-
Κανεις λάθος. Μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας = σκληρότερος σκελετός. Τα λάστιχα πολύ υψηλών ταχυτήτων και επιδόσεων έχουν πολύ μαλακή γόμα.
Nokia 730 & Tapatalk
-
Διαφωνω, R050, S001 και Michelin SuperSport που εχω δοκιμασει οσα χρονια εχω το GT εχουν σκληρες γομες και θεωρουνται κορυφαια για γρηγορα αυτοκινητα. Φυσικα εχουν Και σκληρο σκελετο.
-
Μιλάμε για αυτοκίνητο που θα πάει πάνω από τα 210 χλμ
Μήπως είσαι υπερβολικός;;
Μην παρασύρεσαι από αυτά που είχε το αυτοκίννητο γιατί μπορεί και λόγω μάρκετινγ να σου πάσαρoυν ζαντα 18 και δείκτη W σε 1400 -
Τι αυτοκίνητο εχει δεν το ξέρουμε αλλα 18αρες ζαντες δεν εχει. Το λέει ο άνθρωπος οτι μιλάει για διάσταση 205/55/16.
Το πιθανότερο τα λαστιχα με δείκτη h να τον καλύπτουν αλλα με δείκτη V θα εχει καλύτερα κράτηματα και φρεναρισματα με επιβάρυνση στα χιλιόμετρα που θα βγάλει το ελαστικό και ανεπαίσθητα χειρότερη άνεση. -
Το αυτοκίνητο φαίνεται στην υπογραφή , ford focus II 115hp ειναι
Εστειλα ερώτηση στο τεχνικό τμήμα της επίσημης Toyo στην ευρώπη οσον αναφορά τις διαφορές για το συγκεκριμένο cf2 ανάμεσα στο H και V
Η απάντηση ήταν οτι η γομα ειναι ακριβώς η ίδια και στα δύο ελαστικά
Η μόνη διαφοροποίηση ειναι οτι το V εχει λιγο πιο ενισχυμένη μεταλλική ζώνη και λιγο παχύτερη συρμάτινη δέσμη εσωτερικά , απο οτι κατάλαβα και απο την απάντηση του οτι αυτές οι αλλαγές δεν επηρεάζουν την απόδοση του ελαστικού είτε στο φρενάρισμα είτε στο στρίψιμο . -
Σωστά σου απάντησε η εταιρεία, είναι με λίγα λόγια πιο ενισχυμένο στον σκελετό και στην ζώνη του σε σχέση με το H. Το εάν είναι μαλακός ή σκληρός ο τύπος της γόμας δεν έχει σχέση με το δείκτη ταχύτητας.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Διαφωνω, R050, S001 και Michelin SuperSport που εχω δοκιμασει οσα χρονια εχω το GT εχουν σκληρες γομες και θεωρουνται κορυφαια για γρηγορα αυτοκινητα. Φυσικα εχουν Και σκληρο σκελετο.Το S001 έχει treadwear rating 280. Το ER300 έχει 320. Βλέπεις πως το 'γρήγορο' λάστιχο είναι πιο μαλακό από το καθημερινό. Τα γρήγορα της Pirelli και της Michelin είναι ακόμα πιο μαλακά. Μάλιστα το ημισλίκ P-Zero Corsa έχει rating 60!
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Το αυτοκίνητο φαίνεται στην υπογραφή , ford focus II 115hp ειναι
Εστειλα ερώτηση στο τεχνικό τμήμα της επίσημης Toyo στην ευρώπη οσον αναφορά τις διαφορές για το συγκεκριμένο cf2 ανάμεσα στο H και V
Η απάντηση ήταν οτι η γομα ειναι ακριβώς η ίδια και στα δύο ελαστικά
Η μόνη διαφοροποίηση ειναι οτι το V εχει λιγο πιο ενισχυμένη μεταλλική ζώνη και λιγο παχύτερη συρμάτινη δέσμη εσωτερικά , απο οτι κατάλαβα και απο την απάντηση του οτι αυτές οι αλλαγές δεν επηρεάζουν την απόδοση του ελαστικού είτε στο φρενάρισμα είτε στο στρίψιμο .Το αυτοκίνητο καλύπτεται άνετα από την προδιαγραφή Η. Το ότι ερχόταν από το εργοστάσιο με V έχει να κάνει με τις παραγγελίες που κάνει στις κατασκευάστριες ελαστικών ώστε να καλύπτει περισσότερα μοντέλα με το ίδιο λάστιχο. Έτσι με το V κάλυπτε και το 1400άρι και το 1600άρι και το δίλιτρο.
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Η μόνη διαφοροποίηση ειναι οτι το V εχει λιγο πιο ενισχυμένη μεταλλική ζώνη και λιγο παχύτερη συρμάτινη δέσμη εσωτερικά , απο οτι κατάλαβα και απο την απάντηση του οτι αυτές οι αλλαγές δεν επηρεάζουν την απόδοση του ελαστικού είτε στο φρενάρισμα είτε στο στρίψιμο .
Καμία διαφορα το H απλώς εχει έναν κρυφό αισθητήρα που ανατινάζει το αυτοκίνητο οταν φτάσει τα 211χλμ/ώρα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Διαφωνω, R050, S001 και Michelin SuperSport που εχω δοκιμασει οσα χρονια εχω το GT εχουν σκληρες γομες και θεωρουνται κορυφαια για γρηγορα αυτοκινητα. Φυσικα εχουν Και σκληρο σκελετο.
Το S001 έχει treadwear rating 280. Το ER300 έχει 320. Βλέπεις πως το 'γρήγορο' λάστιχο είναι πιο μαλακό από το καθημερινό. Τα γρήγορα της Pirelli και της Michelin είναι ακόμα πιο μαλακά. Μάλιστα το ημισλίκ P-Zero Corsa έχει rating 60!
και το 050Α είναι πολύ μαλακό .... κάτω από 200 treadwear
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το S001 έχει treadwear rating 280. Το ER300 έχει 320. Βλέπεις πως το 'γρήγορο' λάστιχο είναι πιο μαλακό από το καθημερινό. Τα γρήγορα της Pirelli και της Michelin είναι ακόμα πιο μαλακά. Μάλιστα το ημισλίκ P-Zero Corsa έχει rating 60!
Αν θυμαμαι καλα το ER300 ειναι αρκετα παλιο μοντελο? Πλεον ολα για να ειναι πιο 'green' ειναι πιο 'μαλακα'. Απο εκει και περα αν σπονσοραρεις 4 λαστιχα καθημερινα μπορουμε να δουμε αν θα 'λιωσουν' πιο ευκολα απο τα S001 σε σπινιαρισματα. Θεωρω πως το αυτονοητο ειναι πως τα γρηγορα αμαξια απαιτουν πιο σκληρη γομα και σκελετο για να 'αντεχουν' περισσοτερο λογο των εξτρα αλογων (πχ ενα αυτοκινητο των 100 αλογων δεν νομιζω ουτε να τρεχει αλλα ουτε και να σπινιαρει το ιδιο με ενα αυτοκινητο 200-300-400-500 αλογων), νομιζω πως ειναι απλη φυσικη (φυσικα ισως να κανω λαθος γιατι δεν ειμαι φυσικος αλλα θεωρω πως καποια πραγματα η ειναι λογικα η οχι).
-
Σου έδειξα νούμερα που αποδεικνύουν ότι αυτό που θεωρείς αυτονόητο δεν ισχύει. Το Energy Saver για παράδειγμα έχει treadwear 400!!! Τα γρήγορα Michelin έχουν γύρω στο 250.
-
Το treadwear ειναι δεικτης φθοράς και όχι το πόσο μαλακή ή σκληρή είναι η γόμα του ελαστικού. Τα σπορ ελαστικά έχουν πιο μικρό δείκτη για λόγους απόδοσης οπότε και φθείρονται γρηγορότερα. Τα οικολογικά έχουν μεγαλύτερο δείκτη για να κρατάνε περισσότερο. Το energy που αναφέρεις έχει μαλακή γόμα. To bridgestone Β250 που χρησιμοποιουν όλα τα καθημερινά αυτοκινητάκια έχει δείκτη μόνο 200 αλλά δεν είναι τόσο μαλακό!
-
Η φθορά είναι άμεσα συνυφασμένη με το πόσο μαλακή είναι η γόμα. Για αυτό και τα ημισλίκ κρατάνε τόσα λίγα χιλιόμετρα, σε αντίθεση με τα οικολογικά που βγάζουν μέχρι και 100άρες. Ο μικρότερος δείκτης των σπορ ελαστικών είναι λόγω της μαλακής γόμας που δίνει καλύτερο κράτημα. BTW το Energy είναι κούτσουρο από άποψη γόμας. Το είχαμε βάλει στην πίστα και δεν έλεγε να λιώσει...
-
Σεβαστή η άποψή σου και γνωστό το ότι η φθορά ερμηνεύεται με το πόσο μαλακή ή σκληρή είναι η γόμα από πολλούς. Την άλλη φορά να βάλεις το B250 στην πίστα αντί για το energy που με 200 δείκτη θα είναι βούτυρο και θα λειώνει!
-
Εγω απλα θα πω πως οσο πιο σκληρο ενα λαστιχο τοσο πιο 'δυσκολα' ζεστενεται και τοσο τα R50A οσο τα S001 ΔΕΝ ζεσταινονται γρηγορα. Τωρα αν γινεται να ζεστενεται πιο δυσκολα το 'μαλακο' λαστιχο απο το 'σκληρο' μαλλον εμαθα αλλα γραμματα στο σχολειο.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Εγω απλα θα πω πως οσο πιο σκληρο ενα λαστιχο τοσο πιο 'δυσκολα' ζεστενεται και τοσο τα R50A οσο τα S001 ΔΕΝ ζεσταινονται γρηγορα. Τωρα αν γινεται να ζεστενεται πιο δυσκολα το 'μαλακο' λαστιχο απο το 'σκληρο' μαλλον εμαθα αλλα γραμματα στο σχολειο.είχα τα r050A και παρότι ο δείκτης έλεγε 160 ήταν ξύλινα,στην πόλη είχαν πρόσφυση.......ζάντας,δεν κατάφερα να τα ζεστάνω ποτέ.Σε ταξίδι τα πράγματα άλλαζαν άρδην και αν εξαιρέσεις το θόρυβο,ήταν σκέτη απόλαυση.......
-
Ο realzeus εχει δικιο. Απλως υπαρχει μπερδεμα μεταξυ σκληρων πλαινων-σκελετου και σκληρης γομας.
Τα λαστιχα επιδοσεων εχουν εξ ορισμου μαλακη γομα (πελμα) και σκληρο σκελετο-πλαινα -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Ο realzeus εχει δικιο. Απλως υπαρχει μπερδεμα μεταξυ σκληρων πλαινων-σκελετου και σκληρης γομας.
Τα λαστιχα επιδοσεων εχουν εξ ορισμου μαλακη γομα (πελμα) και σκληρο σκελετο-πλαιναΣτην 'θεωρια' ισως, στην πραξη εχωντας αλλαξει 3 τετραδες στο αυτοκινητο μου απλα διαφωνω.
-
+real ZEUS
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]