-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κι εγώ θα την συνέστηνα αν τσιμπούσα το 30άρικο για 10 λεπτά δουλειά... -
Μια ευθυγραμμιση καθε 3 ή 4 χρονια εστω και προληπτικα μονο αχρηστη δεν ειναι. Τωρα αν ειναι να μιλησουμε για τα 30 ευρω σε αυτο το χρονικο διαστημα ειναι ασκοπο.
-
Δεν θυμάμαι να έχω αλλάξει λάστιχα και να ΜΗΝ πήγα μετά από λίγες μέρες για ευθυγράμμιση!!!!!!
Τυχαίο;;;; Δεν νομίζω....... -
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι για αλλαγή ελαστικών, διάσταση 215/45-17.
Καλοκοιτάω τα Falken 914, κυρίως λόγω τιμής (περίπου 90/τεμ).
Εναλλακτικά, κοιτάω είτε τα F1 asymmetric 3, είτε τα Τ001 evo, για τα οποία όμως δεν έχω βρει και πολλές πληροφορίες (περίπου 110/τεμ αμφότερα).Κάνω περίπου 20.000 χλμ/έτος. Τώρα φοράω τα Bluresponse, σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, ίσως είναι λίγο πιο μαλακά απ' όσο θα ήθελα. Οδήγηση πλέον σβέλτη γενικά, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Με ενδιαφέρει επίσης και ο θόρυβος.
Απόψεις;
Ευχαριστώ!
-
Βάλτα!!!! Αν μπορούσες να οδηγείς σβέλτα με τα dunlop....... με αυτά μη παρασυρθείς παραπάνω από όσο πρέπει.
-
Kαλησπερα σας!
Εκανα εγγραφη για να ζητησω και γω γνωμες και βοηθεια. Ειμαι νεος οδηγος (6 μηνες ) και πηρα ενα μεταχειρισμενο polo του 2003 1.4 16V. Eχω κανει ηδη 11.000 χλμ και ο προηγουμενος ειχε επανω matador. Τα λαστιχα ειναι του 2013 οποτε ηδη θα επρεπε να τα εχω αλλαξει και απο χρονια και απο χλμ. Ωστοσο οπου κι αν πηγα προσπαθουν να μου πλασαρουν οτι προμηθευονται και παντα αυτο που προμηθευονται ειναι και το καλυτερο... και φυσικα δεν απαντανε σε γενικες αποριες που μπορει να εχει καποιος πρωταρης.
Για να ειμαι ειλικρινης ενω βλεπω εδω και μια 20ετια+ φανατικα F1 δεν εχω εικονα για τα ελαστικα σε αυτοκινητα παραγωγης
Διαβασα αρκετες σελιδες της συζητησης , πηρα αποψεις αλλα θα εκτιμουσα απαντησεις προσαρμοσμενες στην περιπτωση μου αν και οσο γινεται. Αρχικα να πω οτι τα λαστιχα μου ειναι 185/60/14 ( η 65 σορρυ μου διαφευγει ). Ο προηγουμενος νομιζω οτι εβαλε φαρδυτερα μιας και τα εργοστασιακα νομιζω οτι ειναι 165 η 175 σε πλατος.
Να πω καταρχας οτι μενω θεσσαλονικη για οποιον ξερει και κανω σχεδον καθε μερα διαδρομη απο περαια προς κεντρο μεσω περιφερειακου οποτε κινουμαι και στην πολη και σε ταχειας κυκλοφοριας δρομο. Αν και δεν εχω μεγαλη εμπειρια λοιπον αλλα ουτε και μετρο συγκρισης τα συγκεκριμενα ( φθαρμενα ) ελαστικα εμενα μου φαινονται πολυ σταθερα και νιωθω να εχει καλα κρατηματα το αυτοκινητο.
Οι αποριες μου ειναι οι εξης γενικες και ειδικες:
-
Ποσο σημαντικο ειναι το κριτηριο της χωρας για την επιλογη ελαστικου? Εννοω οτι εχει νοημα να βαλει καποιος βροχινα η 4 εποχων στην ελλαδα? Ισχυει οτι εχω στο μυαλο μου απο τη F1 ( αναλογικα παντα ) οτι αυτες οι γομες εχουν μικροτερη διαρκεια ζωης στις θερμοκρασιες μας? Ειναι τοσο χαλια στη βροχη και στην υδρολισθηση δλδ τα θερινα ωστε να παει καποιος σε βροχινα για 4 χρονια?
-
Ποια ειναι η γνωμη σας για τις διαστασεις? Ενας λαστιχας μου ειπε οτι τα φαρδυτερα εχουν μεγαλυτερη καταναλωση αλλα ειναι ελαφρως πιο φθηνα και οτι ο προηγουμενος ισως υπερεβαλλε με τα 185 και ισως πρεπει να γυρισω σε 165 η το πολυ 175 πλατος.
-
Παρακολουθωντας τη συζητηση σας ειδα θετικες γνωμες κυριως για τις εταιρειες falken, barum, yokohama, toyo και nokian. Ψαχνοντας κατι νορμαλ ( 200-220 ευρω) και ταυτοχρονα αποδοτικο και αξιοπιστο οσο γινεται υπαρχει κατι συγκεκριμενο που θα μου προτεινατε?
-
Αυτες οι εταιρειες πλην της yokohama που ειναι μεγαλυτερη ειναι θυγατρικες καποιων μεγαλυτερων brands? πχ εμαθα για τη matador οτι ειναι της continental αν δεν κανω λαθος.
5)Ποσο ευκολο ειναι να παραγγειλω εγω ελαστικα απο καποιο καταστημα διαδικτυακα και να μου τα βαλει καποιος λαστιχας? Κοστος για να τα περασει ξερουμε? Αξιζει? Αλλιως μπορει να τα παραγγειλει αν του τα ζητησω και δεν τα δουλευει ηδη?
- Μπορει καποιος εστω και εμμεσα να μου υποδειξει καποιο μαγαζι στη θεσσαλονικη αξιοπιστο για τις παραπανω εταιρειες?
Συγγνωμη αν κουρασα και ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε βοηθεια!
-
-
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος για βροχολάστιχα. Τα 4 εποχών είναι μέτρια παντού. Πρέπει να βρεις τις εργοστασιακές διαστάσεις πρώτα και μετά να δεις τι αντιστοιχίες υπάρχουν. Μετά θα ψάξεις για λάστιχα. Επίσης οι εταιρείες έχουν μεν μια γενικότερη φιλοσοφία, αλλά κάθε μοντέλο τους είναι διαφορετικό.
-
Ο χρήστης Phaethon365 έγραψε:
Αρχικα να πω οτι τα λαστιχα μου ειναι 185/60/14 ( η 65 σορρυ μου διαφευγει ). Ο προηγουμενος νομιζω οτι εβαλε φαρδυτερα μιας και τα εργοστασιακα νομιζω οτι ειναι 165 η 175 σε πλατος....
5)Ποσο ευκολο ειναι να παραγγειλω εγω ελαστικα απο καποιο καταστημα διαδικτυακα και να μου τα βαλει καποιος λαστιχας? Κοστος για να τα περασει ξερουμε? Αξιζει? Αλλιως μπορει να τα παραγγειλει αν του τα ζητησω και δεν τα δουλευει ηδη?- Μπορει καποιος εστω και εμμεσα να μου υποδειξει καποιο μαγαζι στη θεσσαλονικη αξιοπιστο για τις παραπανω εταιρειες?
...
λογικά στην πόρτα του οδηγού ή στο καπάκι της βενζινης θα υπαρχουν οι προτεινόμενες διαστασεις (εκει που αναφερονται και οι πιεσεις).
Μαγαζια υπαρχουν πολλά στη Θεσσαλονικη και μπορεις να παρεις οποιο λαστιχο θελεις.
Να καταλήξεις πρωτα και θα βρεθει και το καταστημαλιγο που κοιταξα: δίνει 175/65/13 (557,7mm διαμετρος)στο 75αρι και 185/55/14 (559,1 mm διαμετρος) στο 100αρι, αλλά ετσι κι αλλιώς οι ζαντες σου ειναι 14αρες οποτε εκει θα προσανατολιστείς (ισως 175/60/14(565,6mm διαμετρος)
αυτα που φορας εχουν 577,6mm διαμετρο, ειναι λιγο εξω απο την προδιαγραφη του +/- 3% -
Ο χρήστης Phaethon365 έγραψε:
Kαλησπερα σας!Εκανα εγγραφη για να ζητησω και γω γνωμες και βοηθεια. Ειμαι νεος οδηγος (6 μηνες ) και πηρα ενα μεταχειρισμενο polo του 2003 1.4 16V. Eχω κανει ηδη 11.000 χλμ και ο προηγουμενος ειχε επανω matador. Τα λαστιχα ειναι του 2013 οποτε ηδη θα επρεπε να τα εχω αλλαξει και απο χρονια και απο χλμ. Ωστοσο οπου κι αν πηγα προσπαθουν να μου πλασαρουν οτι προμηθευονται και παντα αυτο που προμηθευονται ειναι και το καλυτερο... και φυσικα δεν απαντανε σε γενικες αποριες που μπορει να εχει καποιος πρωταρης.
Για να ειμαι ειλικρινης ενω βλεπω εδω και μια 20ετια+ φανατικα F1 δεν εχω εικονα για τα ελαστικα σε αυτοκινητα παραγωγης
Διαβασα αρκετες σελιδες της συζητησης , πηρα αποψεις αλλα θα εκτιμουσα απαντησεις προσαρμοσμενες στην περιπτωση μου αν και οσο γινεται. Αρχικα να πω οτι τα λαστιχα μου ειναι 185/60/14 ( η 65 σορρυ μου διαφευγει ). Ο προηγουμενος νομιζω οτι εβαλε φαρδυτερα μιας και τα εργοστασιακα νομιζω οτι ειναι 165 η 175 σε πλατος.
Να πω καταρχας οτι μενω θεσσαλονικη για οποιον ξερει και κανω σχεδον καθε μερα διαδρομη απο περαια προς κεντρο μεσω περιφερειακου οποτε κινουμαι και στην πολη και σε ταχειας κυκλοφοριας δρομο. Αν και δεν εχω μεγαλη εμπειρια λοιπον αλλα ουτε και μετρο συγκρισης τα συγκεκριμενα ( φθαρμενα ) ελαστικα εμενα μου φαινονται πολυ σταθερα και νιωθω να εχει καλα κρατηματα το αυτοκινητο.
Οι αποριες μου ειναι οι εξης γενικες και ειδικες:
-
Ποσο σημαντικο ειναι το κριτηριο της χωρας για την επιλογη ελαστικου? Εννοω οτι εχει νοημα να βαλει καποιος βροχινα η 4 εποχων στην ελλαδα? Ισχυει οτι εχω στο μυαλο μου απο τη F1 ( αναλογικα παντα ) οτι αυτες οι γομες εχουν μικροτερη διαρκεια ζωης στις θερμοκρασιες μας? Ειναι τοσο χαλια στη βροχη και στην υδρολισθηση δλδ τα θερινα ωστε να παει καποιος σε βροχινα για 4 χρονια?
-
Ποια ειναι η γνωμη σας για τις διαστασεις? Ενας λαστιχας μου ειπε οτι τα φαρδυτερα εχουν μεγαλυτερη καταναλωση αλλα ειναι ελαφρως πιο φθηνα και οτι ο προηγουμενος ισως υπερεβαλλε με τα 185 και ισως πρεπει να γυρισω σε 165 η το πολυ 175 πλατος.
-
Παρακολουθωντας τη συζητηση σας ειδα θετικες γνωμες κυριως για τις εταιρειες falken, barum, yokohama, toyo και nokian. Ψαχνοντας κατι νορμαλ ( 200-220 ευρω) και ταυτοχρονα αποδοτικο και αξιοπιστο οσο γινεται υπαρχει κατι συγκεκριμενο που θα μου προτεινατε?
-
Αυτες οι εταιρειες πλην της yokohama που ειναι μεγαλυτερη ειναι θυγατρικες καποιων μεγαλυτερων brands? πχ εμαθα για τη matador οτι ειναι της continental αν δεν κανω λαθος.
5)Ποσο ευκολο ειναι να παραγγειλω εγω ελαστικα απο καποιο καταστημα διαδικτυακα και να μου τα βαλει καποιος λαστιχας? Κοστος για να τα περασει ξερουμε? Αξιζει? Αλλιως μπορει να τα παραγγειλει αν του τα ζητησω και δεν τα δουλευει ηδη?
- Μπορει καποιος εστω και εμμεσα να μου υποδειξει καποιο μαγαζι στη θεσσαλονικη αξιοπιστο για τις παραπανω εταιρειες?
Συγγνωμη αν κουρασα και ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε βοηθεια!
- Ενας κατασκευαστης ελαστικων ο οποιος εχει εργοστασια παραγωγης σε 1, 2 ισως και 3 χωρες για μενα δεν παιζει καποιο ρολο επειδη πιστευω οτι ο κατασκευαστης κραταει τις ιδιες προδιαγραφες. Η γομα των 4 εποχων συνηθως ειναι πιο μαλακη με αποτελεσμα οταν ανεβει η θερμοκρασια περ/ντος να φθειρεται πιο γρηγορα, αν κινεισαι το χειμωνα σε πορεινες περιοχες η σε περιοχες με παγετωνες και εχεις την οικονομικη ανεση ειναι συνετο να αγορασεις ενα ζευγαρι 4 εποχων.
- Η τιμη των ελαστικων ειναι ανλογα με τη διασταση, αλλα και κατα ποσο αυτη η διασταση φοριεται-επιλεγεται σε διαφορα μοντελα. Οσο πιο φαρδια ειναι τα ελαστικα αυξανεται η καταναλωση αλλα και η προσφυση, ενω αντιστροφα στα ελασικα με μικροτερο πλατος μειωνεται η καταναλωση. Σε αυτο το μοντελο το εχω συναντησει με 185/60R14 που εχεις την καλυτερη δυνατη προσφυση, κρατηματα αλλα νοιωθεις ολες τις λακουβες και τις ανωμαλιες του δρομου, σε 175/65R14 η μεση επιλογη σε προσφυση & οικονομια καυσιμου, σε 175/70R14 η πιο ακριβοτερη διασταση σε τιμη απο αυτες συγκριτικα που αναφερω, με το πλεονεκτημα με το πλεονεκτημα εναντι των αλλων οτι κερδιζεις λιγο σε βαδισμα και στην απορροφηση των κραδασμων απο λακουβες, σε 165/70R14 ειναι αν θελεις να εχεις τη μεγιστη δυνατη οικονομια απο θεμα διατασης ελαστικου, λογικη τιμη, αλλα εν μερει συνετη οδηγηση απο τη μερια του οδηγου.
- Υπαρχουν πανω απο 30 κατασκευαστες ελαστικων, αυτο που θα διαλεξεις αφορα καθαρα στα δικα σου κριτηρια( θελεις οικονομικο λαστιχο, premium ελαστικο, με σκληρη γομα, μαλακη γομα,καλυτερο φρεναρισμα σε στεγνο/βρεγμενο οδοστρωμα,αντισταση κυλισης του ελαστικου, παραγομενος θορυβος, κ.α.) απο τη στιγμη που θα πεταξεις τα παλια οποιοδηποτε καινουριο εχει παντα την αισθηση ''καινουργιλας'' στο τιμονι.
4.Ναι και ειναι παρα πολυ καλη. Καθως και καποιες αλλες ειναι θυγατρικες μεγαλων ονοματων κατασκευαστων και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος προσωπικα.
5.Να παραγγειλεις διαδικτυακα το λογικο ειναι να συνεννοηθεις με τον πωλητη, για την μεταφορικη εταιρεια. Περνα να ρωτησεις σε καποιο καταστημα ελαστικων αν μπορει & θελει να σου τα περασει και ποσο χρεωνει και υπολογισε τα.
6.Δεν ειναι σωστο να διαφημισουμε καποιο επαγγελματια επισημα, αλλα με πμ
-
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Η γομα των 4 εποχων συνηθως ειναι πιο μαλακη με αποτελεσμα οταν ανεβει η θερμοκρασια περ/ντος να φθειρεται πιο γρηγοραΚαι φθείρεται πιο γρήγορα και δεν κρατάει καλά ούτε στην ζέστη ούτε στον παγετό.
αν κινεισαι το χειμωνα σε πορεινες περιοχες η σε περιοχες με παγετωνες και εχεις την οικονομικη ανεση ειναι συνετο να αγορασεις ενα ζευγαρι χειμερινά
Fixed.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Βάλτα!!!! Αν μπορούσες να οδηγείς σβέλτα με τα dunlop....... με αυτά μη παρασυρθείς παραπάνω από όσο πρέπει.Θα πάω για 914 τελικά. Από θόρυβο ξέρουμε πώς είναι;
-
Ο χρήστης Thief έγραψε:
Βάλτα!!!! Αν μπορούσες να οδηγείς σβέλτα με τα dunlop....... με αυτά μη παρασυρθείς παραπάνω από όσο πρέπει.
Θα πάω για 914 τελικά. Από θόρυβο ξέρουμε πώς είναι;
Όπως ολα
Αναλογα διάστασης παίζει από 69-70 db -
Γεια χαρά σε όλους! Νέος στο forum, παρ'ότι παρακολουθώ κατά καιρούς τις συζητήσεις σε διάφορα θέματα.
Έχει φτάσει αισίως η ώρα για αλλαγή ελαστικών, διάστασης 215/55/R16 (Δυστυχώς, όχι συνηθισμένη κι 'ακριβή' διάσταση, καθώς η συνηθισμένη σε 16άρες ζάντες είναι η 205/55/R16).
Το αυτοκίνητο φορούσε εργοστασιακά τα Bridgestone TURANZA ER300 93H αν θυμάμαι καλά, τα οποία στη συνέχεια αλλάχθηκαν με τα Τ001 ακόμα 2 φορές. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τα συγκεκριμένα, παρ'όλο που έχουν σκληρή γόμα. Από άποψη κρατήματος είναι μια χαρά και βγάζουν πολλά χιλιόμετρα, όπως επίσης είναι κι ανθεκτικά. Δεν έχω παρατηρήσει το αντίθετο και στις 3 περιπτώσεις που τα είχα. Για να πω την αλήθεια κι αυτή τη φορά σε αυτά προσανατολίζομαι, καθώς πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ψάχνομαι και στις υπόλοιπες εταιρείες. Με λίγο ψάξιμο και μερικά τηλέφωνα, όλες οι μάρκες κινούνται σε ίδια οικονομικά επίπεδα, οπότε το κριτήριο αυτό βρίσκεται στην ισοπαλία. Μόνο τα αμερικάνικα Cooper είναι 100 ευρώ φθηνότερα, αλλά δεν ξέρω τί απόδοση έχουν γενικά σε κράτημα, πρόσφυση σε στεγνό-βροχή, ανθεκτικότητα στο χρόνο κλπ.
Συγκεκριμένα, πέραν των Bridgestone, ψάχνω πληροφορίες χαρακτηριστικών και συμπεριφοράς από κατόχους στα εξής:- Goodyear EfficientGrip Performance
- Dunlop Blueresponce
- Michelin Primacy 3 ή το νέο 4
- Continental Premium S
- Pirelli Cinturato P7 ή P7 Blue (Το BLUE δεν το βρήκα με δείκτη ταχύτητας Η ή V, παρά μόνο σε w, πρέπει να ρωτήσω αν βγαίνει)
Όποιος έχει τη διάθεση να γράψει μερικά στοιχεία από προσωπική εμπειρία, θα τον ευχαριστούσα. Κάποια χαρακτηριστικά έχω διαβάσει σε διάφορα σημεία, απλά έχει πολλές σελίδες το συγκεκριμένο topic.
-
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Επειδή φοράω κι εγώ την συγκεκριμένη 'περίεργη' διάσταση, την έχω ψάξει αρκετά. Αν θες κάτι σπορ υπάρχουν τα Yokohama S.Drive, Toyo T1 Sport και Dunlop Sport Maxx. Τα Pirelli P7 είναι επίσης πολύ καλά, αν και με λίγο πιο τουριστικό προσανατολισμό. Το ER300 έχει αντικατασταθεί εδώ και χρόνια και πλέον το βρίσκεις μόνο σε Run Flat. Δεν υπάρχει λόγος να τα προτιμήσεις καθώς ο αντικαταστάτης του, το T001 Evo, είναι πολύ καλύτερο.
Οπότε η επιλογή εξαρτάται από το budget, το στυλ οδήγησης και τις απαιτήσεις του αυτοκινήτου και των διαδρομών. Αλήθεια σε τι αυτοκίνητο θα μπούνε και πόσα άλογα έχει;
-
Vectra C, 1.8 140 άλογα, προφανώς ατμόσφαιρα, 10ετίας, πλέον. Πάντως, για την οδήγηση που κάνω, τα Bridgestone και δη τα Τ001 αποδείχθηκαν αρκετά καλά, γι'αυτό δυσκολεύομαι να δω κάτι άλλο. Θετικό, κατ'εμέ και το σκληρό πλαϊνό, αν κρίνουμε κι από την κατάσταση των ελληνικών δρόμων, εντός κι εκτός πόλεων...
Γενικότερα, οι τιμές με τοποθέτηση στα θεωρητικά πιο premium ελαστικά αυτής της κατηγορίας κινούνται στα 460-480 ευρώ. Ενώ τα 205/55R16 στα 270-300 ευρώ (τρομερή διαφορά, δυστυχώς για τους έχοντες 215). Γνωστός μου σε SAAB ίδιου κινητήρα, αλλά με τα 122 άλογα, άλλαξε τη 215 σε 205, αλλά προφανώς δεν πρόκειται να ακολουθήσω αυτήν την τακτική. Ο κατασκευαστής ξέρει τί τοποθετεί. Μελέτες και δοκιμές χρόνων, γαρ. -
Αν ήσουν ευχαριστημένος από το Τ001, τότε δεν έχεις λόγο να μην το ξαναβάλεις (το Evo όμως, όχι το προηγούμενο 'σκέτο' Τ001). Αν κάνεις λίγη υπομονή όμως έρχεται το νέο Τ005, μάλιστα η πανευρωπαϊκή του παρουσίαση στους δημοσιογράφους έγινε πριν 2 μήνες στην Ελλάδα.
-
Η διαφορά του EVO από το απλό Τ001 φαίνεται να είναι στην πρόσφυση υπό βροχή, βάσει ετικέτας ( Α και Β, αντίστοιχα). Τώρα αν έχουν διαφοροποιήσει τη γόμα, δίνοντας και κάποια άλλα χαρακτηριστικά δεν το γνωρίζω.
Όσον αφορά το Τ005 , αν δεν κάνω λάθος βελτίωσαν τις ιδιότητές του ως προς την κατανάλωση. Τα προηγούμενα δύο είχαν δείκτη C, ενώ το Τ005 δείκτη Β (Και δείκτη Α στο βρεγμένο εννοείται, όπως το EVO). Το καλό ακόμα καλύτερο. Απλά, το μόνο που μπορείς να προσάψεις στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ακριβή τιμή αυτής τη διάστασης. Τιμή φωτιά θα έλεγα. -
Ο χρήστης sp-driver έγραψε:
Μήπως βελτίωσαν τις ιδιότητές του ως προς την κατανάλωση;Δεν το γνωρίζω. Β έχουν πάντως: https://www.tyres-guru.co.uk/product/R- ... ountry=GUK
-
Ωστόσο, το Τ005 δεν παύει να είναι ένα καινούριο ελαστικό που πρέπει να δοκιμαστεί λίγο πρώτα.
Για τα PIRELLI CINTURATO P7 έχεις άποψη όσον αφορά την πρόσφυση σε στεγνό, βρεγμένο, στις στροφές στην ανθεκτικότητα ως προς το πόσα χιλιόμετρα βγάζουν κατά μέσο όρο και για τα πλαϊνά του ελαστικού; -
Ο χρήστης sp-driver έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους! Νέος στο forum, παρ'ότι παρακολουθώ κατά καιρούς τις συζητήσεις σε διάφορα θέματα.
Έχει φτάσει αισίως η ώρα για αλλαγή ελαστικών, διάστασης 215/55/R16 (Δυστυχώς, όχι συνηθισμένη κι 'ακριβή' διάσταση, καθώς η συνηθισμένη σε 16άρες ζάντες είναι η 205/55/R16).
Το αυτοκίνητο φορούσε εργοστασιακά τα Bridgestone TURANZA ER300 93H αν θυμάμαι καλά, τα οποία στη συνέχεια αλλάχθηκαν με τα Τ001 ακόμα 2 φορές. Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τα συγκεκριμένα, παρ'όλο που έχουν σκληρή γόμα. Από άποψη κρατήματος είναι μια χαρά και βγάζουν πολλά χιλιόμετρα, όπως επίσης είναι κι ανθεκτικά. Δεν έχω παρατηρήσει το αντίθετο και στις 3 περιπτώσεις που τα είχα. Για να πω την αλήθεια κι αυτή τη φορά σε αυτά προσανατολίζομαι, καθώς πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ψάχνομαι και στις υπόλοιπες εταιρείες. Με λίγο ψάξιμο και μερικά τηλέφωνα, όλες οι μάρκες κινούνται σε ίδια οικονομικά επίπεδα, οπότε το κριτήριο αυτό βρίσκεται στην ισοπαλία. Μόνο τα αμερικάνικα Cooper είναι 100 ευρώ φθηνότερα, αλλά δεν ξέρω τί απόδοση έχουν γενικά σε κράτημα, πρόσφυση σε στεγνό-βροχή, ανθεκτικότητα στο χρόνο κλπ.
Συγκεκριμένα, πέραν των Bridgestone, ψάχνω πληροφορίες χαρακτηριστικών και συμπεριφοράς από κατόχους στα εξής:- Goodyear EfficientGrip Performance
- Dunlop Blueresponce
- Michelin Primacy 3 ή το νέο 4
- Continental Premium S
- Pirelli Cinturato P7 ή P7 Blue (Το BLUE δεν το βρήκα με δείκτη ταχύτητας Η ή V, παρά μόνο σε w, πρέπει να ρωτήσω αν βγαίνει)
Όποιος έχει τη διάθεση να γράψει μερικά στοιχεία από προσωπική εμπειρία, θα τον ευχαριστούσα. Κάποια χαρακτηριστικά έχω διαβάσει σε διάφορα σημεία, απλά έχει πολλές σελίδες το συγκεκριμένο topic.
Επειδή από turanza er300 πήγα σε pirelli cinturato p7 ίσως σε βοηθήσουν οι παρατηρήσεις μου. Τα pirelli είναι ένα κλικ καλύτερα στο στεγνό και πολύ ανώτερα όσο αφορά την άνεση. Σχετικά με τα πλαϊνά είναι σκληρότερα των t001 και μαλακότερο των er300. Τα p7 blue δεν νομίζω να βγαίνουν σε 16αρια, τουλάχιστον εγώ δεν τα έχω βρει πουθενά.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]