-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Χρειαζομαι λιγη βοηθεια.Τελικα δεν θα παω σε 225 50 15 αφου οι επιλογες είναι λιγες και ακριβες.Ψαχνω 17αρες ζαντες για μερσεντές και οσες βρισκω είναι 8αρες.Λαστιχα θελω να βαλω 225 45 17 μπροστα και 245 40 17 πισω.Ετσι εβγαιναν τα AMG.Το 225 45 17 στην 8αρα παταει κανονικα?Σε φορουμ του εξωτερικου(+ φωτο που ειδα ) λενε ότι ταιριαζει αψογα και πως για στρίψιμο είναι και καλυτερα από την 7,5 ζαντα.Εχει κανεις εμπειρια?+καμια φωτο αν γινεται.
υ.γ. ασυμμετρες είναι δυσκολο να βρω,ξεφευγουν οικονομικα και τα σχεδια είναι για πολύ καινουργια αυτοκίνητα.
Ευχαριστω.Θα κάνεις για μένα μέγα λάθος, σε cl203-230 με 192 ίππους με τον 271 κινητήρα του 2003, γύρισα από 225/45/17 μπρος πίσω σε 205/55/16 μπρος πίσω, διάσταση που έδινε και η mercedes στο συγκεκριμένο μοντέλο cl203-230 , όχι όμως στο δικό μου κωδικό με σπορ αναρτηση-χαμήλωμα και ελαφρώς μεγαλύτερα φρένα, το ρισκαρα όμως και στο στεγνό δρόμο δεν έχω κανένα πρόβλημα σε πρόσφυση-κράτημα, σε βρεγμένο είμαι ελαφρώς καλύτερα το αυτοκίνητο είναι σαν να πήρε 20 επιπλέων ίππους, το κάθε ζαντολάστιχο από 21+ κιλά έπεσε στα 14 κιλά με αντίστοιχο κέρδος στις αντιδράσεις και στην καταπόνηση της ανάρτησης και τέλος η κατανάλωση έπεσε από 7,0 σε 6,5 λίτρα ανά 100 ΚΜ με Dunlop Blue response. set 270E αντι 400Ε των 225/45/17, πάνε το πολύ σε 16άρες που προτείνει η mercedes
Λοιπον ,w203 sc εχουμε ένα στην οικογενεια (το ιδιο λεμε είναι το πιο καινουργιο το δικο σ?,ισως κακως το λεω w203) οποτε εχω τη δυνατοτητα να δοκιμασω τα ζαντολαστιχα του στο w202.Το εκανε ηδη μια φορα αλλα δεν ειχα τα eibach .Με λάστιχα 225 45 17 bridgestone re002 το αμαξι πετουσε.Δοκιμασα φρεναρισμα πριν και μετα(απλα η μερα με τη νυχτα,νομιζα ότι τα φρενα του w202 είναι για τα σκουπίδια πριν την δοκιμη),αναστροφες(σαν κανίβαλος ),ελιγμο πανω σε στροφη με 70χαω που ξεκλειδωσα το τιμονι μεχρι και προς την εξοδο και ξανα μεσα και το αμαξι φοβερο.Α φοβομουν ότι το 225 από 195 θα 'κοψει' απίστευτα το αμαξι,δεν υπηρξε καποια αισθητη διαφορα.
Το προβλημα μου παντα ηταν η ελλειψη πλατους και το τεραστιο προφιλ που στις στροφες τσαλακωνει.Ηδη αναγκαζομαι να βαζω μονιμα παραλογες πιεσεις στα ελαστικα για να μην εχω θεμα.Το Πασχα που επιστρεφω θα γινει η ιδια δοκιμη μιας και τωρα μπηκαν και τα eibach και θα εχω ολοκληρωμενη αποψη.
υ.γ.1 το αμαξι κινειται σε επαρχιακους δρομους και σε πολλους ορεινους δρομους ,οποτε η καταναλωση δεν θα μεταβληθει ιδιαιτερα.
υ.γ.2 Με το 205 55 16 το αμαξι στις εισοδους απο τις στροφες δεν ψαρευει λογω βαρους?Σαφώς σε σπορ οδήγηση τα 225/45/17 είναι καλύτερα, τα έχω σε 2,5-2,7 μπαρ (το μεγιστο), αν οδηγεις όπως λες, πάσσο, ο χαρακτήρας του αυτοκινητου (τιμόνι, στήσιμο, βάρος και μεγεθος) εμένα δεν με εμπνέει για σπορ καταστάσεις.
Και εγω τωρα χρησιμοποιώ τέτοιες 'παραλογες' πιεσεις,θελω να το αποφυγω .Η αληθεια είναι ότι στο w203 sc κατι δεν μ στεκει καλα,ενα σιγουρο (-) στο τιμονι οπου για πισωκινητο το θεωρω πολύ κακο και ένα (-) στην προσφυση στο πισω μερος.Βεβαια το ESP ότι κ να κανεις είναι εκει,οποτε ΟΚ. Στο w202 πιθανον η διαφορετικη αναρτηση μπροστα(διπλα ψαλιδια) κανει τη διαφορα.
-
Καλημέρα σας,
Είμαι σε αναζήτηση ελαστικών διαστάσεων 225/45/17 για ένα Α3 1.6. Η χρήση του αυτοκινήτου είναι κυρίως εντός πόλης, σπανιότερα κάποια ταξίδια.
Μέχρι τώρα φορούσε τα Michelin Pilot Sport από τα οποία ήμουν πάντα ευχαριστημένος αν και νομίζω ότι έφθειραν κάπως γρήγορα.
Ο λαστιχάς μου πρότεινε ως μακροβιότερη εναλλακτική τα Bridgestone στα 400€ ενώ ως φθηνότερη τα Petlas στα 300€.
Έχετε άποψη για τα συγκεκριμένα; Αν έχει κάποιος και κάποια άλλη πρόταση για τη χρήση που κάνω είναι ευπρόσδεκτη!Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
Καλημέρα σας,Είμαι σε αναζήτηση ελαστικών διαστάσεων 225/45/17 για ένα Α3 1.6. Η χρήση του αυτοκινήτου είναι κυρίως εντός πόλης, σπανιότερα κάποια ταξίδια.
Μέχρι τώρα φορούσε τα Michelin Pilot Sport από τα οποία ήμουν πάντα ευχαριστημένος αν και νομίζω ότι έφθειραν κάπως γρήγορα.
Ο λαστιχάς μου πρότεινε ως μακροβιότερη εναλλακτική τα Bridgestone στα 400€ ενώ ως φθηνότερη τα Petlas στα 300€.
Έχετε άποψη για τα συγκεκριμένα; Αν έχει κάποιος και κάποια άλλη πρόταση για τη χρήση που κάνω είναι ευπρόσδεκτη!Ευχαριστώ.
Τσεκαρε τα Sava intense uhp2 .Α στο βρεγμενο ,C οικονομια καυσιμου και 66db θορυβο.Οι κριτικες είναι πολύ καλες και με τις νεες ζαντες αυτά θα βαλω.Τιμη βαση skroutz κατω από 300 σιγουρα.
-
Καλημέρα,
Ψάχνω λάστιχα για citroen c4 couper 1600 για χρήση κυρίως στην πόλη και οι διαστάσεις που ψάχνω είναι 205/55/16.
Τώρα φοράω τα pilot sport 3 από τα οποία είχα μείνει αρκετά ευχαριστημένος κυρίως από την απόδοση τους σε βρεγμένο οδόστρωμα αλλά μου έδιναν την εντύπωση ότι δεν ζεσταίνονταν γρήγορα.Ρώτησα σε δύο καταστήματα αρχικά για τις τιμές και στο ένα μου πρότειναν τα pilot sport 4 ενώ στο άλλο τα primacy 4. Η διαφορά στην τιμή μεταξύ αυτών των δύο βγαίνει γύρω στα 70 ευρώ.
Αυτό που με προβλημάτισε είναι ο δείκτης ταχύτητα των pilot sport 4 που είναι W και XL ZR(Y) που είναι αυτά που νομίζω μου έδειξαν μιας και θυμάμαι ότι αυτά είχαν δείκτη κατανάλωσης C που μου είπαν στο κατάστημα ενώ τα W έχουν δείκτη Ε. Θα φτάνουν σε σωστές θερμοκρασίες εάν βάλω αυτά; Στο κατάστημα μου είπαν ότι δεν χρειάζονται ζέσταμα και θα έχω πλήρη απόδοση κατευθείαν.
Τα primacy 4 είναι καινούργια λάστιχα και δεν έχω διαβάσει εντυπώσεις για να ξέρω εάν είναι καλά και μου τα πρότειναν στο 2ο κατάστημα λέγοντας μάλιστα ότι θα είναι πιο άνετο λάστιχο και δεν θα χρειάζονται ζέσταμα όπως τα sport 4.
Εκτός από αυτά σκέφτομαι και τα P7 Blue όπου διαβάζω καλά σχόλια.
Να πως επίσης ότι δεν με απασχολεί εάν θα δώσω λίγα παραπάνω χρήματα για καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα ή στο βρεγμένο αλλά αν από την άλλη οι διαφορές στις επιδόσεις έχουν να κάνουν στο πόσο οριακά θα μπαίνω στις στροφές δεν ξέρω εάν αξίζει να θυσιάσω άνεση μόνο για αυτό.
-
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
Ο λαστιχάς μου πρότεινε ως μακροβιότερη εναλλακτική τα Bridgestone στα 400€ ενώ ως φθηνότερη τα Petlas στα 300€
Τα petlas είναι τουρκικά
Τα bridgestone ποια είναι? Δύσκολο να βγάζουν παραπάνω χλμ από michelin πάντως. -
καλησπέρα,
καιρόν να αρχίσω να κοιτάω ελαστικά.
Αυτά που φοράει τώρα το αυτοκίνητο (είναι τα πρώτα, με την αγορά του) είναι Bridgestone Turanza T001 225/45/17 91W.
Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος (αν εξαιρέσω τον θόρυβο που μου φάνηκε απο την πρώτη μέρα ενοχλητικός).
Με τα παραπάνω δεδομένα + το γεγονός ότι καθημερινα κάνω 30+30 χιλιόμετρα σε επαρχιακό οδικό δίκτυο τι θα μου προτείνατε;
ευχαριστώ
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ο λαστιχάς μου πρότεινε ως μακροβιότερη εναλλακτική τα Bridgestone στα 400€ ενώ ως φθηνότερη τα Petlas στα 300€
Τα petlas είναι τουρκικά
Τα bridgestone ποια είναι? Δύσκολο να βγάζουν παραπάνω χλμ από michelin πάντως.Τα bridgestone προφανώς είναι τα αντίστοιχα των Pilot Sport.
-
τα Kama V-130
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
τα Kama V-130Τα εχεις φορεσεις?Και αν ναι τα εχεις συγκρινεις με καποια γνωστη εταιρεια?
Τα ειχα δει πριν καιρο,μου εκαναν εντυπωση οι τιμες τους 190ευρω 225 45 17 και 210 ευρω 245 45 17 τετράδες(το 245 εχει Β στη βροχη), αλλα δν εβρισκα εντυπώσεις.Αν είναι εφαμιλλο στο βρεγμενο με τα γνωστα(και μετα από καιρο) αξιζουν. -
εντυπωσεις ειδα πολυ θετικες στη ρωσια, αλλα και προσωπικα με δικαιωσε η επιλογη, πηρα 'πολυ λαστιχο' με αυτα τα χρηματα και πραγματικα δεν γλιστραει σε αυτοκινητο χωρις abs, εβγαλε πολυ καλα το χειμωνα μετα απο 6μηνες και 8.000χλμ και συνεχιζουμε...
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
εντυπωσεις ειδα πολυ θετικες στη ρωσια, αλλα και προσωπικα με δικαιωσε η επιλογη, πηρα 'πολυ λαστιχο' με αυτα τα χρηματα και πραγματικα δεν γλιστραει σε αυτοκινητο χωρις abs, εβγαλε πολυ καλα το χειμωνα μετα απο 6μηνες και 8.000χλμ και συνεχιζουμε...Πτωση αποδοσης ειδες?Απο πλαινα πως ειναι?Απο φθορα ενταξει?Γιατι βλεπω οτι σε μεγαλες διασταεις εχει πολλα αυλακια και λιγοτερη γομα σε σχεση με τα γνωστα.Κανε μια καλη αναλυση αν εχεις χρονο ,που μπηκαν,διασταση κτλ.
Ευχαριστω!
-
για πτωση αποδοσης δεν υπαρχει, θεωρω ειναι πολυ καινουριο ακομη, αλλα δεν εχει πτωση αποδοσης ακομη
στους μπροστα τροχους η φθορα ειναι ελαχιστη, τωρα ειναι στα 6.8mm
τα πολλα αυλακια πιστευω βοηθανε τοσο στην απομακρυνση του νερου οσο και στο να ειναι μειωμενος ο θορυβος κυλισης
τα αγορασα απο τον αντιπροσωπο, τα παρελαβα με μεταφορικη και τοποθετηση σε καποιο συνεργειο
εχω δοκιμασει διαφορης προελευσης και μαρκας ελαστικα με τα θετικα και τα αρνητικα τους, αλλα αυτα κατα τη γνωμη μου ειναι ασφαλες ελαστικα τοσο στο στεγνο οσο και στο υγρο οδοστρωμα -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
για πτωση αποδοσης δεν υπαρχει, θεωρω ειναι πολυ καινουριο ακομη, αλλα δεν εχει πτωση αποδοσης ακομη
στους μπροστα τροχους η φθορα ειναι ελαχιστη, τωρα ειναι στα 6.8mm
τα πολλα αυλακια πιστευω βοηθανε τοσο στην απομακρυνση του νερου οσο και στο να ειναι μειωμενος ο θορυβος κυλισης
τα αγορασα απο τον αντιπροσωπο, τα παρελαβα με μεταφορικη και τοποθετηση σε καποιο συνεργειο
εχω δοκιμασει διαφορης προελευσης και μαρκας ελαστικα με τα θετικα και τα αρνητικα τους, αλλα αυτα κατα τη γνωμη μου ειναι ασφαλες ελαστικα τοσο στο στεγνο οσο και στο υγρο οδοστρωμαΤα πλαινα τους ειναι μαλακά ή σκληρα?
-
σκληρα
-
Eιμαι σε αναζητηση ελαστηκων 205/55/16 για Peugeot 308sw 1600cc hdi 109hp 12/2008, για την ωρα εχω τα hankook ventus prime 3 94v XL (σχεδον 1 χροννο 25000χλμ), απο τα οποια δεν ειμαι ευχαριστημενος, χαζοσπινιαρισματα κ abs σε καπως ξαφνικα φρεναρισματα στο στεγνο αλλα μια απο τα ιδια κ στο βρεγμενο ειδικα στα τελευταια 5000χλμ, στις 20.000χλμ τα εβαλα μπρος-πισω, κ εχω την εντυπωση οτι αρχισαν να τα φτυνουν. Καλυτερη συμπεριφορα εχουν μονο οταν εχω φορτωμενο αρκετα το αμαξι κ φυσικα στις πρωτες 15000χλμ ηταν οκ χωρις να με ενθουσιαζουν ιδιαιτερα.
-
τα καλυτερα λαστιχα που εχω βαλει σε peugeot 307cc ειναι τα michelin.
ποια ακριβως δε θυμαμαι γιατι τοτε δεν επαιρνα μυρωδια απο αυτα..
μετα πηγα σε ContiPremiumContact 5 τα οποια ηταν οκ......αρκετα οκ στην αρχη αλλα στα 30.000+ χλμ
Παλευα να μεινω στην ασφαλτο στους δρομους της Κρητης.
Για αυτα που ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ΔΕΝ ειναι καλα, goodyear efficientgrip..
Τα πρωτα 5.000χλμ ηταν καλα, ΠΟΛΥ καλα...
απο τοτε και μετα κλαιω τα λεφτα μου..και πλεον οδηγαω και πιο ηρεμα και παλι δεν ειμαι ικανοποιημενος! -
Ο χρήστης Tragos13 έγραψε:
Eιμαι σε αναζητηση ελαστηκων 205/55/16 για Peugeot 308sw 1600cc hdi 109hp 12/2008, για την ωρα εχω τα hankook ventus prime 3 94v XL (σχεδον 1 χροννο 25000χλμ), απο τα οποια δεν ειμαι ευχαριστημενος, χαζοσπινιαρισματα κ abs σε καπως ξαφνικα φρεναρισματα στο στεγνο αλλα μια απο τα ιδια κ στο βρεγμενο ειδικα στα τελευταια 5000χλμ, στις 20.000χλμ τα εβαλα μπρος-πισω, κ εχω την εντυπωση οτι αρχισαν να τα φτυνουν. Καλυτερη συμπεριφορα εχουν μονο οταν εχω φορτωμενο αρκετα το αμαξι κ φυσικα στις πρωτες 15000χλμ ηταν οκ χωρις να με ενθουσιαζουν ιδιαιτερα.Ίδιο μοντέλο με το δικό σου απλά σε 3πορτο απόλυτα ευχαριστημένος με τα Bridgestone Turanza T001. Θέλει πολύ προσπάθεια για να τα σπινιάρεις όπως επίσης και να ενεργοποιήσεις ESP ενώ έχω ξεχάσει αν όντως αυτό το αυτοκίνητο έχει ΑΒS . Έχω γράψει πάνω από 100.000χλμ με τέτοιο λάστιχο και ποτέ δε με πρόδωσε. Στο βρεγμένο είναι απλά ΟΚ. Στα συν η αργή φθορά τους.
-
θα βαλω τα kormoran ultra high performance extra load 225/45/17 με περαστικα 230.Λεφτα για πιο καλα δεν παιζουν οποτε απο τα λαστιχα 3ετιας που εχει πανω το αμαξι.εχει δοκιμασει κανεις κορμορανους?
-
Εγώ, Ηρακλής ο Κορμοράνος.
Τα έχω 7,000 χλμ, πένα το λάστιχο. Πολύ μαλακό, καλό για Ελλάδα.
Ζήτημα να έχουν χάσει 1mm από το πέλμα τους, αλλά αυτό εξαρτάται από το αυτοκίνητο και την ανάρτησή του.Κάτι που μου έκανε εντύπωση:** μετά από 2 μήνες**, δεν έχω συμπληρώσει καθόλου αέρα σε κανένα λάστιχο (και το έχω για ποδήλατο το αμάξι καθημερινά), και όλα τα ελαστικά στην αριστερή πλευρά έχουν ακριβώς την ίδια πίεση με αυτά στη δεξιά. Αυτό σημαίνει ότι η κατασκευή τους ,αν μη τι άλλο, είναι προσεγμένη.
Πλαϊνά μέτρια, πέλμα πολύ μαλακό. Προσωπικά, αξίζουν every cents.
fabia, αν είσαι όντως wrc, ξέχνα τα.Αν πηγαίνεις νορμάλ, είναι ένα πολύ καλό ελαστικό.
Περιμένουμε εντυπώσεις.
Ηρακλής
-
Ξέρει κανείς πόσο πέλμα έχουν κανονικά τα R888?
Sent from my G8141 using Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]