-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εντάξει, θέλετε και τα λέτε????
Γιατί ρε καλόπαιδα δεν βάζατε Petlas Nexen και Sailum προ κρίσης??? Δεν ήταν καλά τότε και τώρα έγιναν??
Όταν μετά από 30 χρόνια με πείσουν οι Κινεζικες και Τουρκικες εταιρίες ότι φτιάχνουν σωστά και ποιοτικά προϊόντα θα βάλω κι εγώ.Φίλε GGAB αυτή τη στιγμή φοράω Bridgestone Ινδονησίας που είναι η 2η χώρα σε παραγωγή καοτσούκ και έχω φορέσει
MIchelin Ιταλίας & Ισπανιας και Toyo Ιαπωνίας.
Όποιος πονηρός λέει εξυπνάδες, μάλλον την έχει πατήσει πρώτος...
Εγώ και στις φακές που παίρνω στο super market ψάχνω την πρώτη ύλη, οι ''Ελληνικες'' Τρία Άλφα είναι Τουρκίας και Βουλγαρίας, έτσι για να ξέρετε και οι υπόλοιποι....δηλ οποιοδήποτε λάστιχο απο την Ινδονησία είναι καλό;;;
πάντως μισελέν Γαλλίας δεν έβαλες ψαγμένε μου
ευτυχώς >>Εντάξει, θέλετε και τα λέτε????Γιατί ρε καλόπαιδα δεν βάζατε Petlas Nexen και Sailum προ κρίσης??? Δεν ήταν καλά τότε και τώρα έγιναν??
Όταν μετά από 30 χρόνια με πείσουν οι Κινεζικες και Τουρκικες εταιρίες ότι φτιάχνουν π και ποιοτικά προϊόντα θα βάλω κι εγώ.Φίλε GGAB αυτή τη στιγμή φοράω Bridgestone Ινδονησίας που είναι η 2η χώρα σε παραγωγή καοτσούκ και έχω φορέσει MIchelin Ιταλίας & Ισπανιας και Toyo Ιαπωνίας.
Όποιος πονηρός λέει εξυπνάδες, μάλλον την έχει πατήσει πρώτος...
Εγώ και στις φακές που παίρνω στο super ma
πάντως μισελέν Γαλλίας δεν έβαλες ψαγμένε μου
ευτυχώς τα Τoyo είναι μόνο ΙαπωνίαςΔώστε ένα βραβείο στο παιδί, ήρθε να μας πεί ότι η Μισελεν είναι Γαλλικη...
Εννοια σου και δεν παράγονται όλα τα μοντέλα στη Γαλλια,μόνο τα αγωνιστικά κατασκευαζονται αποκλειστικα εκει.
Κάποιοι τύποι και διαστάσεις ακόμα και στην Γαλλία ΕΙΣΑΓΩΝΤΑΙ από περιφερειακα εργοστασια.Εμαθες και κάτι παραπάνω σήμερα από γεωγραφία.
-
οτι να'ναι.......τέλος απο εμένα
-
Γιατί γιαβρούμ, τα Pirelli της F1 σε εργοστάσιο της Κωνσταντινούπολης κατασκευάζονται
-
Μα γιατί GGAB, δίδαξε μας κάτι ακόμα....
π.χ ότι Volkswagen & Mercedes είναι Γερμανικές ας πούμε, ή ότι Toyota & Nissan Ιαπωνικές.
Και ότι Ford κατασκευασμένο στη Ισπανία μην πάρετε.
Όπως και Toyota Aygo, φτιάχνεται στην Τσεχία, ούστ....!
Ούτε τηλεόραση Samsung, φτιάχνεται στην Πολωνία.Έχεις δίκιο μέχρι ένα σημείο, έχει καεί φίλος από Τουρκικα Goodyear.
Αλλά άλλο Τούρκος-Κινέζος-Γκανέζος κατασκευαστής, άλλο εργοστάσιο σε τρίτη χώρα. -
Μεταξύ των λίγων ελαστικών που βρίσκω στη διάσταση 195/60R16 είναι και τα γιαπωνέζικα FALKEN ZIEX ZE914.
Τα γνωρίζει κανείς; Είναι αξιόπιστη μάρκα; -
Τα φοραω στο 6.....δεν υστερουν σε κανενα τομεα και ειναι ακρως ανταγωνιστικα με τα επωνυμα.Βαλτα αφοβα
Σε τι τιμη τα βρηκες;;; -
Falken, nokian, nexen, ειναι πολυ καλες μαρκες, δεν ξερω γιατι δεν περπατανε στην ελλαδα.
-
Διοτι η τιμες τους δεν ειναι πιασοκωλε,αρα δεν ειναι καλα....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Διοτι η τιμες τους δεν ειναι πιασοκωλε,αρα δεν ειναι καλα....- 1
-
Ε ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η Falken είναι σχετικά ΟΚ. Η Nokian κάνει ΜΟΝΟ για χειμερινά και η Nexen... χέστα.
-
Ακριβώς αυτό. Κάπου είναι καλά ίσως και καλύτερα απο τα πιο επώνυμοι, αλλα κάπου αλλου είναι κάτω του μετρίου. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της σειράς ελαστικών. Εγω με τα avon στο ενα, το καλοκαίρι με τη ζέστη είναι εξαιρετικά, στη βροχή είναι κάτω του μετρίου. Τα energy στο άλλο είναι παντου πολυ καλά.
-
Η άποψη μου ειναι οτι κάποιες τιμιες εταιρείες τύπου hankook,fulda,falken,toyo έχουν καλα ελαστικα που αν το κόστος τους βγαίνει βαση του ποσα χρόνια τα κρατάς 40-50€/χρόνο λιγότερα σε σύγκριση με premium λαστιχα αξίζουν να προτιμηθούν.
Πάντα φυσικά αφου πρώτα θεωρείς οτι πληρούν κάποια χαρακτηριστικά που ψάχνεις. -
Τα FALKEN τα βρίσκω γύρω στα 380€.
Φαίνονται -και είναι- πολλά, ωστόσο είναι 50-100€ φθηνότερα από τα αντίστοιχα Goodyear, Dunlop, Michelin, Continental.
Βλέπετε, μιλάμε για τη σπάνια διάσταση 195/60R16...
Πάντως, είναι πράγματι ένα αξιοπρεπές λάστιχο, όπως φαίνεται και σε δοκιμή του ADAC:
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821 -
σε 225/40/18,ποιο λαστιχο ειναι το πιο ανετο και μαλακο ως προς την συμπεριφορα του? ειμαι με γκουντ γιαρ ασσυμετρικ ειναι σκληρο αρκετα θα λεγα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ε ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η Falken είναι σχετικά ΟΚ. Η Nokian κάνει ΜΟΝΟ για χειμερινά και η Nexen... χέστα.Νοκιαν φοραγα 4 χρονια σε 14αρα ζαντα , σκληρα πλαινα, ωραια γομα, ειχα φρενο ακομη και γερασμενα που ηταν. Δεν τα ξαναβρηκα.
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
σε 225/40/18,ποιο λαστιχο ειναι το πιο ανετο και μαλακο ως προς την συμπεριφορα του? ειμαι με γκουντ γιαρ ασσυμετρικ ειναι σκληρο αρκετα θα λεγα.Continetal sc5 θες εσυ που ειναι βουτυρο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
σε 225/40/18,ποιο λαστιχο ειναι το πιο ανετο και μαλακο ως προς την συμπεριφορα του? ειμαι με γκουντ γιαρ ασσυμετρικ ειναι σκληρο αρκετα θα λεγα.
Continetal sc5 θες εσυ που ειναι βουτυρο.
πες του οτι σε 2 χρόνια θα θέλει λάστιχα....
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Τα FALKEN τα βρίσκω γύρω στα 380€.
Φαίνονται -και είναι- πολλά, ωστόσο είναι 50-100€ φθηνότερα από τα αντίστοιχα Goodyear, Dunlop, Michelin, Continental.
Βλέπετε, μιλάμε για τη σπάνια διάσταση 195/60R16...
Πάντως, είναι πράγματι ένα αξιοπρεπές λάστιχο, όπως φαίνεται και σε δοκιμή του ADAC:
https://www.adac.de/infotestrat/tests/r ... geId=31821Τα falken σε 205/55/16 έχουν 250€
-
Και τα Pirelli cint p7 280-300€
-
http://www.michelin.gr/tyres/learn-shar ... e-my-tyres
- Εάν το ελαστικό σας εμφανίζει σημάδια γήρανσης
Τα ελαστικά δεν έχουν προκαθορισμένη διάρκεια ζωής, Δεν έχει σημασία πότε έχουν κατασκευαστεί. Τα ελαστικά γερνούν, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούνται. Ακόμη κι αν χρησιμοποιούνται μόνον ευκαιριακά. Υπάρχουν πολλά φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν τη ζωή ενός ελαστικού, όπως είναι η θερμοκρασία, η συντήρηση, οι συνθήκες αποθήκευσης και χρήσης, το φορτίο, η ταχύτητα, η πίεση, καθώς επίσης και το στυλ οδήγησης. Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία σε σχέση με τη διάρκεια ζωής που μπορείτε να προσδοκάτε από τα ελαστικά σας.
Να δίνετε τακτικά προσοχή στα ελαστικά σας
Για τους λόγους αυτούς, η Michelin συνιστά σε όλους τους οδηγούς να προσέχουν τακτικά την εξωτερική εμφάνιση των ελαστικών τους, για σαφή σημάδια γήρανσης ή κόπωσης. Σ' αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται κρακελαρίσματα στη γόμα της εξωτερικής πλευράς του πέλματος, στον ώμο, στη περιοχή στήριξης στη ζάντα, και επί πλέον παραμορφώσεις, κλπ. Η υπερβολική γήρανση των ελαστικών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πρόσφυσης. Η Michelin επίσης συνιστά, όλα τα ελαστικά, συμπεριλαμβανομένων και των εφεδρικών, να επιθεωρούνται τακτικά από έναν ειδικό των ελαστικών. Αυτός μπορεί να σας πει εάν είναι δυνατόν τα ελαστικά σας να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ή όχι.
Πόσο παλιό είναι το πολύ παλιό; Η δοκιμή στα πέντε χρόνια
Μετά από πέντε χρόνια ή και περισσότερα σε λειτουργία, τα ελαστικά σας θα πρέπει να επιθεωρούνται λεπτομερώς, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Εάν προκύψει ανάγκη, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος, σχετικά με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης. **Για προληπτικούς λόγους, εάν τα ελαστικά δεν έχουν αντικατασταθεί 10 χρόνια μετά την ημερομηνία κατασκευής τους (δείτε πώς να διαβάζετε το πλευρό ενός ελαστικού), η Michelin συνιστά να τα αντικαταστήσετε με καινούργια ελαστικά. **Ακόμη κι αν φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση για χρήση, ακόμη κι αν το σκάλισμά τους δεν έχει χαμηλώσει προς τον δείκτη φθοράς.
τι δεν καταλαβαινω σωστα;;
- Εάν το ελαστικό σας εμφανίζει σημάδια γήρανσης
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]