-
Jim με τα χρήματα που θα διαθέσεις για runflat θα βάλεις κορυφαία λάστιχα.
Για αυτό το λόγο είμαι διστακτικός στην επιλογή γιατί είναι αρκετά τα χρήματα και δεν είναι καιρός για δοκιμές
-
Η διαφορά μεταξύ runflat και συμβατικών είναι ένα 50 άρι περίπου απλά με προβληματιζει η συμπεριφορά τους
-
Τα runflat έχουν μεγάλο δείκτη μάζας άρα μεγαλύτερη μη αναρτωμενη μάζα που συνεπάγεται τσάμπα κοπανημα και κατανάλωση χωρίς κάτι ιδιαίτερο σε συμπεριφορά τιμόνι πρόσφυση. Αυτά οσον αφορά τα ελαστικά που είχες ως προεπιλογή. Τώρα η διαφορά σε 1 Pirelli PZ4 πχ είναι άλλο επίπεδο!!!!
-
Παιδια το PZ4 δεν βγαινει στην διασταση που θελει να βαλει ο φιλος,
Σε 17αρα βγαινει μονο σε 225/45/17.
-
Αν βοηθάει, να πω την δική μου εμπειρία με BMW, που αρχικά είχε RFT.
Της φόρεσα κανονικά ελαστικά (225/40/18 μπροστά, 255/35/18 πίσω) και το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλύτερο από ότι με τα RFT.
Απλά πάρε έναν αφρό για περίπτωση κλαταρίσματος και μια οδική βοήθεια, αν το σκίσιμο ειναι στα πλάγια. Μπορείς επίσης να πάρεις μια ρεζέρβα ανάγκης, ένα κλειδί για τα μπουλόνια και έναν μικρό γρύλο.
-
Σ αυτή τη περίπτωση Pirelli pzero nero gt. Υπάρχει διαθέσιμο. Αυτό φοράω εγώ σε 215 50 r17 μετά από michelin primacy 3 που είναι το πιο άθλιο ελαστικό που μου έτυχε καθώς ήταν πρώτης τοποθετησης
-
Πολύ καλά λάτιχα πάντως στις 17'' και τα Pirelli PZ3 και Michelin PS4.
-
Σε συμβατικά ελαστικά δοκιμασμένα τι θα επιλέγατε σε διάσταση 225 / 50 / 17 ώστε να δουλεύει σωστά το σύστημα;
-
Τι στυλ οδηγησης εχεις? Το κυνηγας το αυτοκινητο στο γκαζι? Επισης που κινεισαι ? Πολη/επαρχια/Ε.Ο ??
Τα παραπανω που αναφερθηκαν απο τον Αλεξανδρο (REALZEUS) ειναι 2 πολυ καλες επιλογες, με τα PS4 να ειναι κορυφαια.., τα οποια φοραω εδω και 40Κ χλμ σε Fiesta 205/45/17.
-
Τι στυλ οδηγησης εχεις? Το κυνηγας το αυτοκινητο στο γκαζι? Επισης που κινεισαι ? Πολη/επαρχια/Ε.Ο ??
Τα παραπανω που αναφερθηκαν απο τον Αλεξανδρο (REALZEUS) ειναι 2 πολυ καλες επιλογες, με τα PS4 να ειναι κορυφαια.., τα οποια φοραω εδω και 40Κ χλμ σε Fiesta 205/45/17.
Δεν το πιέζω ιδιαίτερα το αυτοκίνητο εκτός και αν μπω σε εθνικη οδό αλλά και πάλι νορμαλ κατασταση. Το αυτοκίνητο κινείται σε επαρχιακό δρόμο όπου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση ειδικά το χειμωνα μια τρύπα κλείνουν δύο ανοίγουν .Κάνω σύντομες διαδρομές των δέκα χιλιομέτρων να πάω στη δουλειά και ούτε το αυτοκίνητο προλαβαίνει να ζεσταθεί. Άρα θα πρέπει να ανταποκριθεί σχετικά γρήγορα το λάστιχο.
Michelin PS4
Goodyear F1 new 5
Dunlop Rt2
Brighstone s001
-
Εγω θα επελεγα το PS4..κορυφαιο.. απο αυτα που εγραψες.. και σαν δευτερη επιλογη το SportMaxx RT2..
To Bridgestone ουτε καν.. θελει ζεσταμα το συγκεκριμενο για να αποδωσει..
-
Εξαιρετική επιλογή τα 310. Ευτυχώς κράτησαν τα δυναμικά χαρακτηριστικά των 914 που αντικατέστησαν. Καλά και ασφαλή χλμ να έχεις.
-
Σε ευχαριστώ να 'σαι καλά.
-
Φίλος θέλει να βάλει λάστιχα σε Citroën C4 1.4 το τελευταίο μοντέλο. Κάνει γύρω στις 10.000χλμ το χρόνο με ήρεμη οδήγηση.
Τώρα φορά vredestein sportrac 5 και παρόλο που του άρεσε σαν λάστιχο θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Θα προτιμούσε κάτι με χαμηλό επίπεδο θορύβου.
Σε 205/55/16 τι θα του προτείνατε σε κάτι επώνυμο;
-
Επιτέλους μετά από αρκετές αναβολές σήμερα άλλαξα ελαστικά.Τοποθετήθηκαν τα Falken ZE Ziex 310 σε διάσταση 195/50/15 37η εβδομάδα του 19 με κόστος 230 και 10 ευρώ η ευθυγράμμιση.
Ακολουθεί στρώσιμο και θα επανέλθω αργότερα για εντυπώσεις.
Μετά από περίπου 800 χιλ.οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές,η πληροφόρηση στο τιμόνι είναι πολύ καλή,το φρενάρισμα στο στεγνό είναι άψογο, η κατευθυντικότητα επίσης πολύ καλή, στις καμπές και στις στροφές τραίνο το αυτοκίνητο και γενικά σου μεταδίδει μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς που δεν την είχα με τα Premium Contact 5.Στο βρεγμένο δεν έχω κάποια ολοκληρωμένη άποψη γιατί με πέτυχε μόνο ελαφρύ ψιλόβροχο.
Στα αρνητικά θα έλεγα ότι χάθηκε ένα μέρος της άνεσης καθότι είναι σκληρά και νομίζω ότι αυξήθηκε λιγάκι η κατανάλωση αλλά εντάξει δεν μπορείς να τα έχεις όλα.
-
Ας πάρει τα ταμπελακια με τη στάθμη θορύβου και να διαλέξει κάποιο απο τα 67-68db. Με τα χλμ που κάνει,με ήρεμη οδήγηση και με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν νομίζω να καταλάβει διάφορες ανάμεσα σε ένα κορυφαίο και ένα μέτριο λάστιχο!
-
Φίλος θέλει να βάλει λάστιχα σε Citroën C4 1.4 το τελευταίο μοντέλο. Κάνει γύρω στις 10.000χλμ το χρόνο με ήρεμη οδήγηση.
Τώρα φορά vredestein sportrac 5 και παρόλο που του άρεσε σαν λάστιχο θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Θα προτιμούσε κάτι με χαμηλό επίπεδο θορύβου.
Φίλος μου σε αντίστοιχο C4 1.6HDi με ίδια διασταση ελαστικών έβαλε Bridgestone T005 και είναι πολύ ευχαριστημένος.
-
Έχει βάλει κανείς τα Bridgestone weather control A005 σε διάσταση 195/50/15 V82 ?
-
Ψάχνω για λάστιχα στην παραπάνω διάσταση. Μέχρι σήμερα 2 φορές έχω βάλει τα Continental Premium Contact 2, λάστιχα τα οποία βγάζανε 60-70000 χλμ άνετα. Κάνω 10.000 το χρόνο, Αθήνα κυρίως με μικρά ταξίδια των 150-200 χλμ. Κυρίως θέλω επιδόσεις σε φρενάρισμα (ιδίως στο βρεγμένο), χαμηλό θόρυβο και σχετικά μία καλή κατανάλωση...
-
alf wrote:
Φίλος μου σε αντίστοιχο C4 1.6HDi με ίδια διασταση ελαστικών έβαλε Bridgestone T005 και είναι πολύ ευχαριστημένος.
Τελικά έβαλε σήμερα τα continental Premium contact 6.Τιμη 300€.
Ευχαριστώ για την βοήθειά σας!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]