-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τελικα οταν σε παινει λαστιχο και η επιλογη ειναι κορδονι ή βγαλσιμο ελαστικου και φτιαξιμο εσωτερικα με ξυσιμο-κολλημα τι ειναι καλυτερο?
Μου ετυχε και στα 2 αυτοκινητα με καινουρια λαστιχα. Στο ενα μου εκαναν φτιαξιμο με ξυσιμο κ.λ.π. και στο αλλο κορδονιΚαλη ερωτηση..
Παντως σε κορδονι παλιοτερα αντεξε μεχρι ν αλλαχθουν μετα, πανω απο χρονο δλδ. Τωρα ,οπως εγραψα στο προηγουμενο ποστ εχω κανει μπαλωμα ,μενει ν αποδειχθει η αντοχη του.
Κορδονι παντως μπορεις να κανεις σε πλαινο? Και αντιστοιχα μπαλωμα εσωτερικα του πελματος?Εμενα Χρηστο ειναι καινουρια τα λαστιχα στο i10 και στο tig. Σε πλαινο δε νομιζω για κορδονι να γινεται.
Τωρα μιλουσα με ενα φιλο μου που εχει γινει μαζωχτρας σε προκες οτι ενας λαστιχάς του ειχε πει να προτιμα μπαλωμα γιατι το κορδονι μπορει να ξαναχασει καποια στιγμη (οπως και του εγινε) -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τα energy saver ειναι μαλακο λαστιχο με μαλακο πλαινο, στο μεσο ορο στο βρεμενο - οχι τιποτα φοβερο και σκληραινει-ραγιζει απο το τελος της τριετιας ακομα.. Τα επελεγα καθοτι ταιριαζουν στην αναρτηση των αυτοκινητων μου και ειναι και μαλακα. Τα φοραω σε 185/65/14. Στο αλλο αυτοκινητο τα φοραγα σε 185/60/14 και πηγα σε continental sport contact 5 που ΔΕΝ ειναι οικολογικη σειρα και ειναι ανωτερα θεωρω απο τα michelin. Ενα μαλιστα απο τα 185/65/14 (4ετιας τωρα) μου εσκισε πλαινο προ 10μερου και σε συζητηση με το μαστορα ,μισελινακια φανατικο, μου ελεγε οτι πλεον δε την εμπιστευεται τοσο, εχει ριξει ποιοτητα και αυτη την οποια εβαλε στο μαγαζι του ειναι την bridgestone η οποια εχει ανεβει ιδιαιτερα σε χαρακτηριστικα. Αποψη προς κριτικη καθοτι δεν εχω εμπειρια απο bridgestone. Παντως καθοτι πολυ δοκιμασμενος σε michelin θα ελεγα οτι μπορεις να βρεις και κατι καλυτερο. Πανε οι εποχες των exaltoΚράτηματα και hyundai 20ετιας με 13αρες ζαντες δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Τα energy saver δεν προτάθηκαν για τα σούπερ κράτηματα (που δεν εχουν) αλλα για τα πολλά χλμ που βγάζουν, αν αυτο ειναι απο τα βασικά ζητήματα του ενδιαφερόμενου.
Υγ στατιστικά δεν νομίζω οτι υπάρχει λαςτιχο που να σχιζεται ποιο συχνά απο τα continental. -
Πρωτη φορα το ακουω αυτο για τα continental. Κανενας μαλιστα γνωστος μου δε το εχει παθει, ενω και φιλος που δουλευε ελεγχτης σε ΚΤΕΟ μεχρι προσφατα μου λεγε οτι δε ξεραινονται και ευκολα απο τοσα DOT που εβλεπε καθε μερα. Ασχετο βεβαια αυτο.
Με τα michelin αντιθετα τα τελευταια 6 χρονια εχουμε και λεμε ενα σκισιμο σε πλαινο, μια τρυπα σε πελμα και μια απωλεια αερα και ολικη καταστροφη του σκελετου του σε ουσιαστικα ολοκαινουργιο. Ολα energy saver και συγκεκριμενα 185-65-14 , 185-60-14 και 195-55-15 αντιστοιχα.
Επειδη ακριβως ομως hyundai + 20ετια + 13αρα θα κολακεψει πολυ ενα καλο λαστιχο ,καλα θα ναι να ψαχτει καλα. Οχι οτι βεβαια κακοπεφτει με τα michelin. Ισως εμενα δε μου εφταναν. -
Καλησπέρα και καλή χρονιά. Επειδή ενδιαφέρομαι για 185/60/14 ελαστικά για SKODA FABIA 1.4 16V 85Hp, μπορεί να μου πείτε την άποψή σας για το τι να επιλέξω; Το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ στην Αθήνα 95% και κατά 5% σε χωματόδρομο με πέτρες. Σήμερα φορά BRIDGESTONE ER300. Είμαι αρκετά ευχαριστημενος αλλά θέλω να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ελαστικού ειναι πλέον αρκετά παλιό. Το αυτοκίνητο κάνει 15-17.000 km ετησίως. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
-
Εχω 1,5 μηνα που εχω βαλει τα continental sport contact 5 σε 185-60-14. Τα προτεινω ανεπιφυλακτα , εχω γραψει μεσα στα λιγα παραπανω ποστ και καποια πραγματα. Μονος ενδοιασμος το οτι κανεις αρκετα χιλιομετρα ανα ετος και δε με απασχολησε πως συμπεριφερονται και δε γνωριζω καθως δυσκολα θα κανουν πανω απο 30.000km μεχρι να τα ξαναλλαξω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τα επελεγα καθοτι ταιριαζουν στην αναρτηση των αυτοκινητων μου και ειναι και μαλακα. Τα φοραω σε 185/65/14.Πολύ σημαντικό αυτό. Κάθε λάστιχο ενδέχεται να λειτουργεί διαφορετικά ανάλογα με το αυτοκίνητο και τη διάσταση.
Πχ έβαλαν δυο γνωστοί Dunlop ο ένας σε i30 και ο άλλος σε focus.
Ο πρώτος δεν τα αλλάζει με τίποτα ( πολύ ικανοποιημένος) ο άλλος μετά από 10.000χλμ. σκέφτεται να τα αλλάξει. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Επειδη ακριβως ομως hyundai + 20ετια + 13αρα θα κολακεψει πολυ ενα καλο λαστιχο ,καλα θα ναι να ψαχτει καλα. Οχι οτι βεβαια κακοπεφτει με τα michelin. Ισως εμενα δε μου εφταναν.
Τα conti sport contact ειναι σαφώς ανώτερα λαστιχα των Michelin energy saver αν εισαι ανήσυχος οδηγός. Αν δεν εισαι ομως και κανεις πολλά χλμ (για να μην τα αλλάξεις λόγο χρόνου) τα Michelin αν τα κανεις αναγωγή €/km μάλλον θα σου βγουν μισή τιμη.
-
Ορθον, αλλα σε τελικη αναλυση με 17.000km το χρονο π.χ. θα ηθελα το πιο ασφαλες λαστιχο και ας το αλλαζα και 1 χρονο νωριτερα... Παντως επιμενω οτι δε σκληραινει και ξεραινεται/ραγιζει γρηγορα το conti απο αυτα που εχω ακουσει σε αντιθεση με τα γαλλικα απο προσωπικη πειρα. Εσυ βεβαια μας λες οτι τρωει γομα γρηγορα,οκ.
-
Και σε εμένα τα Conti φαγώθηκαν υπερβολικά γρήγορα. Τα μπροστά ειδικά, από τα 25χιλ. χιλιόμετρα.
Όμως κρατούσαν αρκετά καλά ακόμα και τότε.
Δεν είχαν όμως ξεραθεί ούτε είχαν ραγίσματα. -
Καποτε στο αμαξι ο πατερας ειχα βαλει τα Conti premium contact 2,πολύ μαλακα πλαινα,επιαναν μεχρι τελους(σχεδόν σλικ) φαγωθηκαν απλα καπου μεταξυ 40-50κ χιλιόμετρα.Μονιμη ταλαιπωρια τα μπροστινα ότι τρωγοταν απεξω.Σε αναστροφη ακουμπουσε δυο δαχτυλα το προφιλ στην ασφαλτο.Αν ξαναεβαζα Κοντινενταλ θα εβαζα +0,2 μπαρ σε ολους τους τροχους και θα ταν οκ.Με μπριτζεστοουν τ001 και 0,1-0,2 μπαρ παραπανω βγαζουν πανω από 60κ χιλιόμετρα.Δεν θελουν όλα τα ελαστικα την ιδια πιεση αερα.
-
Τα MICHELIN ή τα CONTINENTAL έχουν μεγαλύτερη ακαμψία πλαινων συγκρίνοντας ίδιας κατηγορίας και ταχύτητος ελαστικά; (ENERGY SAVER+ vs CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5 ή SPORTCONTACT) Ειναι ανθεκτικά σε χωματόδρομο με πέτρες περίπου 5-6km κατ´έτος ή 'κόβονται' αμέσως;
-
Ο χρήστης costas1959 έγραψε:
Τα MICHELIN ή τα CONTINENTAL έχουν μεγαλύτερη ακαμψία πλαινων συγκρίνοντας ίδιας κατηγορίας και ταχύτητος ελαστικά; (ENERGY SAVER+ vs CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5 ή SPORTCONTACT) Ειναι ανθεκτικά σε χωματόδρομο με πέτρες περίπου 5-6km κατ´έτος ή 'κόβονται' αμέσως;δεν ξέρω για τα μισελεν αλλά τα κόντι είναι μπαλόνια και δεν αντέχουν την παραμικρή κακουχία......στην καλύτερη να βγάλουν καρούμπαλο!
-
Αν θες και χωματόδρομους ξαναβάλε τα er300 αν εξακολουθούν να βγαίνουν η σαν εναλλακτική Pirelli, IMO.
-
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους !
Μιας και θα αλλαξω ζαντα ηρθε και η ωρα να αποφασισω για λαστιχα.
Ειμαι αναμεσα στα
Dunlop SP Sport Maxx... Michelin Pilot Sport 3 και Continental ContiPremiumContact 2
να πω οτι τα continental τα ειχα πανω στο αμαξι μεχρι τωρα σε 16αρα ζαντα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Ποια ειναι η γνωμη σας για τα αλλα δυο ? Κανω περιπου 10.000 km τον χρονο. Αυτοκίνητο...audi a1 tdi 105 ps...
Αρκετά ανήσυχος οδηγός -
Ο χρήστης manos0013 έγραψε:
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους !Μιας και θα αλλαξω ζαντα ηρθε και η ωρα να αποφασισω για λαστιχα.
Ειμαι αναμεσα στα
Dunlop SP Sport Maxx... Michelin Pilot Sport 3 και Continental ContiPremiumContact 2
να πω οτι τα continental τα ειχα πανω στο αμαξι μεχρι τωρα σε 16αρα ζαντα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Ποια ειναι η γνωμη σας για τα αλλα δυο ? Κανω περιπου 10.000 km τον χρονο. Αυτοκίνητο...audi a1 tdi 105 ps...
Αρκετά ανήσυχος οδηγόςΕχω δοκιμασει και τα 3 που αναφερεις σε 205/55/16. Επειδη εισαι αρκετα ανησυχος οδηγος, απο τα 3 που ανεφερες θα σου προτεινα τα Dunlop sp sport maxx rt που φοραω εδω και 5000χλμ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εξισου εξαιρετικο λαστιχο ειναι και αυτο που φορουσα πριν, το Bridgestone Adrenalin re002, που ηταν καταπληκτικο στο στεγνο και μετριο στο βρεγμενο.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τελικα οταν σε παινει λαστιχο και η επιλογη ειναι κορδονι ή βγαλσιμο ελαστικου και φτιαξιμο εσωτερικα με ξυσιμο-κολλημα τι ειναι καλυτερο?
Μου ετυχε και στα 2 αυτοκινητα με καινουρια λαστιχα. Στο ενα μου εκαναν φτιαξιμο με ξυσιμο κ.λ.π. και στο αλλο κορδονιΣαφώς και το μπάλωμα είναι ανώτερη λύση. Το κορδόνι είναι λύση ανάγκης και δεν το κάνεις κανένας σοβαρός λαστιχάς.
Κορδονι παντως μπορεις να κανεις σε πλαινο? Και αντιστοιχα μπαλωμα εσωτερικα του πελματος?
Κανονικά ούτε με μπάλωμα δεν πρέπει να κλείνεις στο πλαινό.
Τα MICHELIN ή τα CONTINENTAL έχουν μεγαλύτερη ακαμψία πλαινων συγκρίνοντας ίδιας κατηγορίας και ταχύτητος ελαστικά; (ENERGY SAVER+ vs CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5 ή SPORTCONTACT) Ειναι ανθεκτικά σε χωματόδρομο με πέτρες περίπου 5-6km κατ´έτος ή 'κόβονται' αμέσως;
δεν ξέρω για τα μισελεν αλλά τα κόντι είναι μπαλόνια και δεν αντέχουν την παραμικρή κακουχία......στην καλύτερη να βγάλουν καρούμπαλο!
Έτσι ακριβώς. Χάλια λάστιχο για ανήσυχη οδήγηση και σκληρές συνθήκες γενικά.
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους !
Μιας και θα αλλαξω ζαντα ηρθε και η ωρα να αποφασισω για λαστιχα.
Ειμαι αναμεσα στα
Αρκετά ανήσυχος οδηγόςΕχω δοκιμασει και τα 3 που αναφερεις σε 205/55/16. Επειδη εισαι αρκετα ανησυχος οδηγος, απο τα 3 που ανεφερες θα σου προτεινα τα Dunlop sp sport maxx rt που φοραω εδω και 5000χλμ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εξισου εξαιρετικο λαστιχο ειναι και αυτο που φορουσα πριν, το Bridgestone Adrenalin re002, που ηταν καταπληκτικο στο στεγνο και μετριο στο βρεγμενο.
Συμφωνώ!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
δεν ξέρω για τα μισελεν αλλά τα κόντι είναι μπαλόνια και δεν αντέχουν την παραμικρή κακουχία......στην καλύτερη να βγάλουν καρούμπαλο!
Έτσι ακριβώς. Χάλια λάστιχο για ανήσυχη οδήγηση και σκληρές συνθήκες γενικά.
Στα michelin η στα continental αναφερεσαι?
-
Λογικά στα Continental
-
Αφου το γράφει, στα conti.(όχι οτι τα Michelin energy saver ειναι οτι πρεπει για ανήσυχους οδηγούς και κακουχίες).
-
Χαλια λαστιχο για ανησυχη οδηγηση ιδιως η σπορ σειρα της Κοντι ΔΕΝ ειναι. Μαλλον πολυ καλα ειναι. Απο προσωπικη μαλιστα εμπειρια σε χαμηλωμενο saxo vts που ειχα εισηγηθει και να μπουν ηταν εξαιρετικα για το χαρακτηρα του αυτοκινητου. Τα ιδια μου ελεγε και ο ιδιοκτητης. Νταξ τωρα αν ο Διας το παει σε toyo rrr καταστασεις οκ
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]