-
Ο χρήστης Political έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κανένα παράπονο από τα Μιτσελέν.
Το μόνο κακό ότι ξερένονται στα άκρα και για την ακρίβεια όχι μόνο ξερένονται αλλά ΧΑΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ.
Είναι καταπληκτικά λάστιχα αλλά δυστυχώς δεν κάνουν για τους κωλόδρομους των Αθηνών.
Βάλτε και το ότι κάνουν 240 ευρώ οπότε ξερπερνάμε το μπάτζετ.
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρω κάτι που να είναι αξιόπιστο στην βροχή, να μην ξερένεται-χαρακώνεται και κυρίως οικονομικό στο καύσιμο.
Για να μην ξεχάσω... μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει: Αν βάλω (πολύ) σκληρά λάστιχα στα πολύ μαλακά αμορτισέρ του 206... το σύστημα πέδησης (αμορτισέρ κλπ) θα φθαρεί λόγω της σκληρότητας του ελαστικού???*Αν είναι να πάω σε Μιτσελέν τότε να βάλω Κορμοράν που είναι και θυγατρική αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα..
**Κοίταζω από αυτό το site-λαστιχά http://www.siriocenter.gr/ έχει βάλει κανείς?
αναμεσα στα πανω που γραφεις θα διαλεξω τα falken
αλλα θα σου προτεινω να πας σε barum -
**Κοίταζω από αυτό το site-λαστιχά http://www.siriocenter.gr/ έχει βάλει κανείς?
Πολύ καλό μαγαζί. Το συστήνω.
-
Φίλε Political για 40€ διαφορά θα σου έλεγα να μην βάλεις κάποια δευτεροκλασάτη μάρκα... Πρόκειται για την ασφάλειά σου και των αγαπημένων σου προσώπων...
-
Δυστυχώς, δυνατότητα για 240 δεν υπάρχει. (Πρέπει να γίνει και ευθυγράμμιση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οπότε ήδη το μπάτζετ φτάνει τα 230-40)
Εκτος και αν παραμείνω άλλους 4-5 μήνες που η αναμονή θα αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνη επιλογή.
Τα ελαστικά που έχω έχουν χαρακωθεί στα πλαγιανά (για άγνωστο λόγο) και δεν θα αντέξουν τον χειμώνα.
Οι επιλογές είναι περιορισμένες όταν ομιλεί το χρήμα.
Φαντάζομαι ότι εφόσον τα falken έχουν Α στην βροχή και C στην κατανάλωση τηρούν ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες ευρωπαικές προδιαγραφές προκειμένουν να κυκλοφορήσουν με τα αντίστοιχα της Μιτσελέν (που έχουν ίδιους δείκτες).
Εν καιρώ κρίσης, σίγουρα δεν με ενδιαφέρει αν θα γράφει πάνω Michelin ή Falken ή Flouflo αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα ελαστικό αξιόπιστο στο φρενάρισμα και καλής -ανθεκτικής ποιότητας.Ερωτώ και πάλι: Αν βάλω τα falken (που είναι σκληρά ελαστικά) πάνω στο 206 (γαλλικό) υπάρχει περίπτωση να φθείρω τα αμορτισέρ μου? (σε σχέση με τα μιτσελέν)
Δυστυχώς, λόγω ασχετοσύνης στον συγκεκριμένο τομέα..ουσιαστικά εξαρτώμαι από την καλή σας θέληση αλλά και την πίστη του λαστιχά...
-
Έχω βρεί και αυτά:
-ROADSTONE EUROVIS SPORT 04 185/60-14 82 H http://www.siriocenter.gr/Proionta/Proi ... cLZirJJbIU-Μήπως τελικά να το γυρίσω σε 175/65/14 που λέει και η μαμά ώστε να του βάλω τα μιτσελέν στα 200 ευρώ?
Είμαι εξαιρετικά προβληματιμένος...ζητώ συγγνώμη για τις αρχάριες ερωτήσεις αλλά είναι η πρώτη μου αλλαγή... -
+1 για την δική του διάσταση σε 175/65/14 και Michelin... Απλά για τον λόγο ότι θα βάλεις Michelin που είναι σαφώς ασφαλέστερα από τις δεύτερες τρίτες μάρκες που αντιπροτείνεις. Επιδόσεις των premium εταιριών πόσο μάλλον στη βροχή δεν θα δεις με κανένα Falken ή Flouflo που λες και A με A έχει διαφορά ειδικά στο φρενάρισμα... Προτίμησε μια λύση σίγουρη και δοκιμασμένη. Το Falken που ξέρεις ότι δεν θα σου ξεραθεί το επόμενο καλοκαίρι και δεν θα ξεφλουδίζει με το χέρι όπως μου έχει τύχει να δω σε αυτοκίνητο πελάτη στο συνεργείο του μηχανικού μου που φορούσε κάτι Petlas? Matador? θα σε γελάσω... Με 175 πέλμα θα κερδίσεις επίσης ελάχιστα μεν σε κατανάλωση καυσίμου και ίσως και σε αντίσταση στην υδρολίσθηση. Θα χάσεις όμως λίγο σε κρατήματα (και αυτό θα είναι πιο αισθητό) και θα ελαφρύνει και το τιμόνι (επίσης αισθητά). Εφόσον όπως λες κινείσαι σε πόλη το ότι θα ελαφρύνει το τιμόνι νομίζω είναι θετικό. Τα κρατήματα πρέπει να το πας σε πιο ανοιχτό δρόμο για να βγάλεις συμπεράσματα. Αλλά αφού είναι η μαμά του διάσταση δεν νομίζω ότι θα έχεις κανένα θέμα... Για εμένα διάλεξε την ασφαλέστερη λύση που δεν είναι άλλη από τα Michelin... Σε αυτές τις διαστάσεις τα καλύτερα είναι τα Michelin και όλοι αυτά βάζουν. Αυτό το θέμα με την ψωρίαση του πλαϊνού των Michelin το έχουν όλα τα Michelin και τα sport μοντέλα... Δεν ξέρω γιατί το παθαίνουν. Επίσης δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο γιατί φαίνεται εξωτερικό. Υπάρχουν πολλές στρώσεις κάτω από την επιφάνεια οπότε δεν νομίζω ότι είναι τόσο ανησυχητικό αυτό. Ίσως το έχουν σχεδιάσει επίτηδες για να το βλέπουμε οπτικά και μόνοι μας και να λέμε ότι τα λάστιχα είναι για πέταγμα. Ποιος ξέρει; Ή για να μην μπορεί να τα πουλήσει κάποιος επιτήδειος σαν 'ελαφρώς μεταχειρισμένα'...
-
Τα falken ecorun 832 που χρησιμοποιώ τα τελευταία 3.5 χρόνια με περίπου 35Κ χιλιόμετρα, δεν έχουν ξεραθεί πάντως και η διαφορά υπέρ τους στο βρεγμένο σε σύγκριση με το continental Eco που είχα πριν είναι σημαντική. ( αυτά σε διάσταση 185 /65/15 )
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Έχω βρεί και αυτά:-Μήπως τελικά να το γυρίσω σε 175/65/14 που λέει και η μαμά ώστε να του βάλω τα μιτσελέν στα 200 ευρώ?
Είμαι εξαιρετικά προβληματιμένος...ζητώ συγγνώμη για τις αρχάριες ερωτήσεις αλλά είναι η πρώτη μου αλλαγή...Η καλύτερη λύση και για την μαμα διάσταση σε ελαφρύ αμάξι και για την μαρκα
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Φίλε Political για 40€ διαφορά θα σου έλεγα να μην βάλεις κάποια δευτεροκλασάτη μάρκα... Πρόκειται για την ασφάλειά σου και των αγαπημένων σου προσώπων...Προσωπική άποψη ότι υπάρχουν δευτεροκλασατες μάρκες τύπου falken,toyo,yokohama,hankook και κάποιες άλλες που δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τις premium εταιρείες και είναι σαφώς ανώτερες από κάτι kormoran,petlas,matador που αναφέρθηκαν.
-
Παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το νέο Μichelin Primacy 4 το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018.
https://tyres.rezulteo.co.uk/blog/tyre- ... mance-5292 -
Δυστυχώς, δυνατότητα για 240 δεν υπάρχει. (Πρέπει να γίνει και ευθυγράμμιση ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οπότε ήδη το μπάτζετ φτάνει τα 230-40)
Εκτος και αν παραμείνω άλλους 4-5 μήνες που η αναμονή θα αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνη επιλογή.
Τα ελαστικά που έχω έχουν χαρακωθεί στα πλαγιανά (για άγνωστο λόγο) και δεν θα αντέξουν τον χειμώνα.
Οι επιλογές είναι περιορισμένες όταν ομιλεί το χρήμα.
Φαντάζομαι ότι εφόσον τα falken έχουν Α στην βροχή και C στην κατανάλωση τηρούν ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες ευρωπαικές προδιαγραφές προκειμένουν να κυκλοφορήσουν με τα αντίστοιχα της Μιτσελέν (που έχουν ίδιους δείκτες).
Εν καιρώ κρίσης, σίγουρα δεν με ενδιαφέρει αν θα γράφει πάνω Michelin ή Falken ή Flouflo αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα ελαστικό αξιόπιστο στο φρενάρισμα και καλής -ανθεκτικής ποιότητας.Ερωτώ και πάλι: Αν βάλω τα falken (που είναι σκληρά ελαστικά) πάνω στο 206 (γαλλικό) υπάρχει περίπτωση να φθείρω τα αμορτισέρ μου? (σε σχέση με τα μιτσελέν)
Δυστυχώς, λόγω ασχετοσύνης στον συγκεκριμένο τομέα..ουσιαστικά εξαρτώμαι από την καλή σας θέληση αλλά και την πίστη του λαστιχά...
Τα λαστιχα δεν εχουν θεμα με τα αμορτισερ........και τα falken ειναι μια ασφαλη επιλογη σε καθε περιπτωση!
-
Ερωτώ και πάλι: Αν βάλω τα falken (που είναι σκληρά ελαστικά) πάνω στο 206 (γαλλικό) υπάρχει περίπτωση να φθείρω τα αμορτισέρ μου? (σε σχέση με τα μιτσελέν)Όχι βέβαια.
Ανάμεσα στα δύο που κοιτάς θα έλεγα Falken. Αλλά η επιλογή μου θα ήταν Pirelli P1. Αφού σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η βροχή όμως υπάρχουν και τα Uniroyal Rain Expert 3, που είναι ό,τι πιο βρόχινο υπάρχει. Ειλικρινά πάντως δεν βρίσκω λόγο να βάλεις κάποιος βροχολάστιχα στην Ελλάδα και να φορτωθεί τα μειονεκτήματά τους.Για εμένα διάλεξε την ασφαλέστερη λύση που δεν είναι άλλη από τα Michelin... Σε αυτές τις διαστάσεις τα καλύτερα είναι τα Michelin και όλοι αυτά βάζουν.
Υπάρχουν και καλύτερα, π.χ. Pirelli P1 ή Yokohama C.Drive 2.
Προσωπική άποψη ότι υπάρχουν δευτεροκλασατες μάρκες τύπου falken,toyo,yokohama,hankook
Όχι και δευτεροκλασάτη η Yokohama και η Toyo. Απλά είναι μικρότερες εταιρείες.
-
Η αλήθεια είναι ότι λόγω σχετικής απειριας στον τομέα υπέθεσα ότι το Α στο βρεγμένο δεν αφορά βροχολαστιχο αλλά καλύτερη πρόσφυση σε κάθε περίπτωση.
Δεν με ενδιαφέρουν τα βροχολαστιχα ένα αξιόπιστο ελαστικό θέλω με πολύ καλή πρόσφυση στο έδαφος ώστε να φρενάρει όπως πρέπει.Μάλλον θα κατέβω προφίλ και θα πάω στα 175 της μαμάς ώστε να αποκτήσει και λίγο νεύρο.
Ερώτηση: Αν κατέβω προφίλ πρέπει να χαμηλωθει το αμάξι ή το αφήνω όπως είναι?
Μην πάμε σαν τις κατσίκες ρε παιδιά και όλας -
Το Α στο βρεγμένο αφορά την επίδοση φρεναρίσματος σε βρεγμένη άσφαλτο. Ούτε την συνολική πρόσφυση (αν και φυσικά συνδέεται με το φρενάρισμα), ούτε την αντίσταση σε υδρολίσθηση, αλλά ούτε και την πρόσφυση σε στεγνό μετράει. Απλά αφού σε είδα να ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για το βρεγμένο, ανέφερα το Uniroyal. Προσωπικά ποτέ δεν θα έβαζα τέτοιο λάστιχο στην Ελλάδα.
Το 175 που λες δεν είναι προφίλ, αλλά πλάτος πέλματος. Το προφίλ είναι το 60 ή 65 που ανέφερες πριν και είναι τιμή σε ποσοστό του πέλματος. Δηλαδή 175/65/14 σημαίνει 175 χλστ πλάτος πέλματος, 65% των 175 χλστ σε ύψος πλαϊνού (προφίλ) και 14 ίντσες διάμετρος ζάντας. Οπότε το 185/60 με το 175/65 έχουν σχεδόν ίδια συνολική διάμετρο τροχού. Όπως καταλαβαίνεις αυτό περί χαμηλώματος είναι εντελώς άτοπο.
-
Φορώντας τα falken sn832 1.5 χρονο με 27.000 χλμ δεν έχω βρει ψεγαδι. Γράφετε και ξαναγραφετε όμως οτι είναι σκληρά λάστιχα. Ουτε καν παιδιά, έχουν μαλακό πέλμα και μαλακό πλαϊνό.
Η πρόσφυση είναι άψογη σε στεγνό και βρεγμενο. Δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχει διαφορα σε σχέση με τις πρωτοκλασατες και ακριβές μάρκες. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Φορώντας τα falken sn832 1.5 χρονο με 27.000 χλμ δεν έχω βρει ψεγαδι. Γράφετε και ξαναγραφετε όμως οτι είναι σκληρά λάστιχα. Ουτε καν παιδιά, έχουν μαλακό πέλμα και μαλακό πλαϊνό.
Η πρόσφυση είναι άψογη σε στεγνό και βρεγμενο. Δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχει διαφορα σε σχέση με τις πρωτοκλασατες και ακριβές μάρκες.Τα Falken που πουλάνε στην Ελλάδα που κατασκευάζονται;
Σου είναι εύκολο να δεις στα ελαστικά σου την χώρα κατασκευής;Με το θόρυβο πως τα πάνε;
Πάντως για να γράφεις ότι δεν είναι σκληρά, υποθέτω ότι σε γενικές γραμμές είναι άνετα και ζεσταίνονται γρήγορα.
-
Είναι Ταϋλάνδη. Απο θόρυβο τα ακούγα μονο στον καυτό Κηφισό το καλοκαίρι , αλλά δεν ξέρω αν πιάνεται για άσφαλτος αυτό το πραμα. Δεν ξέρω τι μίγμα ειναι αυτό γυαλιστερό πράμα στο Κηφισό. Τα άκουγα μονο μεσημέρι που έβραζε ο δρόμος.
-
Φίλε Δία σε ευχαριστώ πολύ.
Με διαφώτισες!!
Μάλλον ρέπω πρός τα Falken καθώς έχουν πολύ καλές κριτικές.(Δεν νομίζω τυχαία)Αυτό που μένει είναι να αποφασίσω την διάσταση.
Τα μαμά 175/65/14 ή αυτά που είχε πάνω όταν το πήρα 185/60/14....
Η αλήθεια είναι ότι θέλω να πάω στα 175 να πέσω σε κατανάλωση αλλά φοβάμαι μην είναι αντιληπτή η διαφορά και το μετανοιώνω μετά. (μην πετάει μετά κ88λο το αμάξι σε μεγάλες-απότομες στροφές). -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Είναι Ταϋλάνδη. Απο θόρυβο τα ακούγα μονο στον καυτό Κηφισό το καλοκαίρι , αλλά δεν ξέρω αν πιάνεται για άσφαλτος αυτό το πραμα. Δεν ξέρω τι μίγμα ειναι αυτό γυαλιστερό πράμα στο Κηφισό. Τα άκουγα μονο μεσημέρι που έβραζε ο δρόμος.ok. Σε ευχαριστώ.
Έχω κάνει μία μικρή λίστα με λάστιχα και σε αυτή είναι και τα Falken.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι μην τυχόν και είναι ποιο σκληρά από τα εργοστασιακά Continental.
Στη λίστα έχω και τα Dunlop, Toyo και Yokohama.Θα πάω σε μερικά μαγαζιά την περιοχής μου να δω τι υπάρχει για άμεση αντικατάσταση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσωπική άποψη ότι υπάρχουν δευτεροκλασατες μάρκες τύπου falken,toyo,yokohama,hankook
Όχι και δευτεροκλασάτη η Yokohama και η Toyo. Απλά είναι μικρότερες εταιρείες.
Δλδ η hankook θεωρείς ότι είναι;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]