πρέπει οπωσδήποτε να είναι RFT? Ρωτάω, επειδή τα μη RFT είναι καλύτερα, και φτηνότερα, και στην δική μου BMW επέλεξα αυτήν την λύση.
Αν το RFT δεν είναι απαραίτητο, το καλύτερο λάστιχο στην αγορά από άποψη επιδόσεων-κρατήματος είναι το Pirelli P Zero. Σαν καθαρόαιμο σπορ λάστιχο όμως τρώγεται σχετικά γρήγορα. Αν θέλεις μεγάλη χιλιομετρική απόδοση, πας στο τουριστικό Pirelli P7, το οποίο βγαίνει και σε RFT. Το Bridgestone S001 είναι ωραίο σπορ λάστιχο επίσης, αλλά ένα κλικ κάτω από το P Zero. Το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι μεν σπορ, αλλά βγαίνει και σε RFT. Το μειονέκτημα, όπως σε όλα τα σπορ λάστιχα, είναι ότι τρώγεται πιο γρήγορα από τα τουριστικά. Πάντως η Χ1 με έχει προβληματίσει. Φαίνεται να τρώει τα μπροστινά της πολύ γρήγορα για τετρακίνητο.
Το Κ125 είναι το ventus prime 3 ;;;;;;;
Ναι:
-
Στην διάστασή μου, 225/50/18 η τετράδα πάει γύρω στα 8-9 κατοστάρικα.
Πρέπει οπωσδήποτε να είναι RFT? Ρωτάω, επειδή τα μη RFT είναι καλύτερα, και φτηνότερα, και στην δική μου BMW επέλεξα αυτήν την λύση.
Αν το RFT δεν είναι απαραίτητο, το καλύτερο λάστιχο στην αγορά από άποψη επιδόσεων-κρατήματος είναι το Pirelli P Zero. Σαν καθαρόαιμο σπορ λάστιχο όμως τρώγεται σχετικά γρήγορα. Αν θέλεις μεγάλη χιλιομετρική απόδοση, πας στο τουριστικό Pirelli P7, το οποίο βγαίνει και σε RFT. Το Bridgestone S001 είναι ωραίο σπορ λάστιχο επίσης, αλλά ένα κλικ κάτω από το P Zero. Το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι μεν σπορ, αλλά βγαίνει και σε RFT. Το μειονέκτημα, όπως σε όλα τα σπορ λάστιχα, είναι ότι τρώγεται πιο γρήγορα από τα τουριστικά. Πάντως η Χ1 με έχει προβληματίσει. Φαίνεται να τρώει τα μπροστινά της πολύ γρήγορα για τετρακίνητο.
Το run-flat δυστυχώς είναι απαραίτητο, δεν υπάρχει ρεζέρβα και αν τύχει κλατάρισμα κάτσε και περίμενε καμιά ώρα τουλάχιστον... με πατημένο καρφί γύρισα από θεσσαλονίκη (κοντά 200 χλμ) χωρίς πρόβλημα, είχα μικρή απώλεια πίεσης που την παρακολουθούσα live στην οθόνη και με χαλαρή οδήγηση δεν είχα καμία ενόχληση (η ένδειξη άναψε την άλλη ημέρα το πρωί, που φαινόταν και με το μάτι η απώλεια πίεσης.
Τα turanza γενικά αντέξανε καλά, αν σκεφτείς ότι για σχεδόν ένα εξάμηνο ανεβοκατέβαινα στα 1200 μέτρα υψόμετρο καθημερινά (στροφιλίκι κι ασφαλτος ταλαιπωρημένη) , συν ότι δεν τα πρόσεχα εξαρχής.
Το x1 αποδυκνείεται λαστιχοφάγο, έχει μπροστόβαρη κατανομή και μετάδοση κίνησης (πίσω δίνει μόνο όταν χρειάζεται) κι έχει τον κινητήρα εγκάρσια τοποθετημένο πάνω από τον άξονα - κερδίζεις στην καμπίνα, χάνεις στην κατανομή βάρους. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι στο 80% των χλμ έχω ανηφόρες/κατηφόρες με στροφές, τελικά μια χαρά με βγάλανε για 43.000 χλμ. τα turanza. Το εμφανές μειονέκτημά τους είναι ο τραχύς ήχος κύλισης και το ελαφρό κοπάνημα σε βαθιές λακούβες, για αυτό και μπήκα σε σκέψεις για κάτι πιο άνετο.
-
Τότε στην θέση σου θα ήμουν ανάμεσα σε S001 (πιο σπορ) και σε P7 (πιο τουριστικά), αμφότερα σε run flat. Βέβαια μπορείς να βάλεις και κάτι πιο οικονομικό, απλά αυτά τα δύο είναι η κορυφή σε RFT στις κατηγορίες τους (sport-touring).
-
Τότε στην θέση σου θα ήμουν ανάμεσα σε S001 (πιο σπορ) και σε P7 (πιο τουριστικά), αμφότερα σε run flat. Βέβαια μπορείς να βάλεις και κάτι πιο οικονομικό, απλά αυτά τα δύο είναι η κορυφή σε RFT στις κατηγορίες τους (sport-touring).Κάπως έτσι βλέπω να πηγαίνει η ιστορία, τα bridgestone αν και θορυβώδη αποδείχθηκαν ανθεκτικά στους δρόμους που κινούμαι. Τα χειμερινά bridgestone blizak που έχω με έχουν βγάλει 3 χειμώνες άνετα, 24.000 χλμ., και θα βγάλουν άλλη μία χρονιά (εκτός απροόπτου). Pirelli, goodyear και michelin δεν έχω δοκιμάσει για να έχω άποψη.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]