-
Ο χρήστης xaxoulis έγραψε:
σε διάσταση 205/55 R16 στο γκολφάκι θέλω να αλλάξω λάστιχα!
φυσικά για ασφάλεια δεν βάζω τριτοκλασάτα.
καιρός να αλλάξω μετά 4 χρόνια τα λάστιχα
μέχρι τώρα έχω φορεσει τα bringestone turanza 300,michelin hp, michelin primacy3 και continental prenium 5.
με σειρά τα καλύτερα, michelin primacy3, michelin hp, continental prenium 5, turanza 300
ήμουν μεταξύ 4 ελαστικών- Continental Conti Premium Contact 5
- Michelin Primacy 3
- Bridgestone Turanza T001 ή η καινούρια έκδοση Τ001 EVO
- Goodyear EfficientGrip Performance
και κατέληξα στο τέλος να φορέσω ή τα Michelin Primacy 3 ή τα Goodyear EfficientGrip Performance.
διάβασα όμως ότι από αρχές του χρόνου βγαίνουν τα Michelin Primacy 4!!!
ήμουν έτοιμος να δοκιμάσω τα Goodyear EfficientGrip Performance αλλά σκεφτομαι
να περιμένω τα michelin primacy 4!!
εσεις τι λέτε Michelin Primacy 3 ή τα Goodyear EfficientGrip Performance
ή να περιμένω τα primacy 4;
τα λάστιχα που εχω τώρα continental prenium 5 αντεχουν το πολύ 5 μήνες..
https://tyres.rezulteo.co.uk/blog/tyre- ... mance-5292Στυλ οδήγησης και απαιτήσεις;
-
[url]https://www.caroto.gr/2017/09/22/ανατροπή-των-κανόνων-στα-ιδιωτικά-κτε/[/url]
Μιας και λέτε για ΚΤΕΟ.
-
'Στυλ οδήγησης και απαιτήσεις;'
κανονική οδήγηση κ κάποιες φορές γρήγορη, σε επαρχιακό δρόμο με λακουβίτσες.
σήμερα που βγήκα εκτός Λάρισας(Αγιόκαμπο 40-45 χιλιόμετρα από Λάρισα)
2-3 φορές άναψε στα φανάρια το αντισπίν και στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα
καταλάβαινες ότι το αυτοκίνητο χαζοέφευγε. υπόψιν τώρα έχω τα continental Conti Premium Contact 5
και τα χω περίπου 45 χιλιάδες -
Sport: Bridgestone S001 / Pirelli P Zero Rosso
All rounder: Dunlop Sport Maxx
Premium: Pirelli P7 -
βασικά δεν θέλω σπορ ακριβά λάστιχα
θέλω μεσαία κατηγορία.
pirelli δεν ξέρω δεν την έχω σε εκτιμηση αν και δεν τα έχω δοκιμάσει
bridgestone που δοκίμασα τα turanza όταν πείρα το αυτοκίνητο
στα πρώτα 10000 ήταν πολύ καλά μετά όμως έχασαν απόδοση.
για χώματόδρομο όμως ήταν σκυλιά!!
για για τα dunlop δεν ξέρω δεν έχω άποψη.
γι αυτο σκεφτώμουν τα δοκιμασμένα michelin Primacy 3 ή 4 που βγαινουν
σε λίγο καιρό ή τα Goodyear EfficientGrip Performance που άκουσα ότι ειναι καλά. -
H Pirelli αυτή την στιγμή βγάζει τα καλύτερα λάστιχα επιδόσεων στον κόσμο. Όλα τα supercars (Ferrari, Lamborghini, McLaren) φοράνε Pirelli, δεν είναι τυχαίο!!!
Επίσης είναι άτοπο να μιλάμε γενικά για μια εταιρεία και όχι για συγκεκριμένα μοντέλα ελαστικών.
Η Dunlop εδώ και χρόνια ανήκει στην Goodyear και έχουν παρόμοια φιλοσοφία, με τα αγγλικά (Dunlop) να είναι πάντα ένα κλικ πιο σπορ από τα αμερικάνικα αδερφάκια τους.
-
Μπήκαν τα TOYO. Καλό λαστιχάκι φαίνεται, ποιοτικό και μαλακό.
Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η χώρας κατασκευής. Ιαπωνία. Περίμενα να έρχονται από άλλη ασιατική χώρα.Οπότε το Made In Japan και τα 175euro η τετράδα, δείχνει καλή περίπτωση σχέσης ποιότητας/τιμής.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μπήκαν τα TOYO. Καλό λαστιχάκι φαίνεται, ποιοτικό και μαλακό.
Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η χώρας κατασκευής. Ιαπωνία. Περίμενα να έρχονται από άλλη ασιατική χώρα.Οπότε το Made In Japan και τα 175euro η τετράδα, δείχνει καλή περίπτωση σχέσης ποιότητας/τιμής.
Δεν ξερω αν εχει και σε αλλες χωρες εργοστασια,που δεν νομιζω,στην χωρα μας ομως ειναι μονο Japan......
Οταν ειχε γινει το τσουναμι στη Φουκοσιμα,ειχαν μεγαλο θεμα διαθεσιμοτητας για αρκετους μηνες. -
Πως τόσο φθηνα για japan?
-
Η διάσταση 155/80/13 κατά βάση έχει χαμηλές τιμές. Τρέχει και μία προσφορά της Toyo αυτό το διάστημα οπότε πέφτει ακόμη λίγο η τιμή στην 4άδα (περίπου 20euro). Οι άλλες διαστάσεις δεν ξέρω τι τιμές έχουν.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πως τόσο φθηνα για japan?Γιατί όχι;;;;;
Japan είναι ,όχι Germany!!! -
Γιατί τα εργατικά στο japan δεν είναι φθηνά. Είναι ακριβα.
-
Έχει δοκιμάσει κανεις τα BF Goodrich g-grip, για να μας πει εντυπώσεις;
Αν μπορεί να τα συγκρίνει και με τα Falken SN832 ακόμα καλύτερα! -
Έχω αρκετή εμπειρία με BF-Goodrich.
Η τελευταία ήταν με τα G-Grip σε Seat Cordoba, τα οποία αλλάξαμε πριν τέσσερις μήνες.
Και παλιότερα είχα βάλει άλλα BF (λόγω κόστους) σε διάφορα αυτοκίνητα.Εμένα τα ΒF δεν με έχουν αφήσει ικανοποιημένο. Εξαρχής ήταν σκληρά ελαστικά, δεν ζεσταινόντουσαν γρήγορα και δεν ήταν ιδιαίτερα άνετα. Στην βροχή δεν με ενθουσίασαν και είχαν και αρκετό θόρυβο κύλισης. Το Cordoba ταλαιπωρήθηκε πολύ.
Τα BF παρόλο που είναι θυγατρική της Michelin δεν έχουν και πολλές ομοιότητες μεταξύ τους στα ελαστικά.
Χωρίς να έχω δοκιμάσει τα Falken, τα θεωρώ καλύτερη επιλογή.
-
Χμμμμ, πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστώ.
-
Σημερα περαστηκαν τα Dunlop Street Responce 2 σε διασταση 165/65/13 σε Ford Ka.
Αντικατεστησαν τα απαραδεκτα Hankook 715.
Πληρωσα 210 ευρω με τοποθετηση,ζυγοσταθμιση και ευθυγραμμιση.
Προφανως το αυτοκινητο αλλαξε προς το καλυτερο.
Βεβαια χρειαζεται χρονος για να δω τι 'ψαρια' πιασαμε. -
Ο χρήστης stergiosbik έγραψε:
Σημερα περαστηκαν τα Dunlop Street Responce 2 σε διασταση 165/65/13 σε Ford Ka.Φοράω τα ίδια ελαστικά σε διάσταση 155/80/13 στο Fiat Panda και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φοράω τα ίδια ελαστικά σε διάσταση 155/80/13 στο Fiat Panda και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
To διαβασα σε παλιοτερα ποστ σου.
Ελπιζω να βγουν οντως καλα.Ημουν μεταξυ Vredestein και Dunlop.
Τελικα μιας και τα Vredestein δεν υπηρχαν ετοιμοπαραδοτα και επρεπε να περιμενω καμμια 10 μερες και μεσολαβει και το ΚΤΕΟ εβαλα τα Dunlop.
Παραγωγης 24η εβδομαδα του '17. -
Ο χρήστης stergiosbik έγραψε:
Αντικατεστησαν τα απαραδεκτα Hankook 715.
Πληρωσα 210 ευρω με τοποθετηση,ζυγοσταθμιση και ευθυγραμμιση.
Προφανως το αυτοκινητο αλλαξε προς το καλυτερο.
Βεβαια χρειαζεται χρονος για να δω τι 'ψαρια' πιασαμε.Κι εγώ αυτά έβαλα, στην ίδια ακριβώς διάσταση στο Clio mk1 που έχω (παρόμοιας φιλοσοφίας και βάρους με το Ka). Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την άνεση και το χαμηλό θόρυβο κύλισης, με το ότι γρήγορα ζεσταίνονται και προσφέρουν πολύ καλή πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο. Από θέμα αίσθησης στο τιμόνι και φρεναρίσματος, επίσης, είναι τα καλύτερα που είχα έως τώρα. Τα φοράω εδώ και σχεδόν 15.000 χλμ κ 2 έτη, και δεν έχουν δείξει ιδιαίτερη φθορά.
Έκανες μια εξαιρετική και ταιριαστή επιλογή για το φορντακι σου (και σε καλή τιμή). Καλοφορετα! -
Ευχαριστω.
Θελω να πιστευω οτι δεν θα εχω τιποτα εκπληξεις.
Εχω ξαναφορεσει Dunlop παλιοτερα στο αλλο αυτοκινητο.Τα SP SPORT FAST RESPONCE που πραγματικα ηταν εξαιρετικα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]