-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Απορια:οταν σε πιανει λαστιχο χρειαζεται εκ νεου ζυγοσταθμιση επειδη το βγαζεις το ξεζανταρεις και το φτιαχνεις?
Ναι, Νίκο. Και καλύτερα κάνε σε όλα.
nickthetrib from tapatalk
Του το ειπα του (ο θεος να τον κανει μαστορα) και μου λεει 'δε χρειαζεται'
Πολλοι βαζουν σημαδι με μια κιμωλια για να το φερουν ακριβως στην ιδια θεση...........αν δεν εκανε ουτε αυτο,τοτε θες ζυγισμα 100%
-
Επιτρέψτε μου ένα βιντεάκι.
Γιατί πρέπει τα λάστιχα να είναι ΚΑΛΑ και φρέσκα.
Αν φοβηθείτε(δεν έχει αίματα και χαζομάρες), να ξέρετε ο άνθρωπος σώθηκε και φαίνεται στο τέλος του βίντεο.https://www.youtube.com/watch?v=Eem0Sck ... be&t=0m33s
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Πριν ενα χρόνο έκανα έρευνα αγοράς για διάσταση 205/40/17. Ημουν ανάμεσα σε Bridgestone Adrenaline, στα Falken ZE914 και τα Hankoon Ventus V12 Evo2. Τελικά μετά απο αρκετό διάβασμα κατέληξα στα Hankook και μπορώ να πώ οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το συγκεκριμμένο λάστιχο. Το οτι είναι και καλά 'δευτεροκλασσάτη' μάρκα, προσωπικα δεν με αγχώνει καθόλου. Αποδείχθηκε τελικά πολύ καλό λάστιχο και σίγουρα βγήκε και το πορτοφόλι μου κερδισμένο απο τα 100 ευρώ φθηνότερα που τα αγόρασα σε σχέση με τα 'πρωτοκλασσάτα' Bridgestone.
Εχεις φορεσει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο τα Bridgestone Adrenaline ετσι ωστε να εχεις αποψη για τη διαφορα τους σε σχεση με αυτα που εβαλες?
Να φανταστώ οτι εςυ έχεις δοκιμάσει και τα δυο λαστιχα στο αυτοκινητο σου
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Επιτρέψτε μου ένα βιντεάκι.
Γιατί πρέπει τα λάστιχα να είναι ΚΑΛΑ και φρέσκα.
Αν φοβηθείτε(δεν έχει αίματα και χαζομάρες), να ξέρετε ο άνθρωπος σώθηκε και φαίνεται στο τέλος του βίντεο.https://www.youtube.com/watch?v=Eem0Sck ... be&t=0m33s
Ο ορισμος του ασχετου οδηγου!
Θεοξερα να ηταν τα λαστιχα του,κατα το φρεναρισμα αντε να κολαγε στον μπροστινο...........μαλλον πανικοβληθηκε και εστριψε το τιμονι αποτομα δεξια και εφυγε στην πλαγια. -
Όπως τα γράφεις φίλε GGAB.
ΣΛικ ελαστικά, τσαρούχωμα τα φρένα, πιθανόν χαλασμένα αμορτισέρ, υδρολίσθηση ....στα χωράφια. -
Καλησπέρα και χρόνια πολλά
Νέος στο FORUM και θα ήθελα τη γνώμη σας για επιλογή ελαστικών.
Έχω το HYUNDAI ACCENT LC μοντέλο 1/2000. Όλα αυτά τα χρόνια είχα ελαστικά Pirelli Cinturato P4 82T 175/70/13 και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Πρόσφατα έμαθα για τη νέα Ευρωπαϊκή ετικετογράφηση ελαστικών και είδα ότι το Pirelli δεν είναι και τόσο καλό! Εξοικονόμηση καυσίμων F, Πρόσφυση σε βρεγμένο δρόμο E, Επίπεδα εξωτερικού θορύβου 71 !!!
Ψάχνοντας άλλες γνωστές επώνυμες μάρκες, βρήκα τα εξής:
Goodyear EFFICIENTGRIP COMPACT 82T46 καύσιμα C πρόσφυση B θόρυβος 68db
Continental ContiEcoContact 3 82T E B 70
Bridgestone B250 82T F E 70
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
Να επιλέξω GOODYEAR που έχει καλύτερες προδιαγραφές; Τα έχετε δοκιμάσει ή μου συστήνετε κάποιο άλλο;
Μήπως πρέπει να κοιτάξω για ελαστικά παντός καιρού ή να παραμείνω ως έχει στα θερινά;
Σας ευχαριστώ πολύ -
Πέρα από ετικέτες (που δεν έχουν και πολύ σημασία), από τα Goodyear είμαι ευχαριστημένος. Σε άλλη διάσταση.
Παντός καιρού γιατί να βάλεις?? Σε ποιό νομό είσαι?? -
ΑΘΗΝΑ... ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΛΕΣ;
-
Γιατί όμως δεν έχει και πολύ σημασία;! Ας πούμε, υπάρχει αρκετή διαφορά μεταξύ πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο E που έχει το pirelli και Β που έχει το goodyear!!!
-
Αθηνα δεν χρειάζεται all weather.
Η βαθμολογία στο βρεγμένο αφορά το φρενάρισμα, η απόδοση στο φρενάρισμα με την πρόσφυση-κράτημα δεν εχει κάποια άμεση σχέση.
Η βαθμολογία της ΕΕ, αν και δεν μπορω να πω οτι δεν ισχυει, αμφισβητείται απο πολλούς ποσο ισχυει στην πραγματικοτητα. -
Αθήνα δε χρειάζεται all weather. Δεν προσφέρουν κάτι και είναι παντού μέτρια.
Οι ετικέτες έχουν καθιερωθεί απο την ΕΕ αλλά δεν μπαίνουν από κάποια ανεξάρτητη αρχή, ο κάθε κατασκευαστής βάζει τα δικά του. Οκ, είναι μια ένδειξη αλλά όχι κάτι σημαντικό.
Αυτό έχω καταλάβει εγώ. -
Πρώτη δοκιμήSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης nith1717 έγραψε:
Γιατί όμως δεν έχει και πολύ σημασία;! Ας πούμε, υπάρχει αρκετή διαφορά μεταξύ πρόσφυσης σε βρεγμένο δρόμο E που έχει το pirelli και Β που έχει το goodyear!!!Μη δίνεις σημασία στις χαζοετικέτες. Τα πολύ σπορ λάστιχα που έχουν κορυφαίο κράτημα στο στεγνό για παράδειγμα, βγαίνουν εντελώς μέτρια στο βρεγμένο και με μεγάλη κατανάλωση. Τα P1 που φορούσες είναι μια χαρά λάστιχα.
-
Τα P4 φορούσε Δια και αμφιβάλω αν υπάρχουν πλέον. Αντικαταστάθηκαν απο τα P1 ίσως??
-
Οπότε ή ξαναβάζω pirelli ή δοκιμάζω goodyear να δω τι παίζει!
-
Χωρις να εχω απο πρώτο χέρι άποψη εγω θα έβαζα στην θεςη σου falken sn αν έκανα λίγα χλμ και Michelin energy saver αν έκανα πολλά χλμ.
-
Michelin δε βάζω γιατί αν κι έχουν καλή πρόσφυση έχουν γενικά μαλακή γόμα και τρώγονται γρήγορα.
Τα pirelli αντέξανε 5 χρόνια και στην κυριολεξία τα 'ξέσκισα' σε δρόμους που δεν πάνε ούτε τα 4χ4!!! Απλά είναι στην κατηγορία Ε στο θέμα της πρόσφυσης και θα ήθελα κάτι καλύτερο.
Τώρα για τα falcen δε ξέρω. Επίσης παρατήρησα ότι πολύς κόσμος απότι βλέπω βάζει Bridgestone.
Μπέρδεμα -
Τελικα οταν σε παινει λαστιχο και η επιλογη ειναι κορδονι ή βγαλσιμο ελαστικου και φτιαξιμο εσωτερικα με ξυσιμο-κολλημα τι ειναι καλυτερο?
Μου ετυχε και στα 2 αυτοκινητα με καινουρια λαστιχα. Στο ενα μου εκαναν φτιαξιμο με ξυσιμο κ.λ.π. και στο αλλο κορδονι -
Τα energy saver ειναι μαλακο λαστιχο με μαλακο πλαινο, στο μεσο ορο στο βρεμενο - οχι τιποτα φοβερο και σκληραινει-ραγιζει απο το τελος της τριετιας ακομα.. Τα επελεγα καθοτι ταιριαζουν στην αναρτηση των αυτοκινητων μου και ειναι και μαλακα. Τα φοραω σε 185/65/14. Στο αλλο αυτοκινητο τα φοραγα σε 185/60/14 και πηγα σε continental sport contact 5 που ΔΕΝ ειναι οικολογικη σειρα και ειναι ανωτερα θεωρω απο τα michelin. Ενα μαλιστα απο τα 185/65/14 (4ετιας τωρα) μου εσκισε πλαινο προ 10μερου και σε συζητηση με το μαστορα ,μισελινακια φανατικο, μου ελεγε οτι πλεον δε την εμπιστευεται τοσο, εχει ριξει ποιοτητα και αυτη την οποια εβαλε στο μαγαζι του ειναι την bridgestone η οποια εχει ανεβει ιδιαιτερα σε χαρακτηριστικα. Αποψη προς κριτικη καθοτι δεν εχω εμπειρια απο bridgestone. Παντως καθοτι πολυ δοκιμασμενος σε michelin θα ελεγα οτι μπορεις να βρεις και κατι καλυτερο. Πανε οι εποχες των exalto
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Τελικα οταν σε παινει λαστιχο και η επιλογη ειναι κορδονι ή βγαλσιμο ελαστικου και φτιαξιμο εσωτερικα με ξυσιμο-κολλημα τι ειναι καλυτερο?
Μου ετυχε και στα 2 αυτοκινητα με καινουρια λαστιχα. Στο ενα μου εκαναν φτιαξιμο με ξυσιμο κ.λ.π. και στο αλλο κορδονιΚαλη ερωτηση..
Παντως σε κορδονι παλιοτερα αντεξε μεχρι ν αλλαχθουν μετα, πανω απο χρονο δλδ. Τωρα ,οπως εγραψα στο προηγουμενο ποστ εχω κανει μπαλωμα ,μενει ν αποδειχθει η αντοχη του.
Κορδονι παντως μπορεις να κανεις σε πλαινο? Και αντιστοιχα μπαλωμα εσωτερικα του πελματος?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]