-
Στην πράξη δεν θα δεις μεγάλη διαφορά, παρά μόνο λίγο πιο άμεση απόκριση στο τιμόνι, λόγω του πιο χαμηλού προφίλ, και ίσως και λίγη περισσότερη πρόσφυση, λόγω του 1 εκ. φαρδύτερου πέλματος, αλλά και της μεγαλύτερης διαμέτρου που δίνει μεγαλύτερο contact patch. Η ελάχιστα μεγαλύτερη μη αναρτώμενη μάζα (βάρος) δεν θα πρέπει να γινει καν αντιλληπτή, ειδικά αφού το βήμα θα κοντύνει κατά 0,4%. Σε γενικές γραμμές θα δυσκολευτείς να εντοπίσεις διαφορές και αυτές θα είναι θετικές κατά κύριο λόγο. Πρόσεξε μόνο οι ζάντες να είσαι σε καλή κατάσταση και όχι στραβωμένες.
-
Στην πράξη δεν θα δεις μεγάλη διαφορά, παρά μόνο λίγο πιο άμεση απόκριση στο τιμόνι, λόγω του πιο χαμηλού προφίλ, και ίσως και λίγη περισσότερη πρόσφυση, λόγω του 1 εκ. φαρδύτερου πέλματος, αλλά και της μεγαλύτερης διαμέτρου που δίνει μεγαλύτερο contact patch. Η ελάχιστα μεγαλύτερη μη αναρτώμενη μάζα (βάρος) δεν θα πρέπει να γινει καν αντιλληπτή, ειδικά αφού το βήμα θα κοντύνει κατά 0,4%. Σε γενικές γραμμές θα δυσκολευτείς να εντοπίσεις διαφορές και αυτές θα είναι θετικές κατά κύριο λόγο. Πρόσεξε μόνο οι ζάντες να είσαι σε καλή κατάσταση και όχι στραβωμένες.
Οκ σε ευχάριστω πολύ
-
Έφθασε ο καιρός για την πρώτη αλλαγή ελαστικών και χρειάζομαι βοήθεια. Το αυτοκίνητο απο το εργοστάσιο φοράει 235/45/r17 αλλά σκέφτομαι μήπως να πήγαινα σε 225/50 για καλύτερη κύλιση λόγω καλύτερης απόσβεσης ανωμαλιών. Επίσης τι ελαστικό θερινό θα προτείνατε μιας που διαμένω στα νότια προάστια της αθήνας;
-
Καλησπέρα ποια η γνώμη σας για Michelin CrossClimate;
Τι απόδοση έχουν σε χειμερινές συνθήκες σε χαμηλές θερμοκρασίες ή ακόμη περιστασιακά σε χιόνι;
Σίγουρα δεν είναι χειμερινά αλλά θα είχε ενδιαφέρων η εμπειρίες από αυτό το ελαστικό σε διάφορες καιρικές συνθήκες και κύριος χειμερινές .
Τα έχω σε Peugeot 307 1400cc και σε διάσταση 195/65/15.Κάπου 40.000χλμ έχω κάνει,θα δω μετά το βιβλιαράκι και θα σου πω με ακρίβεια.Το αυτοκίνητο κατά 95% κάνει Εθνική οδό προς Καλαμάτα και Αττική Οδό προς Μαρκόπουλο.Το άλλο 5% επαρχιακό δίκτυο Μεσσηνίας και Αθήνα.Συμπέρασμα:Το καλύτερο ελαστικό που έχω βάλει.Φοβερό σε βροχή,και στο στεγνό στους δρόμους που ανέφερα.Τον Ιανουάριο 2019 πήγα μια ημέρα που είχε χιονίσει στην Κερατέα.Εκεί που άλλοι πήγαιναν με 30χαω στο δρόμο Μαρκόπουλο-Κερατέα το αμάξι μου ενέπνεε εμπιστοσύνη και πήγαινα με 50χαω.Σε μια ανηφόρα στην οποία με αντίστοιχες καιρικές συνθήκες και τα Bridgestone turanza t001 αναγκάστηκα να βάλω αλυσίδες,τώρα ανέβηκα σαν σε στεγνό,7 το πρωί με κρούστα πάγου.Μετά από 2 ώρες που επέστρεφα σε μια μικρή ανηφοριά όλοι είχαν κάτσει δεξιά και περίμεναν τον ήλιο να λιώσει την κρούστα.Παρόλο που με έκοψε ένας,και φρενάρισα στην ανηφόρα,ξεκίνησα σαν σε στεγνό.Στο στεγνό σου εμπνέει εμπιστοσύνη.Για εμένα εκπληκτικό ελαστικό.Και έχει αντέξει δεν έχει φαγωθεί ιδιαίτερα.Όταν θα αποφασίσω να πάρω νέο σετ πάλι τα ίδια θα είναι.
Τα ελαστικά έχουν 48.000χλμ από τον Αύγουστο 2016
-
Η μεταβολή στην διάμετρο είναι πάνω από το συνιστώμενο 3% άρα δεν προτείνεται.
-
Ένας on-line calculator μου βγάζει την διαφορά στο +2,4%, άρα εντός ορίων. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάποια διαφορά στην άνεση, οπότε δεν βρίσκω λόγο για την αλλαγή.
-
Aikibill wrote:
Ένας on-line calculator μου βγάζει την διαφορά στο +2,4%, άρα εντός ορίων. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάποια διαφορά στην άνεση, οπότε δεν βρίσκω λόγο για την αλλαγή.
Κάτι θα έβαλες λάθος.
-
REALZEUS wrote:
Aikibill wrote:
Κάτι θα έβαλες λάθος.
Δε νομίζω. Η πλάκα είναι ότι δύο διαφορετικοί calculators δίνουν δύο διαφορετικές τιμές, αλλά και οι δυο εντός του 3%.
Και:
https://www.tacomaworld.com/tirecalc?tires=235-45r17-225-50r17
-
γράψε λάθος.
εγω είχα κοιτάξει εδώ https://www.tyresizecalculator.com/
στο οποίο λαμβάνει υπόψη τα πλαϊνά για να προτείνει αλλαγή σε διάσταση λάστιχου.
-
Δηλαδή η επιτρεπτή ανοχή αλλαγής συνολικής διαμέτρου τροχού είναι 3%; είναι 1,5% προς τα επάνω και 1,5% προς τα κάτω ή 3% πάνω και 3% κάτω από το εργοστασιακό στανταρστανταρ;
-
Συνίσταται +- 3%
-
Επίσης δες αν η διάσταση της ζάντας σου είναι οκ για το νέο λάστιχο. Στο ίδιο site που παρέθεσα παραπάνω έχει πληροφορίες σχετικά.
-
Γειά σας !
Σε ένα BMW f30 diesel τι λάστιχα προτείνετε ;
Διάσταση 225/50/17 runflat
Είμαι ανάμεσα σε
Goodyear EfficientGrip Performance ROF 225/50R17 94W
Michelin Primacy 3 225/50R17 94H ZP
Bridgestone Turanza T005 DriveGuard 225/50R17 98Y XL
Τώρα εχω 16αρα ζάντα και θα βαλω 17αρα.
-
Αν πρέπει να διαλέξω 1 από τα αυτά, θα πρότεινα ως πρώτη επιλογή το Bridgestone και ως δεύτερη το Goodyear. Στις 16αρες τι λάστιχα έχεις;
-
Γειά σας !
Είμαι ανάμεσα σε
Αφού θα αλλάξεις ζάντα, εγώ στη θέση σου το πρώτο απ' όλα που θα έκανα είναι να βάλω συμβατικά ζαντολάστιχα και όχι runflat!
Θα αγόραζα κι ένα κιτ επισκευής ελαστικού και μετά θα είχα πολύ περισσότερες και φθηνότερες επιλογές σε λάστιχα με επιπλέον bonus την σαφώς καλύτερη άνεση!
-
Αν πρέπει να διαλέξω 1 από τα αυτά, θα πρότεινα ως πρώτη επιλογή το Bridgestone και ως δεύτερη το Goodyear. Στις 16αρες τι λάστιχα έχεις;
Goodyear έχει τώρα αλλά το προφίλ είναι 60αρι τώρα θα παω σε 50αρι
-
Jim 13 wrote:
Γειά σας !
Είμαι ανάμεσα σε
Αφού θα αλλάξεις ζάντα, εγώ στη θέση σου το πρώτο απ' όλα που θα έκανα είναι να βάλω συμβατικά ζαντολάστιχα και όχι runflat!
Θα αγόραζα κι ένα κιτ επισκευής ελαστικού και μετά θα είχα πολύ περισσότερες και φθηνότερες επιλογές σε λάστιχα με επιπλέον bonus την σαφώς καλύτερη άνεση!
Η ζάντα κάνει και για συμβατικά λάστιχα.Απλα έχει αισθητήρες αέρα δεν ξερω αν μπορώ να βάλω το κιτ μήπως κάνει ζημια.Ειμαι σε δίλημμα να σου πω την αλήθεια και δεν ξερω αν δουλεύει σωστά η ανάρτηση γιατί πρέπει να παω σε σκληρά πλαινα .Ρεζερβα δεν εχει χωρο.Συμβατικα τι επιλογές εχω;
-
Δε νομίζω ότι θα έχεις θέμα με τους αισθητήρες (που από ότι κατάλαβα είναι πάνω στις βαλβίδες) και το κιτ επισκευής.
Κατά τ' αλλά σε συμβατικά ελαστικά θα μπορέσεις να φύγεις από τις touring επιλογές που έχεις και να πας σε πιο σπορ (με σκληρότερα πλαϊνά αν αυτό θες) όπως τα Michelin PS4, Continental PC6, Dunlop Sportmaxx, Goodyear F1, Pirelli PZ4 κ.α.
-
Δε νομίζω ότι θα έχεις θέμα με τους αισθητήρες (που από ότι κατάλαβα είναι πάνω στις βαλβίδες) και το κιτ επισκευής.
Κατά τ' αλλά σε συμβατικά ελαστικά θα μπορέσεις να φύγεις από τις touring επιλογές που έχεις και να πας σε πιο σπορ (με σκληρότερα πλαϊνά αν αυτό θες) όπως τα Michelin PS4, Continental PC6, Dunlop Sportmaxx, Goodyear F1, Pirelli PZ4 κ.α.
Έχω μπερδευτεί αρκετά με το όλο θέμα με τους λαστιχαδες να μου προτείνουν runflat ενώ οι περισσότεροι οδηγοί συμβατικά
-
Jim με τα χρήματα που θα διαθέσεις για runflat θα βάλεις κορυφαία λάστιχα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]