-
Η συγκεκριμένη διάσταση είναι και η βασική εργοστασιακή
https://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=12599 -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Κάθε επιλογή έχει τα υπερ και τα κατά για την χρήση που του κάνω (τούρινγκ 90-120 ΚΜ/Ω) είναι μια χαρά΄άλωστε το πραγματικό πλάτος του ελαστικού δεν άλαξε δραματικά (τα 205/55/16 είναι και εργοστασική επιλογή)Η Continental δίνει για πλάτος ελαστικού με 205/55/16 ελαστικό σε 7άρα ζάντα 228 χιλιοστά και πλάτος ελαστικού με 225/45/17 σε 7,5άρα ζάντα (που είναι η εργοστασιακή επιλογή σε 17άρα) 234 χιλιοστά δηλαδή η πραγματική διαφορά του πέλματος σε πλάτος είναι 6 χιλιοστά, στα παραπάνω προσθέστε ότι μια τετράδα premium ελαστικών σε 205/55/16 στοιχίζουν από 260-280Ε, ενω μια τετράδα premium ελαστικών σε 225/45/17 στοιχίζουν από 380-450Ε
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 195-55-15 ΓΙΑ ΝΟΡΜΑΛ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΡΚΑ!!
-
Ο χρήστης sakis3kala έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 195-55-15 ΓΙΑ ΝΟΡΜΑΛ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΡΚΑ!!Falken 914......
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 195-55-15 ΓΙΑ ΝΟΡΜΑΛ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΡΚΑ!!Falken ziex 914 ecorun ή toyo proxes cf2.
-
ΤΑ Falken ziex 914 ecorun και τα toyo proxes cf2 σε συγκριση με τα Goodyear EfficientGrip Performance εχουν σκληροτερα πλαΪνα και πέλμα?για seat ibiza 1.4 τι θα ηταν καλυτερα μεταξυ των τριων επειδη οπως κοιταξα δεν εχουν μεγαλη διαφορα στα χρηματα!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
-
Η σειρά από το σκληρότερο προφίλ προς το μαλακότερο είναι : falken,toyo,goodyear........η γόμα στο πέλμα σε κανένα δεν είναι μαλακή,νορμάλ κατάσταση.
-
ΤΑ Falken ziex 914 ecorun και τα toyo proxes cf2 σε συγκριση με τα Goodyear EfficientGrip Performance εχουν σκληροτερα πλαΪνα και πέλμα?για seat ibiza 1.4 τι θα ηταν καλυτερα μεταξυ των τριων επειδη οπως κοιταξα δεν εχουν μεγαλη διαφορα στα χρηματα!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Εσυ θες σκληρο πλαινο η μαλακο. Τα falken εχουν σκληρο πλαινο και σπιρ χαρακτηρα. Τα toyo μεσαιο πλαινο ενω τα goidyear εχουν οχι απλως μαλακο πλαινο αλλα πλαινο βουτυρο.
-
Καλησπέρα,
Ο κουνιαδος μου έχει ένα Honda prelude που από το εργοστάσιο φόραγε 205/55/15.
Καθότι οι τιμές σε αυτή τη διάσταση είναι τσουχτερές υπάρχει εναλλακτικό no?
Προτάσεις;
Ευχαριστώ. -
To 225-50-15 έχει ίδια διάμετρο αλλά δεν υπάρχουν λάστιχα σε αυτήν την διάσταση παρά μόνο κάτι πανάκριβα πίστας κλπ. Το αμέσως πιο κοντινό είναι το 175-60-15 που είναι μόλις 0,4% μεγαλύτερο σε διάμετρο αλλά χάνει πολύ σε πλάτος πέλματος και άρα κράτημα. Ίσως πιο ισορροπημένο να είναι το 195-60-15 που είναι 1,3% μεγαλύτερο σε διάμετρο και άρα εντός ορίων αλλά και κοντά σε πλάτος με τα μαμά. Σε αυτήν την διάσταση βρίσκει πολλά λάστιχα και σε καλές τιμές. Προσωπικά θα του πρότεινα Bridgestone 002 για τέτοιο στριφτερό αυτοκίνητο, αρκεί να είναι και σβέλτος. Αλλιώς ας βάλει κάτι πιο τουριστικό και άνετο (π.χ. Toyo CF2).
-
Τα premium contact 6 τι λένε; Μπήκαν χθες στο v40
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τα premium contact 6 τι λένε; Μπήκαν χθες στο v40Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εσύ τα έβαλες.......εμάς ρωτάς;;;;
Αν το μοναδικό σου ζητούμενο είναι απλά να φρενάρεις,λογικά έκανες καλή επιλογή! -
Όχι δεν τα έβαλα εγώ, εταιρικό είναι...
Χιλιόμετρα γράφει εκτός πόλης.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Χιλιόμετρα γράφει εκτός πόλης.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν θα ελεγα οτι ειναι και η καλυτερη επιλογη για εταιρικο που θα γραφει πολλα χιλιομετρα μιας και τα premium contact δεν φημιζονται για τα χιλιομετρα που βγαζουν.
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ FALKEN KAI TOYO ΩΣΤΟΣΟ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΑ Kormoran Gamma B2 ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ!ΑΝ ΓΝΩΡΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ KORMORAN ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
-
Πρώτον η γραφή με κεφαλαία απαγορεύεται καθώς θεωρείται ως φωνασκία.
Δεύτερον τα Gamma B2 αν τα δεις είναι σαν λάστιχα αγροτικού από άποψη χάραξης. Η Kormoran είναι πολωνική εταιρεία (πλέον ανήκει στην Michelin) που έβγαζε επί υπαρκτού λάστιχα αγροτικών μηχανημάτων. Αν κινείσαι σε λασπόδρομους να την προτιμήσεις. Αν όχι, τότε καλύτερα Toyo... -
ΤΑ Falken ziex 914 ecorun και τα toyo proxes cf2 σε συγκριση με τα Goodyear EfficientGrip Performance εχουν σκληροτερα πλαΪνα και πέλμα?για seat ibiza 1.4 τι θα ηταν καλυτερα μεταξυ των τριων επειδη οπως κοιταξα **δεν εχουν μεγαλη διαφορα στα χρηματα!**ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!'πως γκένειν αφτό;'
Δες τιμές
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Δεν θα ελεγα οτι ειναι και η καλυτερη επιλογη για εταιρικο που θα γραφει πολλα χιλιομετρα μιας και τα premium contact δεν φημιζονται για τα χιλιομετρα που βγαζουν.
Ήταν να μπουν τα turanza αλλά δεν ήταν διαθέσιμα άμεσα. Τα PC6 πάντως τα χω δε και σε auris, το παιδί κάνει καμια 20.000χλμ/ετος και του έβγαλαν πάνω από 50.000χλμ γι αυτό και τα ξαναέβαλε.
Τεσπα, θα το δούμε. Πάντως είναι πολύ ήσυχα σε σχέση με τα θορυβώδη potenza. -
Ο χρήστης Zenrei έγραψε:
Καλησπερα παιδια,εχω ενα C4 1400 και ηρθε ο καιρος να αλλαξω λαστιχα.Τωρα φοραω τα Sportac 5 και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.Σε σχεση με τα Goodyear Effecient grip performance που εχω σε ενα Megane νομιζω ειναι καλυτερα τα Sportac.
Γυρισα λιγο σημερα τους λαστιχαδες και πανω κατω κατεληξε σε μερικες επιλογες στα ιδια χρηματα.
Hankook Vento prime 3 στα 260
Uniroyal Rainsport 3 στα 260
Tωρα αν ανεβω λιγο στην Τιμη παω σε
Primacy 3 στα 320
Dunlop sport bluresponse στα 290(αν και μου ειπαν ολοι να τα αποφυγω δεν ξερω γιατι)
Και παραδοξος 2-3 μου προτιναν το Bridgestone Turanza T001 Evo στα 290 λεγοντας οτι δεν εχει καμια σχεση με παλια λαστιχα της bridgestone.Επισης ολοι μου τονισαν την νεα τεχνολογικη εξελιξη τους crossclimate+ και οτι αν ειναι να παω σε primacy 3 να παω σε αυτο,αλλα εκει φτανουμε στα 360 και δεν νομιζω να ανεβω τοσα και δεν ξερω και αν χρειαζεται.
Yπαρχει και η επιλογη να παω ξανα στα δοκιμασμενα τα sportac5 απλα ειπα μπας και παω σε κατι,αλλο
Διασσταση 205/55/16 περιπου 12000 το χρονο νορμαλ οδηγηση με λιγα ταξιδια και οικογενεια.
Σας ευχαριστω.Καλησπέρα.
Φοράω κι εγω τα VREDESTEIN SPORTRAC 5 στο YARIS μου. Τα έχω πάνω από 3 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα λάστιχα αυτά είναι από τα καλύτερα summer touring σε όλα τα επίπεδα, πλην του θορύβου λόγω ενίσχυσης στα προφίλ.Σε QASHQAI τα CROSSCLIMATE είναι πιο all around λάστιχα για διαφορετικές επιφάνειες (ψιλοχωματοδρομος, επαρχίες, ψιλοχιονι) για τις οποίες προορίζονται τα SUVS, αλλά αν κινείσαι μόνον ή κατά κόρον σε άσφαλτο τότε ζητάς ένα καθαρό touring ελαστικό.
Τα GOODYEAR EFFICIENTGRIP PERFORMANCE (πέραν του ότι ήταν μόδα που πέρασε) είναι πολύ καλά ελαστικά, αλλά πολύ μαλακά και χάνουν πολύ σε πληροφόρηση. Τα ίδια σχεδόν είναι και τα BLUERESPONCE (ασχέτως των φημών ότι είναι πιο σπορ).
UNIROYAL είναι παραδοσιακά βροχολαστιχα (γόμα με χαμηλή ιδανική θερμοκρασία) και μάλλον ακατάλληλα για Ελλάδα, εκτός αν εκεί που μένεις βρέχει συχνά.
Τα TURANZA 001 EVO (όχι τα μη evo) μένουν να δοκιμαστούν. Συνήθως κάθε καινούργιο ελαστικό το βρίσκουμε φοβερό στην αρχή μέχρι να ξεφουσκωσει ο ενθουσιασμός. Μένει να δείξει.
Πολύ καλές κριτικές από τους χρήστες διατυπώνονται για τα TOYO CF2 (όχι το αισχρό CF1) ως πολύ καλά σε στεγνό, βρεγμένο, σχετικά αλλά όχι υπερβολικά μαλακά οπως κάτι PREMIUM CONTACT.
Γνώμη μου: αν με κάτι είσαι ευχαριστημένος, μην αλλάζεις.
Αν θέλεις να αλλάξεις πήγαινε σε κάτι δοκιμασμένο στην πράξη (όχι από τα περιοδικά).
Άρα θα σου έλεγα να δεις το CF2. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
To 225-50-15 έχει ίδια διάμετρο αλλά δεν υπάρχουν λάστιχα σε αυτήν την διάσταση παρά μόνο κάτι πανάκριβα πίστας κλπ. Το αμέσως πιο κοντινό είναι το 175-60-15 που είναι μόλις 0,4% μεγαλύτερο σε διάμετρο αλλά χάνει πολύ σε πλάτος πέλματος και άρα κράτημα. Ίσως πιο ισορροπημένο να είναι το 195-60-15 που είναι 1,3% μεγαλύτερο σε διάμετρο και άρα εντός ορίων αλλά και κοντά σε πλάτος με τα μαμά. Σε αυτήν την διάσταση βρίσκει πολλά λάστιχα και σε καλές τιμές. Προσωπικά θα του πρότεινα Bridgestone 002 για τέτοιο στριφτερό αυτοκίνητο, αρκεί να είναι και σβέλτος. Αλλιώς ας βάλει κάτι πιο τουριστικό και άνετο (π.χ. Toyo CF2).Καλημέρα ,
Το Bridgestone 002 καταργήθηκε,τι αντίστοιχη εναλλακτική θα πρότεινες;
Ευχαριστώ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]