-
Ο χρήστης cson έγραψε:
σε 225/40/18,ποιο λαστιχο ειναι το πιο ανετο και μαλακο ως προς την συμπεριφορα του? ειμαι με γκουντ γιαρ ασσυμετρικ ειναι σκληρο αρκετα θα λεγα.
Continetal sc5 θες εσυ που ειναι βουτυρο.
θενξ μαν,αυτο σκεφτομουνα και εγω απλα ελεγα για dunlop sport maxx rt,λενε οτι ειναι πιο μαλακο απο τα σκληρα γκουντ γιαρ που φοραω.
να υποθεσω το sc5 ειναι πιο ανετο και απο ντανλοπ.
Ο χρήστης cson έγραψε:
σε 225/40/18,ποιο λαστιχο ειναι το πιο ανετο και μαλακο ως προς την συμπεριφορα του? ειμαι με γκουντ γιαρ ασσυμετρικ ειναι σκληρο αρκετα θα λεγα.
Continetal sc5 θες εσυ που ειναι βουτυρο.
πες του οτι σε 2 χρόνια θα θέλει λάστιχα....
δεν με νοιαζει τοσο η φθορα bro,θελω οσο το δυνατο πιο ανετο λαστιχο ..καθως μπηκα ξαφνικα σε οικογενειακο mode
και θελω καπως να μαλακωσω το αμαξι,να μου πεις που πας ρε μαστορα με 18αρα και 40αρι προφιλ..αυτο ειναι αλλο θεμα. -
να βάλεις 16αρια μονοδρομος και .........τα 18αρια σε κανέναν μικρότερο
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
να βάλεις 16αρια μονοδρομος και .........τα 18αρια σε κανέναν μικρότερο345mm δισκοφρενο με 16αρι με το τιποτα,ισως 17αρι
δλδ τα cs5 ειναι το πιο μαλακο ελαστικο να υποθεσω,δεν τα ξερω ρε γμτο,παντα με γκουντγιαρ,και μπριτζεστουν ημουν στο προηγουμενο αυτοκινητο,και κατι γιοκοχαμα σε σμαρτ μπραμπους.
-
OK
-
Μεταφέρω τα συμπεράσματα της δοκιμής ελαστικών 205/55R16 από τον ADAC.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821
01. Michelin Primacy 3
(+) Πολύ ισορροπημένο ελαστικό, κορυφαίο σε στεγνό και φθορά
02. Goodyear EfficientGrip Performance
(+) Πολύ ισορροπημένο ελαστικό, καλό στο στεγνό, άριστο στο βρεγμένο
03.Continental PremiumContact 5
(+) Πολύ ισορροπημένο ελαστικό, άριστο στο στεγνό, καλό στο βρεγμένο
04. Dunlop Sport BluResponse
(+) Πολύ ισορροπημένο ελαστικό, καλό σε στεγνό και βρεγμένο
05. Pirelli Cinturato P7 Blue
(+) Πολύ ισορροπημένο ελαστικό, καλό στο στεγνό, άριστο στο βρεγμένο, σχετικά καλή φθορά
06. Bridgestone Turanza T001
(+) Πολύ ισορροπημένο ελαστικό, ιδιαίτερα καλό σε στεγνό και βρεγμένο
07. Fulda EcoControl HP
(+) Σχετικά χαμηλή φθορά / (-) Μέτριο στο βρεγμένο
08. Hankook Ventus Prime 2 K115
(+) Καλό στο στεγνό / (-) Μέτριο στο βρεγμένο, ελαφρώς υψηλή κατανάλωση
09. Semperit Speed Life
(+) Σχετικά χαμηλή κατανάλωση / (-) Μέτριο σε στεγνό και βρεγμένο
10. Vredestein Sportrac 5
(+) Καλό στο στεγνό, σχετικά χαμηλή κατανάλωση / (-) Μέτριο στο βρεγμένο
11. Falken Ziex ZE914
(+) Ιδιαίτερα καλό στο στεγνό / (-) Σχετικά υψηλή φθορά
12. Nokian Line
(+) Καλό στο στεγνό / (-) Ελαφρώς υψηλή φθορά
13. Bridgestone Ecopia EP001S
(+) Καλό στο στεγνό, κορυφαίο σε κατανάλωση / (-) Μέτριο στο βρεγμένο, σχετικά υψηλή φθορά
14. Continental EcoContact 5
(+) Καλό στο στεγνό, σχετικά χαμηλή κατανάλωση και φθορά, κορυφαίο σε θόρυβο / (-) Ασθενές στο βρεγμένο
15. Michelin Energy Saver +
(+) Καλό στο στεγνό, κορυφαίο σε φθορά, σχετικά χαμηλή κατανάλωση / (-) Ασθενές στο βρεγμένο
16. Hankook Kinergy Eco K425
(+) Κορυφαίο σε κατανάλωση και θόρυβο / (-) Ασθενές στο βρεγμένο, ελαφρώς υψηλή φθορά
17. Kumho HS51
(+) Κορυφαίο στο βρεγμένο / (-) Σχετικά υψηλή φθορά
18. Kleber Dynaxer HP3
(+) Χαμηλή φθορά / (-) Αδυναμίες στο βρεγμένο -
Ο ΑDAC ειναι γερμανικος οργανισμος;;;;δηλ αδιαφθοροι,αμεμπτοι,αντικειμενικοι,αξιοπιστοι;;;;
-
Ολα αυτά τα review που για το ίδιο λάστιχο βγάζουν διαφορετικά συμπεράσματα ειναι πολύ μπερδεμένη κατάσταση αλλα κάπου πρεπει να κοιτάξεις....
Αν ήταν ελληνικός οργανισμός δλδ, η αμερικανικό περιοδικό, η ιταλική αυτοκινητιστικό λέσχη θα ήταν αξιόπιστοι; -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ολα αυτά τα review που για το ίδιο λάστιχο βγάζουν διαφορετικά συμπεράσματα ειναι πολύ μπερδεμένη κατάσταση αλλα κάπου πρεπει να κοιτάξεις....
Αν ήταν ελληνικός οργανισμός δλδ, η αμερικανικό περιοδικό, η ιταλική αυτοκινητιστικό λέσχη θα ήταν αξιόπιστοι;Θα ηταν αρκετα πιο αξιοπιστοι........τα τυπακια εκει πανω τα παιρνουν και τα τα δινουν παντου!!!€
Προσωπικα τετοιες 'ερευνες' δεν μου λενε τιποτα,ειτε λαστιχα αφορουν ειτε αυτοκινητα κτλ
Οπως αλλωστε εχουμε οι περισσοτεροι συμφωνισει εδω μεσα,οι ελληνικοι δρομοι απαιτουν,ελληνικα τεστ,ειναι μια ιδεαζουσα περιπτωση για καθε λαστιχο. -
Γεια σας, θα ήθελα τη συμβουλη σας για επιλογη ελαστικων 195/50/15 σε vw polo. Αυτη τη στιγμή φοραω yokohama και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Υπαρχει κατι καλυτερο-ασφαλεστερο-οικονομικοτερο;
Να σημειωσω οτι κανω πολλα χιλιομετρα σε εθνικη οδο και δεν κανω σπορ οδηγηση. Με ενδιαφερει αρκετα η ασφαλεια και σε βρεγμενο οδοστρωμα. -
Ο χρήστης aggelonik έγραψε:
Γεια σας, θα ήθελα τη συμβουλη σας για επιλογη ελαστικων 195/50/15 σε vw polo. Αυτη τη στιγμή φοραω yokohama και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Υπαρχει κατι καλυτερο-ασφαλεστερο-οικονομικοτερο;
Να σημειωσω οτι κανω πολλα χιλιομετρα σε εθνικη οδο και δεν κανω σπορ οδηγηση. Με ενδιαφερει αρκετα η ασφαλεια και σε βρεγμενο οδοστρωμα.Goodyear efficient grip performance.
-
Ειναι δηλαδη καλυτερα σε σχεση με τα yokohama blue earth;; Υπάρχουν άλλες επιλογες; Κοιταζα λίγο και τα dunlop και τα continental eco contact 5 (ειχα παλιοτερα continental οχι eco5 αλλα μου φθειρονταν σχετικα γρηγορα)...Εχει δοκιμασει κανεις κατι από αυτά; Α, και σε τι δεικτη ταχυτητας να κινηθω H ή T;
-
Δεν εχω δοκιμασει καποιο από αυτά που λες.
Το μονο που εχω ακουσει είναι ότι το Dunlop είναι πανω κατω παρομοιο λαστιχο.
Θα σε συμβουλευα να ακολουθήσεις το δεικτη που λεει ο κατασκευαστης.
-
Ο χρήστης aggelonik έγραψε:
Ειναι δηλαδη καλυτερα σε σχεση με τα yokohama blue earth;; Υπάρχουν άλλες επιλογες; Κοιταζα λίγο και τα dunlop και τα continental eco contact 5 (ειχα παλιοτερα continental οχι eco5 αλλα μου φθειρονταν σχετικα γρηγορα)...Εχει δοκιμασει κανεις κατι από αυτά; Α, και σε τι δεικτη ταχυτητας να κινηθω H ή T;Μπορείς να βρεις κάπου λαστιχα με δείκτη ταχύτητας Τ , νομίζω στη διάσταση σου το ερώτημα παίζει μεταξύ H και V.
-
Ναι νομίζω οτι μαλλον θα παιξω σε Η τελικά. Επομένως, μενουν σαν επιλογες το dunlop bluresponse και το yoko blueearth( το goodyear efficientgrip perf δε βγαινει σε 195/50/15 82Η). Ειμαι λιγο διχασμενος....
-
Τελικα και το efficient grip βγαινει σε Η...Και με μια ματια φαινεται να εχει καλυτερη συμπεριφορα στο βρεγμενο. Ισχύει ή μουφα;;;
-
Παιδιά καλημέρα τι πρέπει να ελέγχω στα λάστιχα στην πενταετία? Το αυτοκίνητο έχει λίγα χλμ και έτσι ο δείκτης φθοράς δεν δείχνει κάτι αλλά πως μπορώ να ελέγξω αν έχουν καεί από τον ηλίο και χάσει την ελαστικότητα τους ? Επίσης στην αλλαγή εσείς τι κάνετε μπρος πίσω ή διαγώνια?
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Παιδιά καλημέρα τι πρέπει να ελέγχω στα λάστιχα στην πενταετία? Το αυτοκίνητο έχει λίγα χλμ και έτσι ο δείκτης φθοράς δεν δείχνει κάτι αλλά πως μπορώ να ελέγξω αν έχουν καεί από τον ηλίο και χάσει την ελαστικότητα τους ? Επίσης στην αλλαγή εσείς τι κάνετε μπρος πίσω ή διαγώνια?Να τα αλλάξεις!
5 χρόνια θεωρώ ότι είναι πολλά για ελαστικά, ακόμα κ αν δεν έχουν πολλά km.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Παιδιά καλημέρα τι πρέπει να ελέγχω στα λάστιχα στην πενταετία? Το αυτοκίνητο έχει λίγα χλμ και έτσι ο δείκτης φθοράς δεν δείχνει κάτι αλλά πως μπορώ να ελέγξω αν έχουν καεί από τον ηλίο και χάσει την ελαστικότητα τους ? Επίσης στην αλλαγή εσείς τι κάνετε μπρος πίσω ή διαγώνια?
Να τα αλλάξεις!
5 χρόνια θεωρώ ότι είναι πολλά για ελαστικά, ακόμα κ αν δεν έχουν πολλά km.
και βέβαια να τα αλλάξεις!
τί να ελέγξεις;;;αν έχουν λίγα χλμ και είναι σε γκαράζ άντε με πολλή προσοχή να βγάλεις άλλον ενα χρόνο...safety first! -
Πέρα των πέντε χρόνων ούτε εγώ δεν θα τολμούσα να τα κρατήσω (ανεξάρτητα χλμ).
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Μεταφέρω τα συμπεράσματα της δοκιμής ελαστικών 205/55R16 από τον ADAC.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821
01. Michelin Primacy 3
(+) Πολύ ισορροπημένο ελαστικό, κορυφαίο σε στεγνό και φθορά03.Continental PremiumContact 5
(+) Πολύ ισορροπημένο ελαστικό, άριστο στο στεγνό, καλό στο βρεγμένο05. Pirelli Cinturato P7 Blue
(+) Πολύ ισορροπημένο ελαστικό, καλό στο στεγνό, άριστο στο βρεγμένο, σχετικά καλή φθορά15. Michelin Energy Saver +
(+) Καλό στο στεγνό, κορυφαίο σε φθορά, σχετικά χαμηλή κατανάλωση / (-) Ασθενές στο βρεγμένοΔοκιμές έγιναν στο δικό τους άσφαλτο ή στο δικό μας, που είναι καθρέφτης!
Θα ήθελα να δω σε ποσά χρονιά και πόσα χλμ θα είχαν φάει έστω λίγο γόμα από τα Michelin Energy εδώ!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]