-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Έχω ενα Nissan primera 1,6 P12 και ήρθε η ώρα για καινουρια ελαστικά.Φοραω διάσταση 205/60/16 και σκεφτομαι να βάλω τα vredestein ultrac satin (205/60/16 96W) ή τα continental premium contact 5 (μεχρι τώρα φοράω συνεχώς τα premium contac 2 και ειμαι ευχαριστημενος,απλα μου είπαν ότι τα 5 είναι ακομα πιο μαλακά και τα φοβηθηκα).Ποια η γνώμη σας?Εχετε καμία άλλη πρόταση;;
Κατεβαίνεις στην διάσταση 205/55/16 91V που είναι πιο φτηνά και διαλέγεις ανάμεσα στα Toyo Proxes CF2 (244€) ή Vredestein Sportrac 5 (252€),
http://www.autotires.gr/catalogsearch/a ... yre_brand=Οριακά εκτός προδιαγραφών αυτή η αλλαγή. Η σωστή αντιστοιχία σε 55 είναι το 225, αλλά και το 215 είναι αποδεκτό.
-
Ειχα βαλει πριν 4 χρονια στο i10 τα fulda με την διασταση του ιχ να ειναι 165-60-14.
Τα πρωτα 2 χρονια κανοντας 15.000χλν ηταν καλα και μαλακα. Απο εκει και περα μεχρι σημερα αρχισαν να χανουν αρκετα την προσφυση τοτε και γενικα το αυτοκινητο δεν κρατουσε. Λοιπον μου προτειναν:
Μισελεν απο 290 εως 320!!!
Dunlop στα 290
Toyo απο 250 εως 270
Μπριτζεστον b371 απο 250 εως 275
Yokohama στα 240
Kleber στα 235
Hankook στα 230
Sava στα 230
Barum στα 230
Matador(Που τις βρισκουν!) στα 220
Kormoran στα 190
Atlas(!!!) στα 170
Tigar στα 170
Καμια προταση ή κατι δοκιμασμενο?
Με βλεπω για μπριτζεστον ή yokohamaΣτάλθηκε με tapa
Πηγα και πηρα κι αλλες τιμες σημερα και μου εδωσαν:
Continetal 360!!!!!!
Michlene 300
Kleber 270
Fankel 250
Kormoran 170 -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω ενα Nissan primera 1,6 P12 και ήρθε η ώρα για καινουρια ελαστικά.Φοραω διάσταση 205/60/16 και σκεφτομαι να βάλω τα vredestein ultrac satin (205/60/16 96W) ή τα continental premium contact 5 (μεχρι τώρα φοράω συνεχώς τα premium contac 2 και ειμαι ευχαριστημενος,απλα μου είπαν ότι τα 5 είναι ακομα πιο μαλακά και τα φοβηθηκα).Ποια η γνώμη σας?Εχετε καμία άλλη πρόταση;;
Κατεβαίνεις στην διάσταση 205/55/16 91V που είναι πιο φτηνά και διαλέγεις ανάμεσα στα Toyo Proxes CF2 (244€) ή Vredestein Sportrac 5 (252€),
http://www.autotires.gr/catalogsearch/a ... yre_brand=Οριακά εκτός προδιαγραφών αυτή η αλλαγή. Η σωστή αντιστοιχία σε 55 είναι το 225, αλλά και το 215 είναι αποδεκτό.
Σωστά, οριακά (3,1%)
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Vredestein καλα και αυτα.
Στη θεση σου θα κοιτούσα:Hankook ventus prime 3
Toyo proxes cf2
Dunlop blue response
Goodyear efficient κατι
Michelin crossclimate.Τα τελευταια ειναι φοβερα αλλα 600'ευρω.
Τα toyo τα βρισκεις 400-430.
Αρα με 3 αλλαγες toyo εχεις 2 αλλαγες michelin.Προτεινω μετριο ελαστικο αλλα ΦΡΕΣΚΟ παρα πολυ καλο ελαστικο και να περιμένω να πεθανει.
Δινεις 400 και τα αλλαζεις και στις 40,000 και μπαινεις και σε χωμα ενω τα michelin τα παντρευεσαι και τα εχεις μονο ασφαλτο.
Εξαρταται και ποια ειναι τα οικονομικα σου.
Μπορει να εισαι σειχης και να εχεις 30 μνια μεσα στο σπιτι. Μην εισαι παρτακιας ΠΟΤΕ, κερνα και κατι προς τα εδω!!!!!!Τα cross climate τα βρίσκω στα 440€ όποτε δεν τίθεται θέμα χρημάτων.Απλα τα φοβάμαι γιατι θεωρώ ότι δεν είναι για τα καλοκαίρια της Ελλάδας!!Θα καταστραφούν!!!
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ειχα βαλει πριν 4 χρονια στο i10 τα fulda με την διασταση του ιχ να ειναι 165-60-14.
Τα πρωτα 2 χρονια κανοντας 15.000χλν ηταν καλα και μαλακα. Απο εκει και περα μεχρι σημερα αρχισαν να χανουν αρκετα την προσφυση τουε και γενικα το αυτοκινητο δεν κρατουσε. Λοιπον μου προτειναν:
Μισελεν απο 290 εως 320!!!
Dunlop στα 290
Toyo απο 250 εως 270
Μπριτζεστον b371 απο 250 εως 275
Yokohama στα 240Καμια προταση ή κατι δοκιμασμενο?
Με βλεπω για μπριτζεστον ή yokohamaΣτάλθηκε με tapa
Τα Yoko παρόμοια συμπεριφορά με τα Fulda, στα 2 χρόνια πάνω σκλήρυναν και δεν κρατούσαν.
Για τα Bridge b371 δεν έχω άποψη, προτείνω τα Toyo Proxes CF2 (165/60 R14 75H) αν και η τιμή που σου δίνουν είναι κατά κάτι τσιμπημένη. -
Μαλιστα. Ετσι με τα yoko ε? Σκεφτομουν για bridge που λενε πως ειναι μαλακο και πολυ καλο αλλα και για το toyo ακουω καλα. Μαλλον αναμεσα στα δυο θα παιξω.
Αν αλλαξω διασταση απο 165 60 14 και παω 165 65 14 ειμαι οριακα σαν νουμερο αλλα κατεβαινει το κοστος καμια 30 με 40 ευρω.
Κρητη δυσκολα να βρεις καλες τιμεςΣτάλθηκε με tapa
-
Κάθε μοντέλο ελαστικού είναι διαφορετικό και δεν μπορεί κάποιος να γενικεύσει για όλη την γκάμα της μάρκας.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το C.Drive2 αλλά δεν προσφέρονται για πολύ ήπια οδήγηση, είναι σκληρούτσικα σε γόμα.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Μαλιστα. Ετσι με τα yoko ε? Σκεφτομουν για bridge που λενε πως ειναι μαλακο και πολυ καλο αλλα και για το toyo ακουω καλα. Μαλλον αναμεσα στα δυο θα παιξω.
Αν αλλαξω διασταση απο 165 60 14 και παω 165 65 14 ειμαι οριακα σαν νουμερο αλλα κατεβαινει το κοστος καμια 30 με 40 ευρω.
Τα bridge μαλακα;;;;; ......ξυλινα θα τα ελεγα!
-
Έχω ενα seat ibiza 101hp (2005) και οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 195/55 R15. Τα ελαστικά που φοράω τώρα είναι τα Hankook ventus v12 evo από τα οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος αλλά καταργηθήκανε. Είμαι ανάμεσα σε 3 επιλογές:
- Goodyear EfficientGrip Performance 330€
- Dunlop Sport BluResponse 330€
- Hankook Ventus Prime 3 K125 320€
Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ή ξέρει για τα συγκεκριμένα ελαστικά ας με βοηθήσει. Όποια άλλη επιλογή δεκτή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα bridge μαλακα;;;;; ......ξυλινα θα τα ελεγα!
Υπαρχουν διαφορα μοντελα ειτε μαλακα ειτε σκληρα. Για τα συγκεκριμενα μου ειπαν πως ειναι μαλακα. Εγω ηξερα παλια απο τα potenza re720 που φοραγα στο κορολλα πως ηταν σκληρα και γενικα ηξερα πως ειναι σκληρα
Στάλθηκε με tapa
-
Κάθε μοντέλο ελαστικού είναι διαφορετικό και δεν μπορεί κάποιος να γενικεύσει για όλη την γκάμα της μάρκας.Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το C.Drive2 αλλά δεν προσφέρονται για πολύ ήπια οδήγηση, είναι σκληρούτσικα σε γόμα.
Εγω θελω κατι μαλακο γιατι σε 7-8 χλμ φτανω στη δουλεια οποτε θελω να ζεσταινεται αμεσως
Στάλθηκε με tapa
-
Ο χρήστης ababa641 έγραψε:
Έχω ενα seat ibiza 101hp (2005) και οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 195/55 R15. Τα ελαστικά που φοράω τώρα είναι τα Hankook ventus v12 evo από τα οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος αλλά καταργηθήκανε. Είμαι ανάμεσα σε 3 επιλογές:- Goodyear EfficientGrip Performance 330€
Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ή ξέρει για τα συγκεκριμένα ελαστικά ας με βοηθήσει. Όποια άλλη επιλογή δεκτή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Ibiza 101hp εκτός από τα v12 evo που φοράς (UHP) έχω δει πολλά με Toyo T1R , Michelin PS3.
Αν σκέφτεσαι κάτι ανάλογο δες και το Bridgestone Potenza RE002 με τιμή να παίζει περίπου στα ίδια με τα παραπάνω που γράφεις. -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Ibiza 101hp εκτός από τα v12 evo που φοράς (UHP) έχω δει πολλά με Toyo T1R , Michelin PS3.
Αν σκέφτεσαι κάτι ανάλογο δες και το Bridgestone Potenza RE002 με τιμή να παίζει περίπου στα ίδια με τα παραπάνω που γράφεις.vasvo σ'ευχαριστώ για την απάντηση αλλά τα Michelin PS3 και Bridgestone Potenza RE002 δεν βγαινουν στις διαστάσεις (195/55/15) και στον δείκτη ταχύτητας ( H ή V) αντίστοιχα που θέλω, οπότε απορρίπτονται. Θα κοιτάξω και για τα Toyo...
-
Ibiza 101hp εκτός από τα v12 evo που φοράς (UHP) έχω δει πολλά με Toyo T1R , Michelin PS3.
Αν σκέφτεσαι κάτι ανάλογο δες και το Bridgestone Potenza RE002 με τιμή να παίζει περίπου στα ίδια με τα παραπάνω που γράφεις.vasvo σ'ευχαριστώ για την απάντηση αλλά τα Michelin PS3 και Bridgestone Potenza RE002 δεν βγαινουν στις διαστάσεις (195/55/15) και στον δείκτη ταχύτητας ( H ή V) αντίστοιχα που θέλω, οπότε απορρίπτονται. Θα κοιτάξω και για τα Toyo...
Τα 002 βγαίνουν σε W, αλλά δεν έχεις λόγο να τα απορρίψεις για αυτό.
-
REALZEUS δεν θα αργούν να ζεσταθούν??? Ειδικά τον χειμώνα και σε μικρές αποστάσεις ίσως να υπάρχει πρόβλημα...
Δεν νομιζω οτι το δικό μου αυτοκίνητο είναι για τόσο μεγάλο δείκτη μιας και σπάνια 200ρίζει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι κράτημα, καλό φρενάρισμα, και καλή συμπεριφορά όταν βρέχει για να μην πάω για βρούβες...ζητάω πολλά???
Και για τα Toyo που κοίταξα έχουν ένα θεματάκι στη βροχή... -
Έχω ενα seat ibiza 101hp (2005) και οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 195/55 R15. Τα ελαστικά που φοράω τώρα είναι τα Hankook ventus v12 evo από τα οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος αλλά καταργηθήκανε. Είμαι ανάμεσα σε 3 επιλογές:- Goodyear EfficientGrip Performance 330€
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Υπαρχουν τα ventus v12 evo 2........
-
REALZEUS δεν θα αργούν να ζεσταθούν??? Ειδικά τον χειμώνα και σε μικρές αποστάσεις ίσως να υπάρχει πρόβλημα...
Δεν νομιζω οτι το δικό μου αυτοκίνητο είναι για τόσο μεγάλο δείκτη μιας και σπάνια 200ρίζει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι κράτημα, καλό φρενάρισμα, και καλή συμπεριφορά όταν βρέχει για να μην πάω για βρούβες...ζητάω πολλά???
Και για τα Toyo που κοίταξα έχουν ένα θεματάκι στη βροχή...Η συσχέτιση ανάμεσα στον δείκτη ταχύτητας και την γόμα είναι μια γενικευμένη παρεξήγηση. Στα λάστιχα με μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας η διαφορά βρίσκεται στην ενίσχυση του σκελετού. Πολλές φορές δε, αυτά τα λάστιχα παρέχουν καλύτερη πρόσφυση καθώς προορίζονται για πιο δυνατά αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Έχω ενα seat ibiza 101hp (2005) και οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 195/55 R15. Τα ελαστικά που φοράω τώρα είναι τα Hankook ventus v12 evo από τα οποία έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος αλλά καταργηθήκανε. Είμαι ανάμεσα σε 3 επιλογές:
- Goodyear EfficientGrip Performance 330€
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Υπαρχουν τα ventus v12 evo 2........
Δυστυχώς δεν βγαίνουν στην διάστασή μου...
-
ababa641, στην επίσημη ιστοσελίδα της Hankook υπάρχει το V12 evo K110:
http://www.hankooktire.com/global/tires ... -cars.html &
http://www.hankooktire.com/uk/passenger ... tml?page=1
και ο παρακάτω στα Μέγαρα τα διαθέτει:
http://www.ityres.gr/index.php?route=pr ... _id=100619
τσέκαρε το -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
ababa641, στην επίσημη ιστοσελίδα της Hankook υπάρχει το V12 evo K110:
http://www.hankooktire.com/global/tires ... -cars.html &
http://www.hankooktire.com/uk/passenger ... tml?page=1
και ο παρακάτω στα Μέγαρα τα διαθέτει:
http://www.ityres.gr/index.php?route=pr ... _id=100619
τσέκαρε τοΤα V12 Evo K110 φοράει τώρα.
Καλό θα ήταν να υπήρχαν στην διασταση του τα V12 Evo2 τα οποία είναι και ο αντικαταστάτης των Evo K110.Οι δικές μου εναλλακτικές προτάσεις είναι τα Toyo Cf2 sta 290 ευρώ και τα Falken Ze914 στα 260.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]